اقدام سیاسی شاه مغرب در تنش زدایی با الجزایر

اقدام سیاسی شاه مغرب در تنش زدایی با الجزایر

اقدام سیاسی شاه مغرب در تنش زدایی با الجزایر، همکاری نظامی پکن - الجزیره و تعیین قانون اساسی و نخست وزیر جدید سودان طی دو هفته آینده از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، شاه مغرب در یک اقدام سیاسی از مردم کشورش خواست به حسن همجواری با الجزایر ادامه دهند و تاکید کرد: الجزایری‎ها در هر شرایطی ما را در کنار خود خواهند یافت.

تنش میان مغرب و الجزایر سال‎هاست که ادامه دارد. این تنش با امضای توافقنامه عادی سازی روابط میان رباط - تل آویو افزایش یافت.

همکاری نظامی و امنیتی مغرب با رژیم صهیونیستی سبب شد تا الجزایر آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود بداند لذا الجزایر روابط سیاسی خود را با دولت رباط به حالت تعلیق در آورد، صادرات گازش را به اروپا از طریق خط لوله مغرب متوقف ساخت و حریم هوایی خود را به روی هواپیما‎های مغربی بست.

با وجود این،  مغرب همکاری‌های نظامی اقتصادی، سیاسی ، بارزگانی و ... خود را با رژیم صهیونیستی گسترش داد، به گونه‌‎ای که نظامیان این رژیم برای اولین مرتبه در رزمایش «شیر آفریقای 22 » شرکت کردند. بخشی از این رزمایش در صحرای غربی و در نزدیکی مرزهای الجزایر برگزار شد.

« محمد ششم » طی سخنانی که به مناسبت بیست و سومین سالگرد پادشاهی خود ایراد کرد، از مردم مغرب خواست به حسن همجواری با الجزایر ادامه دهند و تصریح کرد: مغرب بسیار مایل است از این وضعیت تنش آمیز با الجزایر خارج شود لذا ما دست خود را به سمت برادران الجزایری دراز می‎کنیم.

به نوشته روزنامه الرای  الیوم، شاه مغرب با اشاره به ادعاهایی که این کشور را به توهین به الجزایری‎ها متهم می‎کنند، اظهار داشت: این ادعاها با هدف برافروختن آتش اختلاف میان دو ملت دوست و برادر مطرح می ‎شوند.

وی تصریح کرد: آنچه که درباره روابط مغرب و الجزایر گفته می‎شود غیرمنطقی است، ما اجازه نداده و نخواهیم داد کسی به برادران الجزایری ما اهانت کند.

شاه مغرب در پایان سخنان خود گفت: ما مشتاقانه منتظر همکاری با ریاست جمهوری الجزایر هستیم  تا مغرب و الجزایر را در کنار یکدیگر قرار دهیم  و روابط طبیعی میان دو ملت از سرگرفته شود.

همکاری نظامی چین و الجزایر

چین همکاری نظامی با الجزایر را بخش مهمی از مناسبات دو کشور دانست.

سفیر چین در الجزایر به مناسبت 98 امین سالگرد تاسیس ارتش خلق چین نوشت: پکن و الجزیره یک هدف واحد دارند و آنهم حفظ صلح و ثبات در جهان و تقویت همکاری‎های مشترک است.

به نوشته روزنامه الجزایری  خبر امروز « لی جین» الجزایر را شریک راهبردی چین در شمال آفریقا خواند  و تصریح کرد: دو کشور از اعتماد متقابل سیاسی قوی برخوردار هستند.

سفیر چین در الجزایر همکاری نظامی میان دو کشور را بخش مهمی از روابط پکن – الجزیره دانست و تاکید کرد: ارتش دو کشور در تمام سطوح با یکدیگر همکاری دارند. این همکاری در بخش صنایع نظامی از عمق بیشتری برخوردار است و سبب توسعه مناسبات میان چین و الجزایر شده است.

تعیین نخست وزیر سودان طی دو هفته

یکی از رهبران برجسته ائتلاف آزادی و تغییر از چیدمان قانون اساسی و تعیین نخست وزیر غیرنظامی جدید سودان طی دو هفته آینده خبر داد و گفت: با این اقدام ارتش در برابر عمل انجام شده قرار می‎گیرد.

ارتش سودان در 4 ژوئیه ( ماه جاری میلادی ) اعلام کرد: عرصه سیاسی سودان را ترک و به پادگان‎ها باز خواهد گشت تا بستر لازم برای توافق سیاستمداران مدنی جهت تشکیل دولت آینده خارطوم فراهم شود.

ژنرال «عبدالفتاح برهان» فرمانده ارتش سودان اظهار دشت: پس از تشکیل دولت مدنی شورای حاکمیتی منحل و شورای امنیت و دفاع تشکیل می‎شود. این شورا با صلاحیت کامل و گسترده‎ای که دارد ضمن حراست از کشور متولی سیاست خارجی و بانک مرکزی خواهد بود.

« محمد فکی » از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر و عضو شورای مرکزی این ائتلاف در گفت‌وگو با  روزنامه سودان تریبون گفت: نیروهای انقلابی طی دوهفته آینده چیدمان قانون اساسی جدید را اعلام و نخست وزیر غیرنظامی ( از سیاستمداران مدنی ) را معرفی خواهد کرد و با این اقدام ارتش در برابر عمل انجام شده ( امر واقع ) قرار می‎گیرد.

وی با بیان اینکه نخست وزیر جدید سودان دارای اختیارات گسترده‎ای برای تشکیل دولت جدید خارطوم است، اظهار داشت: نخست وزیر مدنی به منظور تشکیل کابینه خود فقط با نیروهای انقلابی مشورت و رایزنی خواهد کرد و تحت فشار هیچ شخص یا گروهی قرار نخواهد گرفت.

محمد فکی درباره احزاب و تشکلاتی که نخست وزیر جدید سودان را تعیین خواهند کرد، گفت: ائتلاف آزادی و تغییر، گروه‎های مسلحی که توافقنامه صلح با خارطوم را امضاء کرده‎اند به اضافه کمیته‎های مقاومت، تشکلات مدنی که در برابر نظامیان کودتاگر ایستادند. اینها نامزدهایی را برای تصدی نخست وزیری معرفی کرده‌اند که یکی از آنان انتخاب و به عنوان نخست وزیر جدید خارطوم معرفی خواهد شد. او در برابر  پارلمان انتقالی پاسخگوی عملکرد دولت خود خواهدبود.

وی گفت : انتظار می‎رود در اعلامیه قانون اساسی جدید،  شورای حاکمیتی منحل شود و این در حالی است که ائتلاف آزادی و تغییر در نظر دارد، پیش نویس اعلامیه قانون اساسی جدید را برای مشورت در اختیار نیروهای انقلابی قرار دهد.

سخنان این رهبر ائتلاف آزادی و تغییر در حالی مطرح شده ‎است که برخی رسانه‎های سودانی اعلام کرده‎اند: نظامیان در نظر دارند نخست وزیر جدیدی برای کشور تعیین کنند.

از سوم آبان ماه سال گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند، سودان فاقد دولت مرکزی است و نظامیان بر این کشور حاکم هستد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon