تحولات اوکراین|بلینکن با لاوروف تماس می‌گیرد/ معالجه نظامیان اوکراینی در بیمارستان آمریکایی در آلمان


تحولات اوکراین|بلینکن با لاوروف تماس می‌گیرد/ معالجه نظامیان اوکراینی در بیمارستان آمریکایی در آلمان

در حالی که رئیس‌جمهور اوکراین گفته است تنها چند هفته برای بازگرداندن مناطق ازدست‌رفته باقی مانده، چراکه با شروع سرما درگیری‌های نظامی بسیار دشوارتر خواهد شد، طوماری با ۳۰هزار امضا با درخواست ازسرگیری مذاکرات صلح با روسیه به دفتر زلنسکی ارسال شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پولیانسکی" معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور هیچ دورنمای روشنی برای میانجیگری سازمان ملل متحد در موضوع ازسرگیری گفتگوهای سیاسی بین مسکو و کی‌یف نمی‌بیند.

این دیپلمات روس گفت: «ما در سازمان ملل با کی‌یف هیچ گفت‌وگویی نداریم و حتی قبل از شروع عملیات ویژه نیز به‌دلیل غیرمنطقی بودن نماینده دائمی فعلی اوکراین، ارتباطی نداشتیم، علاوه بر این، نباید فراموش کرد که تعدادی از کشورهای غربی اعضای شورای امنیت به کی‌یف سلاح می‌رسانند و طرف قابل اعتمادی برای مسکو نیستند، بنابراین، چه‌نوع میانجی‌گری در مذاکرات با اوکراین از سوی آنها می‌توان انتظار داشت؟»

پولیانسکی تأکید کرد: «برای ازسرگیری مذاکرات، رهبری اوکراین باید مواضعی واقع‌بینانه اتخاذ و بر اساس منافع مردم خود عمل کند، نه طبق توصیه‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی که در این کشور به‌طور غیرمستقیم با روسیه در حال جنگ هستند و حاضرند تا آخرین فرد اوکراینی را در این راه قربانی کنند.»

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته یادآور شد که تمام سؤالات مربوط به اینکه چرا اوکراین با مذاکرات صلح موافقت نمی‌کند، باید از طرف ایالات متحده پاسخ داده شود. لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با رئیس‌جمهوری اوگاندا به خبرنگاران گفت: «من چند روز پیش در مصاحبه‌ای گفتم که روسیه هیچ تعصبی در خصوص مذاکرات با اوکراین ندارد. بلافاصله و تنها چند ساعت بعد، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که "ایالات متحده معتقد است اکنون زمان مذاکره اوکراین با روسیه نیست"، خود نتیجه‌گیری کنید و از همتایان آمریکایی بپرسید دلیل این موضع‌گیری چیست.»

پیش از این، لاوروف گفته بود که اوکراین از هرگونه اقدام سازنده خودداری می‌کند و اجازه مذاکره با روسیه را ندارد. وی همچنین یادآور شده بود که ایالات متحده و انگلیس مایلند مناقشه نظامی در اوکراین را به یک درگیری نظامی تمام‌عیار بین روسیه و اروپا تبدیل کنند.

در همین رابطه روز سه‌شنبه، در وب‌سایت دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، طوماری برای ازسرگیری مذاکرات صلح با روسیه و دستیابی به توافق صلح ثبت شد. در حالی که برای رسیدگی به درخواست شهروندان اوکراینی از رئیس جمهور به 25 هزار امضا نیاز است، 30 هزار نفر این درخواست را امضا کرده‌اند.

در طومار امضاشده توسط مردم اوکراین آمده است: «ما از شما می‌خواهیم که مذاکرات با روسیه را از سر بگیرید تا در نهایت به یک توافقنامه صلح دست پیدا کنید تا تعداد کشته‌های غیرنظامیان اوکراینی بیش از این افزایش نیابد. همه این را درک می‌کنند که دیر یا زود باید برای پایان درگیری‌ها به توافق رسید، بهتر است اکنون این کار را انجام دهیم، چرا که هرچه بیشتر بجنگیم، کشته شدن اوکراینی‌ها و فرزندانمان بیشتر خواهد شد.»

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و پنجاه و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

23:00- بلینکن: طی روزهای آتی با لاوروف تماس می‌گیرم

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت در روزهای آینده با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تماس تلفنی برقرار خواهد کرد.

این نخستین تماس تلفنی بلینکن با لاوروف از زمان آغاز درگیری روسیه-اوکراین محسوب می‌شود.

22:30- ترس بالای شهروندان آلمانی از رکود اقتصادی قریب الوقوع

ترس از بحران گاز حاد در زمستان و تورم بالا، خلق و خوی مصرف کنندگان در آلمان را به صورت بی سابقه ای خراب کرده است. ارزیابی محققان بازار GfK در نورنبرگ این مسئله را نشان می دهد.
از زمانی که بررسی احساسات مصرف‌کننده برای آلمان در سال 1991 آغاز شد، هیچ ارزیابی بدتری اندازه‌گیری نشده است. رولف بورکل، متخصص GfK، توضیح داد: علاوه بر نگرانی‌ها در مورد اختلال در زنجیره تامین، جنگ اوکراین و افزایش شدید قیمت‌های انرژی و مواد غذایی، اکنون نگرانی‌هایی در مورد تامین گاز کافی برای صنعت و خانواده‌های خصوصی در زمستان آینده وجود دارد. این نگرانی ها در حال حاضر احساسات مصرف‌کننده را به ناامیدی تبدیل می کند.
نتایج این بررسی نشان می دهد که ترس از رکود اقتصادی قریب الوقوع در بین مصرف کنندگان آلمانی در حال افزایش است. ارزیابی برای انتظارات اقتصادی در ماه جولای 6.5 واحد نسبت به ماه قبل از دست داد و به منفی 18.2 واحد رسید. این کمترین ارزیابی از آوریل 2020 و زمانی که آلمان در قرنطینه کرونا قرار گرفت بوده است.

22:16- وزیر خارجه آلمان به ترکیه می‌رود

آنالنا بئر بوک، وزیر امور خارجه آلمان روز پنج شنبه به آتن و از آنجا در روز جمعه به ترکیه خواهد رفت. سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان امروز چهارشنبه گفت که این سفر به دلیل جنگ اوکراین انجام می شود.  به گفته وی شرایط مستلزم این است که ما در ناتو نزدیک به هم باشیم.

20:40- آلمان: کاهش  مجدد عرضه گاز روسیه یک بازی قدرت است

دولت فدرال آلمان کاهش مجدد عرضه گاز روسیه را به عنوان یک بازی قدرت محکوم کرد. کریستین هافمن، معاون سخنگوی دولت آلمان امروز چهارشنبه در برلین گفت: قراردادهای تامین گاز در حال حاضر رعایت نمی شود. بر خلاف اظهارات روسیه، هیچ دلیل فنی برای این  امروجود ندارد. نبود توربین برای ایستگاه کمپرسور یک بهانه است. توربین آنجاست و سرویس شده است. هیچ چیز مانع حمل و نقل به روسیه نمی شود. این به طرف آلمانی بستگی ندارد.
گازپروم روز چهارشنبه بار دیگر تحویل از طریق خط لوله نورد استریم 1 را به نصف کاهش داد. به گفته آژانس شبکه فدرال گاز آلمان، 19.5 درصد از ظرفیت واقعی ممکن از طریق این خط عبور کرده است.  بر اساس اطلاعات این نهاد آلمانی وضعیت عرضه متشنج است و نمی توان وخامت بیشتر را رد کرد.  بر این اساس شرکت ها و مصرف کنندگان خصوصی باید خود را برای افزایش قابل توجه قیمت گاز آماده کنند.

20:33- لهستان با خرید تسلیحات گسترده از کره جنوبی ارتش خود را تقویت می‌کند

در جریان جنگ اوکراین، لهستان به تقویت ارتش خود ادامه می دهد. ماریوش بلاشژاک، وزیر دفاع لهستان، امروز چهارشنبه قراردادهایی را برای تامین و تولید گسترده تجهیزات نظامی سنگین از کره جنوبی امضا کرد. در این قراردادها لهستان حدود هزار تانک اصلی جنگی، حدود 650 هویتزر و 48 هواپیمای جنگی دریافت می کند. طرفین البته اطلاعاتی در مورد حجم کل معامله تسلیحاتی ارائه نکردند.
پس از امضای این معاهده ها، بلاشژاک گفت لهستان در حال آموختن درس های جنگ روسیه علیه اوکراین است. وی افزود:  زمان کوتاه است، ما باید ارتش لهستان را تجهیز کنیم.

20:30- روسیه تحریم‌ها را عامل کاهش عرضه گاز به اروپا دانست

بر اساس اطلاعات دفتر ریاست جمهوری در مسکو، شرکت انرژی روسیه گازپروم تا حد امکان گاز اروپا را تامین می کند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری گفت، با این حال، مشکلات فنی در نتیجه تحریم ها مانع از صادرات بیشتر شد. به گفته وی این تحریم ها تعمیرات به موقع خط لوله نورد استریم 1 دریای بالتیک را غیرممکن می کردند.
این مقام روسی تاکید کرد: گازپروم تا جایی که لازم باشد و امکان دارد گاز اروپا را تامین می کند. ما می دانیم که امکانات فنی برای تحویل در حال حاضر کاهش یافته است. به محض اتمام کار تعمیر و نگهداری، گازپروم می تواند تحویل را افزایش دهد.
وی افزود: گازپروم ضامن قابل اعتماد تمام تعهداتش بوده و هست، اما اگر تجهیزات خارجی به دلیل تحریم‌های اروپا امکان سرویس‌دهی و تعمیر را نداشته باشند نمی‌توان عرضه را تضمین کرد.

20:23- تمایل روسیه به خرید پهپاد جنگی از ترکیه

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قصد دارد در روز 5 آگوست در سوچی در دیدار با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود درباره همکاری‌های فنی و نظامی بین دو کشور گفتگو کند. این را دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد.  بر این اساس به ویژه، روسیه ظاهرا به پهپاد جنگی ترکیه بایراکتار TB2 علاقه مند است، که اوکراین در حال حاضر با موفقیت از آن علیه ارتش روسیه استفاده می کند.
روسیه قبلاً سامانه دفاع موشکی اس-400 خود را به ترکیه که از کشورهای عضو ناتو است فروخته بود که این امر باعث آزردگی آمریکا شد. بر اساس گزارش ها، اکنون باید سرویس برگشت از طرف ترکیه وجود داشته باشد.
اردوغان قبلا از علاقه پوتین خبر داده بود. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ترک، اردوغان روز گذشته گفت که پوتین پیشنهاد همکاری با ترکیه در مورد پهپادهای بایراکتار را داده است. به گفته رئیس جمهور ترکیه، امارات متحده عربی پیشنهاد راه اندازی کارخانه مربوطه در امارات را داده بود.
پهپاد جنگی ترکیه بایراکتار TB2 یک محصول صادراتی موفق محسوب می شود و قبل از جنگ اوکراین، به عنوان مثال در جنگ بین ارمنستان و آذربایجان بر سر قره باغ کوهستانی استفاده می شد.

20:20- تهدید روسیه علیه رسانه‌های غربی بعد از رد شکایت راشاتودی فرانسه

با توجه به ممنوعیت پخش تلویزیون دولتی روسیه (راشاتودی)  در فرانسه، روسیه تهدید کرده است که رسانه های غربی را تحت فشار قرار خواهد داد. "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی کرملین امروز چهارشنبه گفت، واکنش مسکو به ممنوعیت اتحادیه اروپا برای RT France، که توسط دیوان دادگستری اروپا تایید شد، بسیار منفی خواهد بود. پسکوف گفت: حمله به آزادی بیان، به آزادی رسانه های جمعی در کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، روندی است که باعث نگرانی و تأسف ما می شود.
پسکوف گفت: البته ما اقدامات یکسانی را علیه رسانه های گروهی غربی که در کشور ما کار می کنند، اعمال می کنیم. ما به آنها اجازه کار در کشورمان را هم نخواهیم داد و در اینجا نگرش نرمی وجود نخواهد داشت.
پیش از آن قضات لوکزامبورگ شکایت RT فرانسه علیه ممنوعیت پخش اتحادیه اروپا با توجه به اتهامات تبلیغات جنگ را رد کرده بودند (پرونده T-125/22). این تحریم در اوایل ماه مارس- و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین صادر شد.  این ممنوعیت همه کانال های توزیع RT و Sputnik در اتحادیه اروپا مانند کابل، ماهواره یا اینترنت را تحت تأثیر قرار می دهد.

20:08- دولت آلمان فروش 100 هویتزر خودکششی به اوکراین را تایید کرد

به گزارش هفته نامه "اشپیگل"، دولت فدرال آلمان فروش 100 هویتزر خودکششی مدرن به اوکراین را تایید کرده است.  رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان در 13 جولای برای سازنده تسلیحات آلمانی Krauss-Maffei Wegmann (KMW) مجوز ساخت سیستم های نوع "Panzerhaubitze2000" برای این کشور را صادر کرد. به گزارش "اشپیگل"، اوکراین در ماه آوریل از KMW پرسید که آیا هویتزرها را می توان مستقیماً از سازنده خریداری کرد یا خیر. سپس پیشنهاد مربوطه در این باره ارائه شد. تولید سیستم های تسلیحاتی باید فوراً آغاز شود. اولین هویتزرها چه زمانی به اوکراین ارسال می شود هنوز مشخص نیست. تولید همه هویتزرها احتمالا چندین سال به طول می انجامد.

20:03- نورافکن های بسیاری از بناها در برلین خاموش می‌شوند

به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی،  بسیاری بناهای دیدنی و ساختمان های متعدد در برلین پس از تاریک شدن هوا دیگر روشن نمی شوند. سنای برلین اعلام کرد که  این بناها شامل ستون پیروزی، کلیسای یادبود، تالار شهر قرمز و کاخ شارلوتنبورگ می شود. در مجموع حدود 200 شی با حدود 1400 نورافکن بر روی دکل های روشنایی در برلین در تاریکی فرو می روند. هزینه برق حدود 40000 یورو در سال  است. با قطع تدریجی نورافکن ها طی سه تا چهار هفته تمام نورافکن ها در این شهر خاموش خواهند شد.

16:30- سخنگوی کرملین از گفتن اینکه آیا تماسی بین پوتین و شرودر صورت گرفته یا خیر، خودداری کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، امروز چهارشنبه در نشست خبری خود در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا تماسی بین ولادیمیر پوتین و گرهارد شرودر، صدر اعظم سابق آلمان که در مسکو به سر می برد، صورت گرفته است یا خیر، اظهار نظری نکرد.

پسکوف در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: "خیر، هیچ تفسیری در این خصوص وجود ندارد".

حضور شرودر در مسکو روز گذشته توسط خبرنگار شبکه تلویزیونی NTV آلمان کشف شد و صدراعظم سابق یادآور شد که "چند روزی برای تعطیلات" در این شهر بوده است.

این در حالی است که ملاقات خبرنگار و این سیاستمدار سابق در نزدیکی دفتر شرکت "راس نفت" روسیه صورت گرفت. 

در عین حال، سو یونگ کیم-شرودر، همسر وی به مجله اشپیگل گفت که صدراعظم سابق آلمان برای تعطیلات در روسیه نیست، بلکه در حال انجام مذاکراتی درباره سیاست انرژی در مسکو است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته، سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که دیداری بین رئیس‌جمهوری روسیه و گرهارد شرودر برنامه‌ریزی نشده، ولی تماس‌ بین آنها نیز منتفی نیست.

16:12- لاوروف اعمال تحریم‌های غرب علیه چین را بعید ندانست

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، امروز در یک جمع دیپلماتیک در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی اعلام کرد که غرب از تحمیل تحریم‌ها علیه هر کشوری که آن را به خشم آورد، دریغ نخواهد کرد، بنابراین چین هم ممکن است هدف بعدی تحریم‌ها باشد. 

لاوروف یادآور شد که آمریکا و اتحادیه اروپا ممکن است ذخایر ارزی هر کشوری را مسدود کنند، همانطور که در خصوص روسیه چنین اتفاقی افتاد.

وی افزود: " آنها نه تنها ذخایر ارزی روسیه را مسدود کردند، بلکه اکنون به طور جدی در حال آغاز یک روند قانونی برای آماده کردن زمینه به منظور مصادره دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین هستند. کسی چه می داند، اگر آمریکا و اروپا فردا یا پس فردا، توسط کشور دیگری نیز آزرده خاطر شوند، می توانند همین کار را علیه آنها انجام دهند."

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: بدین ترتیب، جای تعجب ندارد که هرچه پیش می‌رویم، کشورهای بیشتری به استفاده از ارزهای جایگزین و ملی خود روی آورده و دلار دیگر به عنوان ابزاری برای حمایت از اقتصاد جهانی وجود ندارد.

صبح امروز، چهارشنبه، آژانس خبری بلومبرگ گزارش داد که مارکو روبیو، سناتور جمهوری خواه آمریکایی، لایحه‌ای در خصوص اعمال تحریم علیه هر شخص حقوقی به دلیل بیمه یا ثبت تانکرهایی که نفت یا گاز طبیعی مایع را از روسیه به چین منتقل کنند را به کنگره ارائه کرده است.

به عقیده این سناتور، چین با خرید نفت روسیه، در واقع از اقدامات نظامی این کشور علیه اوکراین حمایت می‌کند.

 

16:00- پیش بینی وقوع رکود اقتصادی عمیق و طولانی برای آلمان

مارسل فراتزشر، رئیس مؤسسه تحقیقات اقتصادی آلمان انتظار دارد در صورت تشدید بحران انرژی، در سال آینده رکود اقتصادی به وجود آید. فراتزشر به روزنامه Augsburger Allgemeine گفت: اگر قیمت انرژی به افزایش خود ادامه دهد و جریان گاز روسیه متوقف شود، باید منتظر یک رکود عمیق و طولانی مدت برای کل سال 2023 باشیم.

این اقتصاددان انتظار دارد که قیمت ها در بلندمدت بالا باقی بماند، که در این صورت شرکت ها باید با افزایش دستمزد پاسخ دهند. به گفته وی فقط دستمزدهای دائمی بالاتر در مقابل قیمت‌های دائمی بالاتر کمک می‌کند.

وی افزود: بزرگ‌ترین نگرانی من این است که دستمزدها خیلی آهسته افزایش یابد و تقاضای مصرف‌کننده کاهش یابد. زمانی که شرکت های مسکن مستاجران را به محدودیت گرمایش در زمستان تهدید می کنند، ترسناک است. زیرا بیشتر آسیب‌هایی که در حال حاضر از نظر اقتصادی متحمل می‌شویم، نتیجه کمبود انرژی نیست، بلکه نتیجه افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها است. و این واقعیت که قیمت ها سر به فلک می کشد نیز به دلیل این نوع ترس و وحشت است‎.

15:51- درخواست مجدد زلنسکی از غرب برای تحریم روسیه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بار دیگر از غرب خواست تا با تحریم‌ها علیه مسکو نسبت به قطع عرضه گاز روسیه واکنش نشان دهد. زلنسکی شامگاه سه شنبه در سخنرانی ویدئویی روزانه خود گفت: زیرا برای همه روشن است که این ترورعمدی قیمتی روسیه علیه اروپا است.

زلنسکی گفت که مسکو با کمک گازپروم تمام تلاش خود را می کند تا این زمستان را به سخت ترین زمستان تاریخ برای کشورهای اروپایی تبدیل کند. وی تاکید کرد که مسکو با اعلام خود مبنی بر کاهش بیشتر تحویل از طریق نورد استریم 1، عمداً باعث افزایش قیمت گاز در بورس شد. زلنسکی گفت: باید به  این ترور پاسخ داد و با تحریم پاسخ داد.

علاوه بر تحریم‌ها، زلنسکی می‌خواهد روسیه را با برخی اطلاعات مورد حمله قرار دهد.  وی تاکید کرد که تقریباً 40000 سرباز روس از آغاز جنگ کشته شده‌اند، اما رهبری روسیه دیگر آماری از تلفات خود منتشر نمی کند. به گفته زلنسکی، بنابراین انتقال این ارقام به جامعه روسیه مهم است.‎

 

 

15:40- کرملین: گازپروم تا حد امکان گاز اروپا را تامین خواهد کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست ‌جمهوری روسیه، مرتبط دانستن حجم گاز صادراتی روسیه به اروپا با لغو تحریم‌ها را اشتباه می‌داند.

پسکوف در تفسیر این نظریه که مسکو تا زمانی  اتحادیه اروپا تحریم‌ها را لغو نکند، عرضه گاز به اروپا را به حداقل خواهد رساند، گفت: پیوند دادن این دو مسئله به یکدیگر، کاملاً اشتباه است.

سخنگوی کرملین تاکید کرد: گازپروم که یک شرکت تامین کننده گاز برای مشتریان خود است، تا جایی که ممکن است، به تعهدات خویش عمل کرده وگاز مورد نیاز اروپا را تامین خواهد کرد.

وی در عین حال توضیح داد: «البته اکنون امکانات فنی برای پمپاژ گاز کاهش یافته و محدود شده است، برای اینکه به دلیل محدودیت‌ها و تحریم‌هایی که اتحادیه اروپا اعمال کرده است، روند تعمیر و نگهداری واحدهای مختلف بسیار دشوار است. این تحریم‌ها امکان تولید سریع، تعویض قطعات یدکی، انجام تعمیرات اساسی و سایر تعمیرات معمولی در تجهیزات لازم برای پمپاژ فراهم نمی‌کند.»‎

 

15:26- دعوت مجدد زلنسکی از اشتاین مایر برای سفر به اوکراین

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین، مجدداً فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان را برای دیدار به کشورش دعوت کرد. آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان که در آستانه واگذاری این مسئولیت است در گفتگویی با دی سایت گفت:  ما همچنان منتظر سفر او به کی یف هستیم.

ملنیک اعلام کرد که دو تا سه هفته دیگر آلمان را ترک خواهد کرد.‎

15:15- تداوم افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا به دلیل وضعیت نامشخص عرضه

وضعیت نامشخص عرضه همچنان باعث افزایش قیمت گاز طبیعی اروپا می شود. صبح چهارشنبه، قیمت هر مگاوات ساعت گاز طبیعی هلند برای تحویل در ماه اوت با حدود ده درصد افزایش نسبت به روز گذشته به 224 یورو رسید. قیمت به قرارداد آتی TTF اشاره دارد که به عنوان معیاری برای سطوح قیمت گاز در اروپا استفاده می شود.

شرکت گاز طبیعی روسیه، گازپروم، بار دیگر به طور قابل توجهی تحویل خود را از طریق خط لوله نورد استریم 1 دریای بالتیک به اروپا کاهش داده است.‎

 

15:00- وزارت خارجه روسیه: نخستین کشتی‌های حامل غلات در آینده نزدیک از اوکراین خارج خواهد شد

آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه به نقل از مقامات ترکیه‌ای اعلام کرد که کشتی‌های حامل غلات اوکراینی ممکن است طی چند روز آینده از بنادر این کشور خارج شوند.

این دیپلمات گفت: «بر اساس گفته‌های همتایان ترکیه‌ای ما که در مرکز هماهنگی صادرات غلات در استانبول حضور دارند، آنها انتظار دارند که این تحویل‌ها، حداقل از طرف اوکراین، در آینده بسیار نزدیک و طی روزهای آتی آغاز شود.»

رودینکو در عین حال یادآور شد که سومین طرف در اسکورت شناورهای غلات اوکراینی، علاوه بر روسیه و ترکیه، سازمان ملل خواهد بود که به عنوان یکی از اعضای مرکز هماهنگی مشترک عمل می‌کند.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاران که آیا مسکو احتمال شکست توافقات انجام شده را می‌پذیرد، پاسخ داد که "هیچ چیزی را نمی‌توان رد کرد".

وی افزود: «طرف روسی به بهترین‌ها امیدوار است، ولی همه چیز به آن بستگی ندارد. ما انتظار داریم که شرکای ما هر دو بخش توافقنامه غلات را اجرا کنند: هم در خصوص صادرات غلات از اوکراین و در مورد رفع محدودیت‌ها برای صادرات غلات روسیه به طور کلی.»

این دیپلمات یادآور شد که در مذاکرات استانبول این دو سند به طور همزمان توسط طرفین امضا شده است، بنابراین باید به همان شیوه اجرا شوند.‎

14:41- سفیر روسیه موضوعات احتمالی مذاکرات پوتین و اردوغان را نام برد

آلکسی ارخوف، سفیر روسیه در ترکیه موضوعاتی را نام برد که ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری دو کشور ممکن است در نشست 5 آگوست (14 مرداد ماه) خود در سوچی درباره آنها گفتگو کنند.

ارخوف امروز در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «موضوعات مذاکرات آتی رهبران روسیه و ترکیه توسط خود رؤسای جمهور تعیین خواهد شد. البته به عنوان یک قاعده کلی، گفتگوهای سطح بالا بین رهبران روسیه و ترکیه طیف نسبتاً گسترده‌ای از موضوعات مورد علاقه دو کشور را در برمی‌گیرد که شامل هم مسائل مهم در سطح بین‌المللی و هم موضوعات منطقه‌ای است. با توجه به شرایط کنونی، مسلماً روند اوضاع فعلی در اوکراین، وضعیت منطقه دریای سیاه و موضوع صادرات غلات و البته روند اوضاع در سوریه و سایر موضوعات مورد علاقه هر دو طرف مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.»

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین از دیدار پوتین و اردوغان روسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی ترکیه در تاریخ 5 آگوست (14 مرداد ماه) خبر داده بود.‎

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز امروز اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و اردوغان، در خصوص روند اجرای توافقات استانبول در خصوص صادرات غلات از اوکراین تبادل نظر خواهند کرد. ‎

13:02- زلنسکی نامزد سمت دادستان کل اوکراین را به پارلمان معرفی کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین امروز، چهارشنبه، پیش‌نویس سندی درباره انتصاب "آندری کوستین، رئیس کمیته حقوقی پارلمان و معاون رئیس فراکسیون حزب "خدمتگزار مردم" را به عنوان دادستان کل جدید این کشور به پارلمان ارائه کرد. 

رئیس‌ جمهوری اوکراین 10 روز قبل، ایرینا وندیکتوا، دادستان کل اوکراین را از سمت خود برکنار کرد. زلنسکی در حکم دیگری، آلکسی سیمونینکو، معاون وی را بعنوان دادستان کل موقت منصوب کرده بود.

12:33- اوکراین هواپیماهای جنگی "قدیمی" آمریکایی را تحویل نخواهد گرفت

یوری ساک، مشاور وزیر دفاع اوکراین امروز در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور نیازی به هواپیمای تهاجمی "قدیمی" آمریکایی از نوع "A-10  Warthog" ندارد، بلکه به جنگنده‌های مدرن F-16 Fighting Falcon احتیاج  دارد.

این مقام نظامی اوکراینی توضیح داد که هواپیماهای A-10 قادر به بستن آسمان نبوده و بمب افکن‌ها و موشک‌ها را متوقف نخواهند کرد.
 
ساک گفت: «آنها به هدفی برای جنگنده‌ها و پدافند هوایی روسیه تبدیل خواهند شد، برای اینکه ما تجهیزات لازم برای پوشش مؤثر آنها یا شکستن پدافند هوایی دشمن را در اختیار نداریم».
 
وی در عین حال یادآور شد تعداد زیادی از متحدان اوکراین در حال حاضر از این جنگنده‌های آمریکایی استفاده می‌کنند، بنابراین اگر کی‌یف آنها را بدست آورد، تامین قطعات و تعمیرات برایش آسان‌تر خواهد بود.‎

12:00- چین تلاش آمریکا برای تحریم نفتی روسیه را محکوم می‌کند

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در یک نشست خبری در تفسیر لایحه تحریم‌های آمریکا برای خرید نفت و گاز روسیه، اعلام کرد که مقامات پکن به شدت با تحریم‌های یکجانبه مخالف هستند و همکاری دوجانبه بین روسیه و چین علیه طرف‌های ثالث نبوده و تحت تأثیر عوامل خارجی قرار نخواهد گرفت.

این دیپلمات گفت: "ما به شدت با تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و اعمال صلاحیت فراسرزمینی مخالفیم."

وی تاکید کرد: "چین همکاری‌های متعارف و قانونی خود با روسیه در زمینه تجاری و اقتصادی را بر اساس احترام متقابل، برابری و منافع متقابل انجام می دهد، این همکاری علیه کشور ثالثی جهت گیری نشده و تحت تأثیر عوامل و شرایط خارجی نیز قرار نمی‌گیرد."

پیش از این، آژانس خبری بلومبرگ گزارش داد که مارکو روبیو، سناتور جمهوری خواه آمریکا، پیش نویس قانونی برای اعمال تحریم علیه هر شخص حقوقی به دلیل بیمه یا ثبت تانکرهایی که نفت یا گاز طبیعی مایع را از روسیه به چین منتقل کنند را به کنگره ارائه کرده است.

به عقیده این سناتور، چین با خرید نفت روسیه، در واقع از اقدامات نظامی این کشور علیه اوکراین حمایت می‌کند.‎

زلنسکی: باید مناطق ازدست‌رفته کشور را ظرف چند هفته آینده بازگرداند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌‌جمهوری اوکراین در پیامی به هیئت نمایندگی کنگره آمریکا اعلام کرد که "تنها چند هفته برای بازگرداندن سرزمین‌های ازدست‌رفته باقی مانده است."، این مسئله از سوی نشریه "پولیتیکو" (Politico) گزارش شده است.

زلنسکی در این پیام یادآور شده است: دوره فعلی بسیار تعیین‌کننده است، برای اینکه با شروع زمستان، انجام درگیری‌های نظامی به‌طور قابل‌توجهی دشوارتر خواهد شد.

به‌نوشته این نشریه آمریکایی، آدام اسمیت، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده نیز تأکید کرده است: کمک به اوکراین در این مرحله بسیار بااهمیت و ارجح است تا جنگ کنونی فرسایشی نشود و تا قبل از رسیدن فصل سرما پایان یافته باشد که این وضعیت بیشتر به‌نفع روسیه خواهد بود.

پیش از این، دانیل دیویس، سرهنگ بازنشسته آمریکایی یادآور شده بود که تلفات سنگین نیروهای مسلح اوکراین این فرصت را از کی‌یف گرفته تا یک عملیات ضدحمله علیه روسیه را سازماندهی کنند. این مقام نظامی گفت: «اگر افزایش تلفات همچنان ادامه یابد، نیروهای اوکراینی از هم خواهند پاشید. کمبود آموزش مهارت‌های اولیه رزمی به تازه‌واردان در جبهه نبرد دلیل اصلی این مسئله است و باید در این خصوص توجه بیشتری شود.»

روسیه موضوع تحریم تسلیحاتی علیه اوکراین را به شورای امنیت پیشنهاد خواهد کرد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه "ایزوستیا"، چاپ مسکو که صبح امروز، چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد که اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای مبنی بر تحریم تسلیحاتی اوکراین را تصویب کند، می‌توان کنترل بر عرضه تسلیحات به اوکراین را تضمین کند. به‌گفته وی، ضروری است که از طرف سازمان ملل یک تحریم تسلیحاتی علیه اوکراین وضع شود.

پولیانسکی در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان ملل چنین اقداماتی را ضروری می‌بیند، گفت: برای کنترل ارسال تسلیحات به اوکراین توسط سازمان ملل، لازم است با اتخاذ قطعنامه مناسب شورای امنیت، تحریم تسلیحاتی این کشور علیه این کشور اعمال شود، البته واضح است که کشورهای غربی هرگز اجازه چنین کاری را نخواهند داد.

پولیانسکی افزود: نمایندگان طرف روسی از قبل موضوع کنترل بر ارسال تسلیحات خارجی به اوکراین را مطرح کرده‌اند و در جلسات بعدی شورای امنیت نیز به بحث ادامه خواهند داد.

چند روز قبل سرویس پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل) اعلام کرد که باندهای جنایتکار و برخی پناهندگان اوکراینی در حال قاچاق تسلیحات نظامی به خارج از اوکراین هستند و نگرانی‌هایی در این رابطه به‌وجود آمده است. در واکنش به این مسئله، آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی اوکراین تنها به گفتن این جمله اکتفا کرد که مقامات کی‌یف منتظر شواهد عینی در این خصوص هستند.

رئیس پنتاگون با معالجه سربازان اوکراینی در بیمارستان آمریکایی در آلمان موافقت کرد

طبق اطلاعات شبکه سی.ان.ان.، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، امکان درمان نیروهای نظامی اوکراینی در بیمارستان نظامی آمریکایی در خاک آلمان را مورد تأیید قرار داد.

طبق این گزارش، در بزرگترین بیمارستان آمریکایی خارج از ایالات متحده، واقع در نزدیکی شهر لندستول، حداکثر 18 نیروی نظامی می‌توانند به‌طور همزمان درمان شوند. بر اساس نامه خدماتی که این شبکه تلویزیونی دریافت کرده است، رئیس پنتاگون طرح ارائه خدمات پزشکی لازم به سربازان اوکراینی را ماه گذشته امضا کرد، ولی بیمارستان لندستول هنوز هیچ نظامی اوکراینی را برای مراقبت‌های پزشکی نپذیرفته است.

سی.ان.ان. یادآور شده است، تصمیم لوید آستین ظاهراً برای نخستین بار است که به سربازان اوکراینی اجازه داده است در مراکز نظامی و نه در بیمارستان‌های غیرنظامی در خارج از این کشور درمان شوند.

معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا: روسیه و چین از تضعیف واشنگتن خرسند شده‌اند

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در سخنرانی‌ای در واشنگتن ابراز عقیده کرد که تضعیف مواضع ایالات متحده در سایه سیاست نادرست دولت کنونی که در آن اقتصاد به‌شدت متوقف شده و استقلال انرژی از بین رفته است، روسیه و چین را خرسند کرده است.

پنس اعتراف کرد: «مرزهای کشور ما در محاصره است، پول ما ارزش خود را از دست داده و استقلال انرژی در حال از بین رفتن است. دولت اقتصاد بزرگ و رو‌به‌رشد ما را به‌طور ناگهانی متوقف کرده است. وضعیت ضعیف شده ایالات متحده مسکو و پکن را تشویق کرده است.»

پیش از این جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده تأکید کرده بود که هیچ نشانه‌ای از وخامت اوضاع اقتصادی در کشور ندیده و مطمئن است که "ایالات متحده وارد رکود نخواهد شد". وی با ابراز اینکه نرخ بیکاری 3.6درصدی آمریکا از لحاظ تاریخی بسیار پایین است، ولی با این حال در خصوص رکورد تورم و افزایش قیمت‌ها صحبتی نکرد.

گازپروم عرضه گاز از طریق خط لوله "جریان شمالی" را تا 20درصد حداکثر ظرفیت کاهش می‌دهد

شرکت گازپروم روسیه صبح امروز، چهارشنبه اعلام کرد که عرضه گاز طبیعی این کشور از طریق خط لوله "جریان شمالی" (نورد استریم)، مسیر اصلی صادرات گاز از روسیه به اروپا، از ساعت 7:00 به‌وقت مسکو به 20 درصد از حداکثر ظرفیت خط لوله کاهش خواهد یافت که دلیل آن توقف کار یک توربین دیگر این خط لوله است، در عین حال، زمان انتقال توربین از قبل تعمیرشده توسط شرکت زیمنس از کانادا به گازپروم هنوز مشخص نیست.

روز دوشنبه، گازپروم از خاموش شدن اجباری یک موتور توربین گازی دیگر در ایستگاه کمپرسور پورتووایا به‌دلیل نیاز به تعمیرات اساسی خبر داده بود، در نتیجه، از امروز، چهارشنبه، پمپاژ گاز از طریق این خط لوله به نصف کاهش یافته است و به 20 درصد حداکثر ظرفیت، یا 33 میلیون متر مکعب در روز از 67 میلیون مترمکعب فعلی خواهد رسید، بنابراین، تنها یک توربین در شرایط فعال باقی مانده است.

این در حالی است که مقامات آلمانی گفتند که هیچ دلیل فنی برای قطع عرضه گاز روسیه از طریق خط لوله نورد استریم نمی‌بینند، در عین حال آلمان همچنان از اعلام مکان توربین تعمیرشده خودداری کرده و اسناد ارسالی زیمنس در خصوص بازگرداندن توربین همچنان خطرات تحریمی را برطرف نکرده و تنها سؤالات مضاعفی را ایجاد کرده است.

نتانیاهو از مقامات اسرائیلی به‌خاطر تیره‌کردن روابط با روسیه انتقاد کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب لیکود، شب گذشته اعلام کرد که امنیت ملی اسرائیل به‌دلیل مسیری که نخست وزیر و وزیر دفاع کنونی در روابط با روسیه انتخاب کرده‌اند در خطر جدی قرار گرفته است.

وی افزود: «ما برای سال‌های متمادی رابطه‌ای منطقی، متعادل و مسئولانه با روسیه داشته‌ایم. در روزهای اخیر، نگران این هستم که آنچه ما سال‌ها می‌ساختیم، در هفته‌های اخیر درست جلوی چشممان فرو می‌ریزد، این به‌دلیل سیاست غیرمسئولانه و متکبرانه است. یک درخواست از لاپید و گانتز (نخست وزیر و وزیر دفاع) دارم؛ از رفتارهایی که تهدیدی جدی برای امنیت ملی ماست، اجتناب کنید. اگر بحران فعلی در روابط با مسکو فوراً متوقف نشود، ممکن است به امنیت ما آسیب جدی وارد شود.»

نتانیاهو بدین ترتیب به اظهارات روز گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه واکنش نشان داد که مواضع دولت اسرائیل در قبال اوضاع کنونی پیرامون اوکراین را غیرسازنده، مغرضانه و غیرمنطقی ارزیابی کرده بود. زاخارووا همچنین یادآور شد که ارزیابی‌های ضدروسی توسط رهبران اسرائیل منحصراً در جهت حمایت از دولت کنونی اوکراین و نه در جهت حمایت از مردم اوکراین است.

اردوغان از تمایل روسیه برای همکاری با سازندگان پهپاد "بایراکتار" خبر داد

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که روسیه مایل است با شرکت  بایکار (Baykar Makina)که پهپادهای بایراکتار Bayraktarرا تولید می‌کند، همکاری کند.  وی این سخن را روز سه‌شنبه در نشست شورای اجرایی مرکزی حزب عدالت و توسعه که به بحث درباره مجتمع نظامی ـ صنعتی ترکیه اختصاص داشت، بیان کرد.

اردوغان یادآور شد که امارات متحده عربی نیز تمایل خود را برای همکاری با شرکت بایکار را اعلام و تمایل خود را برای "ساخت کارخانه تولید پهپادهای ترکیه در خاک خود" اعلام کرده است.

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین تأیید کرد که اردوغان در تاریخ 5 آگوست (14 مرداد ماه) به سوچی (در جنوب روسیه) سفر خواهد کرد و قصد دارد با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود دیدار و گفتگو کند. در این دیدار رؤسای جمهوری دو کشور در خصوص روند اوضاع در اوکراین، وضعیت سوریه، مسائل منطقه‌ای و روابط دوجانبه گفتگو خواهند کرد.

وزارت انرژی ترکیه از پایبندی روسیه به برنامه تأمین گاز خبر داد

فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد که در شرایط بحران کنونی در اروپا، تمامی تأمین‌کنندگان گاز مورد نیاز این کشور، از جمله طرف روسی، از برنامه تعیین‌شده تأمین انرژی پیروی می‌کنند.

وی گفت: «تأمین‌کنندگان اصلی ما روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران هستند. در حال تمدید قراردادهایی هستیم که در زمان حاضر در حال منقضی شدن هستند. ما سعی داریم از ایمنی تحویل گاز مورد نیاز خود اطمینان حاصل کنیم. در اروپا، دسترسی به گاز مهمتر از قیمت آن شده است. امیدوارم تا زمانی که تأمین‌کنندگان برنامه تحویل را رعایت کنند، ما این مشکل را نداشته باشیم.»

پیش از این مقامات آنکارا گفته بودند که اگر خرید مستقیم سوخت از روسیه در اروپا ممنوع شود، ترکیه می‌تواند به واسطه فروش گاز روسیه به کشورهای اتحادیه اروپا (اتحادیه اروپا) تبدیل شود، برای اجرای چنین طرحی لازم است یک توافقنامه مناسب با مسکو منعقد شود که به آنکارا اجازه دهد سوخت خریداری‌شده را مجدداً به کشورهای دیگر صادر کند.

مجارستان با تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش مصرف گاز مخالفت کرد

مجارستان تنها کشوری است که با تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش مصرف گاز مخالفت کرده است، این مسئله را روز سه‌شنبه، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه اعلام کرد. به‌گزارش آژانس خبری بلومبرگ، سییارتو یادآور شد که چنین تصمیمی مغایر با منافع مجارستان است.

به‌طور همزمان، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز اقدامات اتحادیه اروپا را نگران‌کننده و «گامی دیگر به‌سوی اقتصاد جنگی» خواند.

روز سه‌شنبه، کشورهای اتحادیه اروپا به توافقی سیاسی مبنی بر کاهش 15درصدی مصرف گاز خود تا زمستان آینده دست یافتند، زیرا چشم‌انداز قطع گاز از روسیه محتمل‌تر می‌شود. نشست وزرای انرژی در بروکسل به پیشنهاد کاهش داوطلبانه مصرف گاز طی ماه‌های آینده چراغ سبز نشان دادند. این طرح، هدف صرفه‌جویی 15درصدی را در مواقع اضطراری، مانند اختلال عمده در عرضه گاز از روسیه، اجباری کرده است.

لاوروف: روسیه آماده فروش نفت به هر کشور علاقه‌مندی است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به اوگاندا، اعلام کرد که فدراسیون روسیه آماده فروش نفت خود به هر کشور علاقه‌مند است. لاوروف گفت: ما به هر کشوری که به این موضوع علاقه دارد نفت می‌فروشیم و اگر این یا آن کشور بخواهند، هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد، چه هند، چه چین و چه هر کشور آفریقایی.»

نیکلای شولگینوف، وزیر انرژی روسیه، پیش از این گزارش داد که رشد تولید نفت روسیه در نیمه اول سال 2022 نسبت به سال گذشته 3.4 درصد افزایش یافته است. به‌گفته وی، این صنعت نتایج خوبی از خود نشان داد و توانسته است خود را با واقعیت‌های اقتصادی کنونی وفق دهد.

در همین رابطه الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز گفته بود که اگر کشورهای گروه G7سقف قیمتی برای نفت روسیه تعیین کنند و آن کمتر از هزینه تمام‌شده تولید آن باشد، روسیه نفت خود را به بازارهای جهانی عرضه نخواهد کرد.

مقامات مسکو همچنین هشدار دادند که اگر سقف قیمتی برای نفت روسیه تعیین شود و مسکو عرضه خود را متوقف کند، قیمت طلای سیاه در جهان ممکن است به 380 دلار در هر بشکه افزایش یابد.

شوخی رهبر اوگاندا درباره درخواست خودداری از عکس‌گرفتن با لاوروف

یووری کاگوتا موسوینی، رئیس‌جمهوری اوگاندا در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا از وی خواسته شده است که در جریان سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به این کشور، با وی عکسی گرفته نشود، با شوخی پاسخ داد.

رهبر اوگاندا در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به‌همراه لاوروف به خبرنگاران در این باره گفت: «هیچ کس نمی‌تواند از من چنین چیزی بخواهد، آنها مواضع من را می‌دانند، آنها باید خیلی احمق باشند که چنین درخواستی از من کنند.»

رئیس جمهور اوگاندا تأکید کرد: «البته این را به‌شوخی گفتم، ولی با وجود این، نظرم را نیز بیان کردم.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش از این اعلام کرده بود که دیپلمات‌های آمریکایی از نمایندگان کشورهای مختلف می‌خواهند برای نشان دادن همبستگی خود با اوکراین، از گرفتن عکس مشترک با سرگئی لاوروف خودداری کنند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon