پیشبینی سفر بیش از ۱۰۰ هزار زائر از طریق ایران به عراق در ایام اربعین
معاون توسعه مدیریت منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پیشبینی میشود در ایام منتهی به اربعین سال جاری بیش از ۱۰۰ هزار زائر از مرزهای ترکیه، آذربایجان، افغانستان، پاکستان و دیگر مرزهای هوایی به مقصد کربلا سفر کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سعید اوحدی ضمن بیان این مطلب که ایران ظرفیتهای لازم برای توسعه گردشگری سلامت و زیارت را به صورت کامل داراست، از پیشبینی سفر بیش از 100 هزار زائر از کشورهای همسایه از مرزهای ایران در ایام اربعین پیشرو خبر داد و تأکید کرد: بخش عمدهای از مجموع 3 میلیون گردشگری که در طول دوران شیوه کرونا به ایران سفر کردند مختص به حوزه گردشگری سلامت و زیارت بوده است.
وی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران در زمینه گردشگری سلامت دارای ظرفیتهای بسیار مناسبی است، گفت: یکی از نقاط قوت و مزایای نسبی و ممتاز کشورمان، تحول بخش علمی و درمانی است و با اتکا به همین مزیت امروز کشور ما جزء کشورهای سرآمد در زمینه مبارزه با کرونا محسوب میشود.
معاون توسعه مدیریت منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در حوزههای تخصصی و درمانی تواناییها و امکانات ارزان قیمت و با کیفیت نسبت به سایر کشورهای منطقه داریم، بیان کرد: اهمیت این تواناییها از این بعد حائز اهمیت است که همسایگان و کشورهای منطقه عمدتاً در این زمینه با ضعف روبهرو هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: افزون بر تواناییهای گسترده علمی، در این بین وجود جاذبههای طبیعی فراوان همچون هرمزگان، محلات و سرعین به دلیل بهرهمندی از ظرفیت آب درمانی موجب شده تا در مجموع در حوزه گردشگری سلامت، نقشی فعال داشته باشیم.
اوحدی با استناد به آمار بسیار خوب تعداد بهبودیافتگان کرونا در کشورمان تصریح کرد: با توجه به این تجربه خوب و ظرفیت عظیم بیمارانی که در قالب گردشگر سلامت از کشورهای همسایه وارد کشور شدهاند، ولی توسعه این بخش قاعدتاً مستلزم هماهنگی بیشتر میان وزارت میراث فرهنگی و وزارت بهداشت است تا بتوان در نهایت گردشگری سلامت را تقویت کرد.
بخش بسیار عمده از گردشگران ورودی، گردشگران سلامت و زیارت هستند
وی با بیان این مطلب که حدود 3 میلیون گردشگر در طول دوران شیوع کرونای و علیرغم وجود این بیماری وارد کشور شدند، اظهار کرد: مطابق بررسیها و به استناد آمار، بخش عمده این گردشگران از حوزه که گردشگری زیارت و سلامت بودهاند.
معاون توسعه مدیریت منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام این مطلب که این دو حوزه یعنی گردشگری سلامت و زیارت بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است عنوان کرد:پاکستان، هندوستان و در گذشته شیعیان عربستان به صورت مستقیم به مشهد که به نوعی قطب گردشگری سلامت ایران محسوب میشود پرواز میکردند و اقدامات درمانی خود را انجام میدادند.
این مقام مسئول همچنین با توجه به در پیش بودن ایام اربعین، گفت: پیشبینی میشود در ایام منتهی به اربعین سال جاری بیش از 100 هزار زائر از مرزهای ترکیه، آذربایجان، افغانستان، پاکستان و دیگر مرزهای هوایی به مقصد کربلا سفر کنند.
اوحدی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به امکان توسعه گردشگری زیارت یادآوری کرد: اگر امکان سفر عمره نیز مجدد فراهم شود، قاعدتاً میتوانیم شاهد افزایش حجم گردشگران ورودی به ایران باشیم؛ چراکه در گذشته نیز زائران مالزیایی و اندونزیایی در قالب عمره پلاس حدود 20 روز در کشورمان اقامت داشتند.
اختصاص 2 هزار میلیارد هم از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش خصوصی
مطابق صحبتهای وی، در سال 1401، با تخصیص منابع مناسب از سوی مجلس و دولت، فرصتی فراهم شد تا در سایه آن از گردشگری و صنایع دستی بخش خصوصی حمایتی خوبی به عمل آید.
معاون توسعه مدیریت منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی را جزء دو دستگاه برتر در زمینه جذب تسهیلات تبصره ماده 18 معرفی کرد و افزود: برای سال 1401 میزان تسهیلات، رشدی بیش از 7 برابر نسبت به سال گذشته داشت و علاوه بر آن 2 هزار میلیارد هم از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش خصوصی تخصیص داده شد.
این مقام مسئول از تخصیص بیش از 10 هزار میلیارد تومان منابع به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال 1401 خبر داد و خاطرنشان کرد: بخشی از این مبلغ قاعدتاً جهت توسعه زیرساختهای لازم و اقدامات مقتضی در راستای رونق حوزه گردشگری کشور تخصیص خواهد یافت.
انتهای پیام/