استاندار قزوین: طرح بازار آب تا پایان سال ۱۴۰۱ عملیاتی میشود
استاندار قزوین گفت: طرح بازار آب تا پایان سال ۱۴۰۱ عملیاتی میشود تا آب به بهینهترین و کاراترین شکل ممکن میان اراضی کشاورزی و واحدهای صنعتی توزیع شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی پیش از ظهر امروز در حاشیه بازدید از مجتمع کشت و صنعت شهرستان بویینزهرا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح بازار آب تا پایان سال 1401 عملیاتی میشود تا آب به بهینهترین و کاراترین شکل ممکن میان اراضی کشاورزی و واحدهای صنعتی توزیع شود.
وی اضافه کرد: در بازار آب واحدهایی که نیاز به حقابه خود ندارند، میتوانند آن را به سایر واحدهای تولیدی کشاورزی و صنعتی بفروشند و با توجه به اجرای این طرح در کشورهای توسعهیافته جهان اگر تولیدکننده مجبور باشد برای تخصیص آب هزینه کند، میزان بهرهوری آب در تولیدات خود را ارتقا خواهد داد که این به معنای مصرف بهینه و ارتقای ارزش افزوده است.
اعلایی با بیان اینکه طرح پیشتر در استان خراسان رضوی به مرحله اجرا رسیده است، ادامه داد: بنابراین استان قزوین دومین استانی است که طرح بازار آب را به صورت پایلوت اجرا میکند و این آمادگی در مجموعه شرکت آب منطقهای استان قزوین وجود دارد که تجربیات اجرای طرح را در اختیار وزارت نیرو برای اجرای در سطح ملی قرار دهد.
نرخ بهرهوری از آب در استان قزوین پایین است
رئیس شورای حفظ منابع آبی استان قزوین با بیان اینکه بخش کشاورزی 88 درصد از منابع آبی موجود در استان قزوین را مصرف میکند، اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش صنعت 4 درصد و بخشهای خانگی و تجاری هم 8 درصد آب استان را مصرف میکنند، بنابراین باید موضوع مصرف بهینه و صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی و باغداری در اولویت همه مدیران استان قرار بگیرد.
اعلایی با اشاره به پایین بودن نرخ بهرهوری از آب در استان ادامه داد: اگر میزان بهرهوری آب در تولید محصولات مختلف کشاورزی و صنعتی پایین باشد، ارزش افزوده ناشی از این محصولات هم پایین خواهد بود و به همین خاطر برای اینکه طرحها ما به ویژه در بخش کشاورزی توجیه پیدا کند، باید مصرف آب به حداقل رسیده و با استانداردهای جهانی برابری کند.
استان قزوین 5 درصد غذای کشور را تولید میکند
محمدمهدی اعلایی همچنین بعدازظهر امروز در بازدید از مجتمع دامداری در شهرستان بویینزهرا در جمع مدیران و کارکنان این مجتمع اظهار داشت: استان قزوین با وجود اینکه 1.5 درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده، 5 درصد محصولات کشاورزی و غذای مورد نیاز در کل کشور را تولید و تأمین میکند و این نشاندهنده نقش راهبردی این استان در حفظ امنیت غذایی در سطح ملی است.
وی بحران آب و خشکسالی را چالش بزرگ پیش روی تولید محصولات کشاورزی در استان دانست و اضافه کرد: در این زمینه اقدامات سلبی از قبیل پر کردن چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند برای چاههای مجاز و البته برای تحول اساسی در این حوزه به دنبال راهاندازی بازار آب و ساماندهی الگوی کشت هستیم تا میزان بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی به حداقل برسد.
اعلایی با تأکید بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران بخش کشاورزی ادامه داد: مدیران اقتصادی استان قزوین وظیفه دارند که بدون قید و شرط از سرمایهگذاران به ویژه در حوزه کشاورزی حمایت کنند و در این مسیر باید طوری عمل شود که سرمایهگذاران در نهایت سهولت و سرعت بتوانند طرحهای اقتصادی و تولیدی خود را اجرایی کنند.
تولید کنجاله با واردات پنبهدانه هنر نیست
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این بازدید تولید علوفه برای دام را راهبردیترین اقدام در حوزه دامداری و دامپروری دانست و گفت: اگر بتوانیم در تولید علوفه و نهادههای دامی خودکفا شده و از واردات بینیاز شویم، هم امنیت غذایی ما تا حد زیادی تضمین میشود و هم معضل گرانی محصولات پروتئینی در بازار مدیریت خواهد شد.
رضا افلاطونی با بیان اینکه مواد اولیه نهادههای دامی و اولیه باید در داخل کشور تولید شود، تصریح کرد: این روزها میبینیم که برخی واحدهای تولیدی پنبهدانه وارد کرده و با آن کنجاله تولید میکنند که این کار هنر نیست؛ در حالی که این کار به معنای ادامه وابستگی به خارج از کشور و منابع ارزی است و نهادهدامی باید بهصورت 100 درصدی در داخل کشور تولید شود.
وی با اشاره به ضرورت توسعه کشت قراردادی برای تحول در حوزه تولید علوفه و نهادههای دامی افزود: در همین حوزه تلاش میکنیم تا بین واحدهای دامداری و کشاورزانی که علوفه میکارند، ارتباطی ایجاد کرده و این کشاورزان با انعقاد قراردادی با دامداریها و دامپروریها برای آنها علوفه تولید کنند. بنابراین در کشت قراردادی تضمین خرید محصول توسط بخش خصوصی وجود دارد.
انتهای پیام/