تحولات اوکراین| آمریکا و اروپا خواستار تشکیل نشست شورای امنیت درباره اوکراین شدند/ آغاز اجرای قرارداد تحویل اس-۴۰۰ روسیه به ترکیه


تحولات اوکراین| آمریکا و اروپا خواستار تشکیل نشست شورای امنیت درباره اوکراین شدند/ آغاز اجرای قرارداد تحویل اس-400 روسیه به ترکیه

وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه گسترش درگیری نظامی در اوکراین به اروپا یا بروز درگیری بین روسیه و ناتو، به نفع هیچکس نیست، اعلام کرد: واشنگتن هیچ نشانی از کمک پکن به مسکو برای دور زدن تحریم‌ها یا ارائه کمک نظامی چین به روسیه ندیده‌ است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری «تاس» صبح امروز، پنجشنبه به نقل یک مقام آگاه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده و چندین کشور اروپایی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت این سازمان درباره وضعیت اوکراین در تاریخ 24 آگوست (دوم شهریور ماه) شده‌اند.

طبق این اطلاعات، درخواست مربوطه از طرف ایالات متحده، آلبانی، فرانسه، انگلستان، ایرلند و نروژ، از قبل برای رئیس شورای امنیت سازمان ملل ارسال شده است.  انتظار می رود، در این نشست، ادامه عملیات نظامی روسیه در منطقه دونباس که اکنون شش ماه از آغاز آن گذشته و همچنین نتایج سفر "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل به اوکراین مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

عصر چهارشنبه گزارش شد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل وارد شهر "لووف" در غرب اوکراین شده و قرار است امروز با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار و مذاکره کند.

آخرین بار، شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ 11 آگوست (20 مرداد ماه) به ابتکارعمل روسیه برای بررسی وضعیت اوکراین تشکیل جلسه داد. موضوع اصلی نشست قبلی، وخامت اوضاع  پیرامون نیروگاه اتمی زاپوروژیه بود که همچنان از سوی نیروهای مسلح اوکراین مورد حمله قرار دارد.

طبق اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، این کشور در حال گفتگو با آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) و سازمان ملل به منظور فراهم سازی شرایط لازم برای سفر و بازدید کارشناسان این آژانس از نیروگاه اتمی زاپوروژیه در آینده نزدیک است.                                 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و هفتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

16:00- زلنسکی: روسیه در جنگ پیروز نخواهد شد  

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پیش از دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از یک بیمارستان نظامی در لویو بازدید کرد.

بر اساس عکس‌هایی که روز پنجشنبه توسط سرویس مطبوعاتی وی منتشر شد، زلنسکی با مجروحان و پزشکان در این  شهر غرب اوکراین صحبت کرد. وی از مبارزان به عنوان "قهرمان" یاد کرد.    

وی تاکید کرد: روسیه در این جنگ پیروز نخواهد شد. زلنسکی در پیامی در کانال تلگرامی خود گفت: از شما برای محافظت از سرزمین اوکراین سپاسگزارم. وی  به چند سرباز مدال اعطا کرد.

 

15:44- وزارت دفاع روسیه: کارشناسان آمریکایی خطرات حمله به نیروگاه زاپوروژیه را دستکم می‌گیرند

سرلشکر ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای نیروهای دفاع رادیویی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح فدراسیون روسیه اعلام کرد که تصادفی نیست که برخی رسانه‌های غربی به نقل از کارشناسان آمریکایی و نه بر اساس ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اطمینان می‌دهند که در صورت حمله به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه، خطر انتشار تشعشعات در سراسر خاک اروپا بسیار کم است.

به گفته این مقام نظامی روس، در حالیکه تنها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که حق نتیجه گیری در خصوص امکان یا بعید بودن وقوع یک فاجعه در مقیاس بزرگ در این نیروگاه را دارد.

در عین حال، کریلوف یادآور شد که حتی کارشناسان ایالات متحده رد نمی کنند که اصابت مستقیم گلوله‌های توپخانه کالیبر بزرگ به انبار خشک سوخت هسته‌ای این نیروگاه ممکن است به آلودگی رادیواکتیو منطقه در شعاع حداکثر 20 کیلومتری منجر شود. و شرایط اضطراری در یک راکتور هسته‌ای حداکثر تا شعاع 30 کیلومتری منطقه را آلوده خواهد کرد.

15:24- مشارکت راهبردی؛ موضوع مذاکرات پوتین و توکایف در سوچی

به گزارش دفتر مطبوعاتی کرملین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه فردا، جمعه، با قاسم ژومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان در سوچی دیدار خواهد کرد.

طبق ین اطلاعات، در جریان این دیدار و در ادامه گفت‌وگوهای منظم در بالاترین سطح، قرار است رهبران دو کشور در خصوص مسائل مربوط به توسعه هرچه بیشتر روابط مشارکت راهبردی و همکاری‌های دوجانبه روسیه و قزاقستان گفتگو کنند.

علاوه بر این، موضوع همکاری دوجانبه در زمینه مسائل امنیتی منطقه و همچنین در چارچوب جامعه کشورهای مشترک المنافع که قزاقستان در سال جاری ریاست آن را بر عهده دارد، نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

15:03- وزرای خارجه اتحادیه اروپا بزودی درباره امکان کاهش صدور روادید برای روس‌ها تصمیم می‌گیرند

یک منبع دیپلماتیک در بروکسل امروز پنجشنبه به خبرگزاری تاس گفت که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در تاریخ 31 آگوست (نهم شهریور ماه) در یک نشست غیررسمی در پراگ، در خصوص امکان تغییر کد ویزای شینگن برای کاهش صدور روادید برای کلیه شهروندان روس، به استثنای دسته بندی‌های خاص، بحث خواهند کرد، البته صحبت بر سر لغو کامل آنها نیست.

این دیپلمات توضیح داد: ما هم در خصوص تغییر کد شینگن که اجازه توقف کامل صدور روادید شینگن بر اساس ملیت را نمی‌دهد و هم در خصوص اقدامات هماهنگ احتمالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در چارچوب صلاحیت‌های ملی هر کشوری صحبت خواهیم کرد.

به گفته وی، در مرحله نخست، ایجاد یک سیستم داوطلبانه برای کاهش چندین برابری صدور روادید توریستی برای شهروندان روسیه در هر روز در نظر گرفته خواهد شد. آن دسته از کشورهای اتحادیه اروپا که از قبل برای این مرحله آماده هستند، می‌توانند بلافاصله به این طرح بپیوندند.

 این مقام اروپایی تاکید کرد که توقف کامل صدور ویزای شینگن برای شهروندان روس به سختی امکان پذیر است، زیرا همیشه گروهی از شهروندان وجود دارند که ضروری است چنین روادیدی دریافت کنند که تعداد چنین افرادی کم نیست. این دیپلمات از اظهار نظر درباره نظریه اجبار کردن تمامی روس‌هایی که وارد خاک اتحادیه اروپا می‌شوند به امضای سندی در محکومیت حمله نظامی روسیه به اوکراین خودداری کرد.

 

 

14:55- انگلیس: روسیه در حفاظت از تانک‌های خود در جنگ علیه اوکراین مشکل دارد

بر اساس ارزیابی سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس روسیه در حفاظت از تانک‌های اصلی خود در جنگ علیه اوکراین مشکل دارد. وزارت دفاع لندن امروز پنجشنبه با استناد به این ارزیابی  اعلام کرد که  آسیب شدید به بسیاری از خودروهای روسی در اوکراین به احتمال زیاد به این واقعیت مربوط می شود که تانک ها به اندازه کافی با زره های به اصطلاح واکنشی محافظت نمی شوند.

بر اساس این اطلاعات، چنین پوشش های محافظی می تواند مخازن را از آسیب در صورت آتش سوزی محافظت کند.  

سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس همچنین بر این باورند که بسیاری از سربازان روسی به اندازه کافی برای استفاده از چنین پوشش‌های حفاظتی آموزش دیده نیستند. بنابراین، آنها به تانک ها متصل نیستند - یا حداقل به گونه‌ای نیستند که بتوانند از پرتابه های انفجاری جلوگیری کنند.

14:44- آژانس شبکه فدرال گاز آلمان تحقق اهداف ذخیره سازی دولت را بسیار دشوار دانست  

کلاوس مولر، رئیس آژانس شبکه فدرال گاز آلمان،  پیش بینی می کند که اهداف ذخیره سازی تعیین شده توسط دولت فدرال به سختی قابل دستیابی است. مولر در گفتگویی اظهار داشت: انتظار ندارم که بتوانیم به اهداف ذخیره‌سازی بعدی به سرعت مورد اول دست یابیم.  

به گفته وی رسیدن به هدف پر کردن 85 درصدی مخازن تا اول اکتبر غیر ممکن نیست، اما بسیار بسیار جاه طلبانه است، به خصوص اگر گرمایش از قبل ازاین تاریخ روشن شود.  

وی افزود: در همه سناریوهایمان، ما میانگین سطح پر کردن 95 درصد را در 1 نوامبر از دست دادیم. ما به سختی قادر به انجام این کار خواهیم بود زیرا امکانات ذخیره سازی از سطح بسیار پایینی شروع شده است.  

به گفته مولر، کمبود گاز محلی در زمستان امکان پذیر است. 

14:27- زلنسکی بار دیگر خواستار خروج نیروهای روسی از زاپوریژیا شد  

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پیش از دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، بار دیگر خواستار خروج نیروهای روسیه از نیروگاه اتمی زاپوریژیا شد. زلنسکی شامگاه چهارشنبه در سخنرانی ویدئویی خود گفت: «این باید بدون قید و شرط و در اسرع وقت انجام شود."  

دیپلمات‌های اوکراینی، دانشمندان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در تلاش هستند تا به یک کمیسیون متخصص اجازه بازدید از نیروگاه هسته‌ای را بدهند.  

رئیس جمهور اوکراین تاکید کرد: تنها شفافیت مطلق و یک وضعیت کنترل شده در این نیروگاه هسته‌ای و اطراف آن، بازگشت به ایمنی هسته‌ای عادی را برای دولت اوکراین، جامعه بین‌المللی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تضمین می کند.

14:06- ابراز نگرانی آلمان درباره وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا 

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در مورد وضعیت نیروگاه اتمی اوکراین در زاپوریژیا ابراز نگرانی جدی کرده است. شولز شامگاه چهارشنبه در سخنانی در براندنبورگ گفت که این قابل قبول نیست که این نیروگاه را به خطر بیندازیم.

این مقام آلمانی گفت که دولت فدرال آلمان به کار برای جلوگیری از یک وضعیت دراماتیک در میدان ادامه خواهد داد.

وی افزود: این یک تحول بسیار بسیار خطرناک است که می تواند در آنجا اتفاق بیفتد.    

این بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا توسط نیروهای روسیه اشغال شده است. گلوله باران های مکرر در مجاورت این نیروگاه وجود دارد که نگرانی بین المللی را در مورد خطر یک حادثه هسته ای با عواقب گسترده افزایش می دهد.

13:48- اوکراین از بن بست استراتژیک روسیه در خرسون خبر داد  

نیروهای مسلح اوکراین اعلام کردند که حمله روسیه را در منطقه جنوبی خرسون دفع کردند. الکسی آرستویچ، مشاور دولت اوکراین در ویدئویی گفت: نیروهای روسی از ماه گذشته کمترین پیشرفت را داشته‌اند و در برخی موارد ما پیشروی کرده‌ایم.  

مشاور رئیس جمهور اوکراین گفت: آنچه در اینجا می بینیم یک بن بست استراتژیک است.

13:34- استونی قواعد سختگیرانه‌تر برای ورود اتباع روسی اجرا می‌کند  

استونی قوانین سخت گیرانه تری برای ورود مردم روسیه به اجرا گذاشته است. این کشور بالتیک دیگر به شهروندان روسیه با ویزای شینگن صادر شده توسط استونی اجازه ورود به کشور را نخواهد داد.  بر اساس قواعد جدید باید کنترل های مرزی بیشتری وجود داشته باشد.  

استونی پیش از این  ویزا و اجازه اقامت روس‌ها را به حالت تعلیق درآورده بود.  اما هرکسی که ویزای معتبر داشته باشد همچنان مجاز به ورود به منطقه شینگن با اتوبوس یا ماشین از طریق استونی است. در آینده، این تنها در چند مورد استثنایی، مانند روس‌های مقیم استونی، امکان‌پذیر خواهد بود.  

شهروندان روسیه که دارای ویزای شینگن از یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا هستند، از قانون جدید مستثنی هستند. منطقه شینگن شامل 26 کشور اتحادیه اروپا است. به گفته مقامات مرزی و پلیس استونی، روزانه حدود 2500 شهروند روسیه از مرز استونی عبور می کنند - تقریبا نیمی از آنها ویزای توریستی دارند.

13:18- ناتو خواستار خروج سریع نیروهای روسی از زاپوریژیا شد  

ینز استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، بر بازرسی از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید دارد. استولتنبرگ گفت: اشغال روسیه یک تهدید جدی برای امنیت است.  

استولتنبرگ گفت که نیاز فوری به فعال کردن بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و خروج همه نیروهای روسیه وجود دارد.

دبیر کل ناتو گفت: کنترل روسیه بر این تاسیسات، مردم اوکراین، کشورهای همسایه و جامعه بین‌المللی را به خطر می‌اندازد.

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل خواستار دسترسی فوری به این تاسیسات شد.

 

13:00- آغاز اجرای قرارداد تحویل هنگ دوم اس-400 روسیه به ترکیه

دیمیتری شوگایف، مدیر سرویس فدرال همکاری نظامی-فنی روسیه امروز اعلام کرد که اجرای قرارداد تحویل دومین هنگ سامانه موشکی ضدهوایی اس-400 به ترکیه ازهم اکنون آغاز شده است.

به گفته این مقام روس، سند قرارداد مربوطه قبلاً امضا شده، مقدمات بومی سازی تولید اجزای منفرد سیستم نیز فراهم شده است و در حال حاضر، اجرای عملی این قرارداد در حال انجام است.

شوگایف تاکید کرد که همکاری نزدیک اقتصادی و تجاری بین روسیه و ترکیه، از جمله بر تامین تجهیزات نظامی برای این کشور تاثیر مثبت می‌گذارد.

مقامات آنکارا  به‌رغم اعمال تحریم‌های غربی علیه روسیه، در حال گسترش روابط خود با مسکو هستند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه پیش از این گفته بود که در خصوص انعقاد قرارداد دوم تامین سامانه اس-400 تردیدی ندارد. به گفته وی، مسکو و آنکارا گام‌های زیادی در زمینه توسعه همکاری‌های دفاعی برداشته و به این کار ادامه خواهند داد.

12:38- اردوغان برای دیدار با زلنسکی و گوترش عازم اوکراین شد

شبکه تلویزیونی "هابر" ترکیه یک ساعت پیش به طور زنده گزارش داد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور برای شرکت در نشست سه جانبه با ولادیمیر زلنسکی و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به شهر لووف اوکراین عزیمت کرده است.

این شبکه تلویزیونی به نقل از منابع دیپلماتیک یادآور شد که اردوغان در جریان این سفر قصد دارد به ولادیمیر زلنسکی پیشنهاد کند تا دیدار وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را سازندهی کند. رئیس جمهوری ترکیه پیش از این، در این خصوص با همتای روسی خود نیز صحبت کرده است.

پیش از این گزارش شده بود که دبیرکل سازمان ملل شب گذشته وارد شهر لووف در غرب اوکراین شده است. این شهر امروز، پنجشنبه میزبان نشستی سه جانبه با حضور دبیر کل سازمان ملل، رئیس جمهوری اوکراین و اردوغان، رهبر ترکیه خواهد بود. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل یادآور شده که انتظار می‌رود گوترش با زلنسکی دیداری دوجانبه نیز داشته باشد. وی افزود که در حال حاضر دبیرکل سازمان ملل هنوز برنامه‌ای برای سفر به مسکو ندارد.

12:21- در کی‌یف معتقدند: ترکیه و سازمان ملل می‌خواهند زلنسکی را برای تسلیم شدن متقاعد کنند

آلکسی آرستوویچ، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین معتقد است که رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهوری ترکیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ممکن است امروز در دیدار با ولادیمیر زلنسکی در شهر لووف، تلاش کنند تا وی را برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اوضاع متقاعد سازند، از جمله اینکه نظریه دادن امتیازات ارضی و بازگرداندن مناطق جنوبی کشور را کنار بگذارد.  

وی گفت: «شاید آنها (اردوغان و گوترش) بخواهند پیشنهاد توقف درگیری‌های نظامی و دست کشیدن از تلاش برای بازگرداندن مناطق جنوبی اوکراین را ارائه دهند. البته من حتی از بازگو کردن آنچه رئیس جمهور زلنسکی پاسخ خواهد داد، میترسم.»

آریستوویچ تاکید کرد که رهبر اوکراین مسلماً هرگونه پیشنهاد صلح و امتیادهی به طرف روسی را رد خواهد کرد.

به گفته مقامات آنکارا، اردوغان قصد دارد در نشست سه جانبه لووف، میزبانی ترکیه برای دیدار روسای جمهوری روسیه و اوکراین را به سازمان ملل ارائه دهد. وی این موضوع را در دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود در سوچی نیز مطرح کرده بود. 

 

11:44- هشدار وزارت خارجه روسیه درباره «باج‌خواهی هسته‌ای» کی‌یف در زمان سفر گوترش به اوکراین  

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز در یک مصاحبه رادیویی اعلام کرد که آمادگی مقامات کی‌یف برای انجام یک اقدام تحریک آمیز در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه در زمان سفر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به اوکراین یک باج خواهی هسته‌ای است.

زاخارووا گفت: «اقدامات طرف اوکراینی فقط یک تحریک نیست، بلکه همان چیزی است که ما آن را باج خواهی هسته‌ای می‌نامیم، برای اینکه چنین تحریکات نظامی در نزدیکی یک تاسیسات هسته‌ای برای مدت زمان طولانی، را نمی‌توان نام دیگری بر آن نهاد.»

صبح امروز، پنجشنبه، وزارت دفاع روسیه هشدار داد که طرف اوکراینی در حال تدارک یک اقدام تحریک آمیز پر سرو صدا در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه است. برای اجرای این تحریکات، فرماندهی منطقه دنپر، پست‌های رصد تشعشعات را در منطقه مستقر کرده است.

طبق این اطلاعات، این درشرایطی است که دبیر کل سازمان ملل شب گذشته وارد شهر لووف شده و قرار است امروز با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه دیداری سه جانبه داشته باشد و از جمله در خصوص اوضاع پیرامون نیروگاه زاپوروژیه گفتگو کند.

نخستین مذاکرات سه جانبه زلنسکی، اردوغان و گوترش درباره وضعیت اوکراین

ولادیمیر زلنسکی و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری اوکراین و ترکیه به همراه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل امروز پنجشنبه در شهر لووف اوکراین، نشستی سه جانبه خواهند داشت. همانطور که قبلاً توسط طرفین اعلام شده، آنها قصد دارند در خصوص جنبه‌های مختلف حل و فصل اوضاع اوکراین از جمله موضوع صادرات محصولات غذایی از بنادر دریای سیاه این کشور گفتگو کنند. این نخستین دیدار طرفین در چنین ترکیبی است.

به گفته مقامات آنکارا، اردوغان قصد دارد در خصوص اجرای توافقنامه صادرات غلات و اقدامات دیپلماتیک احتمالی برای حل و فصل بحران اوکراین گفتگو کند. اردوغان سعی دارد میزبانی ترکیه را به عنوان بستری مناسب برای دیدار روسای جمهوری روسیه و اوکراین به سازمان ملل ارائه دهد. وی این موضوع را در دیدار قبلی خود با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود در سوچی نیز مطرح کرده بود.

فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز شب گذشته، چهارشنبه، در نشستی خبری در پاسخ به سئوالی درباره هدف از سفر آنتونیو گوترش به اوکراین اعلام کرد که دبیرکل در ادامه تلاشهای خود برای حل و فصل مناقشه نظامی در این کشور، مایل است در دیدار با ولادیمیر زلنسکی و طیب اردوغان، در خصوص راههای ممکن برای کاهش تنش‌ها پیرامون اوکراین گفت‌وگو کند.

زلنسکی: کی‌یف آماده است امکان ماموریت آژانس در نیروگاه اتمی زاپوروژیه را فراهم خواهد کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که مقامات این کشور به طور مداوم با آژانس بین المللی انرژی اتمی ارتباط برقرار کرده و آماده است تا اجازه دهد بازرسان این سازمان به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه دسترسی داشته باشند.

زلنسکی شب گذشته در پیامی ویدیویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، گفت: «دیپلمات‌های اوکراینی، دانشمندان هسته‌ای ما و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تماس مداوم با یکدیگر هستند تا شرایط امن برای ماموریت بازرسان آژانس در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه فراهم شود.»

وی همچنین مدعی شد که "اوکراین آماده ارائه کنترل مناسب اوضاع در این رابطه است" و این ماموریت می‌تواند در مدت زمان کوتاهی هماهنگ شود.

این در حالی است که وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که کی‌یف نمی‌تواند ایمنی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در صورت عبور آنها از قلمرو تحت کنترل اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه تضمین کند و احتمال اقدامات تحریک آمیز بعید نیست.

 ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای اصلی اداره نظامی-غیرنظامی منطقه زاپوروژیه نیز روز گذشته اعلام کرد که رهبری سازمان ملل به جای محکوم کردن اقدامات نیروهای مسلح اوکراینی، واقعیت گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را نادیده می‌گیرد.

وزارت خارجه روسیه شرایط الزامی ماموریت آژانس به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را اعلام کرد

ایگور ویشنوتسکی، معاون اداره منع گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که هیئت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) می تواند تنها در صورت توقف گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه از سوی اوکراین، از این نیروگاه بازدید کند. او همچنین از جامعه جهانی خواست تا بر مقامات کی‌یف تأثیر گذاشته و آنها را از ادامه این اقدامات خطرناک برحذر دارند.

این دیپلمات روس گفت: «همه باید در این امر سهیم باشند. و برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد، اولین اقدامی که باید انجام شود آن است که گلوله باران نیروگاه اتمی زاپوروژیه توسط طرف اوکراینی متوقف شود.»

به عقیده وی، حمایت غرب از کی‌یف در رابطه با وضعیت پیرامون این نیروگاه، به معنای تشویق طرف اوکراینی برای ادامه گلوله باران این تاسیسات است. ویشنوتسکی یادآور شد که روسیه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل در خصوص فراهم سازی شرایط برای بازدید کارشناسان آژانس از نیروگاه زاپوروژیه در آینده نزدیک در حال گفتگو است. این دیپلمات اطمینان داد که طرف روسی به تحقق این ماموریت کمک خواهد کرد.

اذعان آنتونوف به فقدان گفت‌وگو بین ایالات متحده و روسیه

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده شب گذشته، چهارشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد  که در حال حاضر روند گفت‌وگوها بین مقامات مسکو و واشنگتن فلج شده است و فقط تماس‌هایی پراکنده و ضروری در سطح دیپلمات‌های دو کشور صورت می‌گیرد.

آنتونوف گفت: وضعیت روابط روسیه و ایالات متحده بسیار اسفناک است. تمام آنچه که در طول چند سال گذشته ایجاد شده بود، اکنون نابود شده است. من کاملاً معتقد هستم که بدون گفت‌وگوی جدی بین آمریکا و روسیه، صلح و امنیت بین ‌المللی را از دست خواهیم داد.»

این دیپلمات ابراز اطمینان کرد که حل و فصل مشکلات جهانی بدون همکاری مسکو و واشنگتن غیرممکن خواهد بود.

آمادگی روسیه برای مذاکرات جدی و برابر با آمریکا در زمینه کنترل تسلیحات

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن اعلام کرد که مقامات مسکو آماده هستند تا در رابطه با توافق احتمالی آینده که باید جایگزین توافقنامه ادامه کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت-3) شود، که در سال 2026 منقضی می شود، با طرف آمریکایی گفتگو کنند. به گفته وی، البته این مذاکرات باید برابر و جدی باشند. و اکنون باید درک کرد که آیا مقامات آمریکایی برای چنین مذاکراتی آمادگی دارند یا خیر.

این دیپلمات افزود: « من انتظار دارم که در آینده نزدیک با نمایندگانی از وزارت دفاع و وزارت خارجه آمریکا دیدار کنم، جایی که می‌توان آینده مذاکرات را پیش بینی کرد و مشخص کرد که آیا آمریکایی‌ها واقعاً برای تعامل برابر و متقابلاً سودمند آماده هستند یا خیر.»

پیش از این، در اوایل آگوست، طرف روسی به دلیل "تمایل مصرانه واشنگتن برای دستیابی به از سرگیری فعالیت بازرسی در شرایطی مغایر با واقعیت‌های موجود، تصمیم به خروج موقت تاسیسات خود از بازرسی‌ها در چارچوب پیمان استارت گرفت و این موضوع را به طرف دیگر توافق اعلام کرد.

درخواست سفارت روسیه از وزارت خارجه آمریکا برای صدور روادید برای لاوروف

سفارت روسیه در ایالات متحده از وزارت امور خارجه ایالات متحده خواسته است تا برای سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و سایر اعضای هیئت نمایندگی این کشور به منظور شرکت در رویدادهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، روادید صادر کند.

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن روز چهارشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیه- 24 ، با اعلام این مطلب، یادآور شد:  ما می توانیم با اطمینان بگوییم که مایلیم سرگئی لاوروف را در مجمع عمومی سازمان ملل ببینیم. در سال های اخیر، ایالات متحده بارها در انجام سفرهای کاری، از جمله سفرهای برنامه ریزی شده برای شرکت در رویدادهای سازمان ملل، مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است. به همین دلیل سفارت روسیه از قبل از کاخ سفید و وزارت امور خارجه درخواست کرده تا به تعهدات خویش بعنوان کشوری که مقر سازمان ملل در قلمرو آن مستقر است عمل کند و فوراً برای وزیر خارجه و همه اعضای هیئت روسی روادید صادر کند.»

آنتونوف گفت که سفارت به تلاش برای ورود بدون مانع همه نمایندگان روسیه که در رویدادهای آتی در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت می کنند، ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه آمریکا خود را موظف به صدور رواید برای لاوروف می‌داند

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده از تعهد ویژه خود در رابطه با صدور روادید ورود به خاک این کشور برای تمامی شرکت کنندگان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل آگاه است.

پرایس شب گذشته، چهارشنبه در یک نشست توجیهی برای خبرنگاران گفت: «در خصوص سازمان ملل متحد، ما به عنوان کشور میزبان این سازمان جهانی، وظیفه ویژه‌ای داریم که مقدمات سفر را برای افرادی که در فعالیت‌های سازمان ملل شرکت می کنند تسهیل کنیم.»

وی تاکید کرد که ایالات متحده آماده صدور روادید ورود برای سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و اعضای هیئت همراه وی است.

پیش از این، گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه یادآور شده بود که در شرایط کنونی، عدم صدور روادید ایالات متحده برای هیئت نمایندگی این کشوربه منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که در اواخر ماه سپتامبر آغاز می‌شود، سورپرایز خاصی برای مسکو نخواهد بود.

واشنگتن هیچ نشانه‌ای از کمک نظامی چین به روسیه در ارتباط با جنگ اوکراین ندیده است

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در روز چهارشنبه اعلام کرد که مقامات ایالات متحده تاکنون هیچ نشانی از ارائه کمک پکن به مسکو برای دور زدن تحریم‌های ضدروسی غرب یا ارائه کمک نظامی چین به روسیه در رابطه با عملیات نظامی این کشور در اوکراین ندیده‌اند.

این دیپلمات یادآور شد: در جریان رایزنی با مقامات جمهوری خلق چین، طرف آمریکایی به صراحت بیان کرده که چنین اقداماتی چه عواقبی خواهد داشت. ما هنوز هیچ تغییری در رفتار طرف چینی ندیدیم که نشان دهد آنها در این مسیر اقدامی کرده باشند.

در آمریکا معتقدند که گسترش درگیری نظامی در اوکراین به نفع هیچکس نیست

 دولت آمریکا همچنان بر این باور است که گسترش احتمالی درگیری‌های نظامی در اوکراین، کشیده شدن احتمالی این مناقشه به دیگر مناطق اروپا و خطر بروز درگیری بین روسیه و ناتو، منافع هیچکسی را برآورده نخواهد کرد.

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا این موضوع را در پاسخ به سئوال برخی خبرنگاران درباره درخواست برخی سیاستمداران و نظامیان آمریکایی برای افزایش کمک نظامی به کی‌یف، از جمله تامین مهمات برای سامانه موشکی پرتاب چندگانه با برد 300 کیلومترHIMARSبه این کشور، اعلام کرد. به گفته این مقام وزارت خارجه، ایالات متحده به اوکراین «دقیقاً آنچه» را برای دفاع از خود نیاز دارد، ارائه خواهد داد.

پرایس گفت: «ما همواره به وضوح نشان دادیم که این به نفع اوکراین، ناتو، اروپا و منافع ما (آمریکایی‌ها) نیست که حمله نظامی روسیه به اوکراین را به آتشی گسترده تر تبدیل کرده و این جنگ را فراتر از مرزهای اوکراین و به طور گسترده تر گسترش دهیم.»

وزارت دفاع روسیه: بیش از 563 هزار تن محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین صادر شده است

سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس ستاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ای روسیه برای واکنش انسان دوستانه در اوکراین شب گذشته اعلام کرد که از اول ماه آگوست تاکنون و در راستای اجرای "توافقات متقابل در استانبول برای حمل و نقل ایمن غلات، 21 کشتی باری بیش از 563 هزار تن غلات و محصولات کشاورزی مختلف را از بنادر جنوبی اوکراین خارج کرده‌اند.

به گفته این مقام نظامی، بدین ترتیب تا به امروز 451 هزار و 481 تن ذرت، 50 هزار و 301 تن آرد، 11 هزار تن سویا، 6 هزار تن روغن آفتابگردان، 41 هزار و 622 تن گندم و 2 هزار و 914 تن آفتابگردان صادر شده است.

وی در عین حال یادآور شد که همچون گذشته 53 کشتی خارجی از 14 کشور جهان در شش بندر (خرسون، نیکولایف، چرنومورسک، اوچاکوف، اودسا و یوژنی اوکراین، متوقف هستند.

علاوه بر این، میزینتسف تاکید کرد که همچنان خطراتی برای ناوبری و آسیب رسیدن به زیرساختار‌های بندری در نتیجه حرکت مین‌های رها شده از سوی طرف اوکراینی که از لنگر در امتداد سواحل کشورهای دریای سیاه جدا شده‌اند، وجود دارد. وی یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه شرایط لازم را برای بهره برداری از دو کریدور دریایی بشردوستانه در دریای سیاه  و دریای آزوف ایجاد کردهاند.

سه کشتی دیگر با محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین خارج شدند

وزارت زیرساختارهای اوکراین روز چهارشنبه گزارش داد که سه کشتی دیگر با محصولات کشاورزی این کشور از بنادر چرنومورسک و اودسا خارج شدند. طبق این اطلاعات، بیش از 33 هزار تن محصولات کشاورزی اوکراین در کشتی‌ها بارگیری شده است.

این وزارتخانه یادآور شد که در جریان اجرای طرح حمل و نقل ایمن محصولات کشاورزی اوکراین، در مجموع 24 فروند کشتی باری با بیش از 600 هزار تن بنادر این کشور را ترک کردند.

تلگراف: غرب علاقه خود به حمایت از اوکراین را از دست خواهد داد

روزنامه تلگراف امروز در تحلیلی نوشته است که کشورهای غربی در عرض سه ماه آینده ممکن است علاقه خود به حمایت از اوکراین را به دلیل تشدید مشکلات اقتصادی داخلی خود، از دست بدهند.

به نوشته این روزنامه، کشورهای غربی در حال حاضر بیشتر بر حل و فصل مشکلات ناشی از کاهش تامین گاز و افزایش قیمت کالاها متمرکز هستند تا اینکه بخواهند مشکلات تسلیحاتی برای نیروهای مسلح اوکراین را حل کنند.

طبق این اطلاعات، کشورهای اروپایی مجبور به تجدید نظر در تعهدات خود به تحریم های شدید ضدروسی هستند، برای اینکه بعد از گذشت شش ماه از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین ، دیگر مشخص شده که این اقدامات محدود کننده نتیجه مورد انتظار اتحادیه اروپا را به همراه نداشته است. به همین دلایل و به خصوص با فرا رسیدن فصل سرما، توجه مقامات اروپایی به مشکلات سیاسی داخلی و اقتصادی داخلی خود معطوف خواهد شد.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon