رفع تعهد ارزی ۵ گروه کالای صادراتی به قطر ۷۰ درصد و زمان رفع تعهد ۶ ماه شد

رفع تعهد ارزی 5 گروه کالای صادراتی به قطر 70 درصد و زمان رفع تعهد 6 ماه شد

رئیس سازمان توسعه تجارت با تشریح مصوبات کمیته اقدام ارزی گفت: مقرر شد تا صادرات به قطر از اول شهریورماه تا ۳۰ آبان‌ماه برای ۵ گروه کالایی تنها ۷۰ درصد تعهد ارزی داشته و ۶ ماه نیز فرصت بازگشت ارز باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا پیمان‌پاک در مورد آخرین مصوبات کمیته اقدام ارزی و شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی در خصوص بهره‌مندی تولیدکنندگان، تجار و صادرکنندگان از طرفیت برگزاری جام جهانی در قطر گفت: با توجه به ضرورتی‌که در این موضوع وجود دارد و نظر به تاکید بر توسعه روابط تجاری در سفر امیر قطر به تهران و سفر رئیس جمهور به قطر، مشوق‌هایی برای 5 گروه کالایی در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه براساس مشکلاتی که در خصوص زیرساخت‌های لجستیکی حمل و نقل، گمرک و شناخت وجود دارد، این مشوق‌ها اتخاذ شده است، ادامه داد: مقرر شد تا 5 گروه کالایی محصولات غذایی، میوه و تره‌بار، خشکبار، صنایع دستی و فرش از تاریخ یک شهریور تا 30 آبان‌ماه برای صادرات به قطر تنها 70 درصد تعهد ارزی داشته باشند و 30 درصد ارز صادراتی را در مصارف خود برای هزینه‌ها مصرف کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه افزود: زمان بازگشت ارز حاصل از این صادرات نیز به 6 ماه از تاریخ صدور پروانه افزایش یافته است.

وی در خصوص راه‌اندازی خط مستقیم کشتیرانی از بندرعباس به بندر حمد قطر تاکید کرد: با هماهنگی سازمان بنادر این خط راه‌اندازی شده و تجار می‌توانند از طریق اداره کل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت و سازمان بنادر اطلاعات بیشتر را کسب کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات ایرانی در قطر یادآور شد: این نمایشگاه از 25 شهریورماه تا آخر مهرماه برگزار می‌شود و مرکز تجاری ایران در قطر در حال انجام امور مربوط است.

وی همچنین افزود: رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر نیز پس از ارتباط با مجموعه‌های مختلف و مذاکراتی که داشته، ترتیبی فراهم کرده تا تجار و تامین کنندگان محصولات مصرفی در جام جهانی بتوانند از ایرانی‌ها خرید کنند.

پیمان پاک همچنین در مورد نحوه بازگشت ارز صادرکنندگان به قطر در ایام ذکر شده گفت: در خصوص بازگشت ارز هم ترتیباتی اتخاذ شده تا با پیاده شدن یک سیستم مالی، از ارز حاصل از صادرات به قطر، صادرکنندگان بتواند در جایی‌که نیاز دارند، از حواله استفاده کنند. در این خصوص هم میز قطر و اداره کل آغرب آسیای سازمان توسعه تجارت می‌تواند تجار را راهنمایی کند.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon