ابوترابی: اجرای "دارویار" نقش موثری در کاهش قاچاق معکوس دارو دارد
نماینده نجفآباد با بیان اینکه دولت قبل شجاعت حذف ارز ترجیحی دارو را نداشت، گفت: تا پیش از اجرای طرح دارویار، ارز ۴۲۰۰ دارو به واردکنندگان داده میشد که این کار علاوه بر فساد و رانت گسترده، ضربه جبران ناپذیری به تولید داخل زده بود.
ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اجرای طرح دارویار، گفت: طرح دارویار خیلی زودتر از اینها باید اجرایی میشد چرا که تا پیش از این دولت با اختصاص ارز 4200 تومانی به دارو در واقع به واردکنندگان ارز ارزان میداد که این کار علاوه بر فساد و رانت گسترده برای یک عده، ضربه جبران ناپذیری نیز به تولید داخل زده بود و تولید دارو در کشور را از کار انداخته بود.
وی با بیان اینکه دولت با پرداخت ارز 4200 تومانی به واردات دارو در حقیقت تولیدکنندگان خارجی را تقویت میکرد که اکثر آنها اتفاقاً از دشمنان جمهوری اسلامی به شمار میروند، اظهار داشت: علاوه بر این قیمت پایین دارو در کشور باعث شده بود تا 30 درصد از داروهای وارداتی به شکل قاچاق معکوس از کشور خارج شود، به طوری که اختلاف قیمتی به قدری زیاد بود که داروهای قاچاق شده به افغانستان از نظر صرفه مالی این قابلیت را داشتند که بار دیگر به عراق یا ترکیه نیز قاچاق شوند.
نماینده نجفآباد در مجلس خاطرنشان کرده: همچنین قیمت پایین دارو به واسطه پرداخت یارانههای دولتی منجر به این شده بود که مردم بدون نیاز به نسخه پزشک، تعداد قابل توجهی از داروها را با قیمت ارزان تهیه کنند و در واقع یک داروخانه سیار در خانههایشان داشته باشند، بنابراین با اجرای طرح دارویار از این پس مبنای اختصاص یارانه به داروها نسخههای پزشکی خواهد بود که این مسئله بخش قابل توجهی از اسرافها در حوزه مصرف دارو در کشور را اصلاح میکند. علاوه بر این هم اکنون با استفاده از سامانه تی تک که در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد، این وزارتخانه قادر است به دقت میزان تولید دارو، درصد توزیع آن و میزان باقی مانده از یک دارو را به لحظه رصد کند.
ابوترابی با بیان اینکه "دارویار" طرحی بسیار کارآمد است که دولت قبل شجاعت اجرای آن را نداشت، عنوان کرد: طبیعتاً هر طرح بزرگی در ابتدای اجرا با کاستیها و ایراداتی همراه است که طرح دارویار نیز از این قاعده مستثنی نیست اما با عزمی که در وزارت بهداشت وجود دارد، به نظر میرسد این ایرادات نیز به مرور قابل حل است.
وی درباره عمده اعتراضات مردمی که از زمان اجرای طرح دارویار مطرح شده، گفت: بیشتر اعتراضات مربوط به بدهی دولت به داروخانهها بود که موجب این میشد که داروخانهها موجودی داروییشان کم شود که این مشکل نیز بر اساس آخرین پیگیریهای بنده، با پرداختهایی که در روزهای اخیر از سوی سازمان برنامه و بودجه به داروخانهها صورت گرفته، به مرور در حال حل شدن است.
**برخی اقدمات دولت سیزدهم در بهبود وضعیت معیشتی دهکهای پایین درآمدی
نماینده نجفآباد با اشاره به اقدامات مثبت دولت سیزدهم در یک سال گذشته در راستای بهبود شرایط معیشتی اقشار آسیبپذیر جامعه، تصریح کرد: بر اساس بودجه 1401 بیش از یک میلیون از 3 میلیون نفر خانوار تحت پوشش کمیته امداد آب و برق و گاز رایگان دریافت میکنند. همچنین در بحث دارو نیز 3 دهک پایین جامعه به شکل رایگان بیمه شدهاند. علاوه بر این وزارت ارتباطات اخیراً یک بسته اینترنت رایگان برای 3 دهک پایین درآمدی اختصاص داد که برآیند این خدمات از سوی دولت و مجلس نشان میدهد که عزمی جدی برای بهبود وضعیت معیشتی دهکهای پایین درآمدی در حاکمیت وجود دارد.
انتهای پیام/