اجرای طرح هوشمندسازی در دانشگاه علمی کاربردی کشور/ ۱۲۵ رشته جدید به مراکز اضافه میشود
معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور گفت: یکی از طرحهای دانشگاه "هوشمند سازی کلیه خدمات و فرآیندهای دانشگاه" است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مرام تودیع و معارفه رئیس جدید دانشگاه علمی کابردی استان کردستان با حضور معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان، معان سیاسی استاندار و استانی برگزار شد.
نیازمند مراکز جدید دانشگاهی هستیم
محمد فتحیان پیشازظهر امروز در آئین تکریم و معارفه رئیس جدید دانشگاه علمی کاربردی کردستان که در سالن جلسات کتابخانه امام خامنهای در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: ساختار آموزشی در دانشگاه علمی کاربردی بر پایه مطالعات بازار و نیازمندی های صنعت است.
وی افزود: طبق آمار بیش از 40درصد دانشجویان، فارغالتحصیل دانشگاههای دولتی هستند که این وضعیت بیانگر آن است که نتوانستیم پیوند بین صنعت و دانشگاه را ایجاد کنیم لذا هدف دانشگاه علمی کاربری برقراری این پیوند است.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور با ذکر اینکه در دانشگاه علمی کاربردی حدود 37هزار مدرس و 223هزار دانشجو و بیش از 2میلیون فارغ التحصیل است، خاطرنشان کرد: 125رشته جدید در حوزههای مختلف همانند امنیت شبکه در دانشگاه علمی کاربردی تعریف شده است.
وی با اشاره به رویکرد دانشگاه علمی کاربردی در کشور گفت: حفظ مراکز فعلی طبیعتاً هزینه کمتری از تأسیس و راهاندازی مرکز جدید دارد، بنابراین تمام توان را بر حفظ مراکز فعلی گذاشتهایم اما تعداد مراکز در کردستان کافی نیست و باید ضمن احیا، مراکز جدیدی نیز در استان راهاندازی شود.
فتحیان با بیان اینکه یکی از طرحهای دانشگاه "هوشمند سازی کلیه خدمات و فرآیندهای دانشگاه" است، تصریح کرد: در دانشگاه علمی کاربردی باید به جای فرآیند محوری، به صورت محصول محوری پیش رفته و برنامه مطالعاتی مناسبی برای آینده مشاغل داشته و نیازسنجیهای آینده جامعه را برطرف کنیم.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه بازار جذب دانشجو از کشور عراق میتواند باعث درآمدزایی و برندسازی دانشگاه در خارج از کشور شود، یادآور شد: نخبگان استان به عنوان مدرس در حوزههای مهارتی میتوانند به ارتقا کیفیت دانشگاه کمک کنند.
دولت برای توسعه کشور از مراکز دانشگاهی حمایت کند
ماموستا فایق رستمی نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم اظهار داشت: شایسهسالاری و شایستهپروری به این معنی است که در هر کاری افراد دارای توانایی در کار مشخص زمام امور را در دست بگیرند.علم حد و مرز بخصوصی ندارد، بنابراین هر علمی که دافع جهل باشد مورد تأیید اسلام است.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: با اتکا به سلاح علم میتوانیم در برابر دشمنان انقلاب و نظام اسلامی قد علم کرد لذا باید نسبت به تقویت بنیه علمی دانشجویان تلاش بیشتری صورت بگیرد.
امام جمعه سنندج تصریح کرد: دولت باید دانشگاه و مراکز آموزشی را مورد حمایت خود قرار دهد چراکه خروجی با کیفیت دانشگاهها باعث توسعه کشور خواهد شد.
حجتالاسلام جواد حیدری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علمی کاربردی کردستان نیز در ادامه اظهار داشت: متأسفانه دانشگاههای ما اسلامی نیست و این وظیفه مسئولان دانشگاه را برای حرکت دانشگاهها در مسیر اسلام دو چندان میکند.
وی بر لزوم ایجاد روح پژوهش و تحقیقات علمی در دانشگاه تأکید کرد و افزود: مسئله پژوهش که در دانشگاه علمی کاربری همان ایجاد اشتغال است، امری بسیار مهم بوده که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
حیدری به ضرورت توجه به جایگاه دانشگاه به عنوان محور توسعه علمی تأکید کرد و یادآور شد: در هر جامعهای به جایگاه دانشگاه و جایگاه پژوهش توجه شده، زمینه پیشرفت و توسعه آن منطقه فراهم شده است.
ارتقای جایگاه علمی مورد توجه جامعه دانشگاهی کردستان قرار گیرد
مهدی رمضانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه اگر ما مجهز به سلاح علم و دانش در مراکز تولیدی و خدماتی نشویم قائله را در جهان باختهایم، گفت: جهتگیریهای سیاستگذاران مطابق با سخنان مقام معظم رهبری باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان بر ضرورت توجه به حوزه علم در راستای پیشرفت تمدن اسلامی تأکید کرد و افزود: نیاز مبرم و قطعی جامعه ما طبق سخنان رهبر معظم انقلاب توجه به ارتقای حوزه علمی است.
شاهین فکور، رئیس جدید دانشگاه علمی کاربردی کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه لازمه وجود یک کشور توسعه یافته توجه به دانشگاهها و مراکز علمی آموزشی است، اظهار کرد: تربیت دانشآموخته ماهر و کارآمد همواره در مراکز آموزش عالی جهان مورد توجه قرار گرفته و در استان نیز در اولویت خواهد بود.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی از ساختاری چابک برخوردار است که یک مدیر میتواند از این فرصت به خوبی استفاده کند، افزود: پراکندگی مراکز علمی کاربردی در استان کردستان میتواند نقطه قوتی باشد که باید به آنها توجه کرد.
رئیس جدید دانشگاه علمی کاربردی کردستان با ذکر اینکه ایجاد فرصت برای جوان کارآفرین میتواند به پیشبرد اهداف نظام کمک کند، تصریح کرد: باید در استان و دانشگاه علمی کاربردی نگاه جزیرهای نداشته باشیم و بر نگاه اکو سیستمیک توجه کنیم.
عادل سیوسهمرده، رئیس سابق دانشگاه علمی کاربردی کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه متأسفانه وضعیت آموزش عالی در کشور مناسب نیست، اذعان کرد: کردستان آخرین استان کشور از لحاظ تعداد دانشجو به جمعیت است، بنابراین برای پیشرفت آموزش عالی در استان باید دانشگاههای دولتی را در عین حال که به دانشگاههای خصوصی کمک مالی شود را گسترش داد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه 70درصد قبول شدهها در رشتههای مناسب متعلق به دو دهک بالای جامعه است که با توجه به وضعیت اقتصادی مردم کردستان میتواند آسیبی برای استان باشد.
رئیس سابق دانشگاه علمی کاربردی کردستان گفت: دانشگاههای مهارتی برای توسعه علمی و پرداختن به پژوهشها در فضای علمی بسیار مهم و ضروری است.
در پایان این مراسم ضمن قدردانی از سیوسهمرده، شاهین فکور رسماً به عنوان رئیس جدید دانشگاه علمی کابردی استان کردستان معارفه شد.
انتهای پیام/487/