ابعاد و پیام‌های راهبردی انتشار فیلم مواضع حساس اسرائیل توسط حزب‌الله

ابعاد و پیام‌های راهبردی انتشار فیلم مواضع حساس اسرائیل توسط حزب‌الله

انتشار تصاویر مختصات مواضع رژیم صهیونیستی در امتداد سواحل فلسطین اشغالی حامل پیام‌هایی راهبردی است که اشغالگران به خوبی آن را دریافت کردند.

ه گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تحولات اخیر در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که اظهارات اخیر سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله در دفاع از حاکمیت و حقوق دریایی لبنان صرفا در حد حرف نبوده و تهدیدات وی به تدریج در حال عملی شدن است. در همین راستا چند روز قبل هم زمان با ورود «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی به بیروت که در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی اصطلاحا نقش میانجی را دارد، حزب الله کلیپی از مختصات سکوهای گازی رژیم صهیونیستی در امتداد سواحل فلسطین اشغالی منتشر کرد. قابل توجه است که تنها چند روز قبل از انتشار این ویدئو سید حسن نصرالله دشمن صهیونیستی را تهدید کرده بود که اگر تا ماه سپتامبر از منطقه دریایی مورد مناقشه و میدان کاریش عقب نشینی نکند نه تنها سکوهای گازی آن بلکه همه اهداف صهیونیست‌ها در دریا و خشکی هدف قرار خواهد گرفت.

ابعاد و پیام‌های راهبردی انتشار فیلم مختصات مواضع اسرائیل

انتشار این کلیپ در وهله نخست تاکید می‌کند که حزب‌الله و دبیرکل آن در تهدیدات خود علیه دشمن جدی هستند. از چند ماه گذشته تاکنون و هم زمان با آغاز تجاوزات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه، سید حسن نصرالله چندین بار از واژه جنگ در تهدیدات خود استفاده کرده و آن را به رفتارهای اسرائیل در مرز دریایی لبنان ربط داد. درحال حاضر نیز مکان و گستردگی پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی بستگی به تحرکات این رژیم دارد و بدترین سناریو برای اسرائیل موشک باران سراسر فلسطین اشغالی است.

حزب الله در این ویدئو تهدیدات سید حسن نصرالله را به زبان عبری برای صهیونیست‌ها ترجمه کرد و پرواز پهپادهای خود به سمت میدان کاریش را به نمایش گذاشت و سپس صحنه‌ای را نشان داد که در آن سکوهای گازی اسرائیل در تیررس موشک‌های مقاومت با بردهای مختلف بودند.

در واقع مقاومت با انتشار این کلیپ نشان داد که بخش اعظمی از منافع اقتصادی اسرائیل در خطر بوده و صهیونیست‌ها برای مقابله با این خطر باید در برابر خواسته‌های لبنان در پرونده مناقشه مرزی تسلیم شوند. این خطر زمانی برای رژیم صهیونیستی تشدید می‌شود که این رژیم با وجود وابستگی کامل به دریا برای حمل و نقل و تجارت اما فاقد یک نیروی دریایی توانمند بوده و همواره به نیروی هوایی خود تکیه کرده است.

اما این کلیپ حزب‌الله پیامی هم برای طرف‌های اروپایی داشت که قصد دارند برای استخراج گاز دریای مدیترانه و انتقال آن به کشورهای خودشان با رژیم صهیونیستی همکاری کنند. در واقع آمریکا و کشورهای غربی تصمیم دارند گاز دریای مدیترانه را جایگزین گاز روسیه کنند و به همین منظور لبنان را تحت فشار قرار داده‌اند تا امتیازات مورد نظر اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی را به این رژیم بدهد.

در این میان و از آنجایی که حزب‌الله به عنوان یکی از اعضای برجسته محور مقاومت در تحولات دهه اخیر به ویژه جنگ با تروریسم در سوریه، با روسیه همکاری داشته است بعید نیست که این بار نیز این دو طرف در بحبوحه بحران انرژی جهان با یکدیگر متحد شده و مانع تحقق طمع‌ورزی‌های اروپا و آمریکا در دریای مدیترانه گردند. به ویژه اینکه تنش میان روسیه و رژیم صهیونیستی بعد از اقدامات این رژیم علیه مسکو در جریان بحران اوکراین، همچنان درحال تشدید است.

از سوی دیگر انتشار مختصات مواضع رژیم صهیونیستی همچنین نمی‌تواند خالی از پیام‌های اطلاعاتی، روانی و رسانه‌ای باشد که سیطره اطلاعاتی مقاومت لبنان در سواحل فلسطین اشغالی را نشان می‌دهد؛ موضوعی که صهیونیست‌ها را سردرگم کرده و ممکن است دوباره آنها را به فکر استقرار مجدد شناورهای دریایی در نزدیکی سکوهای گازی بیندازد. هرچند که هدف حزب‌الله از انتشار این کلیپ دادن یک اخطار جدی به صهیونیست‌ها بود با این مضمون که مقاومت هرلحظه آمادگی اتخاذ گزینه نظامی علیه دشمن را دارد، اما این اقدام در چارچوب «جنگ روانی» علیه دشمن نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و خود اسرائیلی‌ها به آن اعتراف کردند.

پرواضح است که قبل و بعد یا در جریان هرگونه درگیری، جنگ روانی یکی از مهمترین ابزارهای تعیین کننده محسوب می‌گردد. مقاومت لبنان و شخص سید حسن نصرالله به ویژه بعد از جنگ جولای 2006 به خوبی اهمیت جنگ روانی را درک کرده و از میزان تاثیر آن بر افکار عمومی آگاه هستند. حزب الله همچنین به خوبی می‌داند که می‌تواند با ارسال پیام‌های بازدارنده رسانه‌ای، روانی و اطلاعاتی به اهداف خود دست یابد و در عین حال آمادگی رزمی و میدانی خود را برای مقابله نظامی نشان دهد.

در این شرایط رژیم صهیونیستی به شدت نگران است که تهدیدات و پیام‌های راهبردی حزب‌الله از طریق پهپادهای خود و انتشار تصاویر مختصات مواضع حساس اسرائیل در نهایت منجر به وقوع جنگ شود؛ جنگی که صهیونیست‌ها از سال 2006 تاکنون جرات ورود به آن را نداشته‌اند. در آن زمان موسسات نظامی و اطلاعاتی و سیاسی با دیدن قدرت نظامی حزب‌الله غافلگیر شدند و می‌ترسند که این غافلگیری یک بار دیگر در سال 2022 تکرار گردد. اما چیزی که هراس صهیونیست‌ها را دوچندان می‌کند این است که جنگ بعدی با حزب‌الله تبدیل به یک جنگ منطقه‌ای گردد ؛ جنگی که یک خطر بزرگ موجودیتی برای اسرائیل است.

قابل توجه است که همه این تحولات و قدرت‌نمایی مقاومت که آمریکا و اسرائیل را در موضع عقب‌نشینی قرار داده در بحبوحه بحران اقتصادی لبنان رخ می‌دهد و زمانی که حزب‌الله بتواند حقوق نفتی و گازی لبنان را پس بگیرد گام بزرگی در راستای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی ملت لبنان برداشته و به این ترتیب جایگاه مقاومت در میان این ملت بیش از پیش بالاتر می‌رود و ثابت می‌کند کسانی که به دنبال خلع سلاح حزب‌الله هستند برای خدمت به دشمن صهیونیستی تلاش می‌کنند. مردم لبنان متوجه می‌شوند این سلاح مقاومت است که علاوه بر آزاد کردن زمین‌های لبنان از شر اشغالگران این بار ثروت‌های دریایی کشور را آزاد کرده است.

پرواضح است که دشمن صهیونیستی مضمون پیام‌های حزب‌الله را به خوبی متوجه می‌شود و از جدی بودن تهدیدات آن آگاه است. بنابراین می‌بینیم که صهیونیست‌ها در برابر شروط لبنان جهت حل پرونده مناقشه مرزی از خود نرمش نشان داده یا دست کم با انجام مانورهای سیاسی در کنار آمریکا تلاش دارند به هر قیمتی شده وارد جنگ با حزب‌الله نشوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان