سلب تابعیت شهروند بحرینی با یک پیامک/ نگاهی به حقوق بشر در کشور بحرین و سکوت مدعیان غربی
یک ایرانی مقیم کشور بحرین درباره حقوق بشر در این کشور کوچک عربی گفت: با یک پیامک من و شوهرم را سلب تابعیت کردند و به دختر نوزادمان مدارک هویتی ندادند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ هفتمین نشست بینالمللی حقوق بشر و رویکردهای اندیشمندان اسلامی به همت مؤسسه صیانت از حقوق زنان برگزار شد. اولین سخنران نشست حجتالاسلام حسین جوان آراسته، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه علمیه و دانشگاه بود که به بررسی سه نوع جهتگیری اندیشمندان اسلامی نسبت به حقوق بشر پرداخت و گفت: سه نوع جهتگیری درباره نظام حقوق بشر عرفی یا اسناد بینالملل حقوق بشر از سوی اندیشمندان اسلامی داریم. جهتگیری اول مواجهه تسلیمی است. یعنی برخی اندیشمندان اسلامی در مواجهه با نظام بینالملل حقوق بشر دست تسلیم بالا بردهاند و میگویند که اسلام باید خودش را همسو و منطبق با نظام بینالمللی جهانی کند. به عبارت دیگر این تصور در ذهنیت برخی اندیشمندان اسلامی وجود دارد که آموزههای دینی منهای عبادات یعنی آنچه مربوط به اجتماع سیاست و حقوق است، برای زمان خودشان بوده و احکام اجتماعی اسلام تاریخ مصرف خود را از دست دادهاند و ما باید خود را با نظام حاکم جهانی کنیم.
وی افزود: آنها میگویند اسلام یک صورت دارد که به سمت عدالت تأکید میکنند و همین آرمانهای اسلام در نظام حقوق بشر فعلی هست و ما باید همسو با حقوق بشر امروزی شویم و پرچم سفید تسلیم را در برابر آموزههای رایج حقوق بشر بلند کردهاند. این رویکرد را تسلیمی و رویکرد انفعالی در برابر نظام حقوق بشر عرفی مینامیم. در مقابل اندیشه اول، برخی اندیشمندان رویکرد تقابلی دارند و اساساً یک مواجهه کاملاً منفی و بدبینانه به اسناد حقوق بشر دارند. دلایل این رویکرد این است که مبانی حقوق بشر سکولار با مبانی نظام اسلامی در تضاد است با این توضیح که حقوق بشر امروز و مشخصاً آنچه در اعلامیه حقوق بشر سال 1948 آمده که همه بر مبنای کرامت انسانی است و همه دولتها باید آن را به رسمیت بشناسند، بر مبنای اومانیسم و اصالت انسان است. منتها در اسلام هم کرامت انسانی داریم اما به این صورت که تعریف انسان متفاوت است. اگر تعریف انسان با همین تعریف طبیعت مادی باشد حقوق بشر ناشی از طبیعت انسانی معادل میشود با حقوق بشر عرفی کنونی. اندیشمندان گروه دوم معتقدند که اگر ما صرفاً طبیعت مادی انسان را در نظر بگیریم به حقیقت والای انسانی که مد نظر اسلام است جفا کردهایم و بنابراین حقوق بشر کامل و جامع نیست.
آراسته گفت: به فرموده رهبر انقلاب در حقیقت مدعیان واقعی حقوق بشر ما باید باشیم. جبهه تقابلی که بعضی از اندیشمندان به طور کامل مقابل حقوق بشر فعلی گرفتهاند، مبانی تاریخی نیز دارد. میگویند مسلمانان نقشی در اعلامیه حقوق بشر نداشتند در زمانی که اعلامیه حقوق بشر در سال 1948 تصویب شد 58 کشور عضو بودند که تنها یک کشور مسلمان یعنی لبنان در نوشتن این اعلامیه دخالت داشت که اتفاقاً نماینده لبنان یک فرد مسیحی بود. به عبارت دیگر هیچ مسلمانی در تهیه اعلامیه حقوق بشر اسلامی نقشی نداشت. بعد هم وقتی در سازمان ملل این اعلامیه را به رأی گذاشتند دو کشور در آن شرکت نکردند و هشت کشور از جمله عربستان سعودی به آن رأی ممتنع دادند. کسانی که رویکرد تقابلی با اسناد حقوق بشری جهانی را دارند به این نکته نیز اشاره میکنند که این اعلامیه با اجماع کشورها نبوده است.
ما با چند ماده از اعلامیه حقوق بشر مشکل داریم
حجتالاسلام جوان آراسته اظهار کرد: رویکرد دیگر رویکرد تعاملی است که نباید به شکل اول تسلیم کامل شویم و آموزههای دین خود را منطبق با حقوق بشر نشان دهیم و نه اینکه رویکردی داشته باشیم که تمام ابعاد این اعلامیه را ضد دین بدانیم. کسانی مثل شهید مطهری اتفاقاً از تصویب اعلامیه حقوق بشر تجلیل کردهاند که گام بزرگی در برابر فعالیتهای کشورهای سلطهطلب در آن زمان بود اما باید به هر حال تصریح کرد که ما با 4 ماده از این اعلامیه مشکل داریم و بقیه آن چه که در این اعلامیه آمده است با آموزههای اسلامی ما هماهنگ است. ما از اصول خود دست نمیکشیم اما آنچه که مایه تعجب است اینکه اعلامیه حقوق بشر که مبانی خود را کرامت و شرأفت انسان قرار داده است، رویکردهایی دارد که دقیقاً مقابل شرأفت انسانی است.
وی افزود: در مقابل این اعلامیه مسلمانان در سازمان کنفرانس اسلامی در سال 1990 اعلامیه حقوق بشر اسلامی را تصویب کردند که با ابتکار و پیشنهاد ایران انجام شد و امروز متفکران اسلامی باید مدعی حقوق بشر اسلامی باشند. امیدوارم این نشستها دستمایهای باشد که بتوانیم در حوزه حقوق بشر اسلامی گامهای جدیدتری برداریم. اگر تاکنون کاری در این حوزه انجام نشده است به خاطر بیعرضگی مسلمانان و تفرقه آنها و در مقابل تلاش کشورهای غربی است. امروز که بیداری اسلامی مطرح است حقوقدانان ما هم میتوانند در کنار حقوقدانان غربی بایستند و نقش ایجاد کنند و تعامل سازنده را شکل دهند.
حقوق بشر وسیلهای برای سیاست خارجی کشورها است
سخنران دیگر این برنامه محسن قانعی، رایزن ادارهکل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه بود که به بیان گزارشی از فعالیتهای جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشر اسلامی در سالهای اخیر پرداخت و گفت: آنچه در عمل در حوزه حقوق بشر اجرا میشود و برخوردهایی که علیه ایران توسط سازمان ملل انجام میشود باعث شده که ما به این نکته برسیم حقوق بشر وسیلهای در دست سیاست خارجی کشورها است. علیه ایران قطعنامه میدهند از حقوق بشر استفاده میکنند!
وی افزود: علت تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر تحولات بعد از جنگ جهانی دوم بود اینها برای حفظشان انسانها یکسری حقوق را تعریف کردند منتها مفهوم انسان درجوامع غربی و اسلامی کاملاً متفاوت است. در ماده 16 که جمهوری اسلامی با آن مشکل دارد، این است که ازدواج با هر کسی را آزاد شمرده است در صورتی که ما مبانی حقوقی و فقهی درباره ازدواج با مشرکان را داریم یا همچنین در ماده 18 حق آزادی تغییر دین را برای انسانها برشمردهاند در حالی که ارتداد در اسلام بحث مهمی است.
حقوق بشر اسلامی جدید بدون کنشگری ایران شکل گرفت
قانعی گفت: در حوزه حقوق اعلامیه حقوق بشر از سال 1948 تا 1990 تحولاتی رخ داد و در سال 1369 با تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی که الان سازمان همکاری اسلامی نام دارد، کشورهای اسلامی به عنوان قطب بازیگر اعلامیهای تنظیم کردند تا صدای جدیدی را برای مشارکت در حوزه تصمیمگیری و تصمیمسازی جهانی اعلام کنند و بسیاری از مضامین اسلامی در اعلامیه 1990 قاهره آمده است که مبتنی بر تلاشهای صاحبنظران در ایران در سال 1989 بود. اعلامیه قاهره، اعلامیه حقوق بشری جهان را به چالش کشیده است که بعدها کشورهای غربی به آن اعتراض کردند. چون بحث آن شریعت اسلامی بود.
وی افزود: در سال 2006 شورای حقوق بشر در سازمان ملل به عنوان نهاد فرعی تشکیل شد که 47 کشور عضو در سازمان ملل عضو آن شدند تا اینکه در سال 2010 به تدریج کشورهای اسلامی به دنبال تجدید نظر در اعلامیه قاهره بودند تا اینکه در سال 2015 در سازمان همکاری اسلامی به آنها مسئولیت داده شد تا پیشنویس جدیدی از حقوق بشر اسلامی ارائه بدهند و این متن در سال 2018 بازنویسی شد. ایران متأسفانه به علت کارشکنیهای عربستان نتوانست در این اعلامیه حضور داشته باشد و در سال 2020 اعلامیه جدیدی در نیجریه توسط سازمان اسلامی تصویب شد. متأسفانه این اعلامیه جدید به خاطر عدم حضور ایران با مشکلات زیادی مواجه بود. به عنوان نمونه بگویم که در اعلامیه قاهره 18 بار به عنوان شریعت اسلام اشاره و رفرنس داده شده بود اما در اعلامیه جدید جدید تنها سه بار به شریعت اسلام اشاره شده است.
همچنین درباره مفاهیم خانواده تبعیض جنسیتی گزارههای بسیاری با تسامح و تساهل کشورهای اسلامی در آن گنجانده شده است.
این عضو وزارت امور خارجه در ادامه اظهار کرد: در کل جمهوری اسلامی رهیافت تعاملی درباره حقوق بشر اسلامی داشته است. متأسفانه ایران در زمان شاه هم اعلامیه حقوق بشر جهانی و هم میثاقین را پذیرفته است و عضو این کنوانسیونها شده است. در صورتی که عربستان سعودی به اعلامیه حقوق بشر رأی ممتنع دادند و هم در میثاقها عضو نشده است. البته ما بعد از انقلاب اسلامی منفعل نبودیم و در سال 1990 میلادی برای اولین بار به کمیسیون حقوق کودک پیوستیم و در سال 2017 به پروتکل مبارزه با فحشا علیه کودکان پیوستیم. همچنین در سال 2009 عضو کنوانسیون حمایت از معلولان شدهایم که به صورت دورهای هر چهار یا دوسال گزارشهای سالانه را به سازمان ملل ارائه میدهیم. ما عضو 6 رکن از 10 کن سازمان ملل متحد هستیم عضو شورای حقوق بشر نیستیم اما توانستهایم بیشترین نقش را ذیل آیتم حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشر فلسطین داشته باشیم. همچنین در این شورا نقش فعالی در حوزه دگرباشان جنسیتی، اسلامهراسی و وضعیت اشغالهای خارجی کشورها داشتهایم.
ایران جلوی هنجارسازیهای جهانیایستاده است
وی افزود: در سازمان همکاری اسلامی و نظام حقوق بینالمللی به رغم تمام بیمهریها ما پرچم خدامحوری در سازمان ملل را مقابل انسانمحوری بلند کردهایم و اخیراً در این سازمان در تلاش هستند تعریف خانواده را تغییر دهند و نُرمهای جدیدی در سطح جهانی تعریف کنند، ایران تنها صدایی است که رسماً جلوی این هنجارسازیها میایستد و روند تقابل را در این صحنه بینالمللی رقمزده است و این در حالی است که بسیاری از کشورهای اسلامی مقابل این هنجارشکنیها هیچ مقاومتی نمیکنند. البته ما در جمهوری اسلامی باید بیش از پیش تلاش کنیم تا از طریق نمایندگان خود در مجامع بینالمللی حضور فعال داشته باشیم ما بر مبنای اسلام حرف برای گفتن داریم و بعضی از موضوعات قطعاً با دیدگاههای شریعت اسلامی همخوانی دارد.
حکومت حاکم در بحرین از ابزارهای سیاسی برای بازداشت مخالفان خود استفاده میکند
سخنران دیگر این مراسم باقر درویش، رئیس انجمن حقوق بشر بحرین بود که به برخی از گوشههای نقض حقوق بشر در بحرین اشاره کرد و گفت: حکومت حاکم در بحرین از ابزارهای سیاسی برای بازداشت و شکنجه و اعدام مخالفان خود استفاده کرده است و بعد از بحران سیاسی در سال 2011 وضعیت حقوق بشر در بحرین بسیار تأسفبار شده است.
جنگ علیه هویت شیعی مردم
وی افزود: ما بیش از 200 هزار بازداشت خودسرانه در این سالها داشتیم بیش از 300 نفر از بازداشتیها خانم و بیش از 1600 نفر از آنها کودک هستند و جنبش بحرین تا کنون بیش از 200 شهید داده است که 30 نفر از آنها طفل و جنین بوده است. جنینها در اثر استنشاق گاز سمی و بچههایی که توسط ماشینهای پلیس بحرین زیر گرفته شدهاند. همچنین قتلهای خارج از قانون و تبعیض وحشتناک فرقهای که یکی از نمونههای آن تخریب 38 مسجد شیعیان است و جنگ علیه هویت شیعی مردم اوج گستردگی تخلفات حقوق بشری رژیم بحرین را نشان میدهند.
درویش گفت: تخلفات دولت بحرین بسیار زیاد است و اگر اشاره به اقدامات متقابل حکومت بحرین در برابر تحرکات حقوق بشری و فعالان حقوق بشر در این کشور داشته باشیم، باید بگویم که اداره پرونده حقوقی در بحرین زیر نظر سیستم امنیتی بحرین قرار گرفته است همچنین برای لوث کردن فعالیت مؤسسات حقوق بشری چندین مؤسسه موازی با بودجههای هنگفت میلیاردی تشکیل دادهاند مثل مؤسسه ملی حقوق بشر بحرین. همچنین مؤسسات وهمی در بحرین ایجاد کردهاند تا وجهه خوبی از خود به نمایش بگذارند و با همه این تلاشها، اقبال مردم به این مؤسسات صفر است. همچنین مثلثی را در ارتباط با مؤسسات مشابه در عربستان و امارات تشکیل دادهاند و مؤسسههای وهمی فدراسیون عربی حقوق بشری تشکیل دادهاند.
رشوه دولت بحرین به سازمانهای بینالمللی
وی افزود: یکی از تخلفات آنها را یک رسانه سوئیسی در سالهای اخیر افشا کرد؛ آنها میخواستند به سازمانهای بینالمللی رشوه دهند و با یک کیف پر از گزارشهای جعلی سفر کرده بودند. آنها به بقیه مؤسسات پول میدهند تا حرفی در عرصه بینالملل داشته باشند. حتی در یکی از جلسات که ما هم حضور داشتیم ماشین نماینده عربستان حضور داشت و در همانجا به افراد پول میدادند تا علیه مردم بحرین شعار دهند. همچنین آنها مؤسسات رسانهای را خریده و به آژانسهای خبری پول میدهند تا بحرین را به عنوان مهد تمام آزادیها معرفی کنند. دیگر از سوء استفادههای آنها به بهانه معرفی بحرین به عنوان مهد آزادیها عملیات آزادیسازی روابط با اسرائیل است که میخواهند نشان بدهند ما با ادیان دیگر مشکلی نداریم.
مؤسسههای حقوق بشر اسلامی بازخورد بسیار ناچیزی به شهادت حاج قاسم نشان دادند
رئیس انجمن حقوق بشر بحرین اظهار داشت: اولین چیزی که فعالان حقوق بشر اسلامی در آن در دنیا با مواجه هستند اسلامهراسی است. از دیگر موانع منابع آکادمیک کافی برای مقایسه حقوق بشر بینالمللی و اسلامی نداریم. بعضی از فعالان حقوق بشر اسلامی اصلاً اعتماد به نفس ندارند در حالی که ساحت حقوق بشر اسلامی بسیار وسیعتر از حقوق بشر عرفی و بینالمللی است. آرزو میکنیم که در پروژهها و مطالعات، حقوق بشر اسلامی بیشتر تبیین شود.
وی با بیان اینکه اصطلاحات بینالمللی در حوزه حقوق بشر اصلاً واضح نیستند، گفت: تروریسم و آزادی بیان عبارات کلیدی و در عین حال کلی هستند و به صورت سیاسی و ابزاری از آنها استفاده میشود. مثلاً گروهک سفاره که گروهکی مانند حجتیه است توسط دولت بحرین حمایت میشود در حالی که علمای بسیاری به تحریم این گروه فتوا دادهاند. مشکل دیگر این است که فعالان حقوق بشر اسلامی اتحاد ندارند و متأسفانه به صورت موضوعی با هم متحد میشوند.
درویش با ابراز امیدواری از اینکه نشستهای این چنینی به همبستگی بیشتر فعالان حقوق بشر اسلامی منجر شود، گفت: مثلاً در جنایت ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در حالی که گزارشگر سازمان ملل آن را قتل خارج از قانون گزارش داد، مؤسسههای حقوق بشر اسلامی بازخورد بسیار ناچیزی به به آن نشان دادهاند. ما باید در یک جهت حرکت کنیم که پرونده علیه جنایتهای آمریکا تشکیل شود.
افغانستان تمام شیوههای تعاملی در حوزه حقوق بشر را آزموده است
سخنران دیگر این مراسم حلیمه حسینی، فعال بینالملل حقوق بشری افغانستان بود. وی با بیان اینکه در نشست امروز به بحث رویکرد تسلیمی تقابلی و تعاملی اندیشمندان جهان اسلام در مقابل حقوق بشر عرفی پرداخته شد، گفت: افغانستان پیشینه مشترکی با ایران دارد و ما از سال 2011 به این سو با هر سه رویکرد در عمل مواجه شده و با آن زندگی کردیم و ما بین دو نقطه قدرت طالبان و سقوط آن و قدرتگیری مجدد آن زندگی کردهایم. افغانستان میتواند یک مدل درباره رویکرد درست در حوزه حقوق بشر بینالملل باشد. به عنوان یک زن مسلمان میگویم که ایدهآل است که ما رویکرد تعاملی با غرب داشته باشیم اما تجربه ثابت کرده است که حقوق بشر صرفاً ابزار سیاسی است. نکته دیگر اینکه حتی یک فعال حقوق بشر اسلامی باید با ادبیات حقوق بشر جهانی خود را همسو کند اگر این به صورت یک استراتژی هدفمند باشد بسیار خوب است اما اگر این ادبیات به یک حقوقدان تحمیل شده باشد باعث تأسف است.
نقش خانم روزولت در حقوق بشر جهانی
وی افزود: خانم روزولت از آمریکا نقش اساسی در بیانیه حقوق بشر داشت اما بعد از اینکه او همسر رئیس جمهور آمریکا شد از بسیاری از فعالیتها کنارهگیری کرد و گفت الان من رئیس جمهور آمریکا را اداره میکنم! یعنی در واقع او همچنان نقش اول را داشت. آنها مسیر سختی را طی کردند و حقوق خود را برگرده همه ملتها تحمیل کردند و با استفاده از ابزار و قدرت سیاسی بینش خود را بر جهان حاکم کردهاند. اما باید این گردونه را عکس کنیم. آنها برای اشغال کشور ما و نحوه برخورد و تعاملشان با کشورهای اشغال شده برنامهریزی کردهاند که چه رویکردی را تحمیل و تطبیق کنند و متأسفانه اکنون خیلی از کشورهای اسلامی همبستگی ندارند و ارتباطات یکی از مهمترین و محوریترین بحثهایی است که میتواند به ما کمک کند.
میلیاردها دلار آمریکا در افغانستان
حسینی اظهار داشت: من ده سال با نهادهای بینالمللی در افغانستان کار کردهام، برای نمونه ما یک بار میخواستیم برای جوانان و زنان افغانستان برنامه تولید کنیم اما در عمل با پروژههای میلیارد دلاری آمریکا در جامعه افغانستان مواجه شدیم که برای زنان و جوانان و افغانستان برنامه داشت و متأسفانه چنین پولی در یک جامعه فقیر و جنگزده که حتی به خودآگاهی نرسیدهاند اثرات بسیار زیادی خواهد داشت. اگر من بخواهم صدای رسایی داشته باشم به یک ائتلاف نیاز دارم که این اتلاف در فضای سیاسی و جامعه مدنی به نتیجه برسد. امروز متأسفانه نرخ امید و خوشحالی در مردم افغانستان زیر صفر است این به خاطر ذلتی است که ما در سالهای اخیر تجربه کردهایم ما نباید از کشورهای هم دین خود غافل شویم و تعامل، اعتماد و احترام متقابل بین مردم کشورها شکل گیرد. امروز شاید دولت افغانستان و دولت ایران هیچ اشتراکی نداشته باشند اما مردم افغانستان و مردم ایران بسیار با هم مشترک هستند و ما باید با هم تعامل کنیم.
تبیین ظلم سیستماتیک اسراییل
در ادامه این برنامه الهام عابدینی، مسئول صامدون شبکه حمایت از اسرای فلسطینی در ایران به کم کاری رسانههای داخلی در اطلاعرسانی از موضوع مردم فلسطین اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر چند تن از اسیران فلسطینی که بیمار بودند در اثر اعتصاب غذا جانشان را از دست دادند اما مردم کشور ما حتی از آن خبر هم ندارند. نقطه اول این است که ما باید موارد ظلم سیستماتیک رژیم اسراییل را به همه مردم نشان دهیم و این ظلم را برای همه تبیین کنیم. الان 1400 اسیر فلسطینی در زندآنهای رژیم اشغالگر اسرائیل وجود دارند که 160 نفر از آنها کودک هستند و سه نفر هم زن هستند. آنها همین الان با کمترین امکانات درمانی در زندان به سر میبرند و وظیفه ما به دور از دور شعار و احساس زدگی روایت صحیح از تاریخ است.
وی افزود: در مورد موضوع فلسطین و موضوع صهیونیسم باید واقعیت و اسناد را به مردم دنیا نشان دهیم تا مردم بفهمند چرا ما به اسرائیل یک پایگاه نظامی میگوییم و اینها در حقیقت یک حکومت و دولت نیستند اگر ما روایت صحیح از تاریخ داشته باشیم بسیار به موضوع فلسطین کمک خواهد شد. در کنار آن رسانهها باید فعالیت بیشتری داشته باشند.
در پایان این مراسم فاطمه شیبانی، دختر، خواهر و همسر شهیدان شیبانی گفت: پدر ما در هشت سال دفاع مقدس پابهپای رزمندگان ایران ضد نظام بعثی جنگید و بر اثر حمله شیمیایی صدام بعد از چند سال شهید شد. همچنین همسر من شهید سجاد شیبانی در جنگ سوریه برای حفاظت از دین شرکت کردند که در لاذقیه به شهادت رسید. همچنین من خواهر شهید محمد شیبانی هستم که راننده حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس بودند در فرودگاه عراق در حمله تروریستی آمریکا همراه با حاج قاسم به شهادت رسید. سکینه شیبانی، خواهر فاطمه شیبانی نیز گفت: کلام من کلام شیخ نمر النمر است که توحید الهی را باید از امام حسین(ع) بیاموزیم که اگر کسی تو را گم کرد چه چیزی را یافت و کسی که تو را یافت چه چیزی را گم کرده است؟
یک ماه با حجاب کامل میخوابیدم
سخنران پایانی این مراسم الهام شاکری، از ایرانیان مقیم در بحرین بود که در این مراسم گفت: من یک زن قربانی حقوق بشر در بحرین هستم. بعد از انقلاب مردم بحرین در سال 2011 من یک ماه کامل با حجاب کامل میخوابیدم چون سه ماه از انقلاب میگذشت و من مطمئن بودم همسر من را مانند دیگر شیعیان دستگیر میکنند. که بالاخره یک شب ساعت دو و نیم شب با شکستن در اتاق خواب وارد شدند و همسر من را جلوی پسرم ضرب و شتم کردند هیچ برگهای برای دستگیری و احضار ارائه نکردند و او را کشان کشان بردند.
وی افزود: ما تا یک ماه نمیدانستیم همسرم کجاست؟ زنده است یا شهید شده است. در همان روزها بدن شهدای دیگر را تحویل میگرفتیم که با بدن کبود تحت شکنجههای شدید قرار گرفته بودند. بعد از یک ماه توانستیم در یک تماس کوتاه بفهمیم که همسرم زنده است و بعد از سه ماه یک ملاقات ده دقیقهای داشتیم بعد از آن حکم اعدام برای همسرم به جرم تفحص برای ایران صادر شد اما به لطف خدا در طی جریاناتی این حکم لغو و همسرم آزاد شد. در همین زمان دختر من به دنیا آمد اما با وجود اینکه مدارک همسرم را آزاد کرده بودند مدارک هویتی همسرم را ندادند. برای دخترم هم مدارک هویتی ندادند.
با پیامک سلب تابعیت شدیم
شاکری گفت: بعد از مدتی با اسام اس به ما خبر دادند که ما سلب تابعیت شدیم و سلب تابعیت در تمام جوامع رد شده و محکوم است. وقتی از سلب تابعیت میشویم از تمام حقوق شهروندی نیز محروم میشویم. همسرم استاد دانشگاه بودند. او را از قبل اخراج کردند من هم در دانشگاه به درخواست خود دانشگاه تدریس میکردم اما بعد از مدتی تلفنی من را هم از تدریس ممنوع کردند و آخرین رزق خانواده ما هم قطع شد. بعد از آن بعد از چند ماه ما را از بحرین تبعید و به بیروت اخراج کردند. ما هم اکنون 7 سال است که در بیروت هستیم. در حقیقت این یک جنگ طایفهای بر علیه شیعیان در بحرین است. شیعیان در تمام این سالها در ترس زندگی میکنند و تمام حقوق بشر آنها در این سالها نقض شده است.
انتهای پیام/