‌فاجعه نیروی انسانی در حوزه پزشکی/ ‌تعداد دانشجویان پزشکی کاهش یافت


‌فاجعه نیروی انسانی در حوزه پزشکی/ ‌تعداد دانشجویان پزشکی کاهش یافت

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان اصفهان با اشاره لزوم اختصاص بودجه کافی به بیمه‌ها برای تعرفه‌گذاری ، گفت: نباید سلامت مردم به خطر بیفتد، اگر مجلس بودجه بیمه‌ها را به خوبی تخصیص دهد تعرفه‌گذاری‌های جدید به مردم فشاری وارد نخواهد کرد.

به  گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان،  کامران منتظری عصر امروز در نشست خبری اظهار داشت:  بیش از 25 سال است که سازمان نظام پزشکی در اعطای مجوز فعالیت، اجازه کار و پروانه مطب و رسیدگی به تخلفات و مسائل حوزه پزشکی فعالیت می‌کند و اکنون یکی از چالش‌های اصلی این است که تعرفه گذاری از سازمان پزشکی گرفته و به عهده عده‌ای که نه اطلاعات کامل دارند و نه از مسائل پزشکی مطلع هستند واگذار شده، امیدوارم در قانون جدید تعرفه گذاری به سازمان نظام پزشکی برگردد.

وی افزود: امنیت و سلامت دو پایه اصلی انسان است و در هر کدام اختلال ایجاد شود مشکلاتی به وجود می‌آورد ، متاسفانه در سال‌های اخیر به موضوع سلامت مانند امنیت اهمیت داده نمی‌شود و اگر سلامت در جامعه دیده نشود مردم آسیب می‌بینند.

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه باید از سلامت جامعه حمایت شود، گفت: برای این کار به نیروی انسانی، تجهیزات و قوانین نیروی انسانی نیاز دارد که مهم‌ترین ابزار آن مردم و دستگاه‌های بالادست هستند.

منتظری ادامه داد: امروزه با فاجعه نیروی انسانی در حوزه پزشکی رو به رو هستیم. باید به مسئولان  راهکار داده شود و با دید باز گوش کنند،  چرا که کاهش تعداد دانشجویان پزشکی باعث کاهش تعداد متخصصان در آینده می‌شود.

وی تصریح کرد: اکنون با جمعیت جوان مواجه هستیم ولی تا چند سال آینده جمعیت کشور به سوی سالمندی حرکت می‌کند و نیروی کار جوان در کشور وجود نخواهد داشت، باید کاری کرد تا جامعه تمایل به فرزندآوری کند راهکارها و شیوه نامه‌های صحیح افزایش جمعیت سالم داده شود تا جامعه‌ای سلامت داشته باشیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره اینکه باید مجلس بودجه کافی به بیمه‌ها بدهد تا تعرفه گذاری مناسب در نظر گرفته شود، گفت: نباید سلامت مردم به خطر بیفتد، اگر مجلس بودجه بیمه‌ها را به خوبی تخصیص دهد تعرفه‌گذاری‌های جدید به مردم فشاری وارد نخواهد کرد چرا که قرار نیست مردم چنین هزینه‌هایی پرداخت کنند و این وظیفه دولت است که به موضوع پرداخت از بیمه‌ها ورود کند و در سیکل منفی که اکنون ایجاد شده برخی پزشکان از طریق دیگری هزینه دریافت می‌کنند و یا در درمان کم کاری می‌کنند که این مسائل به مردم لطمه می‌زند.

منتظری ادامه داد: تغذیه سالم نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی افراد جامعه دارد و اگر خانواده‌ها بتوانند به سمت تغذیه سالم بروند و از مصرف مواد ناسالم خودداری کنند، می‌توانند به حفظ سلامت خود و خانواده کمک کنند.

وی تصریح کرد: تعداد محدودی از جنین‌هایی که در طرح غربالگری سقط شدند سالم بودند و تنها 10 تا 15 هزار کودک در سال به طور قانونی سقط می‌شوند و عمده آنها جنین‌های ناسالم بودند و غربالگری امری واجب است و حذف آن راه افزایش جمعیت نیست.

نایب رئیس هیات مدیره سازمان با اشاره به حذف ارز ترجیحی از دارو، اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی از بیست و سوم تیرماه ابلاغ شد این در حالی است که افزایش هزینه‌های تولید در صنایع داروسازی پیش از این بخش دارو را تحت تاثیر قرار داده بود، سیستم دارویی ناشی از افزایش قیمت دارو با مشکلاتی مواجه شد این چرخه تولید دارو دارای قیمت تمام شده است که اگر پرداخت نشود، تعطیل می‌شود همانطور که کمبود دارو در داروخانه‌ها دیده می‌شود.

بهزاد ذوالفقاری افزود: سازمان‌های بیمه در سال‌های گذشته نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و با فشارهایی که ایجاد شد در نهایت مبلغ پرداخت شد دولت اکنون تعهد داده که مابه التفاوت هزینه تولید دارو را بیمه‌ها پرداخت کنند اما بیمه‌ها این مسئولیت را تا کنون نپذیرفته‌اند.

نایب رئیس هیات مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه منابع محدود است و با شعار نمی‌شود کار را حل کرد، گفت: کسی که بدون علم کاری را انجام بدهد به جامعه ظلم کرده و متاسفانه در سیستم فعلی، تضاد منافع منجر به عدم رسیدگی به مسائل حوزه سلامت شده است.

ذوالفقاری ادامه داد: طرح حذف ارز ترجیحی اقدام خوبی است و باید اجرایی می‌شد، ولی اگر انجام نمی‌شد مشکلاتی به وجود می آورد هر چند باید این طرح به خوبی مدیریت شود تا دود آن به چشم مردم نرود.

وی تصریح کرد: هیات وزیران برای تسهیل کسب و کارهای اینترنتی در تاریخ پنجم تیر ماه مصوبه‌ای داشته که بر اساس آن اعلام شده پلتفرم‌ها به شکل رقابتی وارد حوزه توزیع دارو شوند و باعث از بین بردن نقش داروساز و داروخانه شوند و در نتیجه سلامت مردم به خطر بیفتد.

انتقاد رئیس نظام پزشکی از توزیع نامناسب پزشکان/ 40 درصد پزشکان متخصص در 5 کلانشهر ساکن هستند

مردم بر اساس قانون تنها 30درصد هزینه‌های درمان را باید بپردازند

قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در هیچ‌یک از قانون‌گذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌های حوزه سلامت، نقطه نظرات نظام پزشکی و انجمن‌های این حوزه درنظر گرفته نمی‌شود، اظهار داشت: کالا یا خدمت سلامت با سایر خدمات تفاوت زیادی دارد، یکی از این تفاوت‌ها، اطلاعات دریافت‌کننده خدمت با ارائه آن است.

محسن مصلحی افزود: در برنامه سوم توسعه تا کنون و همه اسناد بالادستی برای همه دست‌اندرکاران حوزه سلامت چهار تکلیف تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای همه ایرانیان، برنامه سطح‌بندی خدمات نظام ارجاع و پزشک خانواده، تدوین و ابلاغ آئین‌نامه‌های بالینی و محاسبه و ابلاغ قیمت تمام شده واقعی خدمات را مشخص کرده است، اما متأسفانه هیچ‌یک از این قوانین اجرایی نشده است.

قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه در آینده نزدیک، کیفیت و کمیت خدمات به شدت در کشور کاهش خواهد یافت، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعداد متقاضیان تأسیس و توسعه مراکز پزشکی بسیار کم شده است.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد حوزه سلامت به یک استندآپ کمدی تبدیل شده است تا هربار در آن برنامه‌ای اجرا شود. بالغ بر 180 هزار میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت هزینه شد که نتیجه قابل قبولی در بر نداشت.

مصلحی تصریح کرد: مردم بر اساس قانون تنها 30 درصد هزینه‌های درمان را باید بپردازند اما به دلیل تعیین نشدن قیمت تمام شده خدمات بیمه، امروز هزینه‌های بیشتری به مردم تحمیل می‌شود و امروز سلامت اجتماعی، روحی و جسمی مردم به خطر افتاده است.

انتهای پیام/166/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon