رویکرد آموزش‌ها به سمت مهارت‌آموزی و فرهنگ‌سازی مهارت فنی‌وحرفه‌ای باشد


رویکرد آموزش‌ها به سمت مهارت‌آموزی و فرهنگ‌سازی مهارت فنی‌وحرفه‌ای باشد

استاندار کردستان گفت: باید رویکرد آموزش‌ها به سمت مهارت‌آموزی و فرهنگ‌سازی مهارت فنی‌وحرفه‌ای باشد چراکه در این حوزه کاری انجام‌ نشده اشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج, اسماعیل زارعی‌کوشا عصر امروز در دومین جلسه شورای مهارت‌آموزی استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، ضمن تبریک هفته کار‌آفرینی و‌ مهارت‌آموزی اظهار داشت: توجه به مهارت‌آفرینی فقط محدود به این روزها و‌ مناسبت‌ها نباشد و رویکرد در آموزش و پرورش‌، آموزش عالی و آموزش آزاد باید به سمت مهارت‌آموزی باشد.

وی افزود: هدف اصلی مهارت‌آموزی بر طرف کردن خلاءها در نظام آموزش، فرهنگ‌سازی برای مهارت‌آموزی و تربیت و معرفی نیروی کار به جامعه است اما متاسفانه در حوزه مهارت‌آموزی هیچ فرهنگ‌سازی انجام نشده و‌ بسیاری از فرصت‌ها را ازدست داده‌ایم.

استاندار کردستان تصریح کرد: بزرگترین ایرادی که در نظام ساختاری، اجرایی و آموزشی کشور وجود دارد وجود فاصله بسیار زیاد بین ایده تا عمل است به طوری‌که حرف‌هایی که به ذهن می‌رسد تا مرحله اجرا، چند دهه طول می‌کشد. 

وی بیان کرد: قرار بود در اواخر دهه شصت آموزش و‌پرورش به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای پیش برود، اما عملا سه دهه از آن گذشته و کاری انجام نشده و‌ این فاصله خیلی طولانی شده است.

زارعی‌کوشا گفت: متاسفانه خانواده‌ها آقا بودن فرزندان خود را در کارمند بودن می‌بینند و این یک مشکل فرهنگی است چراکه امروزه آقا بودن در این است که فرزندان آنها کار یا مهارتی را یاد گرفته و بتوانند وارد بازار کار شوند و این مسائلی است که جامعه با آن روبه‌روست که باید در بحث مهارت‌آموزی فرهنگ‌سازی شود. 

وی عنوان کرد: حوزه فنی و حرفه‌ای استان کردستان یک مجموعه فعال است اما باید ارتباط خود را با آموزشگاه‌ها و بخش خصوصی تقویت و حلقه‌های ارتباطی با سربازخانه‌ها، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، ندامتگاه‌ها و زندان‌ها را حفظ کند و در کنار آن بومی‌سازی و اولویت‌های منطقه را به صورت مهارت‌آموزی توسعه دهد.

زارعی‌کوشا یکی از ویژگی های مردم کردستان را تلاشگر بودن انها عنوان کرد و‌ گفت: کردستانی‌ها کار را عار نمیدادنند و برای کسب روزی حلال زحمت می‌کشند و سازمان فنی وحرفه‌ای می‌تواند ارتباط خود را با دبیرخانه شورای اشتغال و اداره کل تعاون و سایر ادارات مرتبط با ایجاد اشتغال افزایش و‌ تقویت کرده و نیازهای مهارتی دستگاه‌ها را تامین کند.

وی به مجوز های 72 ساعته اشاره کرد و افزود: در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور سایتی طراحی شده که مجوزهایی که مانده بود و درخواست صدور مجوز برای راه‌اندازی آموزشگاه داده شده که این سیستم ظرف 72ساعت به صورت اتوماتیک مجوز را امضا و مجوز صادر خواهد شد. 

استاندار کردستان در پایان گفت : تفاهمات زیادی در دوران استانداران مختلف با اقلیم کردستان و ادارات امضا شده اما فقط در حد امضا بوده و کاری عملی انجام نشده است و مهم آن است که این تفاهم‌نامه‌ها عملی شود و فقط در حد تفاهم‌نامه نباشد.

زارعی‌کوشا تاکید کرد: امیدواریم ادارات برای ترویج مهارت‌آموزی در جامعه پای کار باشند و برنامه‌ها به صورت عملی اجرایی شود.

ارائه آموزش مهارتی به 1776 سرباز در سپاه کردستان

سردار علیرضا مدنی، جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه ما به عنوان نهاد بین دانشگاه‌ها و جامعه کار هستیم و آقایان بعد از دوره فارغ‌التحصیلی وارد خدمت سربازی و سپس جامعه می‌شوند، اظهار داشت: موظفیم همه سربازان را در بحث مهارت‌آموزی آموزش دهیم.

وی افزود: با توجه به ابلاغیات و حرفه‌هایی که در سپاه وجود دارد، با همکاری فنی‌وحرفه‌ای و سایر سازمان‌ها به سربازان آموزش‌های مهارتی داده می‌شود.

جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان گفت: متأسفانه بیش از 90درصد از سربازان وظیفه که در پادگان آموزش‌های مهارتی را می‌بینند به‌دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند مهارت‌های مورد علاقه خود را ادامه دهند، سازمان فنی و حرفه‌ای موظف است این افراد را به سمت بازار کار سوق دهد و برای ایجاد اشتغال آنان، اعتباری در نظر گیرد.

مدنی خاطرنشان کرد: تعهد سپاه بیت‌المقدس در بحث آموزش‌های مهارتی در طول سال گذشته یکهزار و 115 نفر بوده که یکهزار و 776 نفر را آموزش دادیم و از این تعداد یکهزار و 496 نفر نیز مدرک دریافت کرده و آماده ورود به بازار کار هستند.

دولت 80میلیارد تومان برای ایجاد مشاغل خرد و خانگی در کردستان اختصاص داد

سیدکمال حسینی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه کارگاه‌های فنی‌و‌حرفه‌ای حرفه‌ها و نیازهای روز جامعه را به متقاضیان آموزش می‌دهند، اظهار داشت: در این دوره‌ها آموزش مهارتی به صورت رایگان به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی آموزش داده می‌شود.

وی افزود: اهدافی که در استان در حوزه مهارت‌آموزی و آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای است، باید دنبال و در کنار آن اشتغال‌زایی ایجاد کنیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان تصریح کرد: متأسفانه افرادی که در این کارگاه‌های آموزشی، مهارت‌های لازم را آموزش می‌بینند، بعد از آموزش به دلیل کمبود منابع مالی نمی‌توانند برای خود کسب و کاری ایجاد کنند و این یک معضل برای آموزش‌دیدگان رشته‌های فنی و حرفه‌ای استان است.

حسینی خاطرنشان کرد: در سال جاری اعتباری بالغ بر 80میلیارد تومان برای ایجاد مشاغل خرد و مشاغل خانگی ابلاغ شده که می‌توان در قالب یک تفاهم‌نامه مابین سازمان فنی و حرفه‌ای با اداره‌کل تعاون و کار و رفاه اجتماعی، این اعتبارات به افرادی که علاقه‌مند به اجرای مهارت هستند، در نظر گرفته شود تا این نیروها بتوانند وارد بازار کار شوند.

اختصاص 200 میلیارد تومان اعتبار برای پروژ‌های نیمه‌تمام فنی‌وحرفه‌ای کردستان

فردین وکیلی، مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر 16 مرکز در بخش دولتی و 285 آموزشگاه خصوصی و آزاد درسطح استان وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه کارگاه آموزشی نیز 91کارگاه و 90مربی فعال در بخش دولتی و 800 مربی در بخش خصوصی مشغول به ارائه آموزش به جوانان کردستانی هستند.

وی با ذکر اینکه سالانه 1300 دوره آموزشی در بخش دولتی و 1500 دوره در بخش خصوصی در استان برگزار می‌شود، گفت: تعهد سازمان فنی و حرفه‌ای 4میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و 2.4 میلیون نفر در بخش خصوصی است.

مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان افزود: عمده گروه‌های هدف آموزش شامل شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، دانشجویان، دانش‌آموزان، کارجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، سربازان وظیفه، ساکنان مناطق محروم، سکونت‌گاه‌های غیر رسمی، گروه‌های در معرض آسیب همانند زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، زنان خانه‌دار، ساکنان مناطق مرزی، اتباع خارجی، معلولان، معتادان بهبود یافته و پناهندگان بوده که از طریق سازمان فنی حرفه‌ای آموزش داده می‌شوند.

وی از برگزاری دوه آموزشی مهارت‌آموزی برای دو هزار و 814 نفر در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: در بخش بنگاه‌های شاغلان و اصناف 1280 نفر، دانش‌آموزی 2130نفر، معتادان بهبود یافته 320نفر، زنان سرپرست خانوار 180نفر، دانشجویان 310نفر، زندانیان 1250نفر و سربازان 1770نفر برگزار شده و این تعداد در آزمون نهایی قبول و مدرک نهایی را اخذ کرده‌اند.

وکیلی به دستاوردهای شاخص ملی سازمان فنی و حرفه‌ای در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این دستاوردها شامل تدوین دو سند حرفه پوشاک و حرفه نان و کسب مدال طلا در رشته صافکاری خودرو از کامیاران، کسب مدال طلا فناوری اتومبیل از شهرستان سقز و کسب مدال طلا در رشته جوشکاری و کابیت سازی چوبی از سنندج است.

وی اعلام کرد: ارائه 6میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی در بخش دولتی و خصوصی، تجهیز و افتتاح اولین خانه‌های هوشمند در شهرستان سنندج و سقز، ارائه 300هزار نفرساعت آموزش در محیط‌های واقعی کار و صدور مجوز تأسیس برای 70 آموزشگاه فنی و حرفه‌ای و تأمین اعتبار برای 17عنوان شغل استاندارد و کارآفرینی دانش بنیان و تامین و خرید تجهیزات کارگاه گوهر تراشی قروه، راه‌اندازی کارگاه خانه‌های دانش بنیان و خانه‌های هوشمند با اعتبار بالغ بر 8.5میلیارد ریال از اهم برنامه‌های این سازمان در سال‌جاری در کردستان است.

مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان همچنین به اهم طرح‌های در دست اجرا اشاره کرد و افزود: این طرح‌ها شامل طرح نخلستان که به دنبال مهارت‌آموزی دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در حوزه کسب و کار نوین بوده و طرح بعدی آموزش هیبریدی است که جامعه هدف آن دانشجویان وشامل 540ساعت آموزش در قالب مهارت‌آموزی است.

وی با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند در رشته مورد علاقه خود آموزش‌های مهارتی را یاد بگیرند، عنوان کرد: طرح دیگر مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی است که شامل طرح استاد شاگردی قدیم است و افرادی که استاد هستند در قالب این طرح طی زمان مشخص و در 18ماه از یک نیروی کار رایگان استفاده کرده و بیمه حوادث این کارآموزان توسط فنی و حرفه‌ای پوشش داده می‌شود و هدف آن آشنایی با محیط کسب و کار، آشنایی با مهارت مرتبط با نیاز بازار و کمک به بنگاه‌های اقتصادی کارآمد و فعال و جذب نیروی کار ماهر از هر صنف است.

مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان از اختصاص 200 میلیارد تومان اعتبار برای پروژ‌های نیمه‌تمام این حوزه در سفر اخیر رئیس‌جمهور خبر داد و ابراز داشت: اگر بتوانیم این اعتبارات را جذب کنیم چهار پروژه نیمه تمام تکمیل و کارگاه‌های آموزشی نیز به‌روز رسانی خواهند شد.

45درصد دانش‌آموختگان دانشگاهی در کردستان شغل ندارند

حامد قادرزاده، رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این جلسه بر ضرورت توجه بیشتر به شرکت‌های دانش بنیان تأکید کرد و گفت: یکی از بیکارهای مزمنی که در کشور وجود دارد بیکاری ساختاری و بیکاری اصطکاکی است و‌ رسالت سازمان فنی و حرفه‌ای این است که با این بیکاری‌ها برخورد و‌ برنامه خوبی برای این معضل داشته باشد.

وی افزود: متأسفانه 45درصد دانش‌آموختگان دانشگاهی کار ندارند و این به این معنا نیست که در بازار، کار وجود نداردبلکه ‌متقضایان کاری را که می‌خواهند پیدانمی‌کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان بر ضرورت برنامه‌ریزی برای آموزش مناسب به جوانان جویای کار تأکید کرد و گفت: در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرینی باید افرادی که دارای درجه تحصیلی هستند، آموزش داده شوند چراکه برخی از صنایع و فعالیت‌ها به دلیل تغییر و‌ پیشرفت تکنولوژی بازده اقتصادی ندارند و لازم است آموزش‌های لازم در بخش خدمات ارائه و تربیت نیروهای کارآمد در جهت تکمیل زنجیره فعالیت‌های اقتصادی به مجموعه بخش تولید اضافه شود.

وی اضافه کرد: انجام چنین کاری باعث تسریع در رونق تولید و ایجاد اشتغال خواهد شد.

قادرزاده یادآور شد: در راستای تحقق شعار سال، که یک راهبرد اساسی و کلید حل مشکلات اقتصادی است باید از شرکت‌های دانش بنیان حمایت شود.

اشتغال پایدار زندانیان اولویت زندان‌های کردستان است

محمد خسروی، معاون زندان‌های استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه ایجاد اشتغال ویژه زندانیان اولویت نخست سازمانی ماست، اظهار کرد: لازمه اشتغال، ارائه آموزش‌های مهارتی به زندانیان بوده که خوشبختانه در زندان‌های سطح استان در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه در طول سه ماهه نخست سال جاری 83نفر گواهی مهارت‌آموزی دریافت کرده‌اند، افزود: در حال حاضر 228نفر نیز در حال آموزش هستند که منجر به صدور گواهی نامه مهارت برای زندانیان خواهد شد.

معاون زندان‌های استان کردستان خاطرنشان کرد: در بخش آموزش صنایع دستی نیز از ابتدای سال جاری تاکنون 251نفر از زندانیان موفق به دریافت کارت مهارت صنایع دستی شده‌ و 572نفر نیز برای صدور کارت صنعتگری معرفی شده‌اند.

خسروی با ذکر اینکه اشتغال زندانیان امسال با توجه به نامگذاری سال با عنوان تولید دانش بنیان اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری در زندان‌های استان کردستان مورد توجه جدی‌تر قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: تمام افرادی که در زندان دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای گذرانده، پس از آزادی می‌توانند به مرکز مراقبت بعد از خروج مراجعه و وام کم بهره جهت ایجاد اشتغال دریافت کنند.

سرفصل‌های آموزش‌های مهارتی متناسب با پتانسیل‌های کردستان تدوین شود

رحمت صادقی، رئیس دانشگاه کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی حوزه کشاورزی ما هیچ علاقه‌ای به آموزش مهارت ندارند، اظهار داشت: برای رفع این معضل می‌توان، متناسب با پتانسیل و نیروی انسانی در استان سر فصل‌های آموزش مهارتی را تعریف و تدوین کنیم.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود این سرفصل‌ها شامل تجارت مرزی،گردشگری باغات و کشاورزی، گیاهان دارویی و شیلات باشد.

رئیس دانشگاه کردستان بر ضرورت ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی تأکید کرد و گفت: دانشگاه در این زمینه سرفصل خاص خود را دارد و سازمان‌های دیگر متولی آموزش و‌ فرهنگ‌سازی مهارت‌آموزی در حین تحصیل هستند و آمادگی کامل برای همکاری با سازمان فنی‌وحرفه‌ای و ارائه آموزش‌های مهارتی به دانشجویان را داریم.

صادقی با بیان اینکه می‌توان با تعامل و همکاری بیشتر برای مهارت محور کردن آموزش‌ها و توانمندی دانشجویان در این زمینه بهره برد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رود ارائه آموزش و برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی ویژه دانشجویان دانشگاه‌های کردستان در اولویت قرار گیرد.

انتهای‌ پیام/481/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon