استان مرکزی علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی از نظر نیروی انسانی نیز با کمبود روبه‌رو است


استان مرکزی علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی از نظر نیروی انسانی نیز با کمبود روبه‌رو است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: استان مرکزی علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی از نظر نیروی انسانی نیز با کمبود روبه‌رو است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از اراک ، محمد جمالیان عصر امروز در نشست با خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار با اشاره به نقش خبرنگاران در حوزه تاییدی سلامت انکارناپذیر است اظهار داشت: خبرنگاران نقش مهمی در پیشرفت و ارتقای حوزه‌ سلامت دارند و می‌توانند خلأها را پر کنند و در حوزه بهداشت و درمان به ویژه پاندمی کرونا همه خبرنگاران صادقانه و مجدانه با ما همراه بودند و همین طور نقش آنها در مهار کرونا انکارناپذیر است.

وی افزود: در این روزها که سرعت چرخش اطلاعات بسیار بالاست و فضای مجازی در دسترس همه است و به نوعی همه به این منبع عظیم  و گسترده‌ اطلاع‌رسانی متصل شده‌اند، کار خبرنگاران به خصوص خبرنگاران حوزه‌ سلامت بسیار حساس و نقش آنها در اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم و جامعه غیرقابل انکار است و مسلما پیگیری مطالبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و مجموع خواسته‌های مردم از طریق قلم بسیار کار استرس‌آفرینی است.

جمالیان ادامه داد: شغل خبرنگاری بسیار پر استرس و حساس است چرا که باید با وجود تمام مشغله و گرفتاری‌های روزمره خود، نیازهای مردم را مطالبه و در عین حال در این کار اخلاق‌مداری و اخلاق حرفه‌ای را نیز رعایت کنند که همین امر موجب شده سختی و مشکلات این حرفه را دو چندان کند.

وی عنوان کرد: در حوزه بهداشت و درمان در استان مرکزی دچار کمبود و از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی درگیر چالش هستیم و علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی از نظر نیروی انسانی نیز با کمبود روبه‌رو است و بر همین اساس برای جبران این کمبود اقداماتی چون بروزرسانی چارت سازمانی انجام گرفت و 7592 پست مصوب به 8417 پست ارتقا یافت و در سال گذشته نیروهای بسیاری جذب شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تصریح کرد: 764 نفر در سال گذشته و 119 نفر امسال تبدیل وضعیت شدند، در حوزه پرستاری که وضعیت بحرانی حاکم بود شرایط ترمیم شده است، تخت دیالیز از 112 تخت به 127 تخت، تخت روانپزشکی از 55 به 80 تخت و تخت فعال از 1773 به 1828 تخت افزایش یافت و به ازای هر هزار نفر جمعیت، 7.8 تخت سوختگی در اختیار است که باید این رقم افزایش یابد.

جمالیان افزود: اعمال جراحی در سال گذشته نسبت به سال 99، بالغ بر 6 درصد افزایش یافت به همین علت نصب و راه‌اندازی دستگاه شتاب دهنده بیمارستان آیت‌الله خوانساری، سی تی اسکن در بیمارستان امیرکبیر، 14 دستگاه اکسیژن ساز، ماموگرافی دیجیتال در آشتیان، MRI  دلیجان، بازسازی و احیای مرکز تصویربرداری بیمارستان امیرکبیر انجام شد، دستور نصب سی تی اسکن بیمارستان تفرش اخذ شده است و پیگیر راه اندازی این دستگاه در خنداب و کمیجان نیز هستیم و بیش از 150 میلیارد تومان با ارز دولتی تجهیزات به زیرساخت های درمانی و آموزشی استان اضافه شده است.

وی عنوان کرد : ساختار فیزیکی دانشگاه مشکل اصلی استان است چرا که بیمارستان ولیعصر(عج) اصلا وضعیت خوبی ندارد، بخش ارتوپدی بیمارستان مختلط است و این امر باعث شرمندگی دانشگاه شده است همینطور اتاق های بستری شلوغ است و بیمارستان امیرکبیر به عنوان سانتر کودکان وضعیتی بدتر از ولیعصر دارد و ساختمان بیمارستان به شدت قدیمی شده است و هزینه بسیاری صرف نگهداشت آن می شود، همچنین بیمارستان آیت‌الله طالقانی نیز وضعیت مطلوبی ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: کارهای مطالعاتی برای جایگزینی بیمارستان امیرکبیر شروع شده است و به محض افتتاح بیمارستان ولیعصر باید کار بیمارستان امیرکبیر آغاز شود و همینطور بخش های خصوصی در حوزه اطفال توانمندی بالایی ندارند که بتوانند خدمات این بیمارستان را ارائه کنند و باید این مطالبه به گوش مسئولان کشور برسد.

جمالیان افزود: با توجه به سفر ریاست جمهوری قول‌های خوبی بابت بیمارستان ولیعصر(عج) اراک، بیمارستان زنان و زایمان، سوانح و سوختگی و غیره داده شد که امیدواریم کارهای عمرانی در سال آتی قوت بگیرد.

وی عنوان کرد: پروژه بیمارستان ولیعصر اراک در واقع یک پروژه ملی است و اگر گفته می‌شود در جای مناسبی استقرار نیافته، تصمیم‌گیری مربوط به گذشته است و مجوز ساخت آن را از شهرداری اخذ شده و ما با وجود همه مشکلات کار را جلو می‌بریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: در اراک 34 مرکز جامع سلامت استیجاری داریم و ناچاریم به جای هزینه کردن مبالغ در حوزه پیشگیری، آن را صرف پرداخت اجاره کنیم و خوشبختانه تلاش هایی بابت تامین زمین و ساخت این مراکز در حال انجام است و همچنین جذب خیرین در حوزه بهداشت و درمان یکی از موفقیت های دانشگاه بود چرا که نگاه خیرین تغییر کرده است و در همه حوزه‌های بهداشت و درمان فعال شده‌اند.

وجود کارتخوان در مطب پزشکان اجباری است
 
«رضا شجاعی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با اشاره به ضرورت استفاده از کارتخوان در مطب پزشکان اظهار داشت: در صورت مشاهده اخذ پول نقد و نبود کارتخوان در مطب پزشکان آن را گزارش دهید.

وی افزود: وجود کارتخوان نه تنها در مطب پزشکان بلکه در کلیه صنوف اجباری است در این خصوص، در حوزه وزارت بهداشت و معاونت درمان، سامانه 190، برای پیگیری مواردی که از سوی مراجعین و خدمت گیرندگان گزارش می‌شود، وجود دارد و در صورت وجود گزارشات مکرر در خصوص عدم استفاده پزشکان از کارتخوان و درخواست وجه نقد برخوردهای لازم صورت می‌گیرد لذا مردم می‌توانند شکایات خود را در این خصوص با این سامانه به مسئولان انتقال بدهند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: در خصوص ثبت اینترنتی نسخ پزشکان، حرکت بزرگی انجام شده و نیازمند زیرساخت‌ها و باند بسیار زیادی است و نمی‌توان منکر وجود مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد ،شد.

شجاعی عنوان کرد: با این حال هر سیستمی در شروع کار مشکلاتی را همراه خود خواهد داشت با این وجود، در مورد بیماران اورژانسی یعنی بیمارانی که در سطح‌های 1 و 2 و 3 به بیمارستان مراجعه می‌کنند به هیچ عنوان خدمت‌رسانی به این بیماران، نیازمند صرف وقت برای ثبت نسخه الکترونیک نیست و زمانی که بیمار بدحالی به اورژانس مراجعه می‌کنند برای پذیرش و فرایند پرونده‌سازی و فوت وقت نباید صورت گیرد.

وی بیان کرد: در خصوص بیماران سطح 4 و 5 که بیماران سرپایی ما هستند زمانی که مراجعه می‌کنند این ثبت باید انجام گیرد و با وجود افزایش مراجعات به حوزه های وابسته به دانشگاه و مراکز درمانی امید است بیمه های سلامت و تامین اجتماعی با ایجاد زیر ساخت ها تمهیدات لازم را انجام داده تا مشکلاتی در خصوص سرعت وجود نداشته باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در اورژانس پیش بیمارستانی 115، ساختاری وجود داره به نام سیستم دیس پچ اورژانس که پاسخگوی تماس های تلفنی هستند با این حال، امسال 4600 تماس مزاحمت تلفنی برای اورژانس 115 اتفاق افتاد که ازین تعداد، 1677 مورد آن در ماه گذشته بوده است لذا منطقی است که این‌ سیستم دیس پچ سوالاتی را از افراد بپرسند تا تشخیص دهند که این تماسی که صورت گرفته مزاحمت تلفنی است یا خیر؟ همچنین سوالاتی در این خصوص پرسیده می‌شود برای تعیین متخصص همراه و نوع وسیله نقلیه و امکاناتی که استفاده می‌شود، نیز بکار برده می‌شود، بنابراین سوالات تاحدودی منطقی هستند با این وجود در مواردی که کم و کاستی هایی وجود دارد مردم می‌توانند مشکلات خود را از طریق صندوق های ارتباط مستقیم با رئیس بیمارستان، در میان گذاشته تا در اسرع وقت مورد پیگیری قرار گیرد.

شجاعی بیان کرد: در خصوص دقت دستگاه های آزمایشگاه لازم به ذکر است برخی از آزمایشات نیازمند تکرار مجدد هستند و باید دوباره چک شوند با این حال در مراکز دولتی و خصوصی ضریب خطای مشخصی برای دستگاه های آزمایشگاه و نیروهای انسانی تعیین می‌شود و طبیعتا بخاطر اینکه مراجعات آزمایشگاهی به مراکز دولتی با مراکز خصوصی قابل قیاس نیست به نسبت ضریب خطا نیز بالاتر می‌رود و مشکل وقتی نیازمند بررسی است که این خطاها از آستانه تعیین شده و حد استاندارد بالاتر رود ولیکن مراکزی که در حوزه دانشگاه وجود دارد همچنین مراکز حوزه فیزیو تراپی و کاردرمانی شنوایی سنجی و گفتار درمانی به قدری بروز هستند که مشابه آن در بخش خصوصی وجود ندارد لذا مردم می‌توانند با مراجعه به مراکز دولتی از این امکانات بهره مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در مورد استفاده از ماسک در سازمان ها، متولی امر ایجاد هر بحث پیگیری و  معضل ماسک و الکل برای هر سازمان خود آن سازمان است و دانشگاه متولی تامین نیازهای سازمان های دیگر نیست و خود سازمان از طرف ستاد کرونا موظف به تامین نیازهای بهداشتی خود هستند. 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افرود: در خصوص تاسیس مراکز درمانی و بیمارستان در شهرستان‌های کوچک توسط خیرین ایجاد سازه یک مرکز درمانی در یک شهر و منطقه کوچک و با جمعیت کم، نیازمند نیروهای درمانی، پزشکان متخصص، کادر درمان مجرب، زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی است که این مسئله هزینه هنگفتی را به دانشگاه تحمیل می‌کند بنابر این تاسیس بیمارستان در این مناطق کار به صرفه اقتصادی نیست ولی مرکز جامع سلامت به صورت کارآمد می‌تواند وجود داشته باشد با این حال می‌توان در خصوص بودجه‌هایی که خیرین صرف می‌کنند مدیریت بهتری صورت گرفته شود و در جایگاه‌هایی صرف شود که دانشگاه به آن نیاز دارد که در حال حاضر با توجه به افزایش ظرفیت رشته‌های دانشگاهی بزرگ‌ترین دغدغه ما تامین اسکان دانشجویان است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon