بررسی موانع جوانی جمعیت در استان کردستان/هزینه‌های درمان ناباروری پرداخت می‌شود


بررسی موانع جوانی جمعیت در استان کردستان/هزینه‌های درمان ناباروری پرداخت می‌شود

موانع جوانی جمعیت در استان کردستان بررسی و مسئولان استانی بر پرداخت هزینه‌های درمان ناباروری و رفع مشکلات این حوزه تاکید دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان عصر امروز در دومین جلسه ستاد استانی جوانی جمعیت و حمایت از تحکیم بنیان خانواده که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: زمان طولانی مابین جلسات یکی از ایرادات جدی کار بوده و باید این نشست‌ها با برنامه و ارائه راهکار باشد.

مهدی رمضانی افزایش جمعیت جامعه را یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری خواند و افزود: جوانی جمعیت یکی از راهبردی‌ترین و مهمترین موضوعات کنونی کشور بوده که باید متناسب با سیاست‌ها در سطح استان دنبال شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه کاش این جلسه به صورت اندیشه‌ورزی برگزار و از مدیران بابت اینکه چرا در حوزه جمعیت مشکل داریم، سوال می‌شد، تصریح کرد: درمان زوج‌های نابارور و تغییر نگرش جامعه یکی از راهکارهای رفع مشکلات این حوزه است که باید یک کار مطالعاتی جدی توسط دانشگاه و دغدغه‌مندان جامعه صورت گیرد که چرا جامعه نسبت به افزایش جمعیت و موضوعات نسل جوان و ازدواج حساسیت لازم را ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات حوزه درمان، کمبود پزشک و تجهیزات پزشکی در مراکز درمان ناباروری حل شود، گفت: ما باید یک افق ده ساله ترسیم‌ و تا چند سال آینده، در حوزه ناباروری متخصص داشته باشیم.

رمضانی با ذکر اینکه برای تحقق سیاست‌ها هدف‌گذاری کوتاه مدت، میان مدت و‌ طولانی مدت ضروری است، خاطرنشان کرد: در حوزه مراکز درمان ناباروری و تجهیزات ما خیرین سلامتی داریم‌ که باید از آنها برای سرمایه‌گذاری دعوت و به آنها جهت دهیم تا استان کردستان مرجعیت درمان ناباروری شود. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با ذکر اینکه ما متخصصان خوبی در این حوزه درمان ناباروری داریم و‌ می‌توانیم متخصص‌های بهتری تربیت کنیم، یادآور شد: برای طب سنتی می‌توان از توان مراکز داروهای گیاهی و طب سنتی سطح استان به نحو مطلوب بهره‌مند شد.

درمان زوج‌های نابارور کردستان در اولویت است

لیلا آژیر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات مرکز درمان ناباروری بیمارستان بعثت سنندج اظهار کرد: درمان زوج‌های نابارور جزو برنامه‌های اولویت‌دار است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما عدم پیگیری ماده 16 و ماده 17 است افزود: بر اساس ماده 17 زنانی که از 9ماه مرخصی زایمان استفاده کرده‌اند، باید مزایا و حقوق خود را کامل دریافت کنند که تاکنون این امر محقق نشده و عائله‌مندی آقایان نیز همچنان مغفول مانده که امیدواریم سازمان تامین اجتماعی این موارد را پیگیری کند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان خاطرنشان کرد: بحث جوانی جمعیت دغدغه مقام معظم رهبری بوده و باید دستگاه‌های مرتبط در این راستا پای کار باشند چراکه در این زمینه عملکرد آنها رصد و ارزیابی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها گزارش عملکرد، موانع و برنامه‌های‌شان را این حوزه به ما منعکس کنند، عنوان کرد: مشکلات پیش‌روی اجرای طرح جوانی جمعیت به مرکز منعکس و پیگیری خواهد شد.

آژیر با بیان اینکه یکی از مطالبات مردم دریافت تسهیلات ازدواج و فرزند‌آوری است، اذعان کرد: در برخی شهرستان‌ها مشکلات پرداخت تسهیلات و وجود نوبت‌های طولانی موجب ایجاد مشکلات و‌ معضلاتی برای مردم شده است.

مرکز جدید ناباروری در سقز راه‌اندازی می‌شود

مهدی فتحی‌پور، معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در ادامه این جلسه از فعالیت مراکز ناباروری سطح سه در استان خبر داد و اظهار داشت: در مراکز سطح سه علاوه‌بر درمان‌های جراحی و دارویی، خدمات Ivf,lcsl ارائه و 15درصد کارهای تخصصی انجام می‌شود.

وی گفت: در گذشته کاهش مراجعان به مرکز ناباروری، عدم پوشش بیمه‌ای داروها و خدمات از مشکلات اساسی این حوزه بود که با تعامل وزارت بهداشت با بیمه‌ها این معضل برطرف و کلیه خدمات بستری در حیطه ناباروری و نازایی تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار گرفته است.

فتحی‌پور با ابراز تاسف از اینکه مراکز سطح دو ناباروری در استان کردستان نداریم، تشریح کرد: رسالت دانشگاه توسعه مراکز خصوصی و سطح دو در شهرستان‌ها است و قرار است این مرکز در سقز و مریوان احداث شود و درخواست تجهیزات داده شده و امیدواریم در طول سال‌جاری انجام شود.

وی در خصوص تسهیلات پرداختی به زوج‌های نابارور افزود: تاکنون به زوج‌های نابارور بالغ بر 210فقره تسهیلات قرض‌الحسنه با باز پرداخت طولانی مدت پرداخت شده است. 

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه در سال گذشته 3هزار و 892نفر به مرکز ناباروری بیمارستان بعثت سنندج مراجعه کرده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد 37مورد lul و101مورد lvf و 165مورد انتقال و 102مورد پانکچرو بوده است.

وی اضافه کرد: در سه ماهه نخست سال‌جاری نیز 1224 نفر به این مرکز مراجعه کرده که 36مورد lul و 45 مورد lcsl و 49مورد پانکچر بوده و این کلینیک 5روز در هفته فعال است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: فاکتورهای متعددی در بحث ناباروری دخیل است که شامل سن باروری، تعداد باروری، علت ناباروری ثانویه، نوع جراحی، مشکلات ناباروری، علت ناباروری اولیه، زمان القا قبل از تلقیح تاثیر گذار بوده و در کنار آن مراقبت هایی که توسط مادر انجام می‌شود که ریت موفقیت در استان کردستان در بحث ناباروری 25درصد است.

پرداخت 1.5میلیارد ریال هزینه‌های ناباروری در کردستان

انور اسماعیلی، مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان نیز در این جلسه گفت: برای حوزه ناباروری ما قبل از باروری، دوران باروری و بعد از باروری داریم که قبل ازباروری سه دهک اول را طبق دستورالعمل هیئت وزیران به صورت رایگان بیمه کرده و مشابه یک کارمند از خدمات بیمه بهره‌مند خواهند شد و در حین باروری نیز تحت پوشش قرار دارند و اگر نابارور باشند، خدماتی طبق ابلاغیه وزارت بهداشت از طریق سامانه تحت پوشش ارائه خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه پوشش ناباروری سرپایی 70درصد تعرفه دولتی در بخش دولتی و 30درصد خصوصی تحت پوشش قرار می‌دهد، افزود: در بخش بستری، پوشش 90درصد است که باید برای استان‌های کم برخوردار پوشش تعرفه‌های آنها را متفاوت از استان‌های دیگر ببینیم و این معضل از خارج از استان حل شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با اشاره به اینکه بیش از 60درصد تحت پوشش بیمه سلامت هستند، خاطرنشان کرد: از دی ماه سال گذشته تاکنون یک میلیارد و 500میلیون ریال اعتبار جذب شده و جذب اعتبار در حوزه ناباروری بسیار پایین است که امیدواریم با احداث مراکز درمان ناباروری از رفتن مردم به شهرهای مجاور جلوگیری شود.

اننهای پیام/481/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon