گزارش| جلسات علنی مجلس در این هفته / تورم و اجرای رتبه‌بندی محور تذکرات نمایندگان

گزارش| جلسات علنی مجلس در این هفته / تورم و اجرای رتبه‌بندی محور تذکرات نمایندگان

در این گزارش موضوعات و مصوبات جلسات علنی مجلس در هفه جاری را می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس این هفته به دلیل تعطیلی روز دوشنبه به مناسبت عید غدیر در روز یکشنبه و دوشنبه جلسه علنی داشتند.

جلسه روز شنبه به ریاست قالیباف رئیس مجلس و با حضور 192 تن از نمایندگان آغاز شد که رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی درباره طرح توسعه و مانع‌زدایی از صنعت برق کشور  اولین دستورکار نمایندگان در این روز بود.

در ابتدای این جلسه رئیس مجلس از نمایندگان درخواست کرد تا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و نسبت به تزریق دز چهارم واکسن اقدام کنند.

رئیس مجلس با بیان اینکه موج هفتم کرونا آغاز شده، بیان کرد: از همه همکاران درخواست می‌کنم بحث پروتکل‌های بهداشتی و به ویژه استفاده از ماسک را رعایت کنند و عزیزانی که شش ماه از تزریق دز واکسن آنها گذشته است برای تزریق دز چهارم اقدام نمایند. از حوزه بهداشتی مجلس نیز انتظار داریم که این موضوع را پیگیری کند.

*تکلیف مجلس به وزارت نیرور برای هوشمندسازی کنتورهای برق

نمایندگان در این جلسه آخرین ماده طرح توسعه و مانع‌زدایی از صنعت برق  را با اکثریت آرا تصویب کردند که بر اساس آن افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف به محل تأمین هزینه هوشمندسازی کنتور تبدیل می‌شود در ماده 20 این طرح آمده است که وزارت نیرو را مکلف کرده کنتورهای برق را هوشمندسازی کند و منابع آن را نیز از محل افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف و اصلاح تعرفه برق صنایع تأمین کند.

*تعیین شرایط اساسنامه تشکل های صنفی- تخصصی در قوه‌مقننه

رسیدگی به جزئیات گزارش شور دوم کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل های صنفی- تخصصی دستورکار بعدی نمایندگان در جلسه روز یکشنبه بود که وکلای‌ملت ماده 4 این طرح را به تصویب رساندند که در آن شرایط اساسنامه تشکل‌های صنعتی-تخصصی آمده است.

همچنین در این نشست وکلای‌ملت ماده 5 طرح مذکور را نیز به تصویب رساندند که طبق آن شرایط متقاضیان برای تأسیس و عضویت در تشکل‌های صنفی مشخص شد.

همچنین در ادامه جلسه امروز، محمد رشیدی عضو هیأت رئیسه مجلس یک لایحه و 5 سؤال ملی را اعلام وصول کرد.

*ناطقان میان دستور

در ادامه نشست نطق‌های میان دستور نمایندگان قرائت شد که حذف ارز ترجیحی  و پرداخت یارانه نقدی، برنامه ریزی مدون برای حل مشکلات کشور و همچنین اجرای قانون رتبه بندی معلمان مهمترین محورهای نطق میان دستور نمایندگان در جلسه روز شنبه بود.

*تذکرات کتبی نمایندگان به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور

همچنین در این جلسه عضو هیأت رئیسه مجلس تذکرات کتبی وکلای ملت به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد که اکثر این تذکرات پیرامون وضعیت معیشتی، حل بحران آب و رسیدگی به وضعیت کشاورزی و دامداری بود.

*تذکرات شفاهی 25 تیرماه

موضوع اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان، پرداخت خسارت سرمازدگی کشاورزان و باغداران، وضعیت تورمی ، توزیع منابع آب و خشکی دریاچه ارومیه، زاینده‌رود و تالاب گاوخونی، درخواست معرفی هر چه زودتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعیو همچنین تدوین آیین نامه واردات خودرا از جمله مهمترین موضوعات تذکرات شفاهی نمایندگان درجلسه علنی این روز بود.

*خلاصه موضوعات مطروحه در جلسه علنی روز(یکشنبه 26 تیرماه)

محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در روز یکشنبه ضمن تبریک عید غدیر خم و روز بهزیستی در بخشی از نطق خود گفت: مجلس ریل‌گذاری لازم را با وضع قوانین برای پشتیبانی حداکثری از نهادهای حمایتی به خصوص در قانون بودجه 1401 به انجام رسانده است.

*انتخاب حجت الاسلام نصرالله پژمانفر به عنوان رئیس کمیسیون اصل نود

سپس انتخاب رئیس کمیسیون اصل 90 برای اجلاسیه سوم در دستورکار بود که با اعلام رئیس مجلس نصرالله پژمانفر و حسن شجاعی به عنوان کاندیدا برای ریاست این کمیسیون معرفی شدند که در نهایت با رأی نمایندگان حجت الاسلام پژمانفر به عنوان رئیس این کمیسیون در سال سوم انتخاب شد.

در ادامه برخی از نمایندگان در قالب اخطار و تذکر خواستار رسیدگی به اجرای قانون رتبه بندی معلمان شدند که رئیس مجلس در پاسخ به این اخطارها گفت که این موضوع به تازگی به هیات تطبیق رسیده و در مهلت قانونی رسیدگی و در صورت مغایر بودن نیز موارد اعلام خواهد شد.

*رسیدگی به طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل های صنفی– تخصصی

در ادامه برخی از مفاد طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل های صنفی– تخصصی از سوی بهارستان‌نشینان بررسی و تصویب شد که در این مفاد شرایط ارائه تقاضای صدور مجوز اولیه تأسیس تشکل توسط هیئت مؤسـس، اعتبار این مجوز، شروط صدور و تمدید پروانه فعالیت برای تشکل های استانی یا ملی، تدوین اساسنامه و انتشار آن در روزنامه رسمی، شخصیت حقوقی گرفتن تشکل ها، اعلام تغییرات مربوط به اساسنامه، اعضای ارکان و صورت‌جلسات برگزاری مجامع عمومی، تعیین دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع رسیدگی به شکایات تشکل ها و منابع درآمدی تشکل ها مشخص شد.

*اعلام وصول 2 سوال از وزیر«صمت»

در این جلسه محمد رشیدی عضو هیئت رئیسه دو سوال موسوی لارگانی نماینده فلاورجان از وزیر «صمت» درباره عدم اجرای برنامه اعلامی به مجلس، عملکرد ضعیف در بنگاه‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه و  ضعف عملکرد سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را نیز اعلام وصول کرد.

* ناطقان میان‌دستور

بر اساس این گزارش در ادامه نوبت به نطق‌های میان دستور نمایندگان رسید که مشکل ریزگردها برای استان‌های غربی و جنوبی و گلایه نسبت به تدوین آیین‌نامه‌ها از سوی مسئولان دولتی از جمله مهمترین نکات نمایندگان در نطق‌های میان دستور بود.

*تذکرات شفاهی نمایندگان

در پایان جلسه تذکرات شفاهی نمایندگان مطرح شد که تخلف در تدوین آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان، درخواست از رئیس جمهور برای معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وضعیت تورم، ساماندهی مشکل بازنشستگان، خروج نخبگان از کشور و همچنین وجود اشکالاتی در آیین نامه اجرایی رتبه‌بندی از جمله محورهای تذکرات شفاهی نمایندگان به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور بود.

در این جلسه همچنین تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور نیز از سوی عضو هیئت رئیسه قرائت شد که افزایش مالیت اصناف، نظارت بر بازار و جلوگیری از گرانی کالا‌ها و همچنین پرداخت ماهانه حق‌التدریس و اضافه‌کار معلمان از جمله مهمترین تذکرات کتبی نمایندگان بود.

انتهای‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon