نگرانی دولت آلمان از بالا گرفتن شورش‌های خیابانی به دنبال افزایش شدید قیمت‌ها


نگرانی دولت آلمان از بالا گرفتن شورش‌های خیابانی به دنبال افزایش شدید قیمت‌ها

دولت آلمان نگران این مسئله است که افزایش قیمت‌های ناشی از جنگ اوکراین و کاهش عرضه انرژی از طرف روسیه منجر به اعتراضات و شورش‌های خیابانی گسترده شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دویچه وله" آلمان در گزارشی نوشت: دولت آلمان نگران است که پیش‌بینی برخی سیاستمداران و محققان علوم اجتماعی به واقعیت تبدیل شده و افزایش قیمت‌ها دستمایه جریان‌های راست افراطی قرار گیرد تا به‌خصوص در دوران پساکرونا کشور را به ناآرامی بکشانند.

در ادامه این گزارش آمده است: سیاستمداران دولت ائتلافی آلمان بیم دارند که افزایش قیمت گاز و مواد غذایی به بروز ناآرامی‌های اجتماعی در فصل پاییز منجر شود. نگرانی آنها از ظهور ناآرامی‌ها مشابه وقایعی است که در زمان اعمال محدودیت‌های کرونایی و اقدامات دولت رخ داد.

البته هراس از اعتراضاتی که با تحریک راست‌گرایان افراطی آغاز می‌شود تا حدودی موجه است. راست‌گرایان از همین حالا خود را برای بسیج توده‌ای و تحرکاتی این‌چنینی آماده کرده‌اند.

فراخوان برای تظاهرات در برلین، در ساعت‌های مختلف و با عناوینی چون شورش و قیام و جنگ داخلی، از جمله مواردی است که به این نگرانی‌ها دامن می‌زند.

البته پیا لامبرتی، مدیر اندیشکده آلمانی "مرکز پایش، تحلیل و استراتژی" (CeMAS)، این گونه برنامه‌ریزی‌ها را توهمات براندازی دولت خوانده و در این باره می گوید: این گونه اقدامات به خودی خود موضوع تاز‌ه‌ای نیست. دشمنان قانون اساسی امیدوار بودند که از بحران‌های متعدد - جنگ، معضل آب و هوا و کرونا - تا جایی که ممکن است سوءاستفاده کنند.

با این همه آرمین شوستر، وزیر داخله ایالت زاکسن آلمان، خود را برای مواجهه با سناریوهای مختلف در پاییز در این ایالت آماده می‌کند. به اعتقاد وی این مسئله مهم است که بین دو چیز تفاوت قائل شویم.

به گفته او، در یک سو با شهروندانی مواجهیم که از آینده زندگی خود نگرانند - برای مثال به این دلیل که نمی‌دانند آیا شغل خود را حفظ خواهند کرد یا نه یا اینکه آیا خواهند توانست صورتحساب‌های خود را در پایان سال پرداخت کنند یا نه. دولت باید در اینجا و به این شهروندان کمک کند.

سوی دیگر این ماجرا از دید شوستر، گروه‌ها، فعالان سیاسی و احزابی هستند که قصد دارند از وضعیت کنونی در جهت اهداف سیاسی خود سوء استفاده کنند و با هراس‌افکنی به تحریکات اجتماعی دامن بزنند.

"دویچه وله" در ادامه این گزارش نوشت: گستره اعتراضات در بسیاری از شهرها در ظاهر بسیار کم و پراکنده است و سازماندهی اعتراضات متمرکز نیست. آمار و ارقام دقیقی در این خصوص وجود ندارد، اما این امکان وجود دارد که اعتراضات گسترش یابند.

برخی از سیاستمداران خواستار ایجاد مدلی شده‌اند که در آن شهروندان بتوانند برای یافتن راه حل مشکلات پیش رو، هم‌اندیشی کنند. به عبارت دیگر، از نگاه این سیاستمداران، دولت باید بخشی از جامعه و گروهی از شهروندان را متقاعد کند که چرا آلمان در خصوص مساله انرژی تا این حد به روسیه وابسته شده است و سیاستمداران نیز باید صادقانه اشتباهات خود را بپذیرند.

علاوه بر این، آنچه که مهم است این است که دولت باید ضامن برابری اجتماعی باشند و فراموش نکند که پیامدهای اقتصادی این بحران‌ها، در شرق و غرب این کشور متفاوت خواهد بود. به بیان دیگر، دولت باید این موضوع را در نظر بگیرد که ظرفیت اقتصادی مناطق شرقی این کشور ضعیف‌تر است و به همین جهت، گستره بحران و عواقب آن نیز دامنه بیشتری خواهد داشت.

بحران عرضه انرژی به‌دنبال کاهش بیشتر جریان گاز از روسیه نگرانی در مورد بالاتر رفتن صورت‌حساب انرژی در آلمان را افزایش داده و باعث افزایش غیرمنتظره نرخ تورم در این کشور در ماه جاری میلادی شده‌است.

اداره فدرال آمار آلمان چندی پیش اعلام کرد قیمت مصرف‌کننده در این کشور 8.5 درصد نسبت‌به سال گذشته افزایش‌یافته که قابل‌مقایسه با نرخ تورم در سایر کشورهای اتحادیه اروپاست.

بالا رفتن قیمت انرژی و مواد غذایی نرخ تورم سالیانه در 19 کشور منطقه یورو را در ماه ژوئن به بالاترین رقم 8.6 درصد رساند.

قیمت انرژی در آلمان در ماه ژوئیه 35.7 درصد بالاتر از همین ماه در سال گذشته میلادی بوده‌است. قیمت انرژی و مواد غذایی 14.8 درصد نسبت‌به سال قبل بالا رفته و باعث افزایش تورم شده‌است.

برخی تحلیلگران عقیده دارند با توجه به بی‌ثباتی قیمت انرژی ممکن است تورم هنوز به اوج خود نرسیده باشد.

دولت آلمان قصد دارد از ماه اکتبر برای تمام مصرف‌کنندگان گاز مالیات وضع کند تا عرضه‌کنندگان بتوانند افزایش قیمت واردات گاز به‌خاطر کاهش عرضه روسیه را جبران کنند.

این شرایط نگرانی های زیادی را در بین شهروندان آلمانی ایجاد کرده و باعث ایجاد دلسردی و ناامیدی و ترس از آینده شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان