اندر مصائب کنده‌کاری‌های شهری در یاسوج/ چاله‌هایی که به‌جای آسایش فقط دردسر دارد + تصاویر

اندر مصائب کنده‌کاری‌های شهری در یاسوج/ چاله‌هایی که به‌جای آسایش فقط دردسر دارد + تصاویر

توسعه و بازسازی زیرساخت‌های شهری اگرچه به‌عنوان یکی از مهمترین نکات در ارایه خدمات به شهروندان است اما واقعیت امر اینجاست که اکنون این خدمات به‌جای آسایش برای یاسوجی‌ها دردسر به ارمغان آورده .

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، حفاری و‌ کنده‌کاری‌های شرکت‌های خدمات رسان شهری مثل مخابرات، گاز، برق یا  آب و فاضلاب در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر به یک مشکل عمده برای تردد  شهروندان تبدیل شده و حتی نهادهای مرتبط با ارایه خدمات شهری یعنی خود شهرداری را هم با چالشی جدی روبرو کرده است.

بدون شک برای ارائه خدمات مطلوب به مردم، شرکت‌های خدمات‌رسان با درنظر گرفتن توسعه روزانه شهرها راهی جز کندن و اصلاح یا تقویت شبکه موجود ندارند و جای تردید نیست مرمت این کنده‌کاری‌ها تکمیل‌کننده خدماتی است که شهروندان دریافت می‌کنند، به همین دلیل اصولاً با درنظر گرفتن مسئولیت مهم شهرداری‌ها در این زمینه معمولاً ارایه دهندگان خدمات ملزم به هماهنگی با این نهاد بوده و براساس نقشه‌ای از پیش تعیین شده و تقسیم کاری مناسب در راستای توسعه خدمات به شهروندگان اقدام به کندن نقطه‌ای از شهر می‌کنند.

از این رو با درنظر گرفتن مسئولیت مربوطه و قوانین موجود نهادی که برای تکمیل ظرفیت ارایه خدمات خود به شهروندان یا توسعه زیرساخت‌های مورد نیازش اقدام به کندن نقطه‌ای از شهر می‌کند ملزم به ترمیم براساس اصول و مبتنی بر ایجاد امنیت چه هنگام انجام فرایند و چه هنگام ترمیم آن است اما این قاعده و قانون ظاهرا در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد یا همان پایتخت طبیعت مدنظر قرار گرفته نشده و شرکت‌های خدمات رسان از جمله آب، گاز، مخابرات و ... با کند کاری‌های که در اکثر خیابان‌های شهر یاسوج انجام داده‌اند، زخمی روباز بر پیکر زیبای این شهر نهاده که هر لحظه شاهد پاشیدن نمک بر این درد هستیم.

این بی‌توجهی و رها کردن چاله‌های ناشی از کندن منطقه‌ای یا مناطقی از شهر باعث شده تا ساکنان شهر از روند ارایه خدمات شهری گلایه‌مند شده و مسئولان را به بی‌توجهی به مهمترین نکته یعنی آسایش شهروندان متهم کنند و نبود نظارت کافی یا سوء مدیریت را در این زمینه اصلی‌ترین عامل گسترش چالش یاد شده عنوان کرده‌اند.

رضا موسوی یکی از رانندگان تاکسی در شهر یاسوج از رها کردن کنده کاری‌های شرکت‌های  خدمات رسانه بعد از چند ماه ابراز نگرانی کرد و گفت: بی توجهی متولیان امر خسارت فراوانی را برای رانندگان همراه داشته تا جایی که مستمر باید به مکانیکی و جلوبندی خودرو مراجعه کنیم، چون این چاله‌ها طول عمر قطعات مصرفی را کاهش داده و تنها به هزینه‌های زندگی رانندگان و مالکان خودرو افزوده است.

موسوی در ادامه تاکید کرد مدتی است که به‌جای شش‌ماه یکبار تقریبا دوماه یکبار باید به جلوبندی‌سازی مراجعه کنم چون هربار که مشکل خودرو اصلاح می‌شود به دلیل این ناهمواری‌های گسترده در سطح شهر خیلی زود دوباره خودرو با مشکل مواجه شده و باید بجای اینکه برای سفره زن و بچه نان ببریم هزینه خودرو کنم.

محمد رضایی از کسبه شهر یاسوج نیز با انتقاد از بی توجهی مسئولان آب و فاضلاب افزود: کار و کاسبی ما نیز مختل شده، و واقعیت امر وقتی خاک روی میوه‌ها می‌نشیند دیگر خودمان هم انگیزه کار کردن نداریم.

رضایی همچنین تاکید کرد: در طول دوره بیماری‌های همه‌گیر این گردوغباری که ناشی از عدم اصلاح کنده‌کاری‌های خیابان ایجاد شده باعث بروز مشکلات تنفسی زیادی برای کسبه خیابان و ساکنان بوده و هربار هم که به شهرداری یا مقام‌های مسئول دیگر مشکل را گزارش می‌دهیم هیچ خبری نمی شود و تنها نهادهای مرتبط مشغول پاسکاری وظیفه خود به دیگری هستند.

شهرداری تایید نکند کندن خیابان غیرقانونی است

ابراهیم نیکدل، یک کارشناس عمران شهری در این زمینه به تسنیم گفت: هر گونه حفاری در شهر باید با مجوز شهرداری انجام شود و دستگاه‌های خدمات رسان وظیفه ترمیم حفاری‌ها را با نظارت شهرداری بر عهده دارند.

نیکدل بیان کرد: متاسفانه دستگاه‌های خدمات رسان هم در زمان اجرای تعهدات و هم در کیفیت اجرای تعهدات کوتاهی می‌کنند. که بهترین راه برای جلوگیری از این وضعیت صدور مجوز به مقدار معین از عملیات و شرط صدور مجوز برای ادامه کار را اجرای تعهدات قبل است.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال برای هر کیلومتر حفاری مجوز صادر شود و مجوز حفاری‌های بعد مشروط به ترمیم و آماده سازی کیلومتر قبل باشد.

90 درصد حفاری‌ها مرتبط به شرکت آب و فاضلاب است

نستهن مقدم، شهردار یاسوج نیز به تسنیم گفت: شهرداری وظیفه حفاری ندارد و کنده‌کاری‌های گذشته تاکنون ربطی به این نهاد عمومی ندارد و توسط شرکت‌های خدمات رسان انجام شده و 90 درصد متعلق به آب و فاضلاب است.

اسفندیار برخه مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با وجود پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاضر به پاسخگویی نشد.

بدون شک چاله و چوله‌های معابر شهر یاسوج که کم هم نیستند مولود بی توجهی شرکت‌های خدمات رسان بویژه آب و فاضلاب است.

کنده‌کاری‌هایی که گذشته از بارهای مالی زیاد به جلوبندی خودروهای مردم، با ساختن سیمای کرایه از شهر، همواره روی اعصاب مردم بوده و انگار هیچ گوشی به تذکرات مسئولان و مردم در این خصوص بدهکار نیست.
 
تاسف آور تر آنکه همه شهرداری را مقصر و حتی متولی این موضوع می دانند!

به نظر می‌رسد مدیریت شهری و فرمانداری بویراحمد باید از طریق الزامات مصوبات کمیسیون حفاری در این خصوص ورود جدی داشته باشند و می طلبد قبل از آن، بار حقوقی نادیده گرفتن این مصوبات واقعا و عملاً بازدارنده باشد و از تساهل و تسامح با مدیران عامل منفعل به خاطر آسایش مردم خودداری شود.

استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , استانداری کهگیلویه و بویراحمد , راستانداری کهگیلویه و بویراحمد ,

انتهای پیام/541/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران