کانون وکلای دادگستری مرکز "وکالت تخصصی" را شروع کرد

کانون وکلای دادگستری مرکز "وکالت تخصصی" را شروع کرد

مرکز آموزش علمی ـ کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز، آموزش وکالت تخصصی را آغاز کرد. ثبت این دوره در ۴ دپارتمان تخصصی از امروز آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نشست تبیین راه‌اندازی دوره‌های وکالت تخصصی مرکز آموزش علمی ـ کاربردی مرکز وکلای دادگستری مرکز، بعد از ظهر امروز در محل این مرکز آموزشی برگزار شد.

هوشنگ پوربابایی، رئیس مرکز آموزش علمی ـ کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز و مسئول برگزاری دوره‌های تخصصی وکالت در خصوص تبیین این دوره گفت: در کشور از سال 1307 به بعد وکیل دادگستری داریم و از آن سال پروانه وکالت صادر شده است. در سال 1333 لایحه استقلال تصویب شد و کانون وکلای دادگستری مستقل شد و الان بین 60 تا 80 هزار وکیل دادگستری در کشور فعالیت می‌کند.

وی افزود: کانون وکلای دادگستری از قدیم دغدغه راه‌اندازی یک مرکز علمی پژوهشی را داشت تا وکلا در آن در حوزه‌ها و رشته‌های مختلف متخصص شوند. در تمام دنیا وکلا عام نیستند و فقط پرونده‌هایی را می‌پذیرند که در آن رشته تخصص دارند. تخصصی نبودن وکالت با حقوق ملت هم در تضاد است. تلقی مردم این است که وقتی سراغ وکیل دادگستری می‌رویم در پرونده احقاق حق خواهد شد اما وقتی وکیل تخصصی نیست و در آن پرونده مطالعه تخصصی ندارد در محکمه محکوم می‌شود و به این صورت حق موکل او هم تضییع خواهد شد.

پوربابایی ادامه داد: کانون وکلای دادگستری مرکز از 12 سال قبل مجوز دانشگاهی گرفت که به دنبال اخذ مجوز تخصصی شدن بود تا وکلا را متخصص کند. این پروسه به‌طول انجامید تا اینکه در هیئت مدیره دو دوره قبل تصمیم گرفته شد که مجوز آموزش تخصصی اخذ شود. با وزارت علوم و دانشگاه جامع علمی – کاربردی مذاکره کردیم و پس از اخذ مجوز، 4 دپارتمان حقوق خصوصی، دپارتمان حقوق بین‌الملل، دپارتمان جزا و جرم‌شناسی و دپارتمان حقوق عمومی را در این مرکز آموزشی راه‌اندازی کردیم. در هر کدام از این دپارتمان‌ها هم کمیته‌های زیرمجموعه آن را ایجاد کردیم؛ از جمله حقوق بانکی، حقوق اراضی، دعاوی کیفری جنایی، دعاوی کیفری فرهنگ و رسانه، دعاوی کیفری خانواده، دعاوی اقتصادی، دعاوی بیمه و ... .

وی افزود: در هر کدام از این کمیته‌ها متخصصین رشته‌ها را برای تدریس انتخاب کردیم که اعضای آن ترکیبی از اساتید دانشگاه، پیشکسوتان دستگاه قضا و مدیران اجرایی که در آن حوزه تخصصی کار کرده‌اند است تا از زوایای مختلف به موضوع پرداخته شود. همچنین کمیته تدوین سرفصل برای آموزش وکیل، راه‌اندازی شد و به مدت دو سال برای تدوین سرفصل دروس جلسه برگزار و مطالعه شد و سرفصل‌ها به تصویب رسید.

رئیس مرکز آموزش علمی - کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه این طرح برگرفته از مدرسه وکالت فرانسه و بومی‌سازی شده است، ادامه داد: توافق کردیم که بعد از گذراندن دوره‌های آموزشی بسیار مفصل و دقیق و اخذ آزمون و کسب نمره قبولی، گواهینامه تخصصی به وکیل تخصصی ارائه دهیم که مورد تأیید وزارت علوم و کانون وکلای دادگستری مرکز است.

وی افزود: اساتید ما ترکیبی از پیشکسوتان دستگاه قضا، اساتید دانشگاه، وکلای مبرز و بعضاً مسئولینی که در حوزه‌های مربوطه مثلآً بیمه هواپیما و کشتی کار کرده‌اند، است.

پوربابایی تأکید کرد: بعد از اخذ مجوز و تعیین سرفصل‌هاف برگزاری دوره وکالت تخصصی را اطلاع‌رسانی کردیم که استقبال بی‌نظیری از آن شد و ظرف 48 ساعت 2 هزار وکیل در حوزه‌های اعلام شده ثبت‌نام کردند.

وی افزود: بر اساس ماده 22 آیین‌نامه حق‌الوکاله وکلای دادگستری که قوه قضائیه آن را تصویب کرده، کانون‌ها را موظف کرده که به تخصصی شدن امر وکالت گرایش پیدا کنند و حتی برای تشویق این کار اعلام کرده وکلای متخصص 10 درصد حق‌الوکاله بیشتری نسبت به وکلای غیرمتخصص دریافت کنند.

وی تأکید کرد: با توجه به تکثر و تعدد قوانین و پیشرفت‌های علمی این انتظار وجود ندارد که وکیل دادگستری ما محیط و محاط بر تمام قوانین باشد و از سویی دیگر وکیل متخصص به کمک دستگاه قضا می‌آید و قوانین و مقررات را به دستگاه قضا اعلام می‌کند و باعث شود آرای قضائی متقن‌تر باشند و بار علمی دستگاه قضا بیشتر شود و در نتیجه حقوق ملت در دستگاه قضائی با قاضی و وکیل غیرمتخصص کمتر تضییع خواهد شد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: کانون وکلای دادگستری برای نخستین بار در خاورمیانه تخصصی شدن وکالت را شروع کرده است؛ البته خوشحالیم که مرکز مشاوران هم بعد از ما این کار را شروع کرده و امیدواریم کانون‌های وکلای سراسر کشور هم این کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: امروز (یکشنبه 23 مرداد) روز اول دوره اول ثبت‌نام است‌ و از هفته بعد کلاس‌ها شروع می‌شود. در این دوره فقط وکلای کانون‌ها امکان ثبت نام دارد و طول دوره 2 ماه و یک ترم آموزشی 100 ساعته است. هزینه دوره‌ها در کمیته شهریه تعیین شده و هدف این بود که مبلغ آن زیاد نباشد، نگاه ما انتفاعی نیست و هزینه‌ها دوره اقساطی اخذ می‌شود.

پوربابائی همچنین با اظهار اینکه از حضور قضات در این دوره‌های تخصصی هم به منظور استفاده از کمک فکری آنها و هم برای استفاده از دوره‌های آموزشی استقبال می‌کنیم، گفت: علت برگزاری دوره برداشت‌های ما از آمار پرونده‌ها و مشکلاتی است که مردم در جامعه دارند.

وی همچنین با بیان اینکه با 100 ساعت آموزش نمی‌توان وکیل تخصصی تربیت کرد، گفت: در این باره با محدودیت‌هایی مواجه هستیم اما برای آینده این برنامه را در نظر داریم که آموزش تخصص‌ها را پیشرفته‌تر و در زیررشته‌ها انجام دهیم.

پوربابایی ادامه داد: یکی از کارهای کانون وکلای دادگستری این است که اسامی وکلای متخصص که برای آنها گواهینامه صادر شده را در سایت معرفی کند تا مردم با آنها آشنا شوند و به آنها مراجعه کنند.

مسئول برگزاری دوره‌های تخصصی وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز در ادامه در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره ممنوع بودن شرکت وکلای مرکز وکلای قوه قضائیه در این دوره‌ها، با تأکید بر اینکه هدف کانون از برگزاری این دوره ارتقای نهاد وکالت است، گفت: ما برای اولین بار در کشور این تخصصی شدن را اجرا می‌کنیم و از طرفی در کل کشور حدود 60 هزار وکیل داریم که باید آموزش تخصصی ببینند. همچنین امکانات برای برگزاری این دوره‌ها با تعداد متقاضی بیشتر نداریم. مرکز وکلا هم بعد از اینکه ما اعلام کردیم قصد داریم دوره‌های وکالت تخصصی را برگزار کنیم، اعلام کرد که دوره وکالت تخصصی خود را برگزار می‌کنیم.

وی افزود: ما به دلیل محدودیت امکانات نمی‌توانیم وکلای مرکز را در این دوره‌ها بپذیریم اما این آمادگی را داریم که این دوره‌ها را برای آنها هم برگزار کنیم؛ مشروط بر اینکه قوه قضائیه این کار را از ما بخواهد و برگزاری دوره‌ها تحت شرایط و مقررات خاصی باشد. تأکید ما این است که نگاه ما در برگزاری این دوره‌ها ملی است.

پوربابایی در پایان گفت: به نظر من وکلایی که الان معتقدند با وکالت عمومی درآمد مکفی ندارند، با ورود به حوزه تخصصی درآمدشان به مراتب بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon