تمام مدیران ستاد مدیریت بحران یزد در آمادگی کامل برای مقابله با سیل احتمالی باشند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد با بیان اینکه تمام مدیران ستاد مدیریت بحران در آمادگی کامل برای مقابله با سیل احتمالی باشند، گفت: اطلاعرسانی گسترده به مردم برای مقابله با سیل احتمالی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سیدمحمدجواد ابوالحسینی عصر امروز در نشست ستاد مدیریت بحران استان یزد اظهار داشت: ما باید برای بدترین شرایط خودمان را آماده کنیم تا بتوانیم برای هرگونه مشکلی آمادگی لازم را داشته باشیم و جلوی ایجاد مشکل برای مردم را بگیریم.
وی تصریح کرد: اگر نسبت به سیلبندها بیتوجهی کنیم ممکن است تبعات بسیار سنگینی را شاهد باشیم ولی اگر بررسی لازم را انجام داده و ضعفها و مشکلات احتمالی رفع شود میتوانیم تبعات را به کمترین حد ممکن برسانیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد گفت: بحث مسیلها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید نسبت به آن توجه لازم را داشته باشیم و نسبت به هدایت آبهایی که احتمال ورود آن به شهرها وجود دارد اقدام لازم انجام شود.
ابوالحسینی افزود: سیلبند جدیدالاحداث در سیل دو ماه گذشته شهر یزد را از فاجعه نجات داد ولی باید برای احتمال سرریز شدن آن هم برنامهریزی لازم را انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم در ارتباط با وضعیت بارندگی و شهرستانهای یزد، ارتباط بین آنها به ویژه میان شهرستانهای یزد و اشکذر و شهرهای اطراف است چرا که بارندگیهای یزد امکان حرکت به سمت شهرستان اشکذر را هم دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد ادامه داد: از اواخر هفته گذشته سامانه بارشی که در کشور وارد شده هر روز افزایش پیدا کرده و احتمال اینکه بارش در استان یزد بسیار بالا باشد بیشتر از احتمال بارش کم است.
ابوالحسینی گفت: به همین دلیل باید برنامهریزی دقیق برای جلوگیری از خسارت لازم را داشته باشیم و وضعیت سیل را در بالاترین و بدترین حالت ممکن در نظر بگیریم.
وی گفت: اگر اطلاعرسانی دقیق در ارتباط با موضوع سیل استان فارس صورت گرفته بود ممکن بود که خسارت کمتر شود، در ارتباط با یزد هم اطلاعرسانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد خاطرنشان کرد: در صورتی که مردم یک سری کیسههای شنی در منازل خود داشته باشند و در صورت نیاز کرسی منزل را بالاتر بیاورند از خسارتهای زیادی جلوگیری میشود.
مردم و مسئولان به هیچ عنوان فریب آفتاب و گرمای پس از بارش را نخورند
رضا برهانی مدیرکل هواشناسی استان یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه سامانه بارشی پیش رو سامانه موسمی است اظهار داشت: این سامانه مربوط به بارشهای تابستانی است که از اقیانوسهای نواحی حارهای گرفته شده و بارشهایی را در خشکی ایجاد میکنند.
وی تصریح کرد: منبع اصلی تغذیه رطوبتی که در پیش رو داریم و در استانهای جنوب شرق کشور فعال شده، از دریای عرب، خلیج بنگال و اقیانوس هند است.
مدیرکل هواشناسی استان یزد ادامه داد: بارشهای موسمی معمولا همراه با بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان است و اکثر سالها در این ناحیه شاهد بارشهای موسمی هستیم ولی در زمانهایی که این رطوبت بیشتر باشد امکان کشیده شدن آن تا استانهای مرکزی ایران از جمله یزد و حتی اصفهان هم وجود دارد.
برهانی با بیان اینکه در فصل تابستان سالهای گذشته بارشهایی تا حد 34 میلی متر را حتی در تیرماه هم ثبت شده و احتمال وقوع آن امسال هم وجود دارد خاطرنشان کرد: برای صبح امروز این بارندگیها برای منطقه سیستان و بلوچستان و مناطق جزئی از کرمان پیشبینی شده و دیگر استانها امروز خیلی درگیر بارندگی نبودند.
مدیرکل هواشناسی استان یزد تصریح کرد: برای صبح سهشنبه تقویت بارندگیها برای جنوب شرق کشور وجود دارد ولی هنوز دامنه فعالیتها تا صبح سهشنبه به منطقه یزد کشیده نخواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در این روزها تقویت ابر به ویژه در ارتفاعات استان را داریم به این معنی نیست که هیچ بارشی را در هیچ کجای استان نخواهیم داشت کما اینکه بارش های پراکنده ای را هم در این روزها شاهد بودیم.
برهانی با بیان اینکه بعد از ظهر سهشنبه بارشهای تجمعی وجود دارد کما اینکه ممکن است ما با بارشهای پراکندهای در این ایام روبهرو باشیم افزود: چهارشنبه صبح مجدد تقویت بارندگیها در نقشه کشور دیده میشود ولی هنوز دامنه بارشها تا مرز شرقی استان یزد است.
مدیرکل هواشناسی استان یزد با تاکید بر اینکه در بازه چهارشنبه بعد از ظهر، بارش تجمعی 12 ساعته از صبح تا عصر امکان وقوع در نواحی غربی و جنوبی استان وجود داشته باشد افزود: نکته بسیار مهم آن است که نقشهها تفاوت داشته باشند و نباید به صورت صرف به این نقشهها اتکا کرده و آمادگی باید در تمام استان به صورت کامل وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: هر گونه تغییری در اطلاعات و نقشهها بهوجود آید به صورت لحظهای اطلاعرسانی به ستاد مدیریت بحران استان انجام میشود.
برهانی گفت: برای بازه زمانی بعد از ظهر چهارشنبه تا صبح پنجشنبه باید انتظار تفاوت در میزان بارشها را در استان داشته باشیم و حتی برخی از مناطق استان از جمله بافق و بهاباد و ابرکوه میتوانند از استانهای مجاور تاثیرپذیر باشند.
وی با اشاره به اینکه در ارتفاعات مرکزی و غربی استان هم بارشهای قابل ملاحظهای را میتوان انتظار داشت افزود: از صبح تا عصر پنجشنبه ممکن است بارندگی کمتر شود اما باید حتما دقت داشت که اگر بارش خوبی رخ داد و پس از آن آفتاب و گرما به وجود آمد به دلیل تبخیر حتی اگر در نقشه پیشبینی بارش نشده باشد امکان بارش شدید دوباره وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی استان یزد افزود: برای جمعه دوباره تقویت بارشها را شاهد هستیم و با توجه به اینکه احتمال تغییرپذیری نقشهها بسیار زیاد است باید آمادگی در بالاترین حد ممکن باشد.
برهانی گفت: بعد از ظهر جمعه دوباره از فعالیت سامانه کاسته میشود ولی شدت بارشها کمتر میشود و برای روز شنبه سامانه بیشتر به سمت شیراز و غرب کشور کشیده میشود و همچنان جنوب استان ممکن است تحت تاثیر بارندگی قرار گیرد اما نقاط شمالی و مرکز استان در شنبه بر اساس نقشههای فعلی نباید انتظار باران داشته باشند.
انتهای پیام/781/ح