سهم ۰.۴ درصدی پژوهش و فناوری ایران از تولید ناخالص ملی


سهم 0.4 درصدی پژوهش و فناوری ایران از تولید ناخالص ملی

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم ۰.۴ درصدی پژوهش و فناوری ایران از تولید ناخالص ملی گفت: متأسفانه در حوزههای پژوهشی نیز شرایط چندان مطلوبی نداریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  دامغان،  علی خطیبی در آئین تودیع و معارفه رؤسای جدید و پیشین دانشگاه دامغان که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در تالار همایش‌های بین‌المللی دانشگاه دامغان برگزار شد، اظهار داشت: در شرایط امروز نزدیک شدن مرزهای توسعه اقتصادی به مرز توسعه فناوری از ویژگی اقتصادهای پیشرو جهان است، بی تردید امروز توسعه اقتصادی بدون توسعه علمی امکان پذیر نیست.

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت‌های بسیاری در صنایع نوظهور به وجود آمده که باید برای جهت دهیی صحیح به فعالیت های علمی به این ظرفیت‌ها توجه بیشتری شود، افزود: از مزایای کسب و کارهای نو و دانش بنیان رشد سریع و اشتغال‌زایی پرتعداد و سرمایه اندک با بهره وری بالا است.

وی با بآوری این مهم که جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر رتبه نخست منطقه و جایگاه شانزدهم جهان در تولید علم را در اختیار دارد و این نشان می دهد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشورمان در این زمینه فعالیتی اثرگذار و شایسته داشته اند، تصریح کرد: ما همواره در کشورمان دونگاه نسبت به دانشگاه داشته‌ایم، نخست دانشگاهی که مصرف گرا و کپی برداری شده از دانشگاهای غربی است و دوم دانشگاهی که رهبری از آن به عنوان دانشگاه تراز انقلاب اسلامی و حلال مشکلات کشور یاد می کنند.

خطیبی گفت: متأسفانه باید بگوییم ما در بیشتر موارد گرفتار دانشگاهی بوده‌ایم که دانشمند مصرفی پرورش می دهد، دانشمندی که جامعه را مصرف گرا و وابسته بار می آورد، نتیجه اینکه مثلا در کشاورزی کشورما بیشترین میزان مصرف سموم دفع آفات نباتی در آسیا را دارد و بیشتر از کل قاره اروپا از این سموم استفاده می کند؛ زیرا دانشمند مصرفی نمی آید در دانشکده کشاورزی روش های بیولوژیک برخورد با آفات را تدریس کند یا در این زمینه پژوهش نماید.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در تولید علم کشورما سطح خوبی دارد اما در مصرف علم متأسفانه شرایط خوبی نداریم، خاطرنشان کرد: ضریب مصرف علم در کشاورزی، اقتصاد، صنعت و فرهنگ کشورمان باید رشد پیدا کند ، این به معنای تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین است.

وی با بیان اینکه تا وقتی دانشگاه برای خود تولید علم کند و جامعه و صنعت و معدن ما کار خود را انجام دهند، نباید توقع پیشرفت اقتصادی داشته باشیم، تصریح کرد: خام فروشی مواد ارزشمند معدنی گواهی بر این مهم است، دانشگاه نیز رسالتی در این راستا دارد و ما نیز در وزارت علوم بسیار جدی این مسئله را دنبال می کنیم .

خطیبی یادآور شد: متأسفانه در حوزه های پژوهشی نیز شرایط چندان مطلوبی نداریم، شاخص سهم پژوهش و فناوری از تولید ناخالص ملی در چین نزدیک به دو درصد است، درآمریکا این عدد 67/2 و در کره جنوبی 3/ 4 است اما در ایران سهم پژوهش و فناوری از تولید ناخالص ملی، چهاردهم درصد است و در بهترین روزها به نیم درصد نرسیده است، درحال حاضر کاربردی سازی پژوهش‌ها جزء استراتژهای وزارت علوم است که در سند تحول دولت نیز بدان پرداخته شده است.

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به احکام انتصاب اعضای هیئت امناء مستقل دانشگاه دامغان از سوی وزیر علوم طی روزهای گذشته، اظهار داشت: تا چندی قبل دانشگاه دامغان از نظر هیئت امنا وابسته به دانشگاه مرکز استان بود، داشتن هیئت امناء مستقل می تواند بسیاری از گره ها را در مسیر پیشرفت بیشتر این مرکز فاخر آموزش عالی باز کند.

خطیبی با اشاره به تلاش‌های شایسته تقدیر نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در مسیر تصویب هیئت امناء مستقل دانشگاه دامغان؛ سید محمد رضا هاشمی استاندار سمنان، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن رستمیان امام جمعه شهرستان دامغان، علی اکبر علیزاده برمی نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس، حسن سبحانی استاد برجسته اقتصاد و سیدعلی پورموسوی از اعضای هیات علمی دانشگاه دامغان را به اعضای هیئت امناء مستقل این دانشگاه معرفی کرد.

گفتنی است در این مراسم سید سعید الرضا اسلامی به عنوان رییس جدید دانشگاه دامغان معرفی شد و از تلاشها و خدمات شایان توجه عبدالعلی بصیری در مدت هشت سال تصدی این پست قدردانی شد.

انتهای پیام/362/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon