لزوم توسعه شهرک صنعتی خیام خراسان رضوی/ امکان ایجاد صنایع جدید در شهرک وجود ندارد

لزوم توسعه شهرک صنعتی خیام خراسان رضوی/ امکان ایجاد صنایع جدید در شهرک وجود ندارد

فرماندار شهرستان زبرخان خواستار توسعه شهرک صنعتی خیام شد و گفت: زیر ساخت‌هایی که پیش از این برای واحدهای تولیدی موجود در شهرک صنعتی مهیا شده کمتر از نیاز فعلی واحدهای تولیدی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  نیشابور ،توسعه و گسترش شهرک‌های صنعتی در شهرستان زبرخان  با توجه به پتانسیل‌های فراوان مخصوصا نیروی کار جوان یک ضرورت است و همچنین ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در این شهرستان  زبرخان باید راه اندازی شود.شهرستان زبرخان با داشتن جمعیتی بالغ بر 75 هزار نفر را در خودجای داده است و باید مسئولین شهرستان اهتمام جدی در خصوص ایجاد کار و شغل برای جوانان این شهرستان را در برنامه  طرح توسعه خود داشته باشند تا بتوانند از مهاجرت این جوانان به شهرها و استان‌های دیگر جلوگیری کند.

محمد عین القضات فرماندار شهرستان زبرخان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابور، درباره  مشکلات شهرک صنعتی خیام و دیگر مشکلات این شهرستان نو بنیاد اظهارداشت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان در نامه‌ای به فرمانداری اعلام کرد که قصد داریم زمین‌های مجاور را برای توسعه شهرک صنعتی واگذار کنیم، با این رویکرد که اولویت با شرکت‌های دانش‌بنیان، کم مصرف و کم آلاینده باشد.

وی افزود: طی بررسی کارشناسی که داشتیم، نظرات  ادارات تخصصی مرتبط را منتقل کردیم و در متن نامه نگارش شده قید شد که در مکانی با شرایط بهتر و مهیا باید انجام شود.  اینکه بیان شده ما مخالف ایجاد شرکت‌های دانش بنیان هستیم خلاف واقع است چرا که بنده و همه ارکان حاکمیت کاملا از این امر حمایت و ایجاد بستر این امر را نیز محقق خواهیم کرد.ضمن اینکه در جلسه ای که برای مکان یابی مناسب بیمارستان و دیگر موارد موردنیاز شهرستان داشتیم، اداره محیط زیست شفاف نظر خود را در خصوص بیمارستان اعلام کرد و گفت ما در سنوات قبل پاسخ استعلام بیمارستان رادادیم و گفتیم باید حریم بیمارستان رعایت شود و امکان توسعه شهرک صنعتی وجود ندارد و مخالف این امر هستند.

فرماندار شهرستان زبرخان خاطرنشان کرد: زیر ساخت‌های شهرک صنعتی باید توسعه پیدا کند و زیر ساخت‌هایی که قبلا  مهیا شده است برای واحدهای تولیدی موجود در شهرک صنعتی کمتر از نیاز فعلی واحدهای تولیدی است و این خود باعث بروز مشکل شده است . مشکل بزرگ دیگر شهر صنعتی خیام نبود آب و برق مورد نیاز است که هنور محقق نشده و نیاز به تقویت جدی در این راستا داریم.

عین القضات گفت: توسعه یک شهرک صنعتی وقتی منطقی است که زیرساخت‌ها بیش از نیاز وضعیت موجود باشد، وقتی قرار بر ایجاد زیرساخت‌های جدید هست، منطق حکم می‌کند در جایی توسعه اتفاق بیفتد که دیگر شرایط نیز مهیا باشد. لذا بهتر است توسعه مستقل از وضعیت فعلی و در جایی باشد که امکانات  موجود لطمه وارد  نکند لذا اسحاق آباد بهترین محل برای شهرک صنعتی مستقل است که هزینه‌ها و مشکلات کمتری را ایجاد می‌کند.

وی عنوان کرد:درناحیه ای که پیشنهاد دادیم؛ ناحیه پایین دشت شهرستان ( اسحاق اباد ) این زیرساخت‌ها اگر ایجاد شود هم هزینه کمتری دارد و هم به واحدهای شهرک صنعتی ضربه ای وارد نمی‌شود و بحث محیط زیست و آلایندگی هم کنترل خواهد شد و مزیت دیگری که می‌تواند مهم باشد دسترسی آسان به خط ریلی برای بار انداز و نقل و انتقالات ترانزیت باری است.

فرماندار زبرخان افزود:نکته مهم دیگر موضوعات اجتماعی است که اگر مدیریت نشود در آینده مشکل ساز خواهد شد؛ در شهرستان نیشابور سالهاست تلاش می‌شود شهر قدمگاه ، خرو، و درود از تنش خارج شده و طوری برنامه ریزی شود که این سه مجموعه یکپارچه شوند.

عین القضات گفت: با مستقل شدن شهرستان زبرخان فرماندهی انتظامی آن نیز باید مستقل می‌شد که زمینی با نظر کارشناسان در زمان قبل از حضور در زبرخان مشخص و تحویل شده بود و کلنگ ان نیز توسط فرمانده انتظامی کشور به زمین زده و مورد تایید قرار گرفته است.محل ساخت بیمارستان قبل از حضور بنده به عنوان فرماندار  مشخص شده و نامه آن به کارگروه زیر بنایی استان ارسال شده است اما کارگروه زیربنایی مخالفت صریح خود را اعلام کرده است لیکن طی چندین و چند مرتبه بازدید میدانی از اراضی سطح شهرستان و طرح در کارگروه‌های مرتبط و حتی طرح در شورای تامین شهرستان، زمینی وجود ندارد که تمامی مسائل فنی و اجتماعی همزمان در آن لحاظ شود، از طرفی حتی مطالعات فاز صفر انجام و موافقت‌ها و استعلامات مربوطه مانند محیط زیست و راهداری و ... نیز اخذ شده است.

وی گفت:ساخت و توسعه  فرمانداری هم بانامه ای که از وزارت کشور اعلام شده باید در مکانی مابین سه شهر قدمگاه، خرو و درود باشد که طبعا محل اعلام شده بدین خاطر پیشنهاد شده است.

 شهرک صنعتی خیام ظرفیت ایجاد صنایع جدید را ندارد

ابوذر سعادتی، رئیس اداره صمت شهرستان زبرخان نیز اظهارداشت:با توجه به اینکه شهرستان زبرخان، پایتخت تولید آلوی ایران است اما متاسفانه از این موضوع به صورت اقتصادی و علمی استفاده نشده و بیشتر بصورت سنتی انجام می‌شود و این امر سبب سود دلالان و واسطه‌های امر خرید و فروش شده است و کشاورزان که بیشترین زحمت را متقبل می‌شوند کمترین سود را می‌برند.

وی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان که مطابق با شعار سال و  منویات مقام معظم رهبری می‌باشد،ایجاد پژوهشکده آلو  ، اتحادیه منسجم و هماهنگ با عضویت کشاورزان منطقه،ایجاد شرکت تعاونی فراگیر که کل کشاورزان و مردم منطقه عضو باشند از جمله اقدامات در این راستا می‌تواند باشد به همین منظور کمیته بررسی دقیق در این خصوص متشکل از اداره  صمت، جهاد کشاورزی، فرمانداری، شبکه بهداشت و درمان،استاندارد، دانشگاه نیشابور، شرکت‌های دانش بنیان تشکیل خواهد شد.

سعادتی تصریح کرد: شهرک صنعتی خیام ظرفیت ایجاد صنایع جدید را ندارد و امکان واگذاری زمین امکان پذیر نیست لذا مطالعات و پیگیری‌های متعدد جهت شهرک صنعتی جدید در اسحاق آباد انجام شده است که به زودی این امر محقق خواهد شد و شاهد رشد و شکوفایی منطقه با ایجاد شهرک صنعتی اسحاق آباد خواهیم بود و شاهد راه اندازی و افتتاح چند واحد صنعتی در چند ماه آینده در شهرک صنعتی خیام خواهیم بود .

وی افزود: یکی از این واحدها گروه صنعتی نفیس پارت صنایع خودرو سازی بینالود است که تحولی شگرف در منطقه و کشور در صنایع خودرو سازی خواهد بود؛ با تولید خودرو با کیفیت و قیمت مناسب برای مصرف کننده که دغدغه اصلی و مطالبه به حق مردم در صنایع خودرو سازی است این امر تحقق پیدا خواهد کرد که در اشتغال آفرینی منطقه نیز رشد قابل توجهی خواهد داشت.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران