توافق احزاب و تشکلات سیاسی مدنی سودان در ۴ محور

توافق احزاب و تشکلات سیاسی مدنی سودان در 4 محور

توافق ۴ محوری احزاب و تشکلات سیاسی مدنی سودان برای گذر از دوره انتقالی، نشست شورای امنیت برای تعیین رئیس دفتر سازمان ملل در لیبی و کشته شدن ۱۳ تن از عناصر گروه الشباب در حمله هوایی آمریکا در سومالی از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شماری از احزاب سیاسی مدنی سودان در خصوص 4 محور برای گذر از دوره انتقالی ( سال 2024 ) به توافق رسیدند و رئیس شورای حاکمیتی سودان نیز گفت: کشور تحمل اختلاف و تنش‌های سیاسی بیش از این را ندارد.

ائتلاف آزادی و تغییر که شریک نظامیان در قدرت بود پس از سرنگونی دولت انتقالی خارطوم دچار شکاف شد. شماری از احزاب این ائتلاف به حمایت از اقدام نظامیان برخاستند و با همکاری برخی از احزاب همسو تشکلی به نام «توافق ملی» را به وجود آوردند.

به دنبال اعلام ارتش برای خروج از روند سیاسی، تشکل «توافق ملی» رایزنی‌های خود را با احزاب سیاسی و تشکلات مدنی سودان با هدف دست یابی به توافقی در خصوص تشکیل دولت جدید خارطوم شروع کرد.

سرانجام تشکل توافق ملی در نشست هفته جاری خود با حزب کنگره مردمی، حزب اتحاد، کمیته‌های مقاومت، جنبش مردمی شمال، فرقه‌های مختلف صوفیه و تشکلات محلی در خصوص 4 محور برای گذر از دوره انتقالی به توافق رسیدند.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، رئیس اداره ارتباطات سیاسی تشکل «توافق ملی» گفت: شرکت کنندگان در نشست خارطوم درباره 4 محور اساسی به توافق رسیدند. این محورها عبارتند از اعلامیه سیاسی، اعلامیه قانون اساسی جدید طی دوره انتقالی، تعیین معیار انتخاب نخست وزیر دولت مدنی و وظایف دولت در دوره انتقالی.

«منی اوکو مناوی» افزود: اعلامیه قانون اساسی جدید در نشست خارطوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این اعلامیه به تصویب اولیه رسید و قرار است تصویب نهایی آن با حضور نیروهای بزرگ سیاسی اجتماعی صورت بگیرد.

این سخنان مناوی در حالی بیان شده که شماره قابل توجهی از احزاب سیاسی سودان با طرح « توافق ملی» همراه نیستند و یا دست کم در قبال آن سکوت اختیار کرده‌اند و این درحالی است که احزاب و تشکلات سیاسی سودان با یکدیگر اختلاف شدیدی دارند لذا نتوانسته‌اند درباره تشکیل دولت مدنی و اداره کشور در دوره انتقالی به توافقی دست پیدا کنند.

در همین حال، رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده نیروهای مسلح سودان خطاب به احزاب و تشکلات سیاسی این کشور گفت: سودان بیش از این تحمل تنش‌های سیاسی را ندارد.

ژنرال «عبدالفتاح برهان» که به مناسبت 68 امین سالگرد تاسیس ارتش سودان در شهر « شندی» سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت: نیروهای سیاسی از طریق همکاری و توافق باید به مسئولیت ملی خود پایبند باشند چرا که فرصت خیلی سریع از دست می رود.

وی با بیان اینکه مردم سودان برای پایان بحران در کشورشان بسیار صبر کرده‌اند، اظهار داشت: بحران در سودان فقط در سایه به قدرت رسیدن یک دولت توافقی یا رفتن به پای صندوق‌های رای حل و فصل می شود.

ژنرال برهان با اشاره به اینکه ارتش چند طرح ملی برای توافق سیاسی و عبور کشور از دوره انتقالی دریافت کرده است، تاکید کرد: ارتش از هیچ یک از نیروهای سیاسی طرفداری نمی‌کند اما در کنار انتخاب مردم خواهد ایستاد.

 

تعیین نماینده جدید سازمان ملل در لیبی

شورای امنیت در نشست امروز خود رئیس جدید دفتر سازمان ملل در لیبی را تعیین خواهد کرد و انتظار می رود «عبدالله بیتالی» دیپلمات سنگالی به این سمت منصوب شود.

به گفته منابع دیپلماتیک در سازمان ملل، « آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان جمعه گذشته «عبدالله بیتالی» را به عنوان رئیس جدید دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت معرفی کرد و قرار است این شورا در نشست دوشنبه هفته جاری ( امروز ) این موضوع را بررسی کند.

به نوشته پایگاه خبری « الوسط لیبیا» اخبار غیر رسمی از افزایش حمایت از دیپلمات سنگالی حکایت دارد و انتظار می‌رود روسیه و چین نیز از عبدالله بیتالی حمایت کنند.

مسکو و پکن معتقدند: یک دیپلمات آفریقایی بایستی ریاست دفتر سازمان ملل در لیبی را به عهده بگیرد چراکه او بهتر می‌تواند به لیبیایی‌ها کمک کند تا انتخابات سراسری در این کشور برگزار شود و لیبی بار دیگر حاکمیت ملی خود را به دست آورد.

به دنبال استعفای «بان کوبیس» دیپلمات اسلواکیایی از ریاست دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی در دسامبر 2021 این پست به دلیل اختلافات داخلی در شورای امنیت خالی مانده است.

بیشتر کشورهای غربی خانم « استفام ویلیامز» دیپلمات آمریکایی را برای این سمت نامزد کرده بودند که با مخالفت روسیه و چین روبرو شد.

این درحالی است که اتحادیه آفریقا از دبیرکل سازمان ملل خواسته است یک دیپلمات آفریقایی را به ریاست دفتر سازمان ملل در لیبی منصوب کند تا این قاره در حل وفصل کردن بحران لیبی ( از سال 2011 به این سو) نقشی داشته باشد.

عبدالله بیتالی نخست وزیر سابق سنگال است. وی از حمایت اتحادیه آفریقا برای تصدی پست ریاست دفتر سازمان ملل در لیبی برخوردار است.

کشته شدن 13 تن از عناصر الشباب در سومالی

مقامات سومالی از کشته شدن 13 تن از عناصر گروه تروریستی الشباب در حمله هوایی آمریکا به پایگاه این گروه در ایالت هیران واقع در مرکز سومالی خبر دادند.

یک مقام نظامی سومالیایی که نخواست نامش فاش شود، در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت: در حمله هوایی جنگنده‎ های آمریکایی به پایگاه گروه الشباب در ایالت هیران این پایگاه به طور کلی منهدم شد.

تلویزیون ملی سومالی هم اعلام کرد: در حمله هوایی جنگنده‌های آمریکایی به پایگاه گروه الشباب 13 تن از عناصر این گروه تروریستی کشته شدند.

ارتش آمریکا درباره این حمله بیانیه‌ای منتشر نکرد اما این دومین حمله جنگنده‌های آمریکایی علیه مواضع گروه تروریستی الشباب طی یک هفته اخیر است.

فرمان‌هی مستقل نظامی آمریکا در آفریقا « آفریکوم» طی هفته جاری اعلام کرد: جنگنده‌های آمریکایی سه بار مواضع گروه الشباب را در اطراف شهر « بلدوین» بمباران کردند. این گروه تروریستی به مواضع ارتش ملی سومالی در این مناطق حمله کرده بودند.

گروه الشباب در سال 2004 تاسیس شد. این گروه متحد شبکه تروریستی القاعده است و با انجام عملیات‌های تروریستی در سومالی ثبات و امنیت این کشور را برهم زده است هرچند که ارتش سومالی بخش‌های زیادی از خاک این کشور را از لوث وجود عناصر گروه الشباب پاک سازی کرده است اما این گروه تروریستی همچنان در سومالی فعال است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان