با پدیده "رهاشدگی تربیت دوران کودکی" مواجه هستیم

با پدیده "رهاشدگی تربیت دوران کودکی" مواجه هستیم

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: حل برخی مشکلات کشور مانند بزهکاری و تربیت صحیح شهروندی در دوران قبل از مدرسه است و با پدیده رهاشدگی تربیت دوران کودکی مواجه بوده و هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مجتبی همتی فر امروز در نشست رویداد ملی یارستان کودکستان اظهار کرد: اگر به دنبال تحول بنیادین در آموزش و پرورش هستیم باید به دوران کودکی توجه کنیم و سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای آینده کشور اهمیت دارد.

وی درباره اینکه این سازمان ذیل وزارت آموزش وپرورش قرار گرفته اما ساختار آن به گونه‌ای است که صرفا توسط دولت امکان پذیر نیست، گفت: به عنوان مثال در بحث حقوق کودک، قوه قضائیه وظایفی دارد اما هنوز برای برخی نهادها، عنوان این سازمان ملی جا نیفتاده و کنش مناسب برای تعلیم و تربیت دوران کودکی ندارند.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: حل برخی مشکلات کشور مانند بزهکاری و تربیت صحیح شهروندی در دوران قبل از مدرسه است و با پدیده رهاشدگی تربیت دوران کودکی مواجه بوده و هستیم.

همتی فر بیان کرد: اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان کوتاهی مصوب شد و نیازمند عزم جدی برای حمایت از این سازمان هستیم؛ آیا نیروهای متخصص برای تربیت کودک به کار گرفته می‌شود، محتوای مناسب داریم؟ حوزه و دانشگاه تولیدات مناسبی داشتند که براساس آن بتوان تولیدات حوزه کودک را ارائه کرد.

وی مطرح کرد: اقتصاد حوزه کودکی سالم نبوده و بار اصلی بر  دوش خانواده است از سوی دیگر هزینه‌های کودکستان به لحاظ اجاره و بار نیروی انسانی بر روی دوش موسس قرار دارد اما انتظار داریم شهریه پایین باشد همچنین والدینی که می‌خواهند با کودک خود کار کنند ابزارها و تولیدات مناسب در اختیارشان نیست.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بیان کرد: مسئولیت اصلی تربیت از تولد تا 3 سالگی بر عهده خانواده است اما ما باید خانواده‌ها را توانمند کنیم تا نسل با کیفیت داشته باشیم، اکنون مسئله کم بودن جمعیت یک معضل مهم است اما در کنار آن باید به فرزندپروری وکیفیت نسل هم بیاندیشیم و این بر دوش سازمان تعلیم و تربیت کودک قرار می‌گیرد.

همتی فر افزود: کودکستان‌ها غیردولتی هستند و هیچ بخش دولتی فعال نیست اما چطور می‌توان از ظرفیت مردم و متخصصان برای تولید محتوا، تربیت مربیان و ... استفاده کرد. در رویداد یارستان کودکستان به دنبال تولید محتوای غیرمتمرکز با رعایت فرایند ارزیابی محتوا هستیم تا معلمان و مؤسساتی که بسته‌های آموزشی تولید کرده‌اند بتوانند آن را عرضه کنند.

وی همچنین گفت: استقرار و شکل گیری سازمان به طور کامل انجام نشده و بحث‌های مالی و بودجه‌ای و برخی از انتزاع وظایف اتفاق نیفتاده است همزمان با برخی چالش‌های مزمن مواجه هستیم.

موازی کاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره موازی کاری این رویداد با فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: کانون برای تصدی گری است و تولیداتی همچون کتاب، بسته‌های آموزشی و محصولات برای کشف و شکوفایی استعداد کودکان و نوجوانان دارد همچنین محصولات باید برای گروه سنی 6 سال به بالا باشد اما در تولیدات 6 سال به پایین را نیز پوشش می‌دهند، کانون باید از سیاست‌های سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای تولیدات مناسب تبعیت داشته باشد و رابطه ما با آنها موازی کاری نیست و همخوانی است.

همتی فر تصریح کرد: 16 ماه از تاسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک روی کاغذ می‌گذرد و بنده 6 ماه مسئولیت را عهده‌در شده‌ام، در این مدت اقداماتی از جنس شکل گیری سازمان از پیگیری بودجه، مستقر کردن نیروهای جدید متناسب با ساختار، جا انداختن هویت و ریل گذاری محتوایی و برنامه‌ای انجام شده است که به چشم نمی آید.

وی افزود: در مشورت با خبرگان، سند راهبردی تنظیم شد چون باور داریم نباید دچار آسیب‌های کشور باشیم و تصمیمات شخصی اتخاذ نشود بلکه باید ریل گذاری شود. اقدام دیگر، تدوین آیین نامه‌ها است و آیین نامه هایی که قبلا توسط سازمان بهزیستی و مدارس غیردولتی وجود داشت بررسی و تحلیل شد همچنین به دنبال باز کردن میدان هستیم، آیین نامه صدور مجوز تأسیس کودکستان‌ها به تصویب هیت امنا رسید و الگوی تدوین شهریه تهیه شده است.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: توسعه تشکیلاتی ممنوع است و دولت نباید بزرگ شود با شکل‌گیری این سازمان، ماموریت جدید به آموزش و پرورش اضافه شده و 6 میلیون جمعیت دیگر را باید تحت پوشش قرار دهیم، آیا ما به ازای آن را دیده ایم، 67 پست در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک وجود دارد و برای همین نیز با دشواری هایی همراه بودیم.

وی گفت: در استان‌ها به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه بازوی اجرایی نداریم، با این سیاست که در مناطق محروم، مرزی و عشایری موظف هستیم پیش دبستانی رایگان ارائه دهیم و این اعتبار باید تجمیع می‌شد که نشده یا بخشی حذف شده‌ است.

انتهای پیام/

 
حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon