پروژه‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان چگونه شهروندان سعودی را قربانی می‌کند؟

پروژه‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان چگونه شهروندان سعودی را قربانی می‌کند؟

به دنبال پروژه‌های بلند پروازانه محمد بن سلمان بسیاری از سعودی‌ها آواره و یا به دلیل انتقاد از این پروژه ها بازداشت شدند .

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گزارش‌ها نشان می‌دهد ده‌ها هزار سعودی قربانی پروژه‌های اقتصادی تحمیل شده «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی شده‌اند، به گونه‌ای که بسیاری از آن‌ها آواره و برخی نیز به دلیل مخالفت با این پروژه‌های جاه‌طلبانه به صورت اجباری ناپدید شدند.

سازمان حقوق بشری «سند » اعلام کرد که « حلیمه الحویطی» به همراه پسر و همسرش و برخی از نزدیکانش که از پروژه محمد بن سلمان انتقاد کردند، ناپدید شده‌اند که سرنوشت آن‌ها از زمان بازداشت در سال 2020 تا به امروز نامعلوم است.

این سازمان حقوق بشری اقدامات رژیم آل سعود علیه ملت سعودی به ویژه ناپدید شدن اجباری را محکوم کرد که این امر نقض قوانین بین‌المللی است.

« عبدالحکیم الدخیل» رئیس سازمان حقوق بشری « ذوینا» نیز اعلام کرد که محمد بن سلمان به همراه مقامات دیگر سعودی در حال ترویج پروژه‌های اقتصادی هستند که به طور گسترده حقوق شهروندان را به دلیل اعمال زور و بازداشت هر صدای مخالفی نقض می‌کند.

عبدالحکیم الدخیل اعلام کرد که جدیدترین این پروژه آسمان خراش 120 کیلومتری موسوم «خط آینه» است که احداث این ساختمان احتمالا حدود 1 تریلیون دلار هزینه لازم دارد که این امر بیشتر به توهم و تبلیغات نزدیک است.

در طول اعلام پروژه‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان، مقامات سعودی با تخریب منازل بسیاری از شهروندان باعث آوارگی آن‌ها شده‌اند. آن‌ها به بهانه توسعه شهر، خانه‌ها را تخریب و ساکنان سعودی را آواره می‌کنند و این درحالی است که ده‌ها پروژه سال‌هاست متوقف شده و هنوز تکمیل نشده‌اند.

مصادره زمین و جابجایی اجباری و خرید غیرقانونی زمین و املاک واقع در مناطقی که مقامات سعودی قصد تخریب آن را دارند، از اقدامات قدیمی و مداوم آن‌ها است که بارزترین نمونه آن چند سال گذشته، آوارگی وحشیانه هزاران نفر از قبیله «الحویطات» در سال 2020 در نزدیکی دریای سرخ برای ادامه پروژه شهر نئوم بود.

این درحالی است که بر اساس نظرسنجی انجام شده، مقامات سعودی با اخراج ساکنان « جده» و تخریب منازل آن‌ها، رفتارهای خشونت آمیزی با ساکنان این منطقه داشته‌اند که آن‌ها در اواخر سال 2021 و اوایل سال 2022 تعداد زیادی از مردم را از خانه‌هایشان بیرون راندند، بدون اینکه در بسیاری از موارد هشدار قبلی داده شود.

تخریب مناطق مسکونی ، بحران مسکن در عربستان را تشدید کرده و قیمت اجاره در سطح شهر به شدت افزایش یافته است به گونه‌ای که شهروندان سعودی اعلام کردند که اجاره بها مسکن در عرض چند روز دو برابر شده و بسیاری از آنها توان پرداخت آن را ندارند.

بسیاری از آن‌ها نیز اعلام کردند که غرامتی از دولت دریافت نکرده‌اند و مقامات سعودی هیچ برنامه‌ای در خصوص فرآیندهای توسعه ارائه نداده‌اند.

تخریب برخی محله‌ها برای ساخت پروژه‌های محمد بن سلمان باعث آوارگی بسیاری از خانواده‌ها شده که بسیاری از آن‌ها به روستاهای مجاور مهاجرت کردند و برخی از آن‌ها نیز زیر پل‌ها زندگی می‌کنند.

پیش از این مقامات سعودی تعدادی از اعضای قبیله الحویطات را که صدها سال در این منطقه زندگی کرده‌اند، به دلیل امتناع از فروش زمین اجداد خود به دولت عربستان برای ساخت پروژه عظیم نئوم، بازداشت کردند.

نئوم که مقام‌های سعودی از آن به عنوان جاه‌طلبانه‌ترین پروژه جهان یاد می‌کنند، به عنوان بخشی از پروژه ولیعهد عربستان سعودی است تا وابستگی‌های سعودی‌ها را به درآمدهای نفتی قطع کند. بخشی از محلی که پروژه «نئوم» قرار است در آنجا اجرا شود، محل زندگی قبیله «الحویطات» است که چندین نسل است در عربستان سعودی، اردن و شبه‌جزیره اردن زندگی کرده‌اند و اصل و نسب آنها به زمان قبل از تأسیس عربستان سعودی بازمی‌گردد.

پروژه نئوم دستکم 20 هزار تن از اعضای قبیله الحویطات را در آوارگی و اخراج اجباری از خانه‌هایشان قرار داد.

عربستان سعودی تا سال 2030 به دنبال ساخت آسمان‌خراشی به طول 120 کیلومتر موسوم به Mirror Line یعنی «خط آینه»است. احداث این ساختمان احتمالا حدود 1 تریلیون دلار هزینه لازم دارد .

وال استریت ژورنال اسناد برنامه‌ریزی محرمانه‌ای را که جزئیات مربوط به «خط آینه» را نشان می‌دهد، منتشر کرد که طبق آن اگر این آسمان خراش با موفقیت ساخته شود، به بلندترین ساختمان در جهان تبدیل خواهد شد.خط آینه قرار است قطار سریع‌السیر خودش را داشته باشد تا مردم بتوانند ظرف مدت 20 دقیقه از ابتدا تا انتهای آن را طی کنند. به‌علاوه، قرار است در این مجموعه شاهد مزارع عمودی، یک استادیوم ورزشی و یک بندرگاه باشیم.

خبرگزاری بلومبرگ در مصاحبه با 25 کارمند فعلی و سابق پروژه نئوم اعلام کرد :« این پروژه همچنان از مشکلات بسیاری رنج می‌برد که بسیاری از آنها ناشی از دشواری اجرای ایده‌های رویایی و همیشه در حال تغییر محمد بن سلمان است و یکی از مشکلات دیگر این است که به او نمی‌توان گفت که این پروژه قابل اجرا نیست؛چرا او از بازداشت کردن منتقدان و مخالفان دریغ نمی‌کند».

بلومبرگ در گزارشی تاکید کرد: ده‌ها کارمندی که نمی‌توانستند محیط کار و هزینه‌های افسارگسیخته را تحمل کنند، کار خود را ترک کردند.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، پروژه نئوم تاکنون نشان می‌دهد که رویای محمد بن سلمان ممکن است هرگز محقق نشود. همین امر در مورد برنامه‌های دیگر او صدق می‌کند.

البته فرار کارمندان و کارگران خارجی پروژه نئوم تنها معضل گریبانگیر آن نیست. بلکه موضوعات دیگر نظیر پرونده‌های حقوق بشری عربستان سعودی به ویژه قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی ، اعدام مخالفان و جنگ ویرانگر در یمن نیز مزید بر علت شده است.

کارشناسان در این باره معتقدند که در پنج سال اخیر پیشرفت جدی در روند اجرایی پروژه نئوم حاصل نشده و این پروژه در سطح برنامه ریزی باقی مانده است. همچنین بسیاری از پروژه‌های اساسی و بنیادین در این شهر هنوز مرحله عملیاتی را آغاز نکرده‌اند.

پروژه‌های محمد بن سلمان نشان می‌دهند که افراد بستر لازم را نه تنها برای ابراز عقیده در زمینه حقوق مدنی و سیاسی ندارند؛ بلکه حتی در خصوص مسائلی که چندان جنجالی نیست، حق ابراز عقیده ندارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران