استاندار قزوین: طرحهای محرومیتزدایی پس از فرآیند کارشناسی اجرا شوند
استاندار قزوین با بیان اینکه پروژههای محرومیتزدایی باید پس از طی فرآیند دقیق کارشناسی اجرا شوند گفت: البته نباید طی فرآیندهای کارشناسی سبب تأخیر در اجرای چنین طرحهایی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نشست کارگروه بسیج سازندگی استان قزوین به ریاست محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین و با حضور سردار رستمعلی رفیعی آتانی فرمانده سپاه استان قزوین، مهدی رجحانی معاون عمرانی استاندار قزوین و سایر اعضای این کارگروه شامگاه یکشنبه در سالن جلسات شهیدسلیمانی استانداری قزوین برگزار شد.
استاندار قزوین در این نشست با اشاره به هزینه سنگین اجرای طرحهای عمرانی و محرومیتزدایی در روستای دورافتاده و صعبالعبور اظهار داشت: به همین خاطر حضور بسیج سازندگی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه برای اجرای این طرحها در نقاط صعبالعبور بسیار ارزشمند است و نگاه مدیریت ارشد استان هم این است که اجرای چنین طرحهایی در اختیار بسیج سازندگی و گروههای جهادی آن قرار بگیرد.
محمدمهدی اعلایی با بیان اینکه پروژههای محرومیتزدایی باید بعد از طی فرآیند دقیق کارشناسی اجرا شوند، اضافه کرد: باید مطالعات اجرای این طرحها به کاملترین شکل صورت گیرد و البته نباید طی فرآیندهای کارشناسی سبب تأخیر در اجرای چنین طرحهایی شود. با این حال مطالعات کارشناسی لازم است تا این طرحها با کمترین هزینه و بهترین خروجی اجرا شوند.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرحهای آبرسانی به روستاها ادامه داد: برای اینکه روند اجرای پروژههای بسیج سازندگی سریعتر شود، باید جلسات این کارگروه به صورت فصلی و یا حتی ماهانه برگزار شود تا با آسیبشناسی و اجرای مصوبات جدید موانع پیش روی اجرای پروژهها زودتر برداشته شوند.
استاندار قزوین در بخش دیگری از صحبتهای خود اجرای طرحهای اشتغالآفرین را مهمترین خدمت بسیج سازندگی در حوزه محرومیتزدایی برشمرد و گفت: البته صرف اعطای وام و تسهیلات بانکی کاری از پیش نمیبرد و اگر کارگاههای تولیدی در روستاها ایجاد میکنیم، باید برای عرضه و فروش محصولات این کارگاهها هم فکری کنیم.
اعلایی افزود: باید قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان قزوین در حوزه اشتغالزایی و محرومیتزدایی روستایی فعالتر از گذشته ورود کند و در این زمینه باید طرح توسعه مشاغل خانگی را در روستاهای محروم و دورافتاده اجرا کنیم و در ضمن با کمک تعاون روستایی بازارچههایی برای آنها ایجاد کنیم تا بتوانند محصولات خود را برای فروش در شهرها عرضه کنند.
وی ادامه داد: البته در حوزه جهاد کشاورزی طرحهای مناسبی مانند کشاورزی قراردادی داریم که باید با کمک گروههای جهادی بسیج این طرحها را در روستاها اجرا کنیم و رویکرد ما باید طوری باشد که کشاورزی به عنوان پایه اقتصادی روستاها تقویت شود.
اعتبارات سفر ریاستجمهوری سرعت اجرای طرحهای آبرسانی را بیشتر میکند
معاون عمرانی استاندار قزوین هم در این نشست با بیان اینکه اجرای طرح آبرسانی به 96 روستای محروم به صورت مشترک توسط دولت و سپاه اجرا میشود، گفت: با توجه به اینکه حدود 3 هزار میلیارد تومان از اعتبارات مصوب سفر ریاستجمهوری به حوزه آب اختصاص پیدا کرده، آماده هستیم که طرحهای آبرسانی را با سرعت بیشتری اجرا کنیم.
مهدی رجحانی افزود: فعالیتهای بسیج سازندگی در نقاط محروم موجب رضایت روستاییان شده و به همین خاطر بنا داریم تا از حداکثر ظرفیت عمرانی بسیج برای محرومیتزدایی استفاده کنیم. چرا که بسیج سازندگی در کنار سرعت و ارزانی اجرای طرحهای آبرسانی کیفیت بالایی در حوزه مهندسی دارد و ویژگی خاص این نهاد استفاده از همراهی مردم منطقه است.
وی آب و راه روستایی را 2 چالش بزرگ روستاهای محروم دانست و گفت: بنابراین اولویت ما این است که ابتدا این 2 زیرساخت مهم در روستاها ساخته شده یا اصلاح شود و بعد از آن سایر امکانات رفاهی دیگر برویم. اگر این 2 چالش را برطرف کنیم، جلوی مهاجرت بسیاری از روستاییان گرفته شده و امیدواری به زندگی در آنها افزایش مییابد.
رجحانی یادآور شد: شرکتهای آب منطقهای، آب و فاضلاب و توزیع نیروی برق به عنوان دستگاههای زیرمجموعه معاونت عمرانی موظف به همکاری با بسیج سازندگی هستند و رویکرد ما این است که دستگاههای دولتی هم در اجرای طرحهای محرومیتزدایی و آبرسانی پا به پای بسیج سازندگی نقشآفرینی کنند.
انتهای پیام/ن