تازهترین اخبار از بارشها در کهگیلویه و بویراحمد| انتقال دام عشایر به محل امن/ آمادهباش کامل مدیریت بحران
بدون شک با هر سامانه بارشهای رگباری آمادگی برای کاهش خطر وقوع سیلاب از یک سو و لزوم مهار روانآبهای ناشی از آن از سوی دیگر اهمیت ویژهای دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ورود یک سامانه بارشی به جو استان اظهار داشت: این سامانه با بارشهای تند و رگباری همراه بوده و با بررسی آخرین نقشههای پیش یابی هواشناسی و الگوهای جوی این سامانه، تا اواخر امروز ادامه دارد.
کاکاوند تصریح کرد: با توجه به بارشهای ناگهانی و احتمال وقوع سیل، مردم از تجمع در اطراف رودخانهها و مکانهای خطرآفرین خودداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، نیز در همین زمینه گفت: همه هشدارها در سطح نارنجی و توصیههای لازم به کشاورزان انجام شد و اکیپهای گشت این سازمان به صورت مداوم از واحدهای تولیدی و عشایر سرکشی میکنند.
سید علی معتمدیپور افزود: تخلیه عسل موجود در کندوها، پاکسازی سرابها و کانالهای هدایت آب، مقاومسازی گلخانهها، حمل کاه و کلش و محصولات کشاورزی قابل برداشت، تامین برق اضطراری و انتقال دام عشایر به محل امن برخی تدابیر و راهکارها در بارشهای رگباری امروز هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی از آمادهباش کامل همکارانش در روزهای اخیر و در حین فعالیت سامانه بارشی خبر داد.
اما در کنار هشدارها و تاکید مسئولان بر رعایت کردن مردم و کاهش حوادث موضوع دیگری که اهمیت دارد، لزوم مهار روانآبهای ناشی از این بارشها است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با تسنیم گفت: پیشبینی میزان بارشها به صورت میانگین حدود 30 تا 80 میلیمتر براورد شده اما این پیشبینیها در حیطه وظایف سازمان هواشناسی است.
آرش مصلح با اشاره به آمادهباش نیروهای این شرکت تصریح کرد: میزان روانآب بستگی به شدت بارشها دارد اما ظرفیتهای خوبی برای مهار این روانآبها وجود دارد.
مصلح افزود: در سد کوثر توان ذخیرهسازی حدود 65 میلیون مترمکعب و در سد شاه قاسم حدود هفت میلیون مترمکعب وجود دارد و نگرانی از این بابت نداریم.
مدیرعامل شرکت امور آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: طرحهای تغذیه مصنوعی ناصرآباد گچساران، شیخ خواجه، گرگدا در گچساران، کلاچو و تنگ سپو در کهگیلویه و سولک در بهمیی نیز حدود پنج میلیون مترمکعب را مهار میکنند.
وی گفت: بعد از پایان بارشها میزان مهار روانآبها محاسبه و اعلام میشود.
رئیس اداره جنگلهای منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نیز به زمان مناسب این بارشها برای جنگلهای این استان اشاره کرد و گفت: جنگلهای این استان در فصل رویش هستند و بارندگیها در این روزها به احیای جنگلها کمک میکنند.
جواد رحیمیان افزود: پوشش سطح سبز جنگل در بالاترین میزان است و این موضوع جلوی فرسایش خاک را میگیرد و آن را کاهش میدهد.
مدیر جنگلهای استان به بیماری و آفت اخیر جنگلهای زاگرس نیز اشاره کرد و ادامه داد: بارشها در این روزها موجب افتادن تخم و لارو آفت و مرگ آن میشود و بارشها از این حیث نیز بسیار به موقع و مفید خواهد بود.
وی، کاهش دما را از دیگر مزایای بارشهای اخیر برای احیای جنگلها به ویژه درختان آسیبدیده دانست.
کهگیلویه و بویراحمد همچنان در وضعیت قرمز است
علیرضا نیکروز عصر امروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در جمع خبرنگاران با اشاره به ادامه بارشهای مونسونی در سطح استان اظهار داشت: مسئولان، فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی تا پایان هشدار قرمز هواشناسی تمام قد در کنار مردم آماده خدمت باشند.
وی با هشدار به مردم افزود: استان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد لذا مردم به توصیههای ستاد بحران استانداری و هواشناسی همچون گذشته توجه کافی داشته باشند چرا که سادهانگاری به صلاح نیست.
نیکروز بیان کرد: همه مردم بویژه عشایر و مردم روستاهایی که در کنار رودخانه ساکن هستند احتیاط لازم را انجام دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه خوشبختانه تا امروز خسارت جانی نداشتهایم، ادامه داد: بیشترین خسارت در حوزه کشاورزی به ویژه مزارع پرورش ماهی، کندوهای زنبور عسل، مزارع و شالیزارها و باغات بوده است.
نیکروز با بیان اینکه تمام راههای اصلی باز است، گفت: بخشی از راههای روستایی مارگون، چرام، بویراحمد، کهگیلویه و دنا به علت ریزش کوه مسدود شده و راهداری و امور عشایر در حال بازگشایی راهها هستند.
انتهای پیام/544/