افزایش غرق‌شدگان در رودخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد/ ‌آیا پرداخت دیه به غرق‌شدگان حذف شد؟

افزایش غرق‌شدگان در رودخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد/ ‌آیا پرداخت دیه به غرق‌شدگان حذف شد؟

پرداخت دیه به غرق‌شدگان در حالی حذف شده که در کهگیلویه و بویراحمد خبری از ایمنی رودخانه‌ها، حفاظ و نصب تابلوهای هشدار دهنده در نقاط خطرناک و حاشیه رودخانه‌های وحشی و خروشان این استان نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از 11 میلیارد مترمکعب روان‌آب و بیش از یکهزار و 400 کیلومتر رودخانه دائمی دارد و اخیر قانونی ابلاغ شده که به غرق‌شدگان رودخانه‌ها و سدها و کانال‌های آبیاری هیچگونه خسارت مالی یا دیه‌ای پرداخت نمی‌شود و این موضوع سبب نگرانی کشاورزان و‌ مردم این دیار شده است.

نبود ایمنی لازم در حریم بیش از یک هزار کیلومتر رود وحشی و‌خروشان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بی احتیاطی مردم و گردشگران، همه ساله خانواده‌های زیادی به دلیل غرق شدگی عزادار می‌شوند.

ابلاغ قانون عدم پرداخت دیه به غرق شدگان در رودخانه‌ها، سدها و کانال‌های آبیاری سبب نگرانی مردم و کشاورزان شده زیرا برای افزایش ایمنی در کنار رودخانه‌ها متولیان کار خاصی انجام نداده‌اند.

محمد حیدری از اهالی روستای ساران می‌گوید: رود وحشی بشار از یاسوج تا خروج از استان، کیلومترها طول دارد ولی آب منطقه‌ای دل خوش به نصب چندین تابلو «شنا ممنوع» است در حالی کار خاصی برای افزایش ایمنی انجام نداده است.

محمد رضایی ساکن روستای کریک شهرستان دنا می‌گوید: حالا اینکه مجوزهای برداشت از آب صادر نمی‌شود یک بحث است اینکه به تازگی اعلام کردند که هیچ خسارت و دیه‌ای به خانواده افرادی که عزیزانشان در این رودخانه‌ها غرق می‌شوند، تعلق نمی‌گیرد، بحث دیگری است که واقعا منطقی نیست.

رضایی افزود: حال که شرکت آب منطقه‌ای ادعای مالکیت آب‌ها و رودخانه‌ها را دارد حداقل باید نسبت به ایمنی رودخانه‌ها، حفاظ و نصب تابلوهای هشدار دهنده در نقاط خطرناک اقدام کند.

وی عنوان کرد: کشاورزان ما در سرچشمه آب‌ها کمترین سهم از برداشت آب را برای تولید و امرار و معاش دارند و با این قانون گویا سهم ما از این آب‌ها غرق شدن عزیزانمان است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در مورد غرق‌شدگان و عدم پرداخت دیه به خانواده‌ها به تسنیم گفت: این یک تکلیف و قانون است و عدم اجرای آن تخلف و ترک فعل محسوب می‌شود.

آرش مصلح با بیان اینکه هر جایی که مردم به هشدارها، اطلاعیه‌ها و تابلوها توجه نکنند مسئولیت هر حادثه‌ای با آنان است، افزود: سیستم قضایی تاکید فراوانی برای شفافیت هشدارها و آگاهی مردم دارد و لذا تابلوهای هشداری جدیدی تهیه شده و آماده نصب هستند تا مردم بدانند که در این نقطه امکان غرق‌شدگی وجود دارد و چنانچه بی‌اعتنایی کنند مسئولیت آن متوجه خودشان خواهد بود. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مردم باید بیشتر رعایت کنند، تصریح کرد: شورای تامین نیز به موضوع غرق‌شدگان ورود کرده و تصمیمات این شورا لازم‌الاجراست. 

وی گفت: وظیفه ما هشدار  و نصب تابلوها و علائم هشدار دهنده است و طبیعی است که امکان نصب تابلو در همه طول رودخانه‌ها و نقاط حادثه‌خیز نیست و خود مردم باید متوجه خطرات ناشی از شنا در رودخانه‌ها باشند. 

مصلح یادآور شد: تابلوهای هشداری آماده شده در حد توان و مقدورات در نقاط خطرناک رودخانه‌ها که راه دسترسی دارند نصب خواهد شد. 

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در خصوص پرداخت خسارات مالی به خانواده غرق‌شدگان به تسنیم گفت: این یک‌موضوع حقوقی و قضایی است و وظیفه دولت و شرکت آب منطقه‌ای نصب تابلوهای هشداری است و این خود مردم هستند که باید بدانند شنا کردن در رودخانه خطرناک است و توصیه ما این است که آگاهانه به استقبال مرگ نروند. 

این نگرانی‌های شهروندان و پاسخ متولیان در حالی است که آمار غرق شدگی‌ها در کهگیلویه و بویراحمد و حتی به نسبت استان‌های دریانشین بسیار زیاد است.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد آمار غرق‌شدگی در این استان را در سال 96 تعداد 12، سال 97، تعداد 13، سال 98 تعداد 26 و در سال‌های 99 و 1400 به ترتیب 14 و 25 نفر اعلام کرد. 

این در حالیست که تعداد غرق‌شدگان در سه ماهه اول سال 1401 را نیز 10 نفر اعلام شده است.

کامبیز امینی با اشاره به آمار بالای ناشی از غرق شدگی در سه ماهه امسال گفت: شمار غرق شدگان در استان به ویژه در سال جاری نگران کننده است. 

در همین زمینه رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز به تسنیم گفت: امسال غرق شدگی افراد در سنین پایین زیاد گزارش شد که یکی از دلایل آن بی توجهی والدین به فرزندانشان در کنار رودخانه‌ها است.

 جهانبخش وحدت نژاد افزود: این خانواده‌ها بدون در نظر گرفتن خطر غرق شدگی در حاشیه رودخانه و مکان‌هایی ناامن چادر می‌زنند و کودک بدون آگاهی از عمق آب جان خود را از دست می‌دهد.

 وی بیان کرد: تقریباً هشت نفر از فوتی‌های غرق شدگی امسال در سنین پایین هستند و آمار امسال نسبت به مدت مشابه افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش تسنیم، استان کهگیلویه و بویراحمد اگرچه دریا ندارد اما بیش از یک هزار و 400 کیلومتر طول رودخانه، بیش از 66 رودخانه دائمی و فصلی و چندین سد کوچک و بزرگ در کنار حجم بالای گردشگران و تمایل به گردش در بین شهروندان، از استان‌های با بیشترین آمار غرق‌شدگی در کشور است. 

انتهای پیام/544

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon