پروژه‌های نیمه‌تمام آبی سیستان تکمیل می‌شود

پروژه‌های نیمه‌تمام آبی سیستان تکمیل می‌شود

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه پروژه‌های نیمه‌تمام آبی منطقه سیستان تکمیل می‌شود، گفت: افزایش اعتبارات محرومیت‌زدایی و صدور مجوز احداث آب‌شیرین‌کن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صبح امروز از طرح اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب شهر زابل بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند عملیات اجرایی طرح قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در جریان این بازدید به تشریح طرح پرداخت و اظهار داشت: شبکه فاضلاب زابل به عنوان اولین طرح ملی و اولویت دار شرکت در دهه 70 با توجه به نیاز شهر و معضلاتی که در آن زمان به ویژه در مواقع بارندگی به وجود می‌آمد، وارد فاز اجرا شد.

علیرضا قاسمی ریزشی بودن خاک، بالابودن تراز آب زیرزمینی و اهمیت ایجاد بستر مناسب جهت بازچرخوانی و استفاده از پساب را از مهمترین دلایل اجرای طرح جمع‌آوری فاضلاب زابل عنوان و بیان کرد: به منظور توسعه و اصلاح شبکه قدیمی فاضلاب و مشکلاتی که بابت بهره‌برداری ایجاد کرده است، بیش از دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه اعتبارات طرح‌های عمرانی برای تکمیل طرح کافی نیست، از برنامه‌ریزی برای اتمام این طرح از سایر منابع و ظرفیت‌ها خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت تهاتر نفت، ماده 56 و استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای استفاده از پساب در بخش کشاورزی و چوب‌های صنعتی از جمله برنامه‌هایی است که در صورت عملیاتی شدن می‌تواند به تسریع و تکمیل طرح در اسرع وقت کمک کند.

مدیرعامل شرکت آبفای سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته مجوز ماده 23 اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب زابل از سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور اخذ و از محل اعتبارات عمرانی سال 1400 و منابع داخلی شرکت، بر اساس اولویت نقاط آسیب‌دیده سه کیلومتر از نقاط مربوطه اصلاح و بازسازی شد و در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در ادامه این سفر با اشاره به مصوبات سفر یک روزه‌اش به سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس صورت گرفت، بیان کرد: در این سفر که با مصوبات مهمی به ویژه جهت تسریع در اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام همراه بود، مقرر شد که 3 پروژه فاضلاب در شهرهای زهک، زابل و شهرک کهک از محل تهاتر نفت، استفاده از ظرفیت ماده 56 و سرمایه‌گذاری از طریق فروش پساب تامین اعتبار شود.

اتابک جعفری با بیان اینکه قراردادی جهت تکمیل این طرح‌ها با قرارگاه خاتم‌الانبیا منعقد خواهد شد، افزود: همچنین مقرر شد جهت صدور مجوز ماده 56 توسط سازمان برنامه بودجه و تقویت اعتبار ابلاغی 1401 برای تکمیل قرارداد‌های جاری پیگیری‌های لازم انجام شود.

جعفری با اشاره به پروژه خط هیرمند به قرقری که با پیشرفت بیش از 90 درصد، به علت عدم پرداخت مطالبات پیمانکار و عدم تخصیص اعتبارات لازم نیمه‌فعال است، از تامین اعتبار مورد این پروژه و ارتقای ایستگاه پمپاژ قرقری به مبلغ 50 میلیارد تومان خبر داد.

 مدیرعامل آبفای کشور ادامه داد: تکمیل سایت گل‌آباد و خط کمالی به منظور کاهش مشکلات روستاهای نیمروز و تکمیل خط انتقال سفیدابه و احداث ایستگاه‌های پمپاژ با اعتبار مورد نیاز 80 میلیارد تومان نیز در این سفر مصوب شد.

جعفری بر اتمام پروژه‌های جهادآبرسانی در زمان مقرر تأکید کرد و افزود: این مهم با افزایش اعتبارات محرومیت‌زدایی سهم استان و نگاه ویژه وزارت نیرو محقق خواهد شد، همچنین تأمین اعتبار جهت اجاره تانکر آبرسانی سیار برای روستاها و مناطق موردنیاز توسط شرکت مهندسی آبفای کشور صورت می‌گیرد.

مدیرعامل آبفای کشور با اشاره به دیگر مصوبات این سفر گفت: بر اساس نیاز منطقه، مجوز احداث آب‌شیرین‌کن‌های کوچک مقیاس توسط سرمایه‌گذاران محلی صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: در جلسه جمع‌بندی، مقرر شد مطالعات منابع آب زیرزمینی خشک‌رود، بیدک و دیگر مناطق مستعد پهنه دشت سیستان انجام شود و نتایج جهت برنامه‌ریزی و اجرا در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار گیرد.

انتهای پیام/394/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon