آمادگی دستگاههای امدادی استان اصفهان برای وقوع سیل احتمالی/ توصیههای ایمنی به شهروندان
بارش باران در استان کم آبی مثل اصفهان با در نظر گرفتن خشکسالیهای چندسال اخیر ، خبر خوشحال کنندهای به شمار میآید اما خشکی بیش از حد زمین و شدت بارشها میتواند مخاطراتی مثل وقوع سیل و ایجاد خسارت گسترده به دامداران و کشاورزان را در پی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بارش باران در استان کم آبی مثل اصفهان و با در نظر گرفتن خشکسالیهای مداوم در چندسال اخیر ، خبر خوشحال کنندهای به شمار میآید اما خشکی بیش از حد زمین و شدت بارشها میتواند مخاطراتی مثل وقوع سیل و ایجاد خسارت گسترده به دامداران و کشاورزان را در پی داشته باشد.
در چند روز گذشته ورود سامانه بارشی از جانب اقیانوس هند به نیمه جنوبی کشور ، منجر به بارشهای شدید مونسونی و جاری شدن سیلاب در برخی از استانها از جمله فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان شد و طبق پیشبینی و دادههای سازمان هواشناسی این سامانه بارشی به استان اصفهان رسیده و در روزهای پنجشنبه و جمعه کل مناطق نیمه جنوبی استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بارشهای تابستانی، خصوصاً سامانه مونسونی به طور کلی دارای جریانات بارشی گرم و مرطوب جنوبی است و به شکل رگبارهای شدید، رعدوبرق و وزش باد ظاهر میشوند. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی بارشها کل نیمه جنوبی استان را درگیر خواهد کرد و در شهرستانهایی نظیر سمیرم، دهاقان، زرینشهر، فلاورجان و جرقویه شدت بیشتری خواهد داشت.
بارشها تا یکشنبه ادامه دارد؛ احتمال جاری شدن سیل در مناطق جنوبی استان
محمدرضا رفیعی کارشناس هواشناسی استان اصفهان هفته گذشته از تقویت و گسترش جریانات مونسون اقیانوس هند در نیمه اول مردادماه جاری خبر داده بود و گفت: امکان انتقال شار رطوبتی مناسبی به نیمه جنوبی استان اصفهان مهیا است.
وی افزود: انتظار وقوع بارشهای رگبار و رعد و برق و تندبادهای لحظهای در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب که میتواند منجر به ایجاد روانآب، سیلابی شدن مسیلها، آسیب به جادههای روستایی و پلهای ارتباطی در مناطق جنوب، غرب و مناطق همجوار با استانهای چهارمحال بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد وجود دارد.
شهروندان از تردد و اسکان در حاشیه رودخانهها بپرهیزند
نوید حاجیبابایی معاون پیشبینی هواشناسی استان اصفهان نیز در این خصوص با اشاره به هشدار زرد هواشناسی اصفهان در مورد وضعیت جوی، اظهار داشت: برای روزهای پنجشنبه تا یکشنبه هفته آینده شاهد بارشهای رگباری همراه با رعد و برق در سطح استان به ویژه شهرستانهای واقع در نیمه جنوبی استان اصفهان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: آبگرفتگی معابر عمومی، ایجاد روانآب، سیلابی شدن مسیلها و اختلال در مسیرهای مواصلاتی استان اصفهان به چهار محال بختیاری و استان فارس از ساعات بعد از ظهر و اوایل شب اتفاق خواهد افتاد.
معاون پیشبینی هواشناسی استان اصفهان با اشاره به توصیههای لازم در این بازه زمانی، اظهار داشت: توصیه میشود شهروندان از تردد در حاشیه رودخانهها به ویژه در روزهای پنجشنبه و جمعه به شدت خودداری کنند.
تیمهای امدادی در مناطق مختلف استان مستقر شدهاند؛ اعلام هشدار به عشایر و دادمداران
منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره احتما بارشهای رگباری در سطح استان عنوان کرد:هواشناسی برای روزهای آینده الگوهای گرم تابستانی را پیشبینی کرده است که گاهی در مناطق خشک و نیمهخشک موجب بارشهای فصلی میشود که رگباری بوده و میتوانند سیلابی باشد و در این باره اخطاریهای به ویژه به جنوب استان برای آخر هفته داده شده است.
وی افزود: به شهرستانهای که بیشتر تحت تاثیر بارندگیها قرار میگیرند از جمله شهرستانهای دهاقان، شهرضا، سمیرم، چادگان، جنوب اصفهان و همچنین شهرستان جرقویه و مناطق مرکزی مثل لنجان، فلاورجان، خمینیشهر و تیران و کرون اعلام هشدار مدیریت شهری داده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تصریح کرد: به منظور پیشگیری از خسارتهای آنی ناشی از بارانهای ناگهانی رگباری به شهرداریها و اداره راهداری و شرکت آبمنطقهای اعلام هشدار کردهایم تا نسبت به طرحهای پیشگیری از سیلابهای فصلی، ساماندهی و بازگشایی مسیر رودخانهها، حفاظت از راهها و احداث و تقویت سیلبندها اقدام کنند.
وی از آمادهباش نیروهای امدادی استان برای بارشهای آخر هفته خبر داده و متذکر شد: پیرو اطلاعرسانی و هشدار سازمان هواشناسی در اعلام وضعیت نارنجی، به نیروهای امدادی آمادهباش اعلام شد و حدود 250 تیم متشکل از عوامل حلال احمر، پلیس راه، راهداری، فوریتهای پزشکی،ستاد سیل شهرداریها و آتشنشانی در سطح استان مستقر و تجهیزات آنها کنترل شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان بیان کرد: بارندگیهای تابستانی و سامانه موسمی که از سمت اقیانوس هند وارد کشور شده، با رگبارهای شدید همراه هستند و بنابراین رودخانه شور در شهرستان دهاقان و همچنین رودخانههای سلمان و قهنویه و رودخانههای مناطق نصرآباد، نیکآباد و محمودآباد جرقویه، رودخانه حسنآباد در رامشه و اورگان در چادگان توسط سازمان آب منطقهای بررسی و ساماندهیهای لازم انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: بارندگیهای تابستانی در بالادست شکل میگیرند و در مناطق پاییندست اثرات خود را نشان میدهند و به همین دلیل به شهروندان توصیه میشود که از اسکان و توقف در حاشیه رودخانههای فصلی اجتناب کرده و از سفرهای غیر ضروری به مناطق جنوبی استان خودداری کنند.
شیشهفروش گفت: امور عشایر استان به حدود 60 هزار نفر از عشایر منطقه اعلام کرده که از برپایی چادرهایشان در حاشیه رودخانهها و شیب دامنه کوهها بپرهیزند و دامداران نیز از بردن دامها به ارتفاعات خودداری کنند. همچنین از گروههای گردشگری، کوهنوردی و درهنوردی درخواست کردیم که از صعود به ارتفاعات و حضور در طبیعت خودداری کنند. امیدوارم با کنترلهای صورت گرفته و اقدامات انجام شده بارندگیهای پایان هفته خسارتی را ایجاد نکند.
انتهای پیام/170/