پایان نشست فرستاده آمریکایی با سران لبنان در کاخ بعبدا / خوش بینی «هوکشتاین» درباره ترسیم مرزهای دریایی

پایان نشست فرستاده آمریکایی با سران لبنان در کاخ بعبدا / خوش بینی «هوکشتاین» درباره ترسیم مرزهای دریایی

فرستاده آمریکا در پرونده مرزبندی لبنان و رژیم صهیونیستی که به بیروت سفر کرده به دیدار میشل عون رفت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «آموس هوکستاین» فرستاده آمریکایی که نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی ایفا می کند امروز در ادامه دیدارهای خود با مقامات لبنانی، به همراه «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت به کاخ ریاست جمهوری لبنان رفت تا دیداری با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان داشته باشد.

خوش بینی «هوکشتاین» درباره ترسیم مرزهای دریایی میان بیروت و تل‌آویو

فرستاده آمریکایی بعد از بازگشت از کاخ ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد، من نسبت به دستیابی به توافق (در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی) در هفته های آینده بسیار خوشبین هستم.

نشست «آموس هوکشتاین»میانجیگر آمریکایی در پرونده مرزهای دریایی میان بیروت و تل آویو بدون اظهارنظر درباره نتایج آن در کاخ بعبدا پایان یافت. این نشست با حضور فرستاده آمریکا و سران لبنان برگزار شد.

«آموس هوکشتاین»میانجیگر آمریکایی پس از نشست «بعبدا» گفت: من درباره رسیدن به توافق در هفته‌های آتی بسیار خوش بین هستم!

هوکشتاین در جریان دیدار با میشل عون رئیس جمهور، نجیب میقاتی نخست وزیر مامور تشکیل کابینه و نبیه بری رئیس مجلس لبنان در محل کاخ بعبدا پیشنهاد اسرائیل به منظور توافق طرفین بر سر حدود مرزی در دریای مدیترانه را ارائه کرده است.

برخی منابع مدعی شدند که هوکشتاین ترسیم ها مرزها بر اساس مسیر زیگزاگی مبتنی بر خط موسوم به 23 را ارائه کرده است. برطبق پیشنهاد مزبور اسرائیل حاکمیت لبنان بر میدان گازی قانا را به رسمیت می شناسد و در مقابل خواهان مالکیت بر مساحت شمال خط 23 می‌باشد.

فشار رژیم صهیونیستی بر آمریکا در ارتباط با میدان «کاریش»

رسانه های رژیم اسرائیل گزارش دادند که این رژیم به آمریکا فشار می‌آورد تا قبل از آغاز استخراج گاز در منطقه کاریش طی سه ماه آخر سال میلادی، به توافقی در این خصوص دست یافته شود.

رئیس جمهور لبنان همچنین امروز به همراه «نبیه بری» رئیس پارلمان و «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت جدید در مراسم هفتاد و هفتمین سالگرد تأسیس ارتش لبنان شرکت کرد.

میشل عون در مراسم هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس ارتش لبنان اعلام کرد:« تلاش می‌کنیم از همه کشمکش‌ها در منطقه فاصله بگیریم و آرامش و ثبات را در مرز‌های جنوبی خودمان برقرار کنیم».

وی در ادامه افزود:« ما بر حقوق لبنان در آب‌های سرزمینی و همچنین بهره مندی این کشور از ثروت‌های طبیعی اش تاکید می کنیم و این‌ها حقوقی است که نمی‌توان درباره آن‌ها تحت هیچ عنوانی مسامحه کرد. هدف از مذاکرات فعلی برای ترسیم مرز‌های دریایی با فرستاده آمریکا به لبنان ، رسیدن به توافقی است که حقوق ما را حفظ می‌کند».

میشل عون در خصوص تشکیل دولت لبنان نیز اعلام کرد:« برای ایجاد شرایط مناسب به منظور انتخاب رئیس جمهور جدید کشور تلاش خواهم کرد. تشکیل نشدن کابینه ، باعث تشدید بحران مالی و اقتصادی می‌شود که کشور با آن مواجه است.امیدواریم که دولت هرچه زودتر تشکیل شود ».

میشل عون همچنین تاکید کرد:« امیدوارم که روند انتخاب رئیس جمهور جدید نیز مانند روند تشکیل دولت طول نکشد. من برای رئیس جمهور جدید شرایط لازم را برای انجام اقدامات لازم در مسیر سخت اصلاحاتی که شروع کردیم، فراهم خواهم کرد».

«آموس هوکستاین» فرستاده آمریکایی ( که نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی ایفا می کند) روز یکشنبه از طریق خاک یونان وارد بیروت پایتخت لبنان شد.

این در حالی است که «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرد که «آموس هوکستاین» پیشنهاد جدیدی به مقامات لبنانی داده و هوکستاین ادعا کرده که این طرح مثبت است . همچنین وی هرگونه شایعاتی مبنی بر حفاری مشترک بین لبنان و رژیم موقت صهیونیستی را تکذیب کرد.

منابع مسئول لبنانی نیز هشدار دادند که نباید نسبت به وعده‌های آمریکا و میانجی آن در پرونده مناقشه مرزی امیدوار و خوشبین بود؛ چراکه روش مذاکره در این پرونده بارها آزموده شده و نتیجه‌ای نداشته است، بنابراین می‌توان گفت که در مرحله فعلی نیز آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به‌دنبال مانور دادن و خریدن زمان هستند؛ به‌ویژه در شرایطی که سید حسن نصرالله صراحتاً اسرائیلی‌ها را تهدید به مقابله نظامی کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان