تکیه تسنیم|مشخصات «به‌گزینی» در تصمیم‌گیری طبق مکتب امام حسین(ع) + فیلم

تکیه تسنیم|مشخصات «به‌گزینی» در تصمیم‌گیری طبق مکتب امام حسین(ع) + فیلم

حجت‌الاسلام شیخ الاسلامی گفت: انتخاب بهترین‌ها و اتخاذ بهترین تصمیم، منشی است که در سبک زندگی امام حسین (ع) بسیار دیده می‌شود. چنانکه آن حضرت اصل به‌گزینی را در هر موقعیت رعایت کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد شیخ الاسلامی، رئیس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، در برنامه «تکیه تسنیم» اتخاذ بهترین تصمیم در شرایط گوناگون زندگی را مطابق روش و سبک زندگی امام حسین علیه السلام دانست.

ماه محرم , محرم , موکب تسنیم , تسنیم , حسینیه تسنیم , محمد شیخ الاسلامی , سبک زندگی , دفتر تبلیغات اسلامی , خانواده , قرآن ,

رئیس میز سبک زندگی اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از سؤالاتی که در لحظات مهم انتخاب و تصمیم‌گیری باید از خودمان بپرسیم، این است آیا این انتخاب بهترین کاری است که می‌شود انجام داد؟ این سؤال مهمی است چون آیات قرآن به ما می‌گوید بهترین کار را انجام بدهید، بهترین حرف را بزنید و بهترین حرف را گوش کنید.

این پژوهشگر قرآنی تأکید بر بهترین‌ها را به عنوان نکته مهمی در سبک زندگی قرآنی مطرح کرد و ادامه داد: «به‌گزینی» مسئله‌ای است که خداوند ما را به آن متوجه می‌کند و در عین حال، بهترین کارها را به خودش نسبت داده، چنانکه می‌فرماید: «الَّذِی أَحْسَنَ كُلَّ شَیْءٍ خَلَقَهُ» هر کاری انجام داده و هر موجودی خلق کرده، بهترین بوده است. درواقع خداوند زیبایی و به‌گزینی را ابتدا به خودش نسبت می‌دهد که نشان‌دهنده کمال است؛ سپس می‌فرماید «قُلْ لِعِبادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» به بندگانم بگو به بهترین شکل حرف بزنند و بهترین حرف‌ها را بزنند.

شیخ الاسلامی انتخاب بهترین مطالب را نوع دیگری از به‌گزینی در سبک زندگی قرآنی مطرح کرد و گفت: خداوند متعال یکی از صفات مؤمنین و اولوالالباب را پیروی از بهترین مطالب عنوان می‌کند، چنانکه می‌فرماید «الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ».

 

 

رئیس میز سبک زندگی اسلامی خاطرنشان کرد: از آیات قرآن مشخص می‌شود که خداوند نه کار خوب، بلکه بهترین کارها را از ما می‌خواهد و به بهترین‌ها راضی است. درواقع می‌فرماید اگر می‌خواهید طوری زندگی کنید که رضایت من در آن است به کار خوب قانع نباشید، بلکه به بهترین کار قانع شوید. این نکته، همان سیره امام حسین علیه السلام است.

شیخ الاسلامی با اشاره به انتخاب بهترین تصمیم‌ها از سوی امام حسین علیه السلام در میان پیشنهادات مختلفی که به آن حصرت می‌شد، تصریح کرد: اگر با نگاه معمولی رفتار و نهضت حضرت سیدالشهدا علیه السلام را تحلیل کنیم شاید بگوییم آن حضرت گزینه‌های دیگری هم برای انتخاب داشت. ازجمله اینکه از مسیر برمی‌گشتند و اصلاً از مدینه خارج نمی‌شدند.

رئیس معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: امام حسین علیه السلام به عنوان کسی که تصمیم گرفته بهترین باشد، «به‌گزینی» کرد. حتی در اصحاب و خانواده خودش کسانی را انتخاب کرد که بهترین‌ها بودند. در میان پیرمردها، نوجوانان، پولداها و... همه بهترین بودند. به این ترتیب اصحاب حضرت در لحظات حساس، بهترین تصمیم ممکن را گرفتند.

کارشناس سبک زندگی اسلامی از عبدالله بن حسن علیهماالسلام به عنوان نوجوانی تربیت‌شده در مکتب امام حسین علیه اسلام یاد کرد و گفت: این نوجوان حاضر در میدان کربلا می‌توانست تصمیم‌های مختلفی بگیرد. اگر زمانی که فهمید دشمن قصد جان امام را دارد، به سمت ایشان نمی‌رفت کسی او را سرزنش نمی‌کرد و اصلاً کسی چنین مطالبه‌ای از او نداشت.

شیخ الاسلامی به توصیه امام حسین علیه السلام به حضرت زینب سلام‌الله علیها مبنی بر نگه‌داری جناب عبدالله اشاره کرد و ادامه داد: امام علیه السلام به حضرت زینب کبری سلام‌الله علیها فرموده بودند که مراقب این کودک باشد تا متوجه اتفاقات نشود. در مقاتل ثبت شده که جناب عبدالله از خیمه بیرون آمد و امام را در میان حمله دشمن دید، حضرت زینب کبری سلام‌الله علیها با دست جلوی چشمان او را گرفتند تا ماجرا را نبیند.

او ادامه داد: اگر جناب عبدالله به سمت میدان نمی‌دوید، هیچ اتفاقی نمی‌افتاد، اما او پرورش‌یافته سبک زندگی امام حسین علیه السلام است، یعنی بهترین کار را انتخاب می‌کند. بنابراین به سمت امام حسین علیه السلام دوید و نخواست بماند.

کارشناس سبک زندگی اسلامی از جناب عبدالله و حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام به عنوان دو شهیدی نام برد که در صحنه عاشورا، قبل از شهادت دستشان از بدنشان جدا شده است و ادامه داد: زمانی که به امام حسین علیه السلام حمله شد، جناب عبدالله دستش را پیش آورد و ضربه شمشیر دست او را از بدن جدا کرد.

رئیس معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی در پایان سخنان خود بر ضرورت به‌گزینی در لحظات انتخاب تأکید کرد و گفت: اگر می‌خواهیم امام حسینی باشیم، در لحظه تصمیم‌گیری یک سؤال مهم را از خودمان بپرسیم: آیا این، بهترین تصمیم و مطابق با روش و مشی امام حسین علیه السلام است؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران