دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه: نقش عالمان دین در جامعه اسلامی نقشی کلیدی است


دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه: نقش عالمان دین در جامعه اسلامی نقشی کلیدی است

دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه گفت: نقش عالمان دین در جامعه اسلامی نقشی کلیدی است و اینکه در قرآن و روایات از عالمان تکریم شده، به خاطر این است که بار مسئولیت هدایتگری جامعه در عصری که مردم از وجود امام معصوم محروم هستند از از عالمان دین بهره ببرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله العظمی سید محمد سعید حکیم که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با تجلیل از شخصیت علمی و اخلاقی ایشان اظهار داشت: سخن گفتن از چنین شخصیت‌هایی کار آسانی نیست، چرا که پرداختن به ابعاد مختلف شخصیت یک فقیه و مرجع تقلید که تمام عمر خود را در راه تحصیل علم و معارف دین، جهاد و مبارزه سپردی کردند به خوبی ادا نمی‌شود.

امام جمعه قم در ادامه عنوان کرد: حضرت آیت‌الله حکیم مرجعی بزرگ، نام‌آور و از خانواده‌ای اصیل و خدمتگزاری صادق بود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه عالمان دین در جامعه ادامه دهنده راه و مسیر پیامبر هستند و همان نقش اهل‌بیت(ع) را ایفا می‌کنند افزود: نقش عالمان دین در جامعه اسلامی نقشی کلیدی است و اینکه هم در قرآن و هم در روایات پیامبر از عالمان تکریم شده است به خاطر این است که این بار مسئولیت هدایتگری جامعه را در عصری که مردم از وجود امام معصوم محروم هستند از عالمان دین بهره ببرند.

وی در ادامه گفت: هر کسی عالمی را اکرام کند و در مجلس بزرگداشت عالمی شرکت کند گویا رسول الله(ع) را تکریم کرده است و هر کس رسول الله(ع) را تکریم کرده خدا را تکریم کرده است و در این صورت به بهشت رهنمون می‌شود.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، افزود: در کلمات نورانی اهل بیت(ع) و آیات الهی شاخص‌هایی برای عالمان دین بیان شده است و این بدان معنا است صرف داشتن علم ارزش چندانی ندارد بلکه عالمان باید خدا ترس باشند و امام رضا(ع) فرمود از فقیهی در جامعه باید یاد کرد که خیر او به مردم برسد.

امام جمعه قم تأکید کرد: عالم باید مرزبان دین باشد به خصوص امروز که دشمنان تلاش می‌کنند تا دین را از جامعه و جوانان ما بگیرند.

حسینی بوشهری بیان کرد: امروز جنگ شناختی در جامعه برپاست که عالمان دین اجازه نمی‌دهند دشمنان در این جنگ حقایق را وارانه جلوه دهند و با جهاد تبیین در این عرصه ایفای نقش می‌کنند.

وی افزود: در برابر جبهه گیری دشمن نباید تسلیم شد و باید قدردان عالمان دین باشیم چرا که این عالمان دین بودند که این معارف دینی امروز به دست ما رسیده است.

عضو شورای عالی جامعه مدرسین، با بیان اینکه اگر روحانیت صحنه را رها کند افرادی خواهند آمد که نه به دین و نه دنیای مردم رحم نمی‌کنند افزود: این افراد همان ادامه دهندگان اردوگاه مقابل سیدالشهدا(ع) هستند و فقط نام آنان عوض شده چرا که کربلا همواره در تاریخ تکرار می‌شود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه خاندان حکیم خاندان علم و تقوا و جهاد هستند اضافه کرد: در دوره صدام تعداد زیادی از خاندان حکیم و صدر قتل عام شدند که چرا دم از دین‌داری می‌زنند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ابراز داشت: آیت‌الله حکیم بیش از 8 سال و نیم در زندان بود که با شکنجه‌های سختی همراه بود و الگویی در بین مردم هستند.

امام جمعه قم عنوان داشت: ایشان شاگردان بسیاری در حوزه نجف تربیت کرده و کتاب‌های بسیاری از ایشان در عرصه‌های مختلف از جمله عاشورا به یادگار مانده است و مطالبی در کتاب‌های ایشان مطرح شده که کمتر در آثار دیگر عالمان دینی دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: این عالم بزرگ تقوا و فروتنی بسیاری داشت و درب خانه به روی همه باز بوده است و ایشان از پرچمداران تقویت ارتباط حوزه نجف و قم بوده است.

حسینی بوشهری، عنوان کرد: خدمات ایشان به مردم عراق بسیار زیاد و برجسته است و این شخصیت بزرگ در این عرصه نیز سنگ تمام گذاشته است.

وی افزود: آیت الله حکیم دلداده اهل بیت علیهم السلام بود و در کمتر مجلسی بود که ایشان در آن حاضر باشند و روضه در آن برقرار نباشد و با آن که فقیه بود همواره به اقامه عزای حسین علیه السلام سعی وافر داشت.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه بیان داشت: در نظام آفرینش انسان دارای مقام رفیعی است که در قرآن از انسان به موجودی ممتاز یاد شده و خداوند آدمی را خلیفه الله نام نهاده است.

وی گفت: قرآن گاهی انسان را مورد تکریم و تجلیل قرار می‌هد در میان تمامی موجودات عالم هستی و گاهی این سخن به میان می‌آورد که تمامی خلقت و آفرینش به خاطر انسان بوده است.

حسینی بوشهری با بیان اینکه خداوند استعدادهای زیادی در انسان قرار داده است افزود: انسان موجودی با اراده و مختار است که باید توانمندی‌های خود را بالقوه کند.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه قدرت انتخاب به دست خود انسان است و می‌تواند مسیر آینده خود را انتخاب و در آن گام بردارد.

امام جمعه قم بیان داشت: انسان دارای غرایضی است که باید درست هدایت شود و مسیر کم نشود و به بیراهه کشانده نشود.

حسینی بوشهری، با بیان اینکه خداوند سه عامل اساسی را برای هدایت و راهنمایی انسان قرار داده است افزود: حجت باطن همان دیگری حجت ظاهر که از انبیا و اولیای الهی می‌توان یاد کرد.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: در خصوص عقل 64 مورد در قرآن آمده است و انسان را به تعقل واداشته است و کسانی حرف‌های مختلف را می‌شوند و عقل خود را قاضی قرار می‌دهند و بهترین را بر گزینند تا دچار مشکل نشوند.

وی افزود: یکی از دلایل دوزخی شدن انسان عدم استفاده از عقل است که اگر گوش شنوا و چشم بینا و عقل حسابگری داشتیم جای آنان در دوزخ نبود.

حسینی بوشهری تصریح کرد: به آنچه که پیامبر به عنوان باید و نباید مطرح می‌کنند باید گوش دهیم و حرام و حلال الهی را مراعات کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام فرمود به قرآن و اهل بیت(ع) تمسک جویید که متأسفانه امت اسلام راه را گم کرد و پیامبر نیز پیش بینی کرد که اگر به این دو تمسک نجویید گمراهی قطعی است.

انتهای پیام/452/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon