تحولات اوکراین| عرضه گاز طبیعی روسیه به آلمان از سر گرفته شد/ مهار آتش‌سوزی در نیروگاه اتمی زاپاروژیه

تحولات اوکراین| عرضه گاز طبیعی روسیه به آلمان از سر گرفته شد/ مهار آتش سوزی در نیروگاه اتمی زاپاروژیه

در حالی که رئیس‌جمهور اوکراین در دیدار با وزرای خارجه اتریش و چک بر لزوم افزایش فشارها بر روسیه و حمایت سریع‌تر از این کشور تأکید کرد، در پنتاگون معتقدند: نبرد در دونباس روندی فرسایشی یافته و به همین دلیل حمایت جمعی از کی‌یف بسیار حیاتی و ضروری است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات پنتاگون پیش‌بینی می‌کنند که درگیری‌های نظامی در اوکراین برای مدت زمان طولانی ادامه خواهد داشت. ژنرال "مارک میلی"، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده ابراز عقیده کرده است که منطقه دونباس هنوز به‌طور کامل برای کی‌یف از دست نرفته است و مقامات واشنگتن انتظار خصومت‌های طولانی‌مدت را دارند.

این مقام نظامی آمریکایی پس از نشست آن‌لاین گروه کشورهای غربی برای هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین، این مسئله را بیان کرده یادآور شد که عملیات نظامی روسیه در دونباس دیگر روندی فرسایشی پیدا کرده است.

"لوید آستین"، وزیر دفاع ایالات متحده نیز در این نشست اعلام کرد: نبرد در اوکراین در مرحله پایانی و حساسی قرار دارد، و به همین دلیل حمایت جمعی از کی‌یف در شرایط کنونی "اهمیت حیاتی" داشته و بسیار ضروری است.

آستین گفت: «ما در خصوص مرحله‌ای تعیین‌کننده از جنگ صحبت می‌کنیم، بنابراین، حمایت جمعی ما از اوکراین اهمیت حیاتی دارد و باید فوری باشد و گروه غربی به یافتن راه‌های مناسب برای ارائه پشتیبانی طولانی‌مدت از نیروهای مسلح اوکراین ادامه خواهد داد.»

این در حالی است که "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیز به‌نوبه خود روز چهارشنبه یادآور شد که اجرای عملیات ویژه در اوکراین اجتناب‌ناپذیر بود و گفت: در ارتباط با ادامه فعال ارسال تسلیحات غربی به اوکراین، وظایف جغرافیایی عملیات ویژه حفاظت از دونباس تغییر کرده و اکنون وظایف تعیین‌شده نه‌تنها شامل آزادسازی سرزمین‌های دونتسک و لوهانسک است، بلکه تعدادی از مناطق دیگر اوکراین را نیز در بر گرفته است.
وزیر خارجه افزود: در عین حال، وظایف قبلی اعلام‌شده توسط رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، برای غیرنظامی کردن و نازی‌زدایی اوکراین، به‌منظور از بین بردن تهدیدات ناشی از این کشور برای امنیت روسیه همچنان در اولویت خواهد بود.

"دیمیتری پولیانسکی" معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد نیز پیش از این تأکید کرده بود که عملیات ویژه تا دستیابی به اهداف تعیین‌شده توسط مسکو و تضمین امنیت مردم غیرنظامی منطقه دونباس ادامه خواهد یافت.

روسیه در تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه) عملیات نظامی ویژه‌ای را برای حفاظت از مردم دونباس آغاز کرد و دلیل آن را تشدید اوضاع در این منطقه در اواسط فوریه به‌دلیل آغاز عملیات جدید گلوله‌باران مناطق مسکونی این سرزمین توسط نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و چهل و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

16:00 ـ تاکنون 260 هواپیما و 144 بالگرد ارتش اوکراین منهدم شده است

ژنرال ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران  اعلام کرد که هواپیمای تهاجمی سوخو‌ـ‌25 نیروهای هوا ـ فضای این کشور در یک نبرد هوایی در آسمان منطقه دونتسک یک فروند هواپیمای سوخو‌ـ25 اوکراینی را سرنگون کرد.

به‌گفته وی، سامانه‌های پدافند هوایی روسیه نیز یک فروند بالگرد میگ‌ـ‌8 ارتش اوکراین را در منطقه میکولایف و همچنین پنج پهپاد نیروهای مسلح این کشور را در مناطق خارکوف و دونتسک سرنگون کردند.

این مقام نظامی اضافه کرد: هواپیماها، نیروهای موشکی و توپخانه نیروهای مسلح روسیه طی شبانه‌روز گذشته شش انبار سلاح، مهمات موشکی و توپخانه دشمن را در مناطق مختلف منهدم کردند، ضمن اینکه در جریان عملیات 24 ساعت گذشته، 9 مقر فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین نیز هدف قرار گرفته نابود شدند.

به‌گفته سخنگوی وزارت دفاع روسیه، ارتش اوکراین همچنان متحمل خسارات جانی و تسلیحاتی قابل توجهی می‌شود. نیروهای مسلح روسیه بیش از 600 نیروی نظامی را در حمله هوایی به محل استقرار موقت نیروهای ملی‌گرا در منطقه اودسا و حدود 320 نفر از آنها را در منطقه نیکولایف نابود کردند.

کوناشینکوف گفت: در مجموع، از آغاز عملیات ویژه نظامی در دونباس، 260 فروند هواپیما، 144 فروند بالگرد، 1577 هواپیمای بدون سرنشین، 356 سامانه موشکی ضدهوایی، 4135 تانک و سایر خودروهای زرهی، 762 سامانه موشکی پرتاب چندگانه، 3174 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و همچنین 4413 دستگاه خودروی ویژه نظامی نیروهای مسلح اوکراین منهدم شده است.

15:37 ـ یونان خود را برای توقف عرضه گاز از روسیه آماده می‌کند

یونان خود را به یک بسته اضطراری مسلح می‌کند تا در صورت مختل شدن عرضه گاز روسیه بتواند با این شرایط مقابله کند، به‌عنوان آخرین راه‌حل، باید قطع برق چرخشی نیز وجود داشته باشد. طبق گفته تنظیم‌کننده انرژی یونان، این اقدامات اضطراری تنها در صورتی باید مورد استفاده قرار گیرد که سایر مراحل کافی نباشد، اینها شامل افزایش ظرفیت نیروگاه‌های زغال‌سنگ و درخواست از مصرف‌کنندگان برای کاهش مصرف برق در دوره‌های اوج مصرف خواهد بود.

15:19 ـ تداوم گفتگوها برای حل مناقشات عضویت فنلاند و سوئد در ناتو با ترکیه

در مناقشه بر سر عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، نمایندگان هر دو کشور می‌خواهند در ماه آینده با ترکیه در مورد پیشرفت در مبارزه با تروریسم گفتگو کنند. این خبر را مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه امروز پنجشنبه اعلام کرد. پس از حمله روسیه به اوکراین،  این دو کشور اسکاندیناوی برای پیوستن به ائتلاف دفاعی غربی درخواست داده بودند، ترکیه با این امر مخالف است و فنلاند و سوئد را متهم می‌کند که کردهایی را که تروریست تلقی می‌شوند، جذب کرده‌اند.‎

15:08 ـ واکنش کرملین به تصویب هفتمین بسته تحریمی علیه روسیه

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که اتحادیه اروپا بدون توجه به آسیب رساندن به مردم خود کشورهای اروپایی، همچنان دیوانه‌وار به اتخاذ تحریم‌های جدید علیه روسیه ادامه می‌دهد.

وی امروز به خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا تاکنون با یک تداوم مصرّانه در تلاش برای اعمال تحریم‌های جدید ضدروسی بوده است، البته بدیهی است که هیچ تحریمی هرگز باعث نشده است کشورها در هیچ نقطه‌ای از جهان مواضع خود را تغییر دهند و بی‌فایده بودن این اقدام از همین‌جا آشکار است، با وجود این، ما شاهد هستیم که اتحادیه اروپا دیوانه‌وار همچنان به تحریم‌هایی که به مردم خود آنها آسیب زده است و اکنون نیز از عواقب آن رنج می‌برند، پایبند باقی مانده است.»

سخنگوی کرملین یادآور شد که رویکرد ایالات متحده در این رابطه پیشرفته‌تر است که امکان لغو سریع تحریم‌ها در صورت لزوم را فراهم کرده است، در حالی که محدودیت‌های اتحادیه اروپا چنین وضعیتی ندارند.

لازم به ذکر است شورای اتحادیه اروپا امروز، پنج‌شنبه هفتمین بسته تحریمی خود علیه روسیه را تصویب کرد که شامل تحریم جزئی واردات طلا می‌شود، همچنین 55 شخصیت حقیقی و حقوقی روسی در فهرست سیاه قرار گرفتند و فهرست کالاهای دومنظوره ممنوعه برای واردات نیز گسترش یافته است.‎

15:00 ـ چاووش‌اوغلو: ایجاد کریدور غلات به حل بحران اوکراین کمک خواهد کرد

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده موضوع افتتاح کریدوری برای صادرات غلات و محصولات کشاورزی اوکراین از طریق دریای سیاه حل‌وفصل شود.

وی امروز پنجشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی با بیان این مطلب، افزود: «در روزهای آینده می توان منتظر اخبار مثبتی در خصوص افتتاح کریدور غلات از اوکراین بود، من شخصاً به رفع موانع برای صادرات غلات خوشبین هستم و اگر بتوان این مشکل هرچند کوچک را حل کرد، ما امیدواریم که به حل و فصل بحران اوکراین هم دست پیدا کنیم.» 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه  نیز روز گذشته، چهارشنبه گفت که سند نهایی ایجاد کریدوری برای صادرات غلات اوکراین ممکن است طی همین هفته امضا شود و بدین ترتیب صادرات محصولات کشاورزی از این کشور در روزهای آینده آغاز خواهد شد.‎

14:38- کنگره آمریکا ممکن است روسیه را کشوری حامی تروریسم بشناسد

روزنامه "پولیتیکو" به نقل از منابع خود فاش کرد: نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا طی گفت‌وگوی تلفنی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه  گوشزد کرده که اگر وزارت امور خارجه، روسیه را به‌عنوان کشور حامی تروریسم به دلیل وقایع اوکراین معرفی نکند، قانونگذاران آمریکایی خود این کار را انجام خواهند داد. 

به گفته منبع خبری این روزنامه، گفتگوی رئیس مجلس و رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در اوایل این هفته انجام شده بود. البته سخنگویان بلینکن و پلوسی از اظهارنظر در خصوص این اطلاعات خودداری کردند. 

این نشریه یادآور شده که کنگره ایالات متحده این حق را به وزیر امور خارجه اعطا کرده که برخی از کشورها را در فهرست حامیان تروریسم قرار دهد. با این حال، قانونگذاران می توانند ابتکارعمل را دست گرفته و بدون دخالت وزارت امور خارجه این کار را انجام دهند.

به گزارش پولیتیکو، وزارت خارجه آمریکا برای افزودن روسیه به این فهرست که در حال حاضر شامل ایران، کره شمالی، کوبا و سوریه می‌شود، «مدت‌هاست تردید دارد».

به گفته برخی کارشناسان، قرار گرفتن احتمالی روسیه در این فهرست «هر گونه معامله با این کشور را عملاً برای آمریکایی‌ها غیرممکن خواهد کرد».

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، پیشتر ابتکارعمل آمریکا برای معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم را "اقدامی احمقانه" خواند و تاکید کرد که چنین اقدامی قطعاً بدون پاسخ نخواهد ماند.‎

 

14:26- مخالفت اسپانیا با پیشنهاد کمیسیون اروپا برای صرفه جویی در مصرف گاز

اسپانیا پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا برای کاهش مصرف گاز را رد کرد. ترزا ریبرا، وزیر انرژی اسپانیا روز چهارشنبه این خبر را اعلام کرد.

کمیسیون اروپایی پیشنهاد کرده بود که کشورهای عضو باید در ابتدا مصرف گاز خود را بین آگوست تا  ماه مارس 15 درصد به صورت داوطلبانه در مقایسه با میانگین پنج سال گذشته کاهش دهند. بر این اساس  در صورت بروز وضعیت اضطراری گاز، کشورهای اتحادیه اروپا باید طبق خواست کمیسیون اتحادیه اروپا مجبور به صرفه جویی در گاز شوند.

دلیل خروج اسپانیا این است که از قبل با کشورهای اتحادیه اروپا مشورت نشده است. ریبرا در نشستی در مادرید گفت: عمیقا متأسفم که می گویم اسپانیا از این پیشنهاد حمایت نمی کند. بروکسل نمی‌تواند بدون دریافت نظرات کشورها، قربانی بگیرد. اسپانیا تقریباً مستقل از واردات گاز روسیه است. مقررات اتحادیه اروپا باید توسط اکثریت کشورهای اتحادیه اروپا تایید شود.‎

13:53- مدویدوف: اوکراین ممکن است از نقشه جهان ناپدید شود

دیمیتری مدویدوف، رئیس جمهوری سابق و معاون رئیس شورای امنیت روسیه معتقد است که اوکراین ممکن است حاکمیت دولتی خود را از دست بدهد و در نهایت از نقشه جهان ناپدید شود. 

مدویدوف امروز در کانال تلگرامی خود نوشت: در نتیجه تمام اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، اوکراین ممکن است بقایای حاکمیت خود را از نیز دست داده و بطور کلی دیگر در نقشه جهان کشوری به نام اوکراین وجود نداشته باشد. 

وی یادآور شد که پس از کودتای سال 2014، اوکراین استقلال دولتی خود را از دست داد و "تحت کنترل مستقیم غرب جمعی" درآمده و مقامات کی‌یف حتی اعتقاد داشتند که "ناتو امنیت آنها را تضمین خواهد کرد." 

معاون رئیس شورای امنیت روسیه همچنین تاکید کرد: رهبران اتحادیه اروپا بطور کامل ارتباط خود را با واقعیت از دست داده و اوکراینی‌ها را مجبور کرده‌اند تا جان خود را برای پیوستن به اتحادیه اروپا فدا کنند و کلاهبرداران سیاسی موضوع بازگرداندن حاکمیت اوکراین به مرزهای سابق آن را دستکاری کرده و روی کاهش هزینه اختصاص داده شده به کی‌یف حساب می‌کنند و نگران سرنوشت مردم اوکراین نیستند.‎

 

13:44- بانک مرکزی اوکراین ارزش پول ملی در برابر دلار را 25 درصد کاهش داد

بانک مرکزی اوکراین به دلیل تأثیرات جنگ با روسیه، ارزش پول ملی گریونا را در برابر دلار 25 درصد کاهش داد. نرخ هریونیای جدید 36.5686 در هر دلار تعیین شده است. این بانک اعلام کرد که با توجه به تغییر ویژگی های اساسی اقتصاد اوکراین در طول جنگ و تقویت دلار در برابر سایر ارزها عمل کرده است.  بر این اساس این کاهش ارزش به رقابت‌پذیری تولیدکنندگان اوکراینی و ثبات اقتصاد در شرایط جنگ کمک خواهد کرد.‎

13:39- واکنش آلمان به اظهارات لاوروف درباره حمله به مناطق بیشتری در اوکراین

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان، توجیه روسیه برای دستاوردهای احتمالی بیشتر ارضی در اوکراین را تبلیغاتی توصیف کرده است.  وی در این باره گفت: روسیه هر بار از استدلال متفاوتی استفاده می کند. این بار می گویند به خاطر حمایت نظامی است. روز چهارشنبه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تهدید کرد که مناطق بیشتری در اوکراین را تصرف خواهد کرد و دلیل اصلی را تحویل تسلیحات غربی به این کشور عنوان کرد.

بائربوک خاطرنشان کرد که روسیه قبلاً به اهدافی در خارج از سرزمین‌های اشغالی فعلی - مانند کی یف - حمله کرده است. بائربوک گفت: پس این فقط یک تبلیغات جدید از طرف روسیه است.‎

13:33- آمریکا: حدود 15 هزار سرباز روسی در جنگ کشته شده‌اند

بر اساس محاسبات ایالات متحده، حدود 15000 سرباز روسی در جنگ با اوکراین کشته شده‌اند. ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) اعلام کرد که بر اساس آخرین تخمین های اطلاعاتی ایالات متحده حدود 15000 سرباز (روس) کشته و شاید سه برابر بیشتر زخمی شده‌اند. ویلیام برنزدر مجمع امنیت آسپن در کلرادو گفت، تلفات بسیار قابل توجهی است. ‎

13:24- زلنسکی: روسیه از اوکراین به عنوان آزمایشی برای حمله به سایر کشورهای اروپایی استفاده می‌کند

به گفته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روسیه از این کشور به عنوان محل آزمایشی برای حملات احتمالی بیشتر علیه سایر کشورهای اروپایی استفاده می کند. زلنسکی شب گذشته در سخنرانی ویدئویی خود گفت: روسیه در حال آزمایش هر چیزی در اوکراین است که می تواند علیه سایر کشورهای اروپایی استفاده شود. به گفته وی این حملات با جنگ های گازی آغاز شد و با تهاجم تمام عیار، وحشت موشکی و سوزاندن شهرهای اوکراین به پایان رسید.

زلنسکی گفت: اوکراین نیز باید روسیه را شکست دهد تا سایر کشورها در امنیت باشند. هر چه سریعتر این اتفاق بیفتد، همه خانواده های اروپایی و همه کشورهای اروپایی آسیب و رنج کمتری را تجربه خواهند کرد.‎

13:17- تاکید آلمان بر لزوم پایبندی به تحریم‌ها علیه روسیه

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در سخنانی  بر لزوم پایبندی به تحریم های اعمال شده علیه روسیه تاکید کرده و گفت: پوتین نباید ما را بشکند. تحریم ها علیه روسیه به امید پایان سریع جنگ اعمال نشدند.

وی افزود: باید روشن باشد که روسیه باید بهای گزافی را برای نقض آشکار قوانین بین‌المللی بپردازد. این مقام آلمانی می گوید: در حال حاضر صدمات زیادی به اقتصاد روسیه وارد شده است، بسیاری از کارکنان فناوری اطلاعات این کشور متاسفانه نه لزوما در مسیر آلمان این کشور را ترک می کنند.‎

13:11- انتقاد شدید کی‌یف به اظهارات لاوروف مبنی بر حمله به مناطق بیشتری در اوکراین

اوکراین به شدت از تهدیدهای روسیه برای تصرف مناطق بیشتر انتقاد کرده است. دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز چهارشنبه در توییتر نوشت: روسیه دیپلماسی را کنار گذاشته و بر جنگ و ترور متمرکز شده است.

"سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر اعلام کرده بود که مسکو در صورت تداوم ارسال تسلیحات دوربرد غرب، حملات خود به اوکراین را به فراتر از دونباس گسترش خواهد داد.‎

12:51- انتقاد زلنسکی از وابستگی گازی اروپا به روسیه

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین، انتقاد شدیدی به اروپا وارد کرده و در پیام ویدئویی روزانه خود گفت:  این قاره باید زودتر وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه را کاهش می داد.

وی افزود: اگر زودتر به موضع ما گوش داده می شد، ما مجبور نبودیم به دنبال روش های اضطراری برای پر کردن کسری که روسیه به طور مصنوعی در بازار اروپا ایجاد می کند، بگردیم.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه چهارشنبه شب در جریان سفر به تهران تهدید کرد که عرضه گاز طبیعی روسیه به کشورهای اتحادیه اروپا به شدت کاهش خواهد یافت. ‎

12:38- مقام نظامی آمریکایی از تحویل احتمالی جنگنده به اوکراین خبر داد

ژنرال چارلز براون، فرمانده کل نیروی هوایی آمریکا بعید ندانست که کی‌یف ممکن است جنگنده‌های غربی را از سوی ایالات متحده یا متحدانش به دست آورد.

این مقام نظامی امروز در گفتگو با نشریه پولیتیکو گفت: «از یک سو ایالات متحده امکانات لازم در این زمینه را دارد و از سوی دیگر، گریپن (Gripen) از سوئد، یوروفایتر (Eurofighter) یا رافالز (Rafales) نیز هستند. بنابراین، تعدادی جنگنده مختلف وجود دارد که می‌توانند به اوکراین انتقال یابند. مسلماً این جنگنده‌ها غیرروسی خواهند بود، فقط این را می توانم به شما بگویم. کاری که نمی‌توانم انجام دهم این است که به شما بگویم دقیقاً چه جنگنده‌ای مورد نظر است.» 

ژنرال براون روز گذشته نیز به خبرگزاری رویترز گفته بود که کشورهای غربی در حال بررسی آموزش خلبانان اوکراینی به عنوان بخشی از کمک‌های طولانی مدت به این کشور هستند.
البته وی یادآور شد که هنوز تصمیم نهایی در این زمینه گرفته نشده است.

پیش از این نشریه "دیفنس نیوز" گزارش داد که مجلس نمایندگان آمریکا با اختصاص 100 میلیون دلار برای آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های F-15 و F-16 موافقت کرده است.

اکنون این سند باید توسط مجلس سنا تصویب شود، در صورت موافقت هر دو مجلس کنگره، آموزش خلبانان اوکراینی ممکن است در سال 2023 آغاز شود.

این در حالی است که پیش از این، امانوئل ماکرون، رئیس ‌جمهوری فرانسه از توافقی بین کشورهای غربی خبر داده بود که بر اساس آن، آنها هواپیما یا تانک تهاجمی را به طرف اوکراینی تحویل نمی‌دهند.‎

12:17- کار خط لوله گاز "جریان شمالی" (نورد استریم) از سر گرفته شد

بر اساس اطلاعات منتشره از سوی اپراتور Nord Stream AG و اپراتورهای حمل و نقل گاز OPAL و NEL، پس از اتمام تعمیرات فنی بوجود آمده، عرضه گاز طبیعی روسیه به آلمان از صبح امروز، پنج‌شنبه دوباره از طریق خط لوله "جریان شمالی" (خط لوله نورد استریم) جریان یافته است. 

طبق این داده‌ها، عرضه گاز روسیه به آلمان از طریق این خط لوله طی چند ساعت نخست امروز، با ظرفیت حدود 30 درصد ادامه داشته و ممکن است چندین ساعت طول بکشد تا به ظرفیت 2.66 میلیون متر مکعب برنامه ریزی شده برسد.

ضمن اینکه، نامزدهای مصرف کنندگان اروپایی گاز تقریباً 2.66 میلیون متر مکعب در ساعت - حدود 63.9 میلیون متر مکعب در روز است.‎

11:53- سخنگوی کرملین: روسیه درهای مذاکره با اوکراین را نبسته است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، پنجشنبه در گفتگو با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که مقامات مسکو به هیچ وجه درهای مذاکره با کی‌یف را نبسته‌اند.

وی گفت: «نه رئیس جمهور و نه وزیر امور خارجه هرگز درباره بسته بودن درهای مذاکره با طرف اوکراینی صحبتی نکرده‌اند و چنین ادعایی صحت ندارد.»

پسکوف همچنین با اظهارات مقامات کاخ سفید درباره "انزوای فزاینده" روسیه موافقت نکرده و افزود: «چنین برداشتی یک ارزیابی اساساً اشتباه است و ما با این دیدگاه موافق نیستیم.»

روز گذشته، چهارشنبه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که اوکراین از هرگونه اقدام سازنده برای حل و فصل اوضاع خودداری کرده و بطور کلی به کی‌یف اجازه مذاکره با روسیه را نمی‌دهند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه نیز روز سه‌شنبه در جریان سفر خود به تهران، اعلام کرد که مقامات اوکراینی تمایلی به اجرای توافق‌های بدست آمده در مذاکرات استانبول از خود نشان نمی‌دهند.

رفع نیازهای اوکراین؛ موضوع گفتگوی زلنسکی با وزرای خارجه اتریش و جمهوری چک

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبهه در کی‌یف با الکساندر شالنبرگ و یان لیپاوسکی - وزرای امور خارجه اتریش و جمهوری چک دیدار و گفتگو کرد.

زلنسکی شب گذشته در کانال تلگرامی خود یادآور شد: «در دیدار با وزرای خارجه اتریش و چک که از کی‌یف بازدید کردند، در خصوص لزوم افزایش فشارها بر روسیه امروز و حمایت بیشتر و سریع از اوکراین صحبت کردیم. من از هر دو کشور به خاطر کمک‌هایی که قبلاً انجام داده‌اند تشکر می‌کنم و نیازهایی که در آینده نزدیک وجود دارد، را برای آنها تشریح کردم.»

زلنسکی همچنین از حمایت مقامات وین و پراگ در اعطای وضعیت نامزدی وکراین به عنوان یک کشور خواستار عضویت در اتحادیه اروپا قدردانی کرد. وی یادآور شد: در حال حاضر جمهوری چک ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، بنابراین مهم است که رهبران این کشور تمام قدرتی را که دارد حفظ کند. در این شش ماه باید گام‌های اساسی برای آماده‌سازی آغاز مذاکرات برای عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را برداریم.

در جریان این سفر، شالنبرگ و لیپاوسکی همچنین با دنیس اشمیگال، نخست وزیر و دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین دیدار و درباره تحریم‌های جدید علیه  روسیه و همچنین همکاری‌های بیشتر بین سه کشور گفتگو کردند.

رئیس سیا اعتراف کرد: برخلاف برخی شایعات، پوتین "بیش از حد سالم است"

ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شب گذشته در یک سخنرانی ابراز عقیده کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان سفرهای اخیر خارجی خود کاملاً و حتی "بیش از اندازه سالم" به نظر می‌رسد. وی بدین ترتیب، در خصوص اطلاعات منتشر شده قبلی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی درباره مشکلات جسمانی رهبر روسیه اظهار نظر کرد.

برنز افزود: «شایعات زیادی در خصوص وضعیت سلامت جسمانی رئیس جمهور پوتین وجود دارد. اما تا آنجا که ما می توانیم ببینیم، او بیش از حد سالم است. البته این یک ارزیابی اطلاعاتی غیررسمی است.»

پیش از این، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که تمامی اقدامات امنیتی لازم برای محافظت از رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در برابر بیماری کووید همچنان اعمال می‌شود، بنابراین، تمامی تدابیر برای محافظت از سلامتی رهبر روسیه در حال انجام بوده و نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود اطلاعات مربوط به وضعیت بد سلامتی پوتین را رد کرده و گفت که چنین شایعاتی باید بر وجدان کسانی که آنها را منتشر کردند، سنگینی کند.  وزیر خارجه روسیهیادآور شده بود که مردم هر روز این فرصت را دارند که ببینند رئیس جمهوری روسیه چگونه در محافل مختلف ظاهر شده و در سلامت کامل بسر میبرد.

وزارت خارجه آمریکا ایران را به حمایت از مواضع روسیه در قبال اوکراین متهم کرد

ند پرایس، رئیس فتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، چهارشنبه مدعی شد که روسیه می تواند در زمینه حوادث اوکراین از حمایت ایران برخوردار باشد. به عقیده وی، ایران به "گروه کوچکی از کشورهایی" پیوسته است که ظاهراً بی طرفی را تنها برای حمایت از رئیس جمهور روسیه (ولادیمیر پوتین) و عملیات نظامی در دونباس استفاده می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: این مسئله  از سخنان علی خامنه‌ای، رهبر ایران در دیدار با رئیس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس سه جانبه روسیه، ایران و ترکیه در تهران نتیجه گیری شده است.

پیش از این، آیت الله خامنه‌ای روز سه‌شنبه در دیدار با ولادیمیر پوتین به این مسئله اشاره کرد که اقدامات روسیه در اوکراین ضروری است، چرا که در غیر این صورت پیمان آتلانتیک شمالی ممکن بود چنین جنگی را به بهانه کریمه به راه بیندازد.

زلنسکی امکان سخنرانی در نشست سران "مرکوسور" را پیدا نکرد

رائول کانو، معاون وزیر امور خارجه پاراگوئه روز چهارشنبه اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نمی‌تواند در نشست سران کشورهای بازار مشترک آمریکای جنوبی موسوم به (بلوک مرکوسور) به صورت آنلاین صحبت کند.  به گفته وی، رهبر اوکراین از ماریو عبدو بنیتز، ریس جمهوری پاراگوئه درخواست کرده بود تا در این اجلاس صحبت کند، ولی با این خواسته وی مخالفت شد.

او گفت: "هیچ توافقی در خصوص امکان چنین ارتباطی حاصل نشده است، در این رابطه به طرف اوکراینی از قبل اطلاع داده شده که در این شرایط امکان گفتگو بین رئیس جمهوری اوکراین و سران مرکوسور وجود ندارد."

مرکوسور بزرگترین انجمن تجاری و اقتصادی در منطقه آمریکای جنوبی است. مجموع قلمرو کشورهای تشکیل دهنده آن تقریباً 72 درصد از کل مساحت آمریکای جنوبی است که جمعیت تحت نفوذ آن به 295 میلیون نفر رسیده و مجموع تولید ناخالص داخلی 3.4 تریلیون دلار (2019) را شامل می‌شود.

سفیر چین در آمریکا: پکن مایل است بحران اوکراین سریعتر حل و فصل شود

کین گانگ، سفیر جمهوری خلق چین در ایالات متحده اعلام کرد که مقامات پکن مصرانه طرفدار حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین و عادی سازی روابط در جامعه بین المللی هستند.

وی روز چهارشنبه طی سخنرانی در انجمن امنیتی سالانه موسسه آسپن در ایالت کلرادو تاکید کرد:«آنچه چین خواستار آن است، آتش‌بس فوری در اوکراین  از سرگیری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف است. همه طرف های ذینفع باید در آنها مشارکت داشته باشند و این مذاکرات باید، از جمله بین روسیه و ایالات متحده و متحدان آنها نیز انجام شود.»

به گفته سفیر چین، تمامیت ارضی و حاکمیت همه کشورها، از جمله اوکراین، طبق منشور سازمان ملل متحد مستلزم احترام است. وی در عین حال تاکید کرد که نادیده گرفتن منافع مشروع کشورها در زمینه امنیت ملی غیرقابل قبول است.

وی علاوه بر وضعیت اوکراین، به موضوع روابط دوجانبه بین چین و ایالات متحده نیز اشاره کرد. وی با یادآوری اینکه در رویارویی احتمالی بین قدرت ها برنده‌ای وجود نخواهد داشت، نسبت به چنین سناریویی هشدار داد.

علاوه بر این، رئیس نمایندگی دیپلماتیک چین در آمریکا به برخی  تصورات غلط جدی در خصوص کشور چین اشاره کرد و یادآور شد، نباید چین را با اتحاد جماهیر شوروی مرتبط کرد و آن را به عنوان یک تهدید تلقی کرد.

مهار آتش سوزی در نیروگاه اتمی زاپاروژیه پس از حملات پهپادهای ارتش اوکراین

ولادیمیر راگوف، یکی از اعضای شورای اصلی اداره نظامی - غیرنظامی منطقه زاپاروژیه که اکنون تحت کنترل نظامیان روسیه قرار گرفته، شب گذشته در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد که آتش سوزی در نیروگاه اتمی زاپاروژیه که در نتیجه حملات پهپادهای ارتش اوکراین رخ داده بود، دیگر خاموش شده و 11 نفر که در نتیجه حملات مجروح شده بودند، به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان هستند.

روز چهارشنبه دفتر مطبوعاتی اداره شهر انرگودار گزارش داد که پهپادهای نیروهای مسلح اوکراین  چهار بار به نیروگاه هسته‌ای زاپاروژیه حمله کردند. طبق این گزارش به راکتورهای این نیروگاه آسیبی وارد نشده است. در این حملات 11 نفر از کارکنان این نیروگاه  مجروح شدند که حال چهار نفر از آنها وخیم است.

این نخستین بار نیست که نظامیان اوکراینی تلاش کردند به این تاسیسات آسیب بزنند. در اواسط ماه جولای نیز نیروهای مسلح اوکراین با کمک هواپیماهای بدون سرنشین دو موشک به سمت نیروگاه اتمی زاپاروژیه پرتاب کردند که به محوطه آن اصابت کرد و در نتیجه سقف و شیشه‌های ساختمان اداری مجاور آسیب دید. البته به هیچ یک از کارکنان آسیبی نرسید.

درخواست وزارت دادگستری آمریکا از کنگره برای واگذاری اموال روسیه به پناهنجویان اوکراینی

وزارت دادگستری ایالات متحده از کنگره این کشور درخواست کرده تا اموال توقیف شده  روسیه به نفع پناهندگان اوکراینی هزینه شود.

لیزا موناکو، معاون اول دادستان کل ایالات متحده، بامداد امروز، پنجشنبه، با اعلام این مطلب، تاکید کرد که این وزارتخانه بر گسترش اختیارات برای مصادره دارایی‌های الیگارش‌های روسی و تصویب لایحه‌ای اصرار دارد که اجازه می‌دهد عواید حاصل از دارایی‌های مصادره شده برای کمک به مردم اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

موناکو که در مجمع امنیتی سالانه موسسه آسپن در ایالت کلرادو  صحبت می‌کرد، توضیح داد: «ما در این خصوص صحبت کرده و از کنگره درخواست کردیم تا درآمد حاصل از اموال غیرقانونی به دست آمده روسها را به آنها [پناهندگان اوکراینی] منتقل کنیم.»

پیش از این، اریک وودهاوس معاون دستیار وزیر امور خارجه در امور اقتصادی و بازرگانی گفت که واشنگتن در حال بررسی امکانات قانونی برای گسترش اختیارات خود به منظور مصادره دارایی‌های توقیف شده روسیه در ایالات متحده است.

زاخارووا ادعای کاخ سفید درباره انزوای روسیه را بی‌معنا خواند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی به اظهارات بدون منطق مقامات واشنگتن و پوچ بودن اظهارات نمایندگان کاخ سفید درباره منزوی بودن روسیه اشاره کرد. این دیپلمات بدین ترتیب به اظهارات جان کربی، هماهنگ کننده ویژه کاخ سفید مبنی بر اینکه سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ایران و شرکت در نشست سران کشورهای ضامن سوریه در چارچوب روند آستانه نشان دهنده "انزوای فزاینده روسیه" است، واکنش نشان داد.

زاخارووا گفت: واشنگتن دیگر نمی داند چگونه تز شکست خورده خود درباره انزوای روسیه را گسترش دهد. آنها برای توجیه این نظریه از همه چیز، حتی سخنان پوچ و بی معنا استفاده میکنند. به این ادعا تنها می توان چنین پاسخ داد که کاخ سفید با چنین اظهاراتی "غیر منطقی بودن فزاینده" خود را ثابت می‌کند و نه تنها هیچ پایه و اساسی برای این ادعای آنها وجود ندارد، بلکه مذاکرات مرتبط رهبری روسیه با شرکای خارجی پوچی این نظریه را نشان داده است. »

اردوغان: مذاکراتم با پوتین در تهران پرمحتوا و سازنده بود

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه یادآور شد که مذاکراتش با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تهران بسیار پرمحتوا و سازنده بود.  به گفته وی، هم مذاکرات صورت گرفته در قالب روند آستانه و هم نشست دوجانبه با رئیس جمهور پوتین در تهران بسیار مفید بوده است.

اردوغان همچنین یادآور شد که یادداشتی در خصوص مسئله صادرات غلات ممکن است در این هفته در نشست نمایندگان ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل امضا شود. رئیس جمهوری ترکیه افزود که چندین بار در رابطه با صادرات غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه با روسای جمهوری روسیه و اوکراین گفتگو کرده است.

 اردوغان در پایان سفر خود به ایران نیز تاکید کرده بود که نقش روسیه در خصوص صادرات غلات از اوکراین میانجی‌گرانه و سازنده است. وی نسبت به موفقیت مذاکرات مربوط به صادرات غلات اوکراینی از بنادر دریای سیاه ابراز امیدواری کرد و مذاکرات انجام شده در این راستا در تهران را نیز سازنده خواند.

معاون نخست وزیر روسیه شرط توقف صادرات نفت این کشور را نام برد

الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه در امور انرژی اعلام کرد که اگر کشورهای گروه جی-7 سقف قیمتی برای نفت روسیه تعیین کنند، این کشور در صورتی که هزینه نهایی نفت کمتر از هزینه تولید آن باشد، تولیدات خود را به بازارهای جهانی نفت عرضه نخواهد کرد.

کشورهای گروه7در حال کار بر روی محدود کردن قیمت نفت روسیه برای محدود کردن درآمدهای روسیه به دلیل افزایش قیمت انرژی هستند. بر اساس گزارش بلومبرگ، قیمت نهایی نفت روسیه ممکن است بین 40 تا 60 دلار در هر بشکه تعیین شود. در حال حاضر نفت روسیه به طور متوسط ​​80 تا 85 دلار معامله می شود.

پوتین: خروج شرکت‌های خارجی "روسیه را مجبور به حرکت کرده است"

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه در نشستی تاکید کرد که استفاده مداوم از فناوری‌های خارجی به معنای فرو رفتن در یک وابستگی تحقیرآمیز به آنها بوده و این وضعیت بسیار خطرناک است. بنابراین، به گفته وی، خارج شدن شرکت‌های خارجی از روسیه این کشور را تکان داده و آن را به حرکت وادار کرده که این یک مسئله مثبت و سازنده است.

پوتین گفت: «این واقعیت که آنها می‌روند، ما را وادار به حرکت درآورده و این مثبت است. نمی‌توان دائما بر فناوری‌های غربی تکیه کرد. این وابستگی در حال گسترش و خطرناک بود.»

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان