پیش‌بینی رشد ۲.۶ میلیون تنی تولید غذای کشور در ۴ سال


پیش‌بینی رشد 2.6 میلیون تنی تولید غذای کشور در 4 سال

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قرار است که ۲.۶ میلیون تن در حوزه تولید غذا در ۴ سال رشد داشته باشیم، گفت: یک میلیون و ۲۶۸ هزار تن شیلات سالانه در کشور تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سید حسین حسینی ظهر امروز در دیدار با نمایند ولی‌فقیه در استان لرستان با اشاره به اینکه گوشت ماهی یکی از سالم‌ترین و بهترین پروتئین‌ها است، اظهار داشت: کشوری در آینده نه چندان دور مقتدر است که در حوزه امنیت غذایی و آب موفق عمل کرده باشد.

وی با اشاره به تولید یک میلیون و 268 هزار تنی شیلات در کشور افزود: از این میزان 715 هزار تن از صید ماهی شمال و جنوب بوده که از دید ما برداشت از منابع طبیعی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 555 هزار تن تولید آبزیان متعلق به بخش آبزی‌پروری است، عنوان کرد: حدود 57 هزار تن میگو و 3500 تن گوشت خاویار نیز سالانه در کشور تولید می‌شود که از تولید 16 تنی خاویار ما حدود 5 هزار تن مختص به سواحل نزدیک بوده و مابقی آن تولید آب‌های داخلی و آب‌های شیرین است.

وی با اشاره به برنامه تحولی مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: قرار است 2.6 میلیون تن در حوزه تولید غذا در این چهار سال رشد داشته باشیم و این با همت، کمک هم و تفکر جهادی محقق نمی‌شود و باید همه پای کار بیاییم.

حسینی با اشاره به آرایش جنگی جدید و لزوم عملیاتی‌کردن فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: اگر تفکر جهادی نداشته باشیم و پای کار نیاییم نمی‌توانیم به‌اندازه 40 سال انقلاب در چهار سال رشد داشته باشیم و این اتفاق محقق نمی‌شود.

رئیس سازمان شیلات ایران با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های زیستی برای افزایش تولید تعیین‌کننده است، تصریح کرد: ما یک ظرفیت زیستی مهم در سواحل و یک ظرفیت زیستی مهم هم در داخل کشور داریم که در بعضی از استان‌های ما وجود دارد.

سلیمانی اظهار داشت: برخلاف نام آبزی‌پروری که آب در کنار آن است ما نسبت به دام و طیور آب را مصرف نمی‌کنیم، بلکه از آب برای پایه اکسیژن استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های شیلات استان لرستان افزود: ظرفیت زیستی و هم همت والای مردم به این بخش کمک کرده است، به‌طوری‌که سینه کوه را در سپیددشت لرستان شکافته و فرصت آبزی‌پروری ایجاد کرده‌اند که این همان تفکر جهادی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بودن تفکر جهادی در میان مردم لرستان عنوان کرد: این استان در بخش آب‌های شیرین هم به‌ لحاظ سنتی و هم صنعتی درخصوص فرصت‌شناسی، فرصت‌سازی و عملیاتی‌کردن برند و الگو شده است.

وی با اشاره به سفر وزیر جهاد کشاورزی به‌ همراه رئیس‌ جمهور و اعضای هیئت دولت به لرستان افزود: در این سفر وزیر جهاد کشاورزی از نحوه کار در استان لرستان ابراز رضایت رضایت داشت و گفت که مدل کارکردن در لرستان الگوی خوبی برای سایر استان‌ها است.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به بخش‌های کشاورزی و دامپروری استان لرستان عنوان کرد: بخش شیلات در این استان به‌ خوبی توانسته استان را سر پا نگه دارد چون مرتعی برای چرای دام باقی نمانده‌است، اما از بستر رودخانه‌ها بهترین استفاده را برای توسعه بخش شیلات برده‌اند.

وی با اشاره به سیلاب مونسون بیان کرد: 284 مزرعه پرورش ماهی در این سیلاب دچار خسارت شد که 54 مزرعه متعلق به استان لرستان بود.

حسینی با اشاره به اینکه حدود 1000 تن محصول آبزیان در برآوردهای اولیه را در لرستان از دست دادیم، گفت: باید کمک‌های به این مزارع در راستایی باشد که آن‌ها را به تولید بازگرداند و به‌هر نحو ممکن کاری کنیم که تولید این مزارع دوباره راه بیفتد.

رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی متناظر دامدار کارت، شیلات کارت را هم در راستای سرمایه در گردش با هزینه‌های کم‌بهره برای صاحبان مزارع پرورش ماهی راه‌اندازی کرد.

حسینی با بیان اینکه موضوعات اشتغال، تولید و هم فرهنگ آبزی مصرفی در بحث آبزیان نهفته است، افزود: در این زمینه شاید خودمان هم کوتاهی‌هایی داشته و تنوع ایجاد نکرده‌ایم در صورتی که بهترین و سالم‌ترین گوشت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به لزوم توسعه تولید ماهیان زینتی، عنوان کرد: بازار تولید و فروش برای ماهیان زینتی فراهم است و کارهای خوبی در این زمینه می‌توان ارائه داد.

انتهای پیام/ 641/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon