خسارت ۵۰۰ میلیاردی سیل به تاسیسات آبرسانی فارس؛ عمق چاه‌ها به ۶۰۰ متر رسید


خسارت 500 میلیاردی سیل به تاسیسات آبرسانی فارس؛ عمق چاه‌ها به 600 متر رسید

مدیرعامل آبفای فارس با اشاره به خسارت ناشی از سیل گفت: در مجموع خسارت سیل به تاسیسات و زیرساخت‌های آبرسانی ۵۰۰ میلیارد تومان برآورده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سامانه بارشی که از چهارم مردادماه وارد استان شده و تا دهم این ماه ادامه داشت، خسارت بسیاری در بخش‌های مختلف به جای گذاشته که روستاها و بخش کشاورزی بیشترین تاثیر را از این سامانه بارشی داشته است.

بر همین اساس نیز از ابتدای ورود این سامانه که منجر به فوت 22 نفر در شهرستان استهبان و پس از آن درگیری تقریبا تمامی شهرستان‌های استان با سیل شد که این درگیر منجر به بروز خسارت به زیرساخت‌ها و تاسیسات بخش‌های مختلف شد. 

روز گذشته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس اعلام کرد که بارش‌های اخیر  خسارت 8 هزار میلیارد تومانی در حوزه کشاورزی و تاسیسات زیربنایی به استان تحمیل کرده است. 

محمود رضایی همچنین به خسارات وارده به راه‌ها و معابر، تاسیسات آب و برق و گاز  اشاره کرد و  مجموع خسارت به تاسیسات آب، برق، گاز و تلفن را معادل 572 میلیارد تومان اعلام کرد که براساس اعلام مسئولان آبفای استان فارس بیشترین آسیب‌ها به زیرساخت‌های آبرسانی  در شهرستان‌های بختگان،  مرودشت،  ممسنی،  رستم،  داراب،  فراشبند و خرامه رسیده است. 

علی‌جان صادق‌پور مدیرعامل آبفای استان فارس امروز در نشست خبری به تشریح این موارد پرداخت و اظهارداشت: 160 روستا در 19 شهرستان و  7 شهر از سیل دچار خسارت شدند که البته در 72 ساعت تمامی مشکلات مربوط به قطعی آب در این نقاط برطرف شد. 

وی با بیان اینکه در مجموع خسارت سیل به تاسیسات و زیرساخت‌های آبرسانی 500 میلیارد تومان برآورده شده است، گفت: مشکل آب تمام نقاط آسیب دیده به شکل موقت برطرف شده و در حال حاضر هیچ نقطه شهری و روستایی بالای 20 خانوار فاقد شبکه آبرسانی نیست.

مدیرعامل آبفای استان فارس با بیان گزارشی از وضعیت آبرسانی شهرها و روستاهای استان فارس به پروژه‌‌های هفته دولت نیز اشاره و عنوان کرد: برای تامین آب سه میلیون و 400 هزار نفر از 1200 حلقه چاه، 120 قنات استفاده می‌شود که چندین شهر از جمله گراش، مرودشت، لامرد و برخی دیگر از شهرها برای آبرسانی از سد استفاده می‌شود. 

صادق‌پور با بیان اینکه 85 درصد منابع آبی از آب‌های زیر زمینی و 15 درصد از آب‌های سطحی تامین می‌شود افزود: به لحاظ خشکسالی از لحاظ کمی و کیفی آب استان فارس تحت تاثیر قرار گرفته و عمق چاه‌ها عمیق شده به گونه‌ای که در جهرم تا 600 متر رسیده و شوری آب نیز زیاد شده است. 

وی با بیان اینکه فرسودگی مخازن و انشعابات غیرمجاز از دیگر مشکلات موجود در زمینه آبرسانی است تصریح کرد: سرانه مصرف در سال گذشته دویست لیتر بر ثانیه بوده که البته این موضوع نیازمند مدیریت بیشتر در مصرف است. 

مدیرعامل آبفای استان فارس با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام برای رسیدن به آب پایدار انجام کارهای فرهنگی است، گفت: اصلاح الگوی مصرف و برخورد با انشعابات غیرمجاز از دیگر مواردی است که باید در راستای رفع کمبود آب انجام داد. 

صادق‌پور با بیان اینکه سال گذشته 160 کیلومتر از خطوط آبرسانی نوسازی و تجهیز شده است، افزود: هزار میلیارد تومان اعتبار نیز برای پروژه‌های جدید تعریف شده و 40 پروژه بزرگ و قابل توجه در هفته دولت اجرا می‌شود. 

وی با بیان اینکه 55 پروژه نیز در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد عنوان کرد: در زمینه فاضلاب و شبکه فاضلابی از متوسط کشوری بسیار عقب هستیم اما اقداماتی در این حوزه در دست اقدام است. 

مدیرعامل آبفای استان فارس از تدوین سند شهرهای دارای تنش خبر داد و گفت: امید است که با اعتباراتی که تصویب می‌شود و با تنظیم برنامه منظم مشکلات مربوط به قطعی و افت فشار آب کاهش یابد. 

انتهای پیام/424/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon