مصوبات راهبردی سفر رئیس‌جمهور به لرستان به کجا رسید؟/ روزهای خوش توسعه پس از سال‌ها رکود


مصوبات راهبردی سفر رئیس‌جمهور به لرستان به کجا رسید؟/ روزهای خوش توسعه پس از سال‌ها رکود

رئیس سازمان برنامه ریزی وبودجه لرستان آخرین وضعیت پروژه های عمرانی مصوبه سفر رئیس جمهور به استان را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، آیت الله رئیسی رئیس‌ جمهور و هیئت دولت 19 آذرماه 1400 در سفری یک روزه استان لرستان را به‌عنوان مقصد یازدهمین سفر استانی خود در دولت سیزدهم انتخاب کردند تا از نزدیک در جریان وضعیت استان قرار بگیرند.

فرهاد زیویار استاندار لرستان قبل از سفر آیت‌الله رئیسی به این استان در مدت دو ماه با سفر به شهرستان‌های مختلف لرستان و تشکیل جلسات مستمر با کارشناسان، گزارشی دقیق از وضعیت این استان در بخش‌های مختلف تهیه و به رئیس‌جمهور و هیئت دولت تحویل داد تا با آگاهی کامل به لرستان سفر و مصوبات و اعتبارات خوبی تصویب کنند.

سفر هیئت دولت سیزدهم به لرستان، 180 مصوبه با 6500 میلیارد تومان اعتبار عمرانی و در مجموع سقف اعتبارات  16 هزار میلیارد و 289 میلیارد تومان به اضافه 340 میلیون یورو تسهیلات ارزی برای این استان به‌دنبال داشت که به اذعان کارشناسان، مصوبات و اعتبارات خیلی خوبی برای توسعه لرستان بوده و در دولت‌های قبل این مقدار اعتبارات و مصوبات دقیق و کاربردی سابقه نداشته است.

استاندار لرستان و دیگر مسؤلان مربوط از آذرماه 1400 تاکنون که هشت ماه از سفر آیت الله رئیسی به این استان گذشته  پیگیری‌های فراوانی در پایتخت برای جذب اعتبارات، جذب سرمایه‌گذار و راه‌اندازی پروژه‌های راکد و تعطیل‌شده لرستان داشته‌اند. 

حالا بعد از گذشت هشت ماه از سفر رئیس‌جمهور به لرستان و در آستانه هفته دولت برای بررسی وضعیت مهمترین مصوبات عمرانی سفر هیئت دولت به این استان و همچنین جذب اعتبارات به سراغ رئیس‌ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان لرستان رفتیم که بخش نخست این گفت‌وگو در زیر آمده است:

سمانه حسن‌پور در گفت‌و گو با  خبرنگار تسنیم  با اشاره به مصوبات سفر 19 آذر سال 1400 به استان لرستان گفت: پول نقدی خوبی  به سد کمندان، سد تاج امیر، کلیه چهارخطه‌های لرستان به‌ویژه قطعه تونل اسپژ، چهار خطه  ازنا - شازند، داران- دورود  بعد از سفر رئیس‌جمهور به این پروژه‌ها اختصاص پیدا کرد و همه فعال است.

احیای پروژه بیمارستان نیایش پس از سفر رئیس جمهور

وی در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در رابطه با پروژه‌های درمانی مصوبات سفر رئیس‌جمهور تصریح کرد: بیمارستان‌ نیمه‌تمام نیایش خرم‌آباد که تعطیل شده بود پس از سفر رئیس‌جمهور احیا شد و در حال حاضر پیشرفت خوبی دارد، جهت تکمیل این بیمارستان به دنبال بحث ماده 56 و اخذ مابقی اعتبارات  این پروژه هستیم  که طی بازه زمانی تعیین‌شده به بهره‌برداری برسد.

حسن‌پور گفت: 24 میلیارد و 500 میلیون تومان جهت تکمیل بیمارستان نیایش از محل سفر تخصیص نقدی پرداخت شده است و در حال حاضر40 درصد  پیشرفت  فیزیکی دارد. 

وی تصریح کرد: حدود 400 میلیارد تومان جهت تکمیل بیمارستان در سفر رئیس‌جمهور مصوب شده که مقرر شد از سه منبع ماده 56، منابع داخلی وزارت بهداشت و تعهد سازمان  برنامه‌ریزی و بودجه کشور تأمین شود و خوشبختانه سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور تعهد خودش را  برای 1400 و قسمتی از تعهد 1401 را انجام داده است.  

بررسی مشکلات فنی بیمارستان دورود جهت تعیین تکلیف

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان در رابطه با آخرین وضعیت بیمارستان دورود به‌عنوان یکی از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به این استان خاطرنشان کرد: بیمارستان دورود به‌دلیل اینکه  نزدیک بستر رودخانه است باید وزارت بهداشت مستندات مطالعات این پروژه مبنی بر استحکام لازم  از جهت فنی ارائه بدهد ولی در حال حاضر با نظارت سازمان برنامه‌ریزی  کشور به‌لحاظ فنی متوقف شده است.

وی اظهار داشت: با تأکید و دستور استاندار لرستان جهت تعیین تکلیف بیمارستان دورود از طریق سازمان برنامه‌ریزی کشور و علوم پزشکی نیز از طریق  وزارت بهداشت در حال پیگیری هستیم و مقرر شد به‌زودی  معاون مربوط وزارت بهداشت به این استان سفر کند ومسائل فنی پروژه بررسی شود.

حسن‌پور با اشاره به پروژه راه‌آهن  دورود- خرم‌آباد- اندیمشک افزود: راه‌آهن یکی از پروژه های مهم و کلیدی لرستان است  که با دستور مستقیم رئیس‌جمهور در سفر به این استان جان تازه‌ای  گرفت. 

قرارگیری پروژه راه آهن روی ریل اجرا با دستور رئیس جمهور

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه لرستان عنوان کرد:  تکمیل پروژه راه‌آهن حدود 960  میلیارد تومان پس از سفر رئیس جمهور و دستور ویژه جهت با پیگیری‌های  استاندار و تیم این استان امسال  از محل تهاتر نفت دارد  و همچنین بین 100  تا 300 میلیارد تومان از تهاتر نفت سال 1400 به این پروژه اختصاص داده شده است.

وی بیان کرد: پیگیری‌های زیادی برای حل مشکلات قراردادی پروژه  انجام شد و موضوع در شورای عالی فنی کشور طرح و به‌زودی در مشکلات قراردادی این پروژه حل و بر روی ریل اجرا قرار می‌گیرد.

حسن‌پور در رابطه با میزان اعتبار پروژه راه آهن به خبرنگار تسنیم گفت: خوشبختانه پروژه راه‌آهن در سال 1401 علاوه بر 960 میلیارد تومان اعتبار تهاتر نفت  و 240 میلیارد تومان از پیوست شماره یک به پروژه راه‌آهن تخصیص داده شده است.

وی با بیان اینکه پروژه راه‌آهن لرستان بر اساس دستور رئیس‌جمهور طی سه سال باید به بهره‌برداری برسد تصریح کرد:  پس از رفع مشکلات قراردادی پروژه با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده این پروژه را 2 سال  با شتاب جلو می‌برد. 

جهش به سمت پیشرفت اقتصادی با تکمیل پروژه راه آهن

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان خاطر نشان کرد: حدود 6 هزار میلیارد تومان بر اساس برآورد اولیه جهت تکمیل  قطعه دورود - خرم‌آباد و تکمیل کامل راه آهن از دورود تا اندیمشک حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر  اهمیت راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیمشک اظهار داشت: حمل‌ونقل  زیر ساختی است که سر ریز آن به کلیه حوزه‌های اقتصادی می‌رسد، حمل‌ونقل جهت جهش به‌سمت پیشرفت اقتصادی بسیار مهم است.

حسن‌پور افزود: حمل‌ونقل ریلی و ایجاد راه‌آهن در  حوزه‌ی اقتصادی با ورود مواد اولیه ارزان  به استان لرستان بهای تمام شده کالا کاهش  و بازار رسانی‌ها را بهتر و بیشتر می‌کند.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان عنوان کرد: وجود صنایع معدنی و سنگ در این استان  و حمل‌ونقل ریلی سبب می‌شود این صنایع را خوب و ارزان صادر کنیم و همچنین  می‌توان  با استفاده از حمل‌ونقل ریلی برای صنایع پتروشیمی و محصولات کشاورزی  بازار رسانی بهتری با کاهش بهای تمام  داشته باشیم، چون در مقایسه با حمل‌ونقل جاده‌ای و هوایی ارزان‌تر و حجم بیشتری از محصولات  جابه‌جا می‌شود.

وی تکمیل  چهار خطه کوهدشت را از جمله مهمترین مصوبات سفر دانست و بیان کرد: 400  میلیارد تومان جهت تکمیل پروژه چهار خطه کوهدشت  در سفر مصوب شده که از این میزان   300 میلیارد تومان سهم سازمان  برنامه‌ریزی و بودجه کشور  است و تاکنون 24 میلیارد تومان  تخصیص داده شده و تقریباً به پیشرفت فیزیکی  88 درصد رسیده است. 

تجهیز کارگاه سد معشوره

حسن‌پور در رابطه با آخرین وضعیت سد معشوره به خبرنگار تسنیم  گفت: با اختصاص تخصیص 50 میلیارد تومان سال گذشته تجهیز کارگاه شد، البته  به‌دلیل  مشکلاتی  در حوزه‌ مطالعات شروع پروژه طولانی شد، ولی پنجاه میلیارد تومان برای شروع مناسب است  البته در مصوبه‌ سفر انواع تأمین مالی‌ها  یعنی هم تأمین مالی بخش دولتی و هم تأمین مالی مشارکتی برای این پروژه در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: 100 میلیارد تومان جهت تکمیل سد تاج امیر  پس از سفر رئیس جمهور  طی چند سال مصوب شده است که  15 میلیارد تومان به این پروژه تخصیص نقدی داده شده و در حال حاضر 70 درصد  پیشرفت فیزیکی دارد.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان با اشاره به آخرین وضعیت دیگر پروژه‌های مهم این استان خاطر نشان کرد: جهت تکمیل سد کمندان170  میلیارد تومان مصوب شده و از این میزان  75 میلیارد اختصاص داده شده و در حال حاضر 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، سد حوضیان  35 میلیارد تومان مصوب شده که  هم اکنون 23 میلیارد و 500 میلیارد تومان تخصیص نقدی داده شده است و 99 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی اظهار داشت: جهت تکمیل سد مروک 40 میلیارد تومان  در سفر رئیس جمهور به استان مصوب شده که رقم تعیین شده به صورت نقدی کامل پرداخت شد و در حال حاضراین پروژه  98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

پیشرفت فیزیکی مناسب چهارخطه‌های لرستان

حسن پور درپاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در رابطه با  وضعیت اعتباری چهارخطه‌های استان پس از سفر رئیس جمهور به  لرستان افزود: جاده ازنا- اراک 150 میلیارد تومان  مصوب سفر  داشته که از این میزان 59.7 میلیارد تومان اعتبار 1400  گرفته است و 67 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، جاده الیگودرز – مسجد سلیمان  90 میلیارد تومان اعتبار مصوب دارد که از این میزان  25 میلیارد تومان تخصیص نقدی داده است و  25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین  جاده الیگودرز – داران  100 میلیارد مصوبه دارد که 20 میلیارد تومان  تخصیص نقدی داده شده  و هم اکنون 16 درصد هم پیشرفت فیزیک دارد.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان با اشاره به وضعیت تخصیص و جذب  اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به لرستان عنوان کرد: هزار و 88 میلیارد تومان اعتبارات سفر از منابع اعتبارات عمرانی چه استانی و چه ملی به این استان تخصیص داد شد و خوشبختانه هیچ‌گونه مشکلی برای جذب وجود ندارد.

وی بیان کرد: استاندار جهت جذب اعتبارات سفر چه در جمع‌بندی پیش از سفر چه در بعد از سفر بسیار حساس است و  با تقسیم کاری که انجام داده است با یک کار جهادی که از طرف معاونت‌های استانداری و  برنامه ریزی وبودجه لرستان انجام گرفت مشکل جذب اعتبار نداریم.

حسن‌پور در رابطه با  وضعیت جذب بودجه طی یک سال اول دولت سیزدهم در لرستان در مقایسه یا سنوات گذشته  به خبرنگار تسنیم گفت:  سال مالی تا پایان شهریور تمدید شده است و می‌توان گفت  روند جذب روند مناسبی است اما تا سال مالی تمام نشود گزارش دقیق از  اعتبارات ملی و استانی را نمی‌شود ارائه داد. 

لرستان رتبه چهارم در تخصیص اعتبارات سفر

وی  با اشاره به وضعیت اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به  لرستان در مقایسه با سایر استان‌ها تصریح کرد:  تقریباً جزو استان‌های خوب در زمینه‌ی اعتبارات سفر بودیم؛ اعتبارات استان‌هایی مثل استان سیستان بلوچستان به‌دلیل  پهناور و محرومیت بالا  و فارس به‌دلیل جمعیت و پهناور بودن و یک استان دیگر از لرستان بیشتر بود و می‌توان گفت رتبه‌ چهارم در تخصیص اعتبارات سفر را داشتیم.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده  اعتبارات سفر برای 1400 کاملا نقدی بود و ما منتظر تخصیص‌های بعدی هستیم.

وی با اشاره به نرخ بیکاری در استان لرستان اظهارداشت: نرخ بیکاری  در پایان سال 1400  معادل 12.5 درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 99 که معادل 15.3 درصد بوده کاهش پیدا کرده است.

حسن‌پور با بیان اینکه نرخ بیکاری استان‌ها براساس  اطلاعات طرح‌های آمارگیری نیروی کار محاسبه می‌شود؛ افزود: لرستان سال 1399 رتبه اول نرخ بیکاری را داشته است اما در پایان سال 1400 رتبه این استان، چهارم شده است.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان  عنوان کرد:  حدود یک درصد خانوارهای این استان جهت اجرای  طرح  تعیین نرخ بیکاری اطلاعات در طول یک سال طی چهار فصل، جمع‌آوری می‌شود و در طول سال این نمونه یک نمونه‌ی بهینه و قابل اعتماد است.

وی بیان کرد:  نمونه‌ای که برای محاسبه این شاخص بیکاری به‌صورت فصلی استفاده‌ می‌شود، در سطح لرستان و در سطح کشور کوچک است، به‌همین دلیل عملاً بهینه و قابل اعتماد نیست.

در حالی که تنها هشت ماه از سفر رئیس‌جمهور به لرستان گذشته، با پیگیری‌های استاندار پروژه‌های راهبردی و کلیدی این استان پس از سال‌ها رکود، احیا و فعال شده و عزم دولت بر راه‌اندازی تمام پروژه‌های مهم و کلیدی لرستان است تا سبب توسعه و ایجاد اشتغال برای جوانان لرستان شود.

مردم لرستان امیدوار هستند در دولت سیزدهم، این استان از محرومیت عمیقی که با آن مواجه است خارج شده و در مسیر پیشرفت قرار بگیرد.

گزارش پگاه دالوند

انتهای پیام/645/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon