پیشنهاد محیط‌زیست استان سمنان برای جلوگیری از قاچاق سنگ سیلیس طرود چیست؟


پیشنهاد محیط‌زیست استان سمنان برای جلوگیری از قاچاق سنگ سیلیس طرود چیست؟

استان سمنان عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود و حجم بالایی از مواد معدنی در این استان پهناور وجود دارد و سنگ سیلیس نیز یکی از این مواد است که شاهد قاچاق آن هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، تا کنون تنها 15 درصد استان از نظر مواد معدنی مورد اکتشاف قرار گرفته و مابقی آن همچنان دست‌نخورده باقی‌مانده است. با این وجود استان سمنان حائز رتبه ششم کشور از نظر میزان استخراج مواد معدنی است؛ پنج درصد از کل موادمعدنی تولیدی کشور از خاک زرخیز این استان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

عمده معدن نمک استان در شهرستان گرمسار و اکثر معادن گچ استان در مرکز استان و شهرستان‌های سمنان و سرخه واقع شده و بیشتر معادن فلزی نیز در شرق استان و در شاهرود و دامغان واقع شدند.

سیلیس، زئولیت و سولفات و سلستین به‌عنوان منحصر به فردترین موادمعدنی استان سمنان است و باید گفت استان سمنان از نظر ذخایر این موادمعدنی و همچنین نمک و گچ عمدتاً در رتبه‌های برتر کشور قرار دارد.

احمدی یکی از ساکنان منطقه طرود شاهرود اما از قاچاق یک ماده معدنی ارزشمند در این منطقه از استان یعنی سنگ سیلیس گلایه‌مند است و عنوان می‌کند: در حال حاضر باید با کمال تأسف گفت: این سنگ از منطقه طرود به دیگر کشورهای کشور قاچاق می‌شود؛ مسئله‌ای که متأسفانه به تخریب محیط‌زیست در این منطقه نیز منجر شده است.

وی از مسئولان امر از جمله محیط‌زیست خواست ضمن پاسخ مناسب در این زمینه پیگیر این موضوع باشند و اجازه ندهند محیط‌زیست این منطقه به دست این متخلفان و قاچاقچیان آسیب ببیند.

به سراغ بهرامعلی ظاهری، مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان رفتیم تا در جریان اقدامات انجام شده این سازمان برای جلوگیری از آسیب‌های زیست‌محیطی در منطقه طرود قرار گیریم و جویا شویم آیا اصلاً در این زمینه اقدام خاصی انجام شده است یا خیر؟

وی در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: در مرز جنوبی توران در منطقه طرود مدتی است که خرید غیرمجاز سنگ معدنی سیلیس در حال انجام است.

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان با بیان اینکه این خریداری کاملاً غیرمجاز است گفت: هر نوع فعالیت قانونی نیاز به انجام روندی قانونی دارد و باید در چارچوب قانون انجام شود.

ظاهری تصریح کرد: ما پیگیر این موضوع بوده‌ایم و اعلام کردیم که این اقدام غیرقانونی باید متوقف شود و دستگاه‌های مسئول نیز در این زمینه وارد عمل شوند تا جلوی آسیب‌های زیست‌محیطی بیشتر از این در این منطقه گرفته شود.

وی گفت: پیشنهاد دادیم چون محیط‌زیست متعلق به عموم مردم است با اولویت جوامع بومی و محلی یک شرکت تعاونی در منطقه طرود احداث شود تا مردم در این شرکت تعاونی عضو باشند و از حقوقی برخوردار باشند.

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان با بیان اینکه این سازمان پیگیر جدی این موضوع تا رفع مشکل هست گفت: باید نفع وجود فرصت‌های معدنی در این منطقه به مردم برسد.

طبیعی است اگر در منطقه‌ای نعمت‌ها خدادادی است باید این نعمت‌ها به رفاه و رشد و اقتصاد آن منطقه منجر شود و در زمینه ماده معدنی سیلیس نیز باید اقدام جدی در مقابل قاچاقچیان انجام شود و اجازه نداد تا عده‌ای سودجو علاوه بر اینکه محیط‌زیست را تخریب می‌کنند بلکه مواد معدنی خدادادی را به سود خود به فروش برسانند و تخریب فقط عاید مردم منطقه شود.

انتهای پیام/363/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon