"خبرگزاری تسنیم" رتبه اول جشنواره "کرونا روایت" را کسب کرد
در آستانه روز خبرنگار، کتاب کرونا روایت (گزارشهای ماندگار کرونا با قلم خبرنگاران) رونمایی شد؛ خبرنگار تسنیم، رتبه اول جشنواره "کرونا روایت" را کسب کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در آستانه فرارسیدن روز خبرنگار، کتاب کرونا روایت (گزارشهای ماندگار کرونا با قلم خبرنگاران) در 35 عنوان اثر از خبرنگاران سراسر کشور صبح امروز در خبرگزاری فارس رونمایی شد.
کیانوش جهانپور؛ سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این مراسم ضمن تسلیت ایام ماه محرم با بیان اینکه در اوایل شیوع بیماری کرونا کشور از لحاظ دارو و تجهیزات پزشکی تحریم بود، گفت: رسانههای بیگانه نیز تلاش کردند تا همه دستاوردهای ایران را کوچک جلوه دهند.
وی با بیان اینکه جانفشانی کادر درمان و اقشار مختلف مردم از یادها نخواهد نرفت اظهار داشت: خبرنگاران در این ایام پا به پای کادر درمان حضور داشتند و آنها نیز مدافع سلامت هستند. بیشترین خاطرات و به یادماندنیترین خاطرات من از این دوران ظلم مضاعفی بود که ماشین رسانهای تحریم در کنار تحریمها تلاش میکرد به ایران ضربه بزند.
تولید واکسن کرونا افتخاری بزرگ برای کشور
جهانپور گفت: در هیچ کشوری چنین تجربهای از مبارزه با کرونا وجود نداشت، ما حتی برای تهیه کیت تشخیصی با مشکل مواجه بودیم اما محققان کشور ما در اوج تحریم، کیتها را تولید کردند همچنین تولید واکسن بزرگترین افتخاری بزرگ برای کشور است.
وی با بیان اینکه خبرنگاران از دقایق اولیه در کنار نظام سلامت بودند، افزود: در قرارگاه رسانهای وزارت بهداشت خبرنگاران به صورت 24 ساعته حضور داشتند و حتی در روزهایی که بخشهایی از وزارت بهداشت تعطیل بود خبرنگاران پای کار بودند.
سخنگوی سابق وزارت بهداشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر روایتگری وقایع تاکید داشتند، گفت: انتشار کتاب «کرونا روایت» به زبان روایت اقدام ماندگاری از این دوران به شمار میرود هر چند من معتقدم در زمینه تولید محتوای تصویری کمکاری صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تجربه کرونا ابعاد وسیعی داشت، گفت: در اپیدمی قرنهای قبلی برعکس اپیدمی کرونا هیچ خاطره خوبی نداشتیم اما در این دوران اقدامات بزرگ و از خودگذشتگیهای بسیاری را شاهد بودیم.
جهانپور ضمن تقدیر از خبرگزاری فارس گفت: خبرگزاری فارس جزو رسانههایی بود که از روزهای اول تاکنون نقش مهم و اثرگذاری در اطلاعرسانی اخبار و وقایع مهم داشته است.
مبارزه با کرونا دفاع مقدس بود
در ادامه این مراسم پیام تیرانداز؛ مدیرعامل خبرگزاری فارس ضمن تقدیر از خبرنگاران اظهار کرد: ما دوره سختی را گذراندیم، اضطراب دوران کرونا به دلیل ناشناخته بودن بیماری از یک سو و جنگ روانی دشمن از سوی دیگر استرس جامعه را افزایش میداد و رسانهها نقش مهمی در ایجاد آرامش روانی جامعه داشتند.
وی گفت: دشمن با ارتباط دادن وضعیت شیوع بیماری با نهادهای انقلابی و شهرهای مذهبی، استدلالهای طنزآمیزی را ارائه میداد و اقدام به تولید شایعات میکرد و حالا که کشور در عرضه مبارزه با بیماری موفق عمل کرده است باید روی موضوع شایعات و شبهات کرونا تولید محتوای بیشتری کنیم و سواد رسانهای جامعه را افزایش دهیم.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه مبارزه با کرونا دفاع مقدس بود، تصریح کرد: انتشار این کتاب اقدام مهمی بوده است و جنس کاری که خبرنگاران انجام دادند ایجاد حرکت در مخاطب است و حالا وقت یادآوری و بیان مسائلی است که در آن دوران درک نمیشد.
تیرانداز ادامه داد: خبرنگاران فارس از روزهای ابتدای شیوع کرونا خط مقدم بودند و نخستین گزارشها را خبرنگاران خبرگزاری فارس تهیه کردند که امیدوارم این روند اطلاعرسانی ادامه داشته باشد.
قدران زحمات رسانهها هستم
در ادامه، سعید نمکی وزیر سابق بهداشت نیز در این مراسم طی تماس تلفنی ضمن قدردانی از تلاش خبرنگاران در این عرصه گفت: من به نوبه خود از همه عزیزانی که در گردآوری این کتاب زحمت کشیدند تشکر میکنم و به روح همه شهدا و خصوصا شهدای سلامت درود میفرستم.
نمکی با بیان اینکه از همه عزیزانی که در مسیر مبارزه با کرونا حضور داشتند تشکر میکنم، گفت: مردم در این دوران سختی و مشکلات زیادی را تحمل کردند و تردید ندارم هیچ قلم و دوربینی نمیتواند بزرگی فداکاریهای این دوران را به نمایش بگذارد.
وی با بیان اینکه کتابی از خاطرات این ایام در دست نگارش دارم، افزود: امیدوارم پس از فروکش کردن کامل بیماری بتوانیم آن را در اختیار مردم قرار دهیم تا حقایق بیشتری از دوران مبارزه با کرونا را بدانند.
کرونا باعث همدلی مردم و دولت شد
محمد کریمی؛ سردبیر خبرگزاری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه ایران در مبارزه با این پدیده طرح ابتکاری و بزرگ شهید قاسم سلیمانی را اجرا کرد، افزود: این طرح نقش زیادی در مهار بیماری کرونا داشته است و همکاری خوبی در بدنه دولت و مردم برای این پدیده منحوس شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه این کتاب حاصل گوشهای از تلاش خبرنگاران در عرصه مبارزه با بیماری است، گفت: پس از شیوع بیماری رسانه کمک زیادی به دولت کرد و هرچه جلوتر رفتیم همدلی رسانه، مردم و دولت نیز افزایش یافت.
کریمی با بیان اینکه بالاترین رسانه، کتاب است، اظهار کرد: مبارزات، سختیها و جانفشانیهای این دوران باید روایت شوند؛ ما باید توانمندیهای کشور را اطلاع رسانی کنیم و در جهاد تبیین وظیفه ما روایتگری مستمر و صحیح است.
35 اثر در کتاب «کرونا روایت»
روایت کرونا (گزارشهای ماندگار کرونا با قلم خبرنگاران) در 35 عنوان توسط محمد رضازاده و به اهتمام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گردآوری شده است و انتشارات موسسه فرهنگی انتشاراتی زلال آن را منتشر و روانه بازار کتاب کرد.
گفتنی است؛ طی فراخوانی که توسط وزارت بهداشت داده شده بود بیش از 400 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از داوری 10 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.
خبرگزاریهای تسنیم، مهر، فارس، ایرنا، جام جم، تسنیم، برنا، دانا، آنا، ایسنا، ایلنا، خبرآنلاین، رادیو سلامت، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرنگار حوزه سلامت قم و خبرگزاری صدا و سیما، همشهری، روزنامه ایران، کیهان و وبدا از دیگر رسانههایی بودند که نویسندگان آنها مقالات و گزارشهای متعددی در خصوص رخدادهای این بیماری در کشور نوشتهاند.
پس از ارزیابی آثار توسط 6 نفر از داروان، اثر "پریسا حیدری" خبرنگار خبرگزاری تسنیم با عنوان «در جستوجوی امید میان بخشهای کووید» حائز کسب رتبه اول، اثر خبرنگار روزنامه کیهان خانم گالیا توانگر با عنوان «یادداشتهای روزانه یک دختر خبرنگار از پنجره قرنطینه» حائز کسب رتبه دوم و اثر حامد هادیان روزنامهنگار جامجم با عنوان «خط مقدم مبارزه با کرونای انگلیسی در ایران» موفق به کسب رتبه سوم شد.
انتهای پیام/