اجرای برنامههای تحولی کشاورزی در استان یزد/ ۳۰ میلیون نهال پسته تولید شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: بر اساس اجرای برنامه تحولی در استان یزد تولید نهال پسته از ۱۰ میلیون نهال به ۵۰ میلیون نهال پسته افزایش مییابد که تاکنون ۳۰ میلیون نهال پسته تولید شده است.
سید ابوالفضل وکیلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد در خصوص اقدامات این سازمان جهت اجرای پروژههای تحولی در استان یزد اظهار داشت: شش کمیته در محورهای مختلف جهت برنامهریزی پروژههای تحولی در بخش کشاورزی با حضور صاحبنظران دانشگاهی، بخش دولتی و خصوصی در امر کشاورزی و همکاران اجرایی جهاد کشاورزی تشکیل شده است که به صورت مستقل برای تحقق اهداف و محورهای مدنظر فعالیت میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: تاکنون دستاوردهای خوبی داشتهایم و در حوزه پرورش شتر یک هاب شتر در بافق جانمایی کردهایم که حکم بارانداز دارد که در این حوزه از افغانستان، پاکستان و هند شتر را وارد میکنند تا به صورت نیمه بسته پرورش شتر دنبال شود به این صورت که یکسری واحدهای پرورشی به صورت بسته ایجاد میشود و در کنار آن با توجه به اینکه شتر نیاز به طی کردن مسافتی دارد بخشهایی از مراتع استان ممیز میشود تا شتر بتواند در فضای باز طی مسافت و حرکت داشته باشد.
وکیلی با بیان اینکه استان یزد در حوزه تولید ماهی تیلاپیا بیشترین تولید کشور را دارد گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان یزد یک الگوی پایلوت پرورش ماهی در بافق مصوب کردیم که در حال اجرا است و تا مهرماه این مجموعه به بهرهبرداری خواهد رسید و میتوان از آن به عنوان واحد الگویی استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در خصوص بحث گردشگری کشاورزی در استان یزد عنوان کرد: هماهنگی و همکاری خوبی در این خصوص با میراث فرهنگی استان یزد برقرار شده است تا در عرض چهار سال آینده در 200 روستا پتاسیلهای روستایی در اختیار گردشگران قرار داده شود.
وی تشریح کرد: گردشگری طبیعی یا گردشگری کشاورزی یکی از مواردی است که در اکثر جاهای دنیا به آن توجه شده است و توانسته گردشگران زیادی را به خود جذب کند که در این طرح گردشگری؛ فرد یک روز زندگی خود را در روستا تجربه میکند و همراه با روستاییان به مزرعه میرود و از جاذبههای گردشگری همچون سروهای قدیمی، درههایی که انواع و اقسام گیاهان دارویی دارند بازدید میکنند.
وکیلی ادامه داد: خوشبختانه برخی از روستاها علاوه بر موضوع گردشگری طبیعی و کشاورزی جاذبههای متنوعی دارند که میتوان با اجرای طرح گردشگری کشاورزی این محلهای پر جاذبه را به گردشگران معرفی کرد.
وی با اشاره به اینکه استان یزد در رتبه دوم تعداد گلخانههای کشور قرار دارد گفت: این پتانسیل در استان یزد وجود دارد که به سمت ایجاد گلخانههای مدرن حرکت کند، در این امر توسعه کشت مدنظر نیست و استان به دنبال تبدیل کشت از محیط باز به محیط بسته است تا از این طریق بهروری آب، انرژی و ارزش افزوده را افزایش دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: برای اجرا طرح گلخانههای مدرن در استان هدفگذاری برای 1500 هکتار زمین انجام شده است تا کار در پنج شهرستان یزد، اشکذر، مهریز، ابرکوه و مروست در مدت چهار سال آینده محقق شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: استان یزد در حال حاضر بیشترین نهال پسته کشور را تولید میکند و در این امر برای خود برند شده است در برنامه تحولی استان قرار است از 10 میلیون نهال پسته به تولید 50 میلیون نهال پسته برسیم که تاکنون 30 میلیون از این مقدار محقق شده است و در زمان کمتر از برنامه چهارساله پیشبینی میشود به هدف مورد نظر برسیم.
وکیلی در خصوص تولید نشاء در استان یزد گفت: در استان تقریبا در حدود 120 تا 130 میلیون نشاء سبز و صیفی تولید میشود که 70 درصد از آن در استان مصرف میشود و مابقی آن برای استانهای جنوبی و جنوب شرق ارسال میشود، همه هدفگذاری ما تبدیل کردن استان یزد به قطب تولید نشاء با مقدار دو میلیارد قطعه نشاء است.
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص تا پایان سال جانمایی برای حدود هفت هکتار زمین انجام میشود و زمینها برای تولید به افراد واگذار میشود. همچنین یک هکتار از این زمینها عملیاتی شده است که در حدود 25 میلیون عدد به ظرفیت 120 میلیون قطعه نشاء استان در طول سال اضافه خواهد کرد.
وکیلی گفت: در صورت تأمین تسهیلات تا اواسط سال آینده حدود هفت تا 8 هکتار زمین میتوانیم به ظرفیت تولید استان اضافه کرده و از این طریق 200 میلیون نشاء به ظرفیت استان یزد اضافه خواهد شد، همچنین یک مجموعه 130 هکتاری در مهریز جانمایی شده است و در صورت امکان از تخصیص آب انتقال یافته از خلیج فارس یا دریای عمان این طرح را عملیاتی شود.
انتهای پیام/781