۴۰۰ دلار سقف تجارت مرزنشینان بدون تشریفات گمرکی/ تجارت ملوانی در سیستان و بلوچستان اجرایی میشود
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در استان علاوه بر پایانههای مرزی برای تجارت کلان، بازارچه های خرده فروشی برای تامین معاش مرزنشینان نیز راه اندازی شده که مرزنشینان بتوانند تا سقف ۴۰۰ دلار بدون تشریفات گمرکی تجارت کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، حسین مدرس خیابانی پیش از ظهر امروز در نشست شورای مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان ایران اظهار داشت: بر اساس مصوبه 12 بندی رئیس محترم جمهور مرزنشینان باید بتوانند از مواهب بازارچههای خرده فروشی استفاده کنند. در استان علاوه بر پایانه های مرزی برای تجارت کلان، بازارچه های خرده فروشی برای تامین معاش مرزنشینان نیز راه اندازی شده که مرزنشینان بتوانند تا سقف 400 دلار بدون تشریفات گمرکی تجارت کنند.
وی تاکید کرد: چیزی مهمتر از شورای ساماندهی مبادلات مرزی نداریم و مهمترین موضوع ما نیز در این شورا استفاده همه جانبه از ظرفیت مرز است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: برنامه ریزی های لازم برای برگزاری نشستی جهت راه اندازی بیشتر مرزها از سوی گمرک و سازمان توسعه تجارت در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر استفاده درست از ظرفیت مرز افزود: تلاش میکنیم تا مصوبات شورای ساماندهی مبادلات مرزی بند به بند اجرا شود.
مدرس خیابانی با اشاره به سازوکار استفاده از از بازارچههای مرزی خاطرنشان کرد: رفع تعهد ارزی می تواند مشکل ما را در بازارچههای خرده فروشی حل کند.
وی ادامه داد: استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت راه اندازی بازارچه های خرده فروشی برای تامین معیشت مرزنشینان بازارچه خردهفروشی پیشین تا سوم مردادماه سال جاری به بهره برداری میرسد.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر راه اندازی بازارچه های خرده فروشی بیان کرد: بازارچه خرده فروشی پیشین فقط و فقط در اختیار مرزنشینان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از رویه تجارت ملوانی تصریح کرد: رویه تجارت ملوانی مشابه آنچه در بندر بوشهر اجرا میشود به چابهار و پسابندر نیز ابلاغ خواهد شد.
مدرس خیابانی با اشاره به تفاهم دو جانبه با پاکستان برای برقراری تجارت افزود: برای مبادلات تجاری باید دو طرف به تفاهم برسد چراکه تجارت یک طرفه پایدار نیست.
وی با تاکید بر استفاده از مرز پاکستان برای واردات کالاهای خاص بیان کرد: مرز پاکستان باید به یک درگاه برای تامین قطعات و ماشین آلات صنعتی از مرزهای شرقی تبدیل شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت سرمایه گذاری خارجی در استان اظهار داشت: تجارت که امر پیچیده بوده و نقطه ایده آل تجارت خارجی، سرمایه گذاری مشترک است که باید در استان اجرا شود.
انتهای پیام/392/ی