تداوم اختلافات در اروپا بر سر طرح ممنوعیت ورود اتباع روس در نشست اسلو


تداوم اختلافات در اروپا بر سر طرح ممنوعیت ورود اتباع روس در نشست اسلو

طرح ممنوعیت ورود اتباع روسی به اتحادیه اروپا به عنوان تحریم‌های جدید علیه جنگ اوکراین همچنان بین کشورهای اروپایی مورد اختلاف است و این اختلاف نظرها در نشست سران ۵ کشور شمال اروپا در اسلو هم مشهود بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در گزارشی به مسئله تداوم اختلافات بین کشورهای اروپایی بر سر ممنوعیت ورود اتباع روسی به عنوان تحریم جدیدی علیه روسیه پیامد جنگ اوکراین پرداخته و نوشت: با وجود بدبینی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نسبت به این طرح، فنلاند همچنان بر ممنوعیت ورود گردشگران روسی به اتحادیه اروپا تاکید دارد. سانا مارین، نخست وزیر فنلاند در نشست سران پنج کشور شمال اروپا با شولتز در اسلو گفت: شهروندان روسیه جنگ را آغاز نکردند، اما در عین حال ما باید به صراحت بگوییم که آنها از جنگ حمایت می کنند. در این نشست که روز گذشته برگزار شد علاوه بر مارین و شولتز، سران کشورهای دانمارک، ایسلند، نروژ و سوئد نیز حضور داشتند.

مارین گفت: به نظر من درست نیست که شهروندان روسیه بتوانند وارد اتحادیه اروپا و منطقه شنگن شوند و به عنوان گردشگر به گشت و گذار بروند در حالی که روسیه در حال کشتار مردم در اوکراین است. وی از طرف مته فردریکسن، همتای دانمارکی خود هم در این موضع گیری حمایت دریافت کرد.

از سوی دیگر، شولتز در این نشست همچنان بر موضع رد خود در قبال این طرح تاکید کرده و با اشاره به شهروندان روسی که از رژیم پوتین می گریزند گفت: تمام تصمیم‌هایی که ما می‌گیریم نباید برای آنها، آزادی‌جویی و ترک کشور برای فرار از دیکتاتوری در روسیه را پیچیده‌تر کند. وی افزود: این جنگ مردم روسیه نیست، جنگ پوتین است.

ماگدالنا اندرسون، نخست وزیر سوئد هم از اقدام مشترک اتحادیه اروپا در این زمینه حمایت کرد.

تاکنون افرادی از رهبری سیاسی و اقتصادی روسیه از ورود به اتحادیه اروپا منع شده اند. اما این در مورد گردشگران صدق نمی کند. کشورهای اتحادیه اروپا شامل فنلاند، استونی و لیتوانی خواستار ممنوعیت روادید برای اتباع روسی شده بودند، زیرا به عنوان کشورهای هم مرز با روسیه، بازدیدکنندگان زیادی از این کشور دارند.

این مسئله به بحث‌های قابل توجهی در این کشورها منجر شده است، همچنین به این دلیل که بازدیدکنندگان از کشورهای اتحادیه اروپا کالاهایی را که تحت تحریم اتحادیه اروپا هستند هم با خود همراه دارند. بسیاری نیز به مقاصد توریستی در منطقه شنگن سفر می کنند. لهستان هم اکنون از ممنوعیت ویزا برای اتباع روس حمایت می کند.

سفر به اسلو اولین سفر اولاف شولتز در دوران صدر اعظمی به نروژ بود. سران دو دولت درباره همکاری نزدیک تر در بخش انرژی توافق کردند . شولتز بر اهمیت عرضه گاز نروژی برای خروج از وابستگی به گاز طبیعی روسیه تاکید کرد. وی گفت: بسیار خوشحالم که در نروژ ما شریکی امن، دموکراتیک و قابل اعتماد در تامین انرژی آلمان و اروپا داریم.

این دو کشور اکنون می‌خواهند در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر با یکدیگر همکاری کنند. از زمانی که عرضه گاز روسیه به اروپا در اواسط ژوئن به شدت کاهش یافت، نروژ مهمترین تامین کننده گاز آلمان بوده است. وناس گوهر استور، نخست‌وزیر نروژ هم به آلمان پشتیبانی بیشتر در تامین گاز را اطمینان داد. وی گفت: نروژ تلاش می کند تا تامین کننده گاز باثباتی برای آلمان باشد. وی در عین حال گفت که در حال حاضر هیچ امکانی برای گسترش عرضه گاز به آلمان و اروپا نمی بیند. به گفته وی نروژ حداکثر آنچه را که می تواند تحویل دهد ارائه می دهد.

"مته فردریکسن"، نخست وزیر دانمارک، نگرانی های فنلاند درباره ورود اتباع روسبه اروپا را قابل درک دانست. این مقام دانمارکی گفت: برای من قابل درک است که برخی اروپایی ها و شاید به ویژه برخی اوکراینی ها کمی عجیب می دانند که روسیه به یک کشور اروپایی حمله کرده است و در عین حال ما پذیرای گردشگران از این کشور هستیم. وی افزود: من فکر می کنم ما باید در مورد آن بحث کنیم.

"کاجا کالاس"، نخست وزیر استونی و "سانا مارین"، همتای فنلاندی او، نیروهای محرک در این مسئله و در حمایت از این ایده در اروپا هستند.

کالاس این هفته در سخنانی گفت: بازدید از اروپا یک حق انسانی نیست، بلکه یک امتیاز است. مارین هم در اظهارات مشابهی اعلام کرد که این عادلانه نیست که شهروندان روسیه بتوانند زندگی عادی داشته باشند و به اروپا سفر کنند در حالی که دولت آنها در حال انجام یک جنگ تجاوزکارانه وحشیانه است.

نهادهای اتحادیه اروپا در حال حاضر رسماً به درخواست ها برای عدم صدور ویزا برای اتباع روسی رسیدگی می کنند و این موضوع نیز در دستور کار نشست وزیران خارجه این اتحادیه در 31 آگوست در پراگ قرار خواهد گرفت.

لهستان، لتونی، لیتوانی و استونی ورود روس ها به کشورهای خود را محدود کرده‌اند. روز پنج شنبه دولت استونی اعلام کرد که ویزای شینگن صادر شده توسط مقامات استونی برای اتباع روسی قبل از جنگ اوکراین دیگر به رسمیت شناخته نخواهد شد. در این بیانیه آمده است: تعداد ورودی ها و ترانزیت ها از روسیه اخیرا به شدت افزایش یافته است. این با تحریم های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا سازگار نیست.

به دلیل تحریم ها، دیگر هیچ پرواز مستقیمی از روسیه به اتحادیه اروپا وجود ندارد، اما ظاهراً بسیاری از روس ها اکنون از طریق فنلاند و کشورهای بالتیک به اروپا سفر می کنند.

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران