رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر: تأسیس میز خرما ضروری است
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر با اشاره به اینکه برطرف شدن مسائل و مشکلات در حوزه محصول خرما یک ضرورت است گفت: تأسیس میز خرما همانند دیگر محصولات از جمله پسته، چای، برنج و گندم یک ضرورت است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتستان ، غلامحسین کرمی ظهر امروز در آیین تشکیل میز ملی خرما در دشتستان با اشاره ایام شهادت حضرت امام حسین علیهالسلام و 72 تن از شهدای دشت کربلا بر تاسی از فرهنگ عاشورا تأکید کرد و اظهار داشت: برای تسریع در ارائه خدمات به نحو مطلوب استفاده از فرهنگ عاشورا جامعه را به سعادت میرساند.
نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی مدیریت عاشورایی را نیاز کشور در برون رفت از مشکلات دانست و تأکید کرد: مشکلات جامعه با فرهنگ جهادی، روحیه انقلابی و مدیریت عاشورایی قابل حل است و این مهم باید در دستور کار مدیران در همه سطوح جامعه قرار گرفته شود.
دبیر اول کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت عاشورایی شعار نیست خاطرنشان کرد: در مدیریت عاشورایی ضمن افزایش ریسکپذیری، باید زمان حذف شود و خستگی را خسته کرد.
کرمی با بیان اینکه برای حل مشکل محصول خرما به مدیریت عاشورایی نیاز است تصریح کرد: تاکنون در مورد خرما برنامهها به صورت جدی دنبال نشده و اکنون برای رسیدن به نتیجه لازم به مدیریت عاشورایی نیاز است.
وی باتأکید بر ضرورت تدوین برنامه دراز مدت برای حل مشکلات خرما و حمایت از فعالان این بخش افزود: همانگونه که مشکلات دیگر محصولات کشاورزی با تأسیس نهاد مربوطه حل شده لازم است به خرما هم توجه ویژه شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی تأسیس میز خرما همانند دیگر محصولات از جمله پسته، چای، برنج و گندم را یک ضرورت دانست و بیان کرد: بین 8 تا 10 استان درگیر خرما هستند اما این محصول هیچ متولی ندارد.
نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی تعیین متولی خرما زمینهساز حل مشکلات این محصول و فعالان آن مجموعه دانست و تصریح کرد: دولت در ارائه برنامه هفتم توسعه میتواند نسبت به تأسیس سازمان خرما اقدام کند.
کرمی بر ضرورت برطرف کردن مشکل نخلداران متضرر از سیل اخیر تأکید کرد و گفت: در سیل اخیر برخی از کشاورزان خسارت دیدند که حل مشکلات آنان باید در اولویت قرار گرفته شود.
متضرر شدن کشاورزان استان بوشهر در تولید و عرضه خرما
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز مهمترین مشکل محصول خرما با کیفیت استان بوشهر را پایین بودن قیمت پایه آن دانست و تصریح کرد: کشاورزان استان بوشهر در 2 سال قبل در تولید و عرضه خرما از نظر قیمت پایه محصول با مشکلات زیادی مواجه بودهاند.
ابراهیم رضایی با بیان اینکه خرما با قیمت بسیار پایین از کشاورزان خریداری میشود و با قیمت چند برابری به دست مصرف کننده میرسد تأکید کرد: در میز ملی خرما انتظار میرود با ارائه راهکارهای مناسب از جمله حذف دلالان از بروز مشکلات 2 سال قبل جلوگیری شود.
وی هدف از تشکیل میز ملی خرما را تعیین قیمت خرید تضمینی این محصول دانست و تصریح کرد: در این زمینه باید به خرید محصول خرما از باغداران توجه تا سود اصلی این محصول نصیب نخلداران شود.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی افزایش تقاضا برای محصول خرما در داخل و خارج کشور را از دیگر مطالبات کشاورزان تولید خرما عنوان کرد و افزود: بخشهای دولتی که میتوانند در این بخش ثمربخش باشند زمینه ایجاد بازارهای جدید خرید این محصول با کیفیت را فراهم کنند.
رضایی تسریع در اجرا طرح تحول نخیلات، تأمین آب و حقآبه، تقویت صنایع فرآوری، تأمین نهادههای کشاورزی را از دیگر مطالبات نخلداران استان بوشهر دانست و گفت: برنامهریزی برای عرضه محصول خرما استان بوشهر در داخل و خارج از کشور و تهاتر با برخی از محصولات دیگر یک ضرورت است.
اختصاص 50 میلیارد تومان برای نوسازی و اصلاح نخیلات
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز با اشاره به برنامهریزی برای توسعه صنایع فرآوری خرما در باغات استان خاطر نشان کرد: در این راستا با اختصاص 50 میلیارد تومان در شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی زمینه نوسازی و اصلاح نخیلات فراهم شد.
خورشید گزدرازی تخصیص اعتبار برای مبارزه با آفت چوبخوار خرما، انعقاد تفاهمنامه مهارتآموزی و توانمندی و حمایت از کارگران نخیلات را از دیگر مصوبات شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی دانست و بیان کرد: با تشکیل میز ملی خرما زمینه حل مشکل نخلداران و افزایش ارائه محصول کشاورزان در دیگر بازارهای داخلی و خارجی فراهم میشود.
وی با اشاره به وجود مشکلات متعدد صادرکنندگان در زمینه برگشت ارز افزود: انتظار میرود بتوان در قبال صادرات خرما زمینه واردات میوههای گرمسیری و جایگزین کردن آنها را فراهم کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ضرورت ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای کنترل عرضه و بازار خرما به دستاندرکاران امر تولید و بستهبندی تأکید کرد و افزود: با برنامهریزی انجام شده برای صادرات خرما استان بوشهر مقصد و بازارهای جدید در دیگر کشورها ایجاد میشود.
انتهای پیام/190/ح