تحولات اوکراین| آمریکا بار دیگر تحریم‌ها علیه روسیه را گسترش داد/ حمایت چین از مواضع روسیه در زمینه تسلیحات هسته‌ای


تحولات اوکراین| آمریکا بار دیگر تحریم‌ها علیه روسیه را گسترش داد/ حمایت چین از مواضع روسیه در زمینه تسلیحات هسته‌ای

وزارت خارجه روسیه اتهام‌زنی غرب علیه مسکو مبنی بر "غیرموجه بودن آغاز عملیات در اوکراین" را رد کرده و یادآور شد: از دست دادن تمامیت ارضی اوکراین به دلیل فرآیندهای داخلی و نفوذ بی ثبات کننده کشورهای غربی با هدف "دور کردن اوکراین از روسیه" تشدید شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا به گسترش فهرست تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل ادامه عملیات نظامی این کشور در خاک اوکراین ادامه می‌دهد و در این رابطه، وزارت خزانه داری ایالات متحده 13 شهروند روس و 36 سازمان روسی دیگر را به فهرست سیاه خود اضافه کرده است.

علاوه بر این، ایالات متحده محدودیت‌های روادیدی را علیه 893 مقام روسی، از جمله اعضای شورای فدراسیون (سنای) روسیه و نیروهای مسلح این کشور اعمال کرده است. این تصمیم شب گذشته از سوی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه اعلام شد. گفته شده که این محدودیت‌ها به دلیل مشارکت این افراد در اقدامات نظامی روسیه در خاک اوکراین اعمال شده است. فهرست کامل اسامی افراد تحریم شده اعلام نخواهد شد.

ضمن اینکه، تحریم‌های مشابهی نیز علیه 31 تبعه خارجی که از مسئله الحاق شبه جزیره کریمه به ترکیب فدراسیون روسیه حمایت کردند، اعمال شده است.

در عین حال، مقامات واشنگتن تحریم‌هایی را علیه مقامات مناطق تحت کنترل ارتش روسیه در خاک اوکراین اعمال کرده است. این محدودیت‌ها علیه مقامات محلی در این مناطق که با روسیه همکاری دارند، در نظر گرفته شده است.

در اواخر ماه جولای نیز وزارت خزانه داری آمریکا دو شهروند روس دیگر و چهار سازمان از روسیه را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

پیش از آن، در اواخر ماه ژوئن هم واشنگتن محدودیت‌های روادیدی علیه 500 مقام نظامی و مقامات دولتی روسیه اعمال کرده بود. در همان زمان، ایالات متحده مجدداً فهرست تحریم‌ها علیه روسیه را با گنجاندن 57 روس دیگر و بیش از 100 سازمان گسترش داده بود.

در توجیه این اقدامات تحریمی، ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده قصد دارد تا زمانی که روسیه به اقدامات نظامی خود در خاک اوکراین پایان نداده، به اعمال فشار بر مقامات مسکو ادامه دهد.

طرف روسی نیز در واکنش به اقدامات خصمانه طرف آمریکایی در اوایل ماه ژوئن، 61 شهروند ایالات متحده، از جمله رهبری و مقامات بلندپایه وزارت خارجه آمریکا را به "فهرست توقف" خود اضافه کرد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و شصت و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

23:01- قدردانی وزیر خارجه آلمان از کانادا بابت ارسال توربین نورد استریم 1 به روسیه

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان از کانادا برای تحویل توربین تعمیر شده خط لوله گاز نورد استریم 1 به روسیه تشکر کرد. وی امروز چهارشنبه در جریان سفر خود به کانادا پس از دیدار با همتای خود ملانی جولی گفت: به عنوان یک دولت، شما برای همبستگی اروپا ایستاده اید. ما با هم بلوف رئیس جمهور روسیه را افشا کردیم.
"ملانی جولی"، وزیر امور خارجه کانادا هم از جمله در مقابل انتقادات اوکراین، از تحویل این توربین دفاع کرد.  وی افزود: واضح است که "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه در حال انجام یک جنگ هیبریدی است. پوتین می خواست در اتحاد ما تفرقه ایجاد کند. ما نمی خواستیم این اجازه را بدهیم.
این توربین توسط زیمنس انرژی در کلان شهر مونترال کانادا خدمات رسانی و سرویس شد. این توربین اکنون در راه روسیه بوده و در آلمان گیر افتاده است. دولت کانادا برای مجوز دادن برای ارسال این محموله تحت فشار است. کانادا متهم به دور زدن تحریم ها است. یک کمیته پارلمانی در حال حاضر در حال بررسی این مسئله است.

22:37- گازپروم: تحریم‌های غرب مانع انتقال توربین زیمنس به ایستگاه گازی پورتووایا است

بر اساس اطلاعات شرکت روسی گازپروم، توربین زیمنس برای خط لوله گاز نورد استریم 1 به دلیل تحریم های غرب نمی تواند به ایستگاه کمپرسور پورتووایا تحویل داده شود. این شرکت انرژی روسی اعلام کرد که علت آن اقدامات تنبیهی از سوی کانادا، اتحادیه اروپا و بریتانیا است.

22:01- روسیه: تا به حال 27 عملیات تبادل زندانیان با اوکراین داشته‌ایم

در حالی که هیچ نشانه ای از راه حل صلح در اوکراین وجود ندارد، از دیدگاه مسکو حداقل تبادل زندانیان انجام می شود. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، الکساندر فومین، معاون وزیر دفاع روسیه امروز چهارشنبه در نشستی با وابستگان نظامی خارجی گفت: با مشارکت صلیب سرخ، ما موفق به سازماندهی گفتگو با کی یف در مورد تبادل اسرا و سربازان کشته شده شدیم. به گفته وی تاکنون 27 عملیات از این دست انجام شده است. بزرگترین مبادله در اواخر ژوئن رخ داد، که در آن 144 اسیر جنگی از هر طرف مبادله شد.
مذاکرات مبادله زندانیان یکی از آخرین کانال های دیپلماتیک بین مسکو و کی یف پس از قطع مذاکرات در مورد راه حل صلح در اوکراین است. اخیراً چندین پیشنهاد برای استفاده از این تماس ها برای از سرگیری مذاکرات صلح کامل ارائه شده است.

21:03- روسیه: دلیل عدم انتقال توربین تعمیر شده نورد استریم 1 به روسیه موانع بروکراتیک است

روسیه هر گونه مسئولیتی در مورد توربین نصب نشده خط لوله گاز نورد استریم 1 را رد کرد.  بر اساس اطلاعات مسکو دلیل اینکه این توربین هنوز در آلمان است و به روسیه منتقل نمی شود، به دلیل موانع بوروکراتیک است. به گزارش خبرگزاری اینترفکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه گفت که شرکت دولتی روسیه گازپروم به عنوان مالک همچنان فاقد مدارک لازم برای این منظور است.
پسکوف همچنین نسبت به تحریم توربین و احتمالاً در نهایت خاموش کردن آن از راه دور هشدار داد.

20:41- اوکراین: روسیه در حال تدارک حمله به زادگاه زلنسکی است

به گفته منابع اوکراینی، روسیه در حال تدارک یک حمله جدید در جنوب این کشور است. فرماندهی نظامی جنوب اوکراین اعلام کرد که این شامل ایجاد نیرویی برای آماده سازی حمله به کریوی ری - زادگاه ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین است.  این شهر تحت کنترل اوکراین به دلیل تولید فولاد خود شناخته شده است و حدود 50 کیلومتر با خط مقدم جنوبی فاصله دارد.  این اطلاعات را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.

20:25- سازمان امنیت و همکاری اروپا در اندیشه دور زدن حق وتوی روسیه

سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE) می خواهد در اوکراین فعال بماند و حق وتوی روسیه را دور بزند. این خبر را زبیگنیو رائو، رئیس موقت سازمان امنیت و همکاری اروپا و وزیر امور خارجه لهستان، روز چهارشنبه پس از بازگشت از کی یف در شهر رززوو گفت.
روز گذشته، "رائو" و "هلگا ماریا اشمید"، دبیر کل سازمان امنیت و همکاری اروپا در پایتخت اوکراین گفتگو کرده بودند. به گزارش خبرگزاری PAP، "رائو" گفت که با طرف اوکراینی تصمیمی برای تداوم حضور سازمان امنیت و همکاری اروپا در کی یف گرفته شده است.  به گفته وی پرچم سازمان امنیت و همکاری اروپا بر فراز کی یف به اهتزاز درخواهد آمد.
 این بزرگترین سازمان امنیتی اروپا معمولاً با اجماع عمل می کند. به دلیل حق وتوی مسکو، پروژه‌هایی در اوکراین که از بودجه عادی پرداخت می‌شدند در ابتدای جولای متوقف شدند. دبیرخانه سازمان امنیت و همکاری اروپا در وین روز چهارشنبه اعلام کرد، اکنون 25 پروژه با پرداخت های داوطلبانه اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا ادامه خواهد یافت. سازمان امنیت و همکاری اروپا می خواهد از دولت اوکراین در پاکسازی مین ها، مقابله با خطرات شیمیایی و مبارزه با خشونت علیه زنان حمایت کند.
ناظران ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا از سال 2014 اوضاع را در سراسر اوکراین زیر نظر داشتند. پس از تهاجم روسیه در 24 فوریه، ناظران این سازمان عقب نشینی کردند. سازمان امنیت و همکاری اروپا همچنان به دنبال آزادی کارکنان محلی دستگیر شده در دونتسک و لوهانسک است.

20:12- آلمان برای حل بحران گاز دست به دامن فرانسه می‌شود

در جریان  بحران گاز در اروپا،  کشور آلمان همچنین با فرانسه در مورد تامین مشترک از  این کشور همسایه صحبت می کند. سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان امروز چهارشنبه به رویترز گفت: ما در حال حاضر در حال بررسی همه احتمالات برای تنوع بخشیدن به عرضه گاز و دریافت گزینه هایی برای تامین گاز اضافی هستیم. ما همچنین در این مورد با فرانسه در تماس شدید هستیم. وی تاکید کرد: مسائل فنی مختلفی وجود دارد که باید روشن شود. تاکنون هیچ گونه واردات گاز از فرانسه به آلمان صورت نگرفته است.
مقامات دولت فرانسه پیشتر گفته بودند که حدود 20 تراوات ساعت گاز می تواند به آلمان سرازیر شود. این حدود دو درصد از مصرف سالانه آلمان است.  یک نماینده دولت فرانسه گفت: 130 گیگاوات ساعت در روز هم ممکن است. در زمستان، مجموعاً به 20 تراوات ساعت می رسد. این معادل حدود پنج درصد از مصرف سالانه فرانسه است.

16:00- کرملین: پوتین درباره دلایل بحران انرژی در اروپا با شرودر گفتگو کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، چهارشنبه اعلام کرد که "گرهارد شرودر" صدراعظم سابق آلمان هفته گذشته در مسکو حضور داشت و با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز دیدارداشت و از او خواست دیدگاه خود درباره وضعیت عرضه گاز به اروپا توضیح دهد.

پسکوف با اشاره به اینکه شرودر نگران وضعیت بحران انرژی کنونی در اروپا است، گفت: پیش از این، طرف روسی با وجود تحریم‌ها و وضعیت توربین‌ها، 167 میلیون متر مکعب و در حال حاضر حدود 30 میلیون متر مکعب گاز به مصرف کنندگان اروپایی در جهات مختلف عرضه کرده است.

صدراعظم سابق آلمان نیز امروز در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که روسیه متعهد به حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین از طریق مذاکره است و این تمایل را در جریان مذاکرات استانبول نشان داده است.

گرهارد شرودر، با اشاره به تلاش رئیس جمهوری ترکیه برای میانجیگری، یادآور شد که البته بدون موافقت واشنگتن، این تلاش کارساز نخواهد بود.

15:40- افزایش مجدد مبادلات تجاری آلمان با روسیه در ماه ژوئن

در ماه ژوئن، تجارت کالاهای آلمان با روسیه دوباره افزایش یافت. بر اساس آمارهای اولیه، صادرات آلمان در این ماه  نسبت به ماه می 14.5 درصد و واردات نیز 4.8 درصد افزایش یافته است. حجم تجارت هنوز به طور قابل توجهی کمتر از قبل از حمله روسیه به اوکراین است: در مقایسه با ژوئن 2021، صادرات به روسیه 40.3 درصد کاهش یافت.

مهمترین کشور خریدار محصولات آلمانی در ماه ژوئن، آمریکا با 14.2 میلیارد یورو بوده است. بر اساس گزارش اداره فدرال آمار آلمان، این کشور صادرات خود را در سراسر جهان در ماه ژوئن 4.5 درصد افزایش داد و به 134.3 میلیارد یورو رساند، در حالی که واردات با 0.2 درصد افزایش به 127.9 میلیارد یورو رسید. با این حال، در مقایسه سال به سال، مازاد تجارت خارجی از 13.5 میلیارد یورو به 6.4 میلیارد یورو و به نصف کاهش یافت.‎

15:15- آمریکا به ایجاد «ارتش فناوری اطلاعات اوکراین» برای حمله به روسیه اعتراف می‌کند

اولیگ سیرومولوتوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با خبرگزاری نووستی گفت که ایالات متحده به ایجاد "ارتش فناوری اطلاعات اوکراین" برای حمله به زیرساختارهای روسیه "اعتراف" کرده است.

وی درباره نتیجه سومین نشست گروه کاری سازمان ملل در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، یادآور شد که هیئت روسی «بر اساس واقعیات این موضوع را ثابت کرده که این ایالات متحده و متحدانش هستند که از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت اهداف تهاجمی استفاده و خود اعتراف می‌کنند که «ارتش فناوری اطلاعات اوکراین» را برای حمله به زیرساختارهای روسیه بوجود آورده‌اند.

لازم به یادآوری است که در ماه ژوئن، اداره امنیت اطلاعات بین‌المللی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که گروه‌های هکری از اوکراین و همچنین از ایالات متحده و گرجستان در حال انجام حملات سایبری علیه سازمان‌های دولتی روسیه و دسترسی به اطلاعات شهروندان روس و اتباع خارجی هستند.

در همان زمان، ستاد فرماندهی سایبری ایالات متحده اعتراف کرد که هکرهای ارتش آمریکا چندین "عملیات تهاجمی" را در حمایت از اوکراین انجام دادند.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این رابطه هشدار داد که مسکو هرگونه تلاش برای تضعیف امنیت اطلاعاتی خود را خنثی خواهد کرد. وی یادآور شد که غرب اکنون به طور فعال در حال پرورش ارتشی از هکرها در اوکراین است.‎

15:02- صدر اعظم آلمان، روسیه را به تاخیر در بازگرداندن توربین تعمیر شده نورد استریم 1 متهم کرد

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان روسیه را به تاخیر در بازگرداندن توربین خط لوله نورد استریم 1 دریای بالتیک که در کانادا تعمیر و سرویس شده متهم کرد. این مقام آلمانی در جریان بازدید از کارخانه زیمنس انرژی در Mülheim an der Ruhr، جایی که توربین از اواسط جولای در آنجا است، گفت: توربین را می توان در هر زمان به مکان خود منتقل کرد.

وی افزود: یک نفر فقط باید بگوید من آن را می خواهم، و سپس خیلی سریع آنجا خواهد بود.

صدراعظم آلمان، شرکت دولتی گازپروم روسیه را متهم کرد که قادر به درک تمام دلایل فنی ارائه شده برای کاهش تحویل گاز از طریق نورد استریم 1 بر اساس واقعیات نیست. شولتز گفت: این نیز بخشی از حقیقت است.‎

14:53- قیمت گاز در آلمان رکورد زد

قیمت گاز در آلمان به رکورد جدیدی رسیده است. بر اساس تجزیه و تحلیل پورتال مقایسه Verivox که توسط گروه رسانه ای Funke گزارش شده است، میانگین هزینه های هر خانوار از آگوست 2021 تا کنون 184 درصد افزایش یافته و طی یک سال تقریباً سه برابر شده است.  در آگوست گذشته خانواده ای با مصرف گاز 20 هزار کیلووات ساعت (کیلووات ساعت) سالانه 1258 یورو پرداخت کردند.  این در حالی است که میانگین فعلی به 3568 یورو رسیده است.

"تورستن استورک"، کارشناس انرژی در Verivox گفت: با این حال، قیمت ها به طور قابل توجهی بالاتر خواهد رفت.‎

14:38- وعده کمیسیون اروپایی به پناهندگان اوکراینی

یلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا، به پناهندگانی که می خواهند به اوکراین بازگردند، قول داده است که می توانند در هر زمان در طول جنگ روسیه علیه کشورشان به اتحادیه اروپا بازگردند. وی روز سه شنبه در جریان بازدید از کی یف پایتخت اوکراین گفت: در اتحادیه اروپا همیشه از شما استقبال می شود. ما همیشه با قلبی باز در کنار اوکراینی‌های نیازمند خواهیم بود.

مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ اوکراین در اوایل ماه مارس، 27 کشور اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند به سرعت و به طور غیر بوروکراتیک به همه اوکراینی ها کمک کنند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده آنها اجازه دارند آزادانه در اتحادیه اروپا حرکت کنند و کار کنند. این پناهندگان همچنین حق برخورداری از مراقبت های بهداشتی، مسکن و آموزش برای فرزندانشان را دارد. به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، بیش از 3.7 میلیون اوکراینی تا به حال برای این وضعیت یا وضعیت مشابه درخواست داده اند. در مجموع بیش از شش میلیون نفر از اوکراین به سایر کشورهای اروپایی گریخته‌اند.‎

14:26- زلنسکی از نیاز اوکراین به تسلیحات بیشتر خبر داد

به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، ارتش این کشور برای شکست دادن روسیه در دونباس به سلاح های بیشتری نیاز دارد. وی در سخنرانی ویدئویی خود در شامگاه سه شنبه از ایالات متحده به ویژه به دلیل تمایل به ارائه کمک های نظامی بیشتر تشکر کرد. وی تاکید کرد که ارتش اوکراین می تواند خسارات دردناکی را به مهاجمان وارد کند، به ویژه با پرتاب موشک های متعدد هیمارس از ایالات متحده. الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، ورود چهار واحد دیگر هیمارس به کی یف را تایید کرده است.

زلنسکی گفت: در واقع ما هنوز نمی‌توانیم برتری ارتش روسیه را از نظر توپخانه و نیروی انسانی کاملاً بشکنیم. این به وضوح در نبردهای پیسکی، آودیوکا و سایر نقاط دونباس احساس می شود. این فقط جهنم است.

زلنسکی از این واقعیت استقبال کرد که اولین کشتی باری با غلات صادراتی اوکراین در راه است. وی گفت که اگر صادرات ادامه یابد، روسیه فرصتی را برای ایجاد وحشت در جهان با تهدید گرسنگی از دست خواهد داد.  وی افزود: همچنین این مسئله  مهم است که کشاورزی اوکراین به اندازه کافی از صادرات درآمد داشته باشد تا کاشت بهار آینده را تضمین کند. ‎

14:10- پارلمان آلمان اعتقادی به تلاش روسیه برای انجام مذاکره در جنگ اوکراین ندارد

"ماری اگنس استراک زیمرمن"، رئیس کمیسیون دفاعی در پارلمان آلمان از اظهارات "گرهارد شرودر"، صدراعظم پیشین کشورش مبنی بر تلاش روسیه برای راه حلی از طریق مذاکره برای جنگ اوکراین انتقاد کرد.  وی در این باره گفت: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده  که روسیه تغییر دولت در کیی یف و حذف اوکراین از روی نقشه را می خواهد. در نتیجه، من با جدیت بیشتری به صحبت های آقای لاوروف گوش می دهم تا به گفته های صدراعظم سابق کشورم.

این مقام آلمانی گفت: اگر او (شرودر) می گوید که پوتین یک راه حل می خواهد، پس من می توانم امروز به شما بگویم که راه حل باید چگونه باشد: یعنی پوتین شرق اوکراین را می خواهد.‎

13:30- لاوروف سفر پلوسی به تایوان را با رویکرد آمریکا در قبال اوکراین مقایسه کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه گفت که سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، منعکس کننده همان رویکردی است که واشنگتن نسبت به وضعیت اوکراین نشان داده است.

لاوروف در پایتخت میانمار گفت: «من حتی نمی‌توانم تصور کنم که انگیزه آنها از این سفر چیست، ولی این همان خط مشی است که ما در رابطه با وضعیت اوکراین درباره آن صحبت می‌کنیم و من هیچ شکی در این باره ندارم. این اقدام تحریک آمیز و غیرعادی گویای تمایل آنها برای اثبات مصونیت خود از هر گونه مجازاتی است. برای اینکه به خوبی می‌دانم این مسئله برای جمهوری خلق چین چه معنایی دارد.»‎

12:48- هشدار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا

"رافائل گروسی"، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وضعیت نیروگاه اتمی اوکراین در زاپوریژیا را به شدت ناپایدار و شکننده توصیف کرد. وی شامگاه سه شنبه (به وقت محلی) در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: همه اصول ایمنی هسته‌ای به هر طریقی نقض شده است.

این نیروگاه با شش بلوک و توان خروجی 6000 مگاوات بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا است. گروسی گفت که بازرسی آژانس برای بررسی ایمنی فنی به فوریت مورد نیاز است.  به گفته وی اما در حال حاضر برای آژانس حتی ورود به منطقه جنگی در زاپوریژیا بسیار دشوار است. برای این منظور آژانس نه تنها به تایید اوکراین و حمایت سازمان ملل نیاز دارد همچنین باید با روسیه به عنوان اشغالگر در این زمینه به توافق رسید.‎

12:32- انگلیس از قطع خط راه آهن راهبردی بین خرسون و کریمه به دلیل حملات اوکراین خبر داد

بر اساس اطلاعات انگلیس خط راه آهن بین خرسون تحت اشغال روسیه در جنوب اوکراین و شبه جزیره الحاق شده کریمه احتمالا پس از حمله اوکراین به قطار مهمات روسیه قطع شده است. بر اساس گزارش سرویس اطلاعات انگلیس، دولت بریتانیا اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه احتمالاً به چند روز برای تعمیر این اتصال نیاز دارند.

بر اساس اطلاعات دولت انگلیس با این حال، این مسیر همچنان نقطه ضعفی برای ارتش روسیه و مسیر تدارکات لجستیکی آن از کریمه به خرسون خواهد بود. علاوه بر این، با توجه به ادامه جنگ و کمبود مواد غذایی، تعداد غیرنظامیانی که سعی در فرار از خرسون و مناطق اطراف آن دارند، احتمالا افزایش خواهد یافت.‎

12:17- شرودر: روسیه برای راهکار مذاکره در جنگ اوکراین تلاش می‌کند

"گرهارد شرودر"، صدراعظم سابق آلمان، در مناقشه بر سر عدم تحویل گاز طبیعی از روسیه از طریق خط لوله نورد استریم 1 زیمنس را به دلیل نبود توربین برای این خط لوله مقصر اعلام کرد.

وی در گفتگویی با اشترن گفت: توربین‌هایی که برای ورود گاز به  این خط لوله مورد نیاز هستند، از زیمنس می‌آیند و باید به طور منظم سرویس شوند.  شرودر گفت: اما زیمنس توربین مورد بحث را از بخش تعمیر و نگهداری در کانادا به آلمان آورد. من نمی‌دانم چرا این توربین آنجاست و در روسیه نیست.

صدراعظم سابق آلمان همچنین از راه اندازی خط لوله نورد استریم 2 حمایت کرده و گفت:   وی برای این منظور آماده است. اگر شرایط واقعاً تنگ شود، این خط لوله وجود دارد و با هر دو خط لوله نورد استریم مشکلی برای صنعت آلمان و خانوارهای آلمانی وجود نخواهد داشت. شرودر راه اندازی نورد استریم 2 را ساده ترین راه حل با توجه به تنگناهای احتمالی  عرضه گاز توصیف کرد.

شرودر در این مصاحبه ابراز اطمینان کرد که روسیه در تلاش برای راه حل مذاکره در جنگ علیه اوکراین است.  وی تاکید کرد: توافق اخیر بین طرف‌های درگیر در مورد صادرات غلات از اوکراین یک موفقیت اولیه است که شاید به آرامی به آتش‌بس تبدیل شود. صدراعظم سابق آلمان اخیراً برای انجام رایزنی هایی به مسکو سفر کرده بود.‎

12:02- آنتونوف: آمریکا از تحریم‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازار جهانی استفاده می‌کند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که دور جدید تحریم‌های ضدروسی ایالات متحده، یک باج خواهی پیش پا افتاده با هدف بیرون راندن روسیه از بازارهای جهانی است. 

در پیام آنتونوف که در کانال تلگرامی سفارت روسیه منتشر شده، آمده است: «ماشین تحریم‌هایی که دائماً توسط واشنگتن گسترش می‌یابد، همچنان به اعمال محدودیت‌ها علیه تجار داخلی در تلاش برای بیرون راندن روسیه از بازارهای جهانی ادامه می‌دهد تا جای خالی روسیه را با باج‌گیری پیش پا افتاده و نه رقابت منصفانه پر کند.» 

سفیر روسیه در عین حال نتیجه گیری کرد که طرف آمریکایی دیگر نمی‌تواند "بهانه جدیدی اختراع کند"، زیرا بسیاری از تحریم‌ها دیگر تکراری شده است. به عقیده وی، "کوشش" واشنگتن در راستای ایجاد محدودیت برای شرکت‌های روسی بیشتر بازارهای جهانی را که در حال حاضر از اختلالات زنجیره تامین مواد اولیه رنج می برند، متلاشی می‌کند و بیشترین آسیب از وضعیت فعلی به کشورهای در حال توسعه وارد خواهد شد. 

آنتونوف اضافه کرد که منزوی کردن روسیه با همه تلاش‌ها امکان پذیر نخواهد بود، زیرا طرف روسی به عنوان یک "تامین کننده مسئول، قابل اعتماد وعلاقه مند به حفظ روابط تجاری متقابلا سودمند با شرکای خارجی" عمل کرده و خواهد کرد.

شب گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، از اعمال محدودیت روادیدی برای 893 مقام روسی از جمله اعضای شورای فدراسیون (سنا) و ارتش روسیه خبر داد. تحریم های مشابهی نیز علیه 31 فرد خارجی که از الحاق کریمه به روسیه حمایت کردند، اعمال شده است.

11:45- زاخارووا: آمریکا با سفر پلوسی به تایوان سعی دارد توجه‌ها را از فاجعه اوکراین منحرف کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک اعلام کرد که ایالات متحده با سفر کاملاً تحریک آمیز نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به تایوان، تلاش کرده تا توجه افکارعمومی را از فاجعه خودساخته در اوکراین منحرف سازد. 

زاخارووا گفت: این یک فاجعه مطلق است که خود ایالات متحده با دستان خویش پیرامون اوکراین بوجود آورده و شکست هر چیزی که به جهت گیری اروپایی مرتبط می‌شود. 

این دیپلمات یادآور شد که کشورهای اروپایی به واشنگتن روی آورده و نگران آن هستند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، برای اینکه زمستان در راه است. 

وی افزود: سفر نانسی پلوسی به تایوان نشان داده که مقامات واشنگتن مطلقاً دیدگاه سایر کشورها را در نظر نگرفته و به خواسته آنها اهمیتی نمی‌دهند.

آمریکا 25 هواپیمای شرکت‌های روسی را در فهرست متخلفان کنترل صادرات قرار داد

وزارت بازرگانی آمریکا 25 فروند هواپیمای دیگر از شرکت‌های هواپیماهای روسی را به فهرست متخلفان اقدامات کنترل صادرات اضافه کرد.مقامات آمریکایی انتظار دارند با این اقدام توانایی خطوط هوایی روسیه برای تهیه قطعات یدکی هواپیما، انجام تعمیرات و نگهداری و سوخت گیری آنها را محدود کنند.

پیش از این، در اواخرماه ژوئن، وزارت بازرگانی ایالات متحده امتیازات صادراتی را از چند شرکت هواپیمایی روسیه لغو کرد. این وزارتخانه این تصمیم را به دلیل نقض قوانین کنترل صادراتی که پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین بر این کشور تحمیل شده، توضیح داد.

جان کربی: روسیه پیشنهاد صادقانه واشنگتن درباره مبادله زندانیان را بپذیرد

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا شب گذشته اعلام کرد که مقامات ایالات متحده از روسیه انتظار دارند که پیشنهاد ارائه شده از سوی واشنگتن در زمینه مبادله زندانیان بین دو کشور را بپذیرد.

کربی گفت: «ما پیشنهاد جدی به مسکو داده‌ایم. و از طرف روسی می خواهیم که این پیشنهاد را بپذیرد، زیرا این پیشنهاد صادقانه ارائه شده است.

 به گفته این مقام کاخ سفید، در حال حاضر هر دو طرف فعالانه روی تحقق این موضوع در سطح بین دولتی کار می کنند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز سه شنبه بر تعهد مقامات مسکو به خودداری از علنی کردن مذاکرات درباره مبادله زندانیان با ایالات متحده تاکید کرد. یک روز قبل، کاخ سفید اعلام کرد که دولت آمریکا یک پیشنهاد متقابل از روسیه دریافت کرده، ولی شرایط مطرح شده از سوی مسکو را جدی و منطقی نمیداند.

واکنش چین به تلاش‌های غرب برای کنار گذاشتن روسیه از مذاکرات کنترل تسلیحات

فو کونگ، رئیس بخش خلع سلاح وزارت امور خارجه چین بامداد امروز، چهارشنبه، در حاشیه کنفرانس بازنگری در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در نیویورک اعلام کرد که تلاش برخی کشورهای غربی برای کنار گذاشتن فدراسیون روسیه از مذاکرات بین المللی در این زمینه نادرست و غیرسازنده است.

این دیپلمات چینی گفت «کشورهای غربی در حال حاضر تلاش می‌کنند به هیچ وجه با روسیه گفتگویی نکنند و این قدرت هسته‌ای را از بحث‌های بین‌المللی در این زمینه کنار بگذارند. ما فکر نمی‌کنیم که چنین برخوردی درست باشد."

چین از آمریکا می‌خواهد همه سلاح‌های هسته‌ای خود را از اروپا خارج کند

رئیس بخش خلع سلاح وزارت امور خارجه چین در  سخنرانی خود در کنفرانس بازنگری در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در سازمان ملل اعلام کرد که آمریکا باید تمام سلاح‌های هسته‌ای خود را از کشورهای اروپایی خارج کند.

فو کونگ گفت: آمریکا باید تمام سلاح‌های هسته‌ای خود را از اروپا خارج کند و از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در هر منطقه دیگر جهان نیز خودداری کند.

وی تاکید کرد که پکن متعهد است تحت هیچ شرایطی اولین کشوری نباشد که از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز گذشته یادآور شد که ایالات متحده تنها در شرایط استثنایی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را در نظر خواهد گرفت. به گفته وی، اعمال این اقدام برای تامین منافع حیاتی این کشور، متحدان و شرکای آن امکان پذیر است.

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پیامی برای شرکت کنندگان در کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای تاکید کرد که جنگ هسته‌ای هرگز نباید آغاز شود، برای اینکه چنین جنگی هیچ برنده‌ای نخواهد داشت. به گفته وی، روسیه به طور کامل به تعهدات خود در توافقات دوجانبه با ایالات متحده در زمینه کاهش و محدود کردن تسلیحات راهبردی و هسته‌ای عمل کرده است.

وزارت خارجه روسیه اتهامات مربوط به آغاز درگیری در اوکراین را رد کرد

ایگور ویشنوتسکی، معاون اداره منع گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجهروسیه در کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT)  اعلام کرد که مسکو اتهامات وارده از سوی کشورهای غربی درباره بی دلیل بودن آغاز عملیات ویژه و آغاز درگیری نظامی در اوکراین را رد می‌کند.

این دیپلمات روس گفت: «مایلیم قاطعانه تمامی اتهامات علیه خود مبنی بر «تجاوز بی دلیل» به اوکراین را رد کنیم. دولتی که اکنون قدرت در اوکراین را در اختیار دارد، در نتیجه یک کودتای غیرقانونی به قدرت رسیده و بلافاصله آزار و اذیت و سپس مبارزه مسلحانه علیه مردم روس زبان در منطقه دونباس را آغاز کرد و شرایط به جایی رسید که دیگر قابل تحمل نبود.»

وی یادآور شد: به مدت هشت سال نیروهای ملی‌گرا و دارای تمایلات تند اوکراینی مردم غیرنظامی ساکن منطقه بزرگ دونباس را می‌کشتند و «تهاجم نظامی گسترده‌ای به جمهوری‌های خودخوانده که در واقع از اوکراین جدا شده‌اند» را تدارک دیده و به اجرا گذاشتند.

علاوه بر این، وی تاکید کرد که طرف اوکراینی حتی تلاشی برای پیروی از توافقات امضا شده مینسک برای حل و فصل اوضاع در منطقه دونباس نکرده بود. بنابراین، اقدام نظامی روسیه، پاسخی اجباری به "جنایت‌هایی بود که در آنجا اتفاق افتاد و روند اوضاع به پایان منطقی خود خواهند رسید."

روسیه: از دست دادن تمامیت ارضی اوکراین، نتیجه فرآیندی داخلی بود

الکساندر تروفیموف، نماینده روسیه در کنفرانس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در سخنرانی خود در این مجمع در نیویورک اعلام کرد که از دست دادن تمامیت ارضی اوکراین به دلیل فرآیندهای داخلی در این کشور رخ داده است. به گفته وی، وضعیت به دلیل نفوذ بی ثبات کننده از سوی کشورهای غرب به منظور "جدا کردن اوکراین از روسیه" تشدید شد.

این دیپلمات تاکید کرد: نه در سال 1994 و نه پس از آن، روسیه متعهد نشد که کودتا را به رسمیت بشناسد و بخش‌هایی از اوکراین را مجبور کند که برخلاف میل مردم محلی، در ترکیب آن باقی بمانند.

این مقام وزارت خارجه روسیه همچنین احتمال استفاده مسکو از سلاح هسته‌ای در اوکراین را رد کرد و یادآور شد که طرف روسی به شدت از مفاد تفاهم نامه بوداپست پیروی کرده و بنابراین هرگونه اتهام در مورد تشدید تنش هسته‌ای به دلیل اقدامات مسکو، بی اساس است. وی توضیح داد: «تفسیر اظهارات رهبری روسیه به عنوان تهدیدی برای استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین غیرصادقانه است و اگر به منبع اصلی رجوع کنیم، هیچ انتقادی بر این سخنان وارد نیست.»

نشریه آمریکایی: انتقال مردم اوکراین به روسیه، به دلیل اقدامات افراطی کی‌یف است

مجله آمریکایی فدرالیست (The Federalist) در تحلیلی نوشته است که بسیاری از شهروندان اوکراینی ساکن مناطق شرقی این کشور، به دلیل اقدامات افراطی و بسیار سخت گیرانه مقامات کی‌یف به طرف روسیه می‌روند و این یک واقعیت است.

این نشریه همچنین یادآور شده که در محافل اصلی ساختارهای مختلف اوکراین، حقیقت "شیدایی جاسوسی" به طور فزاینده‌ای آشکار است و برکناری‌های گسترده در میان مقامات این کشور از سوی  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گویای این واقعیت است. به نوشته این مجله، پرونده‌های خیانت به یک وسواس برای دولت اوکراین تبدیل شده است. در حالیکه شهروندان این کشور نگرش گرمی نسبت به روسیه داشته و از لحاظ فرهنگی و تاریخی به همکاری با آن تمایل دارند.

در این مقاله آمده است: «در چنین شرایطی نحوه نگاه شرارت آمیز دولت به شهروندان اوکراینی طرفدار مسکو، خواه آنها واقعاً مقصر در خیانت باشند یا نه، بسیار وحشتناک است.»

سفارت روسیه در کانادا تحریم‌های جدید ضدروسی را محکوم کرد

سفارت روسیه در اوتاوا شب گذشته در بیانیه‌ای تاکید کرد که تحریم‌های جدید ضدروسی دولت کانادا بار دیگر مواضع مغرضانه این کشور در قبال بحران اوکراین را نشان داد.

در این بیانیه آمده است: «دور جدید تحریم‌های یکجانبه و بی‌اساس اوتاوا، بار دیگر مواضع مغرضانه و بدون تفکر دولت کانادا در قبال بحران اوکراین را نشان می‌دهد. مقامات کانادایی بدون هیچ مدرکی سعی دارند طرف روسی را به تحریکات و عملیات زیر پرچم دروغین متهم کنند که آشکارا توسط نیروهای اوکراینی، از جمله در شهر در بوچا انجام شده است.

سفارت روسیه همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که مقامات و رسانه‌های کانادایی چشمان خود را بر جنایات متعدد ارتش اوکراین که همچنان مناطق غیرنظامی در دونباس را با سلاح‌های سنگین غربی گلوله باران می‌کنند، بسته و در این زمینه سکوت می‌کنند.

کانادا بیش از 40 شهروند روس را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد

کانادا فهرست تحریم‌های خود علیه  روسیه را گسترش داده و این فهرست شامل بیش از 40 شخصیت حقیقی و 17 شخصیت حقوقی است. این مسئله در بیانیه منتشره در وب سایت دولت کانادا مشخص شده است.

طیق این اطلاعات، اسامی 43 شهروند روس به این فهرست اضافه شده که شامل مقامات ارتش روسیه است که گفته می شود در حوادث بوچا و فعالیت بخش دفاعی روسیه دست داشتند.

در اواسط ماه جولای نیز دولت کانادا اصلاحات بیشتری در محدودیت‌های ضدروسی خود اعمال کرد و ارائه خدمات تولیدی به صنایع نفت و گاز، شیمیایی و تولیدی روسیه را ممنوع کرد. ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد که مقامات اوتاوا قصد دارند تحریم‌ها را علیه بخش‌های کلیدی اقتصاد روسیه به دلیل ادامه اقدامات نظامی روسیه در خاک اوکراین گسترش دهند.

وزارت دفاع روسیه: نظامیان اوکراینی اتوبوس حامل غیرنظامیان را هدف قرار دادند

وزارت دفاع روسیه شب گذشته اعلام کرد که گروه‌های مسلح اوکراینی در منطقه خرسون اتوبوسی حامل مردم غیرنظامی را که در حال انتقال به مناطق تحت کنترل مقامات کی‌یف بودند را هدف حملات خود قرار دادند که خوشبختانه کسی در این حمله آسیب ندید.

این وزارتخانه یادآور شده که چنین اقداماتی از سوی مقامات اوکراینی نشان دهنده بی تفاوتی کامل آنها نسبت به سرنوشت شهروندان اوکراین و بی توجهی مطلق به کلیه هنجارها و اصول حقوق بشردوستانه بین المللی است.

نخستین کشتی حامل غلات اوکراین وارد بندر استانبول شد

وزارت دفاع ترکیه شب گذشته اعلام کرد که نخستین کشتی باری حامل محصولات غلات از اوکراین عصر روز سه‌شنبه، دوم آگوست، از تنگه بسفر عبور کرده و در بندر استانبول لنگر انداخت.

پیش از این در روز سه شنبه گزارش شده بود که این کشتی روز بعد پس از ورود، یعنی چهارشنبه، سوم آگوست، مورد بازرسی قرار خواهد گرفت. در طول بازرسی، اسناد خدمه و اسناد محموله حمل شده بررسی خواهد شد. بار کشتی نیز مورد بازرسی قرار می‌گیرد و پس از آن، پروتکل نهایی امضا شده و سپس این کشتی به سمت لبنان عزیمت خواهد کرد.

مذاکرات تلفنی وزرای دفاع روسیه و جمهوری آذربایجان درباره امنیت منطقه

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و "ذاکر حسن اف"، وزیر دفاع جمهوری آذربایجان تلفنی با یکدیگر گفتگو کرد.  طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، «مسئله تضمین امنیت منطقه و سایر موضوعات مورد علاقه طرفین، از جمله روند اوضاع در اوکراین مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت».

اوایل روز سه‌شنبه نیز ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه و نیکول پاشینیان، نخست ‌وزیر ارمنستان درباره اجرای توافق‌نامه قره‌باغ گفتگو کردند.

تنها یک درصد از آمریکایی‌ها روسیه را تهدیدی برای کشورشان می‌دانند

نظرسنجی موسسه گالوپ جامعه شناسی نشان داده است که اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی‌ها روسیه را تهدیدی برای کشورشان نمی‌دانند. تنها یک درصد از شهروندان آمریکایی فکر می‌کنند که روسیه تهدیدی برای ایالات متحده است و آن را در فهرست "مهم ترین مشکلات" کشور خود قرار دادند.

بر اساس این مطالعه که در ماه‌های ژوئن و جولای انجام شده، طی شش ماه گذشته، تعداد پاسخ دهندگانی که روسیه را چالش اصلی برای ایالات متحده می دانند، هرگز از 10 درصد فراتر نرفته است. بالاترین نرخ - 9 درصد بود که در ماه مارس ثبت شد که این مسئله به دلیل تشدید بحران پیرامون اوکراین بود. این دیدگاه سپس روند کاهشی را آغاز کرد و در آوریل به 5 درصد و در ماه مه به 3 درصد کاهش یافت.

 آمریکایی‌ها حتی چین را نیز تهدیدی برای کشور خود نمی‌دانند و کمتر از یک درصد از مردم آمریکا چین را در میان "چالش‌های اصلی" ایالات متحده قرار داده‌اند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان