مهاجرت شرکتهای دانشبنیان همهگیر نیست!/ ممکن است چند شرکت مهاجرت کرده باشند
مشاور معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه طبق آمار رتبه ایران در مهاجرفرستی زیر ۲۰ نبوده است، گفت: مهاجرت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ همهگیر نیست و اصلاً واقعیت ندارد! البته ممکن است چند شرکت مهاجرت کرده باشند و ما منکر آن نیستیم.
پرویز کرمی؛ مشاور معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره چرایی مهاجرت برخی از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای کشورمان گفت: مهاجرت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ همهگیر نیست و اصلاً واقعیت ندارد! این نکته را من صریح بگویم که این موضوع توسط دوست عزیزم جناب آقای دکتر دهقانی فیروزآبادی مطرح و در یک بحث سهساعته آسیبشناسی شده است که اگر همه ما یعنی کشور، دولت، نهادهای حاکمیتی و حتی مردم در این موضوع کمک نکنیم، ممکن است این اتفاق بیفتد؛ چیزی بهاسم همهگیری یا اپیدمی مهاجرت نداریم البته ممکن است چند شرکت مهاجرت کرده باشند و ما منکر آن نیستیم اما این شرکتها اگر حمایت بشوند که حمایت نیز میشوند، این اتفاق نمیافتد.
وی ادامه داد: ما حتی در موضوع مهاجرت مغزها نیز دچار غلو هستیم؛ در موضوع مهاجرت مغزها بهاستناد آمار رصدخانه ملی مهاجرت ایران، رتبه ما در بحث مهاجرفرستی 20 بوده است که خیلی از کشورهای دیگر جلوتر از ما بودهاند.
کرمی گفت: مهاجرت یک بحث عمومی و بینالمللی است؛ علت فضاسازیهای رسانهای در موضوع مهاجرت این است که میخواهند ایران را در موضوعات مختلف زمین بزنند و به همین خاطر آمار غیرواقعی ارائه میکنند و و بعد آن را بُلد میکنند؛ شما اگر در گوگل جستوجو کنید مشاهده میکنید که ایران جزو 10 کشور مهاجرفرست است! ما در کشور رصدخانه مهاجرت ایران را داریم و طبق آمار آن، رتبه ایران در بحث مهاجرت هیچگاه زیر 20 نبوده است اما در آمارهای غیرواقعی بهدروغ مشاهده میکنیم که ایران را در موضوع مهاجرت، کشور اول یا دوم معرفی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: هدف دشمنان این است که توانمندیهایی را که در جوانان ایرانی وجود دارد، بزنند؛ من اگر قرار باشد این توانمندی علمی را بزنم باید دور آن توانمندی را از افراد دارای توان، خلاقیت و علم خالی کنم؛ واقعیت یک آینده روشن و امیدوارکننده است اما تبلوری که رسانههای غربی انجام میدهند، تبلورهای منفی است و ما و شما باید با این موضوع مقابله کنیم.
کرمی درباره برگزاری نمایشگاه همافزایی مدیران هم گفت: نمایشگاه همافزایی مدیران، یک نمایشگاه واقعی است یعنی گردهم آوردن مخاطبان و افرادی که در این موضوع با هم دخیل هستند؛ آقای عبودتیان و همکارانش در واقع استعدادهای مردمی را در راستای مردمیسازی دولت کنار هم جمع کردند اما این مردمی بودن دلیلش این نیست که بگوییم هیچ تشکیلات فنی و حرفهای پشت کار نیست.
وی افزود: اکثر شرکتهای حاضر در نمایشگاه جزو شرکتهای خوب و دانشبنیان و خلاق هستند و تواناییها و توانمندیهای بسیار خوبی دارند و حسن این نمایشگاه و رویداد این است که این شرکت دانشبنیان با سایر شرکتهای خلاق دیگر آشنا میشود و مدیرانی که در این حوزه میآیند با عرصه کار جهادی در راستای کار فناورانه، نوآورانه و کارآفرینانه آشنا میشوند.
کرمی تصریح کرد: فکر میکنم این نمایشگاه هر از چند گاهی باید بهصورت تخصصی در موضوعات مختلف اجرا شود و کنار آن نمایشگاه باید دبیرخانه زنده و فعال داشته باشد ضمن آنکه توانمندیها را شناسایی میکند از طرف دیگر باید نیازها را شناسایی کند و این به همرسانی را دبیرخانه نمایشگاه انجام بدهد. هر کدام از این شرکتها، مؤسسات و افرادی که در این رویداد بزرگ شرکت دارند در کار خودشان شاخص هستند و آخرین یافتهها و دستاوردهای خود را نیز به نمایشگاه آوردهاند. خود این شرکتها در بعضی از مواقع نیازهایی دارند که من کرمی را از معاونت علمی دعوت کردند تا به نمایشگاه بیایم و اینجا با شرکتها آشنا شوم؛ کنار این، وزرا و مسئولان مربوطه نیز حضور یافتند. این اطلاعیابی و آگاهیبخشی رودررو ذیل چتر نمایشگاه، یک فکر بکر و کار بسیار خوبی بوده است اما برای اینکه استمرار داشته باشد نیازمند یک دبیرخانه پویا، فعال و زنده است ضمن آنکه این کار را باید در جای جای کشور بهصورت تخصصی انجام دهیم یعنی یک روز سراغ فناوریهای آب برویم و در جای دیگر بهسراغ فناوریهای هوش مصنوعی برویم و در آنجا مدیران شرکتها را بیاوریم.
انتهای پیام/+