کدام سنت‌ها و عزاداری‌های عاشورایی به ثبت ملی و جهانی رسیده‌اند؟ + فیلم


کدام سنت‌ها و عزاداری‌های عاشورایی به ثبت ملی و جهانی رسیده‌اند؟ + فیلم

سنت‌ها، آیین‌ها، رسوم، نمایش‌های مذهبی و به ویژه نوحه‌ها و عناصری که میراث ناملموس عاشورایی را شکل می‌دهند، در زمره مهمترین مواریث فرهنگی ناملموس اسلامی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آیین عزاداری ایام محرم در اقصی نقاط ایران یک رکن جدایی‌ناپذیر از فرهنگ ایرانی اسلامی است که در حقیقت یک عنصر اساسی تشکیل‌دهنده هویت ایران و ایرانی است.

بر همین اساس و از آنجایی که میراث فرهنگی هر کشور از اجزای مؤید فرهنگ و هویت هر کشور تشکیل شده است، بدون تردید می‌توان گفت آیین‌ها و رسوم مختلف عزاداری در ایران نیز از جمله مفاخر و میراث فرهنگی و تاریخی این مرز و بوم محسوب می‌شود که با توجه به برگزاری همه ساله آن و تکرار آن در ایام محرم و به‌ویژه روزهای تاسوعا و  عاشورا نقش بی‌بدیل و شگرفی در پویایی و معرفی تمدن ناب ایرانی اسلامی ایران زمین به جهانیان دارد.

در ویدیو ذیل، فهرستی از میراث ناملموس عاشورایی که جایگاه ویژه و پررنگی در فهرست میراث ملی ناملموس ایران را دارد، مشاهده خواهید کرد که این عناصر نه‌تنها از دارایی‌های مذهبی و اسلامی ایران زمین به شمار می‌رود بلکه جزء مهمترین و اصلی‌ترین المان‌های برتری و تفوق تاریخی و مذهبی ایران در مقایسه با سایرملت‌ها است.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی , عاشورا , تاسوعا , فهرست میراث جهانی یونسکو در ایران ,

میراث ناملموس عاشورایی که در رثا و عزای سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله حسین(ع) ظهور و بروز یافته و با محوریت واقعه عظیم کربلا و روایت‌های سوزناک آن شکل گرفته است، در زمره مهمترین مواریث فرهنگی ناملموس اسلامی قرار دارد.

سنت‌ها، آیین‌ها، رسوم، نمایش‌های مذهبی و به‌ویژه نوحه‌ها و عناصری که میراث ناملموس عاشورایی را شکل می‌دهند، به دلیل نقشی که در حیات دینی و اجتماعی مردم داشته سبب ساز وفاق ملی در میان ایرانیان فارغ از اختلافات مذهبی و قومی بوده است، چرا که حسین بن علی(ع) فارغ از نسب و کنیه و نژاد، برای ایرانیان، نماد آزادگی و ایثار است.

سنت‌هایی عاشورایی در تناسب با تنوعات فرهنگی، زبانی و جغرافیایی از اشکال و صور متنوعی برخوردار است و در هر دوره‌ای در ظرف زمان جای می‌گیرد. این میراث مهم بشری که در دوره‌های مختلف تاریخی به ویژه در دوره آل بویه، صفویه، قاجار شکل و شمایل خاصی پیدا کرده‌ است، دارای یک اصل واحد است.

گفتنی است در این میان، بازنمایی و شرح حماسه آزادگی که در میراث جهانی تعزیه به بهترین شکل به نمایش درآمده در سال 1389 نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌ است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon