گزارش سازمان‌های حقوق بشری از وضعیت نابسامان زندانیان آزادی بیان در بحرین

گزارش سازمان‌های حقوق بشری از وضعیت نابسامان زندانیان آزادی بیان در بحرین

سازمان‌های حقوق بشری در گزارش‌های متعددی به بررسی وضعیت وخیم زندان‌های رژیم آل خلیفه در بحرین و ابعاد مختلف سرکوب‌گری‌های این رژیم پرداختند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات بحرینی به آزار و اذیت و وحشت سیستماتیک بازداشت شدگان آزادی بیان در زندان « جو» ادامه می‌دهند همانطور که اخیرا 15 زندانی سیاسی به مکان نامعلومی منتقل شدند.

منابع حقوق بشری اعلام کردند که بر اساس اطلاعات دریافتی از همکارانشان، در 9 آگوست تعدادی افراد با لباس غیر نظامی که خود را مامور تحقیقات معرفی کردند در چند نوبت این افراد را با خود به مکانی نامعلوم برده‌اند.

زندانیان در این خصوص اعلام کردند که افرادی در چند نوبت به ساختمان پنجم زندان جو یورش بردند و گروهی از زندانیان را با خود بردند؛ آنان در نوبت اول 7 زندانی و سپس 2 زندانی و در نوبت سوم 3 نفر را با خود برده‌اند که تاکنون خبری از این زندانیان نیست.

این بازداشت شدگان از جمله «حسین عیاد»، «حسین فاضل»، «محمد عبدالنبی الخور»، «محمد عبدالجلیل»، «سید محمد التوبلانی»، «سلمان اسماعیل»، «حسن احمد وحید»، «حسین المومن»، «یاسر المومن»، «حسین الشیخ»، «حسین مهنا»، «عقیل عبدالرسول»، «احمد جاسم القبیطی»، «عمار عبدالغنی» و «صدیق المخوضر» به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

خانواده این زندانیان خواستار افشای سرنوشت فرزندانشان و اطمینان از عدم شکنجه و آزار و اذیت آن‌ها شدند.

از سوی دیگر، پس از اعلام گزارش‌هایی از وضعیت ناگوار زندانیان در زندان‌های آل خلیفه، تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان «جو» با اعلام اعتصاب غذا خواستار آزادی «محمد ال ساری» یکی از بازداشت شدگان شدند.

زندانیان سیاسی در این زندان با بدرفتاری نیروهای نظامی (با ملیت‌های مختلف که در بحرین استخدام شده‌اند) مواجه بوده و آن‌ها بارها درخصوص منع شدن از انجام مناسک دینی شکایت‌هایی را مطرح کرده‌اند.

«عبدالجلیل السنکیس» فعال برجسته بحرینی نیز به اعتصاب غذای خود در اعتراض به بدرفتاری در داخل زندان و مصادره تحقیقات خصوصی اش ادامه می دهد و اوضاع جسمانی وی وخیم است در وضعیت جسمی بدی به سر می برد و این درحالی است که مقامات رژیم آل خلیفه همچنان از انجام مطالبات مشروع و قانونی وی خودداری می کنند.

برخی سازمان‌های حقوق بشری روز گذشته از مقامات رژیم آل خلیفه در بحرین خواستند تا «عبدالجلیل السنکیس» فعال معارض نظام بحرین را که در زندان دست به اعتصاب غذا زده آزاد کنند.

27 سازمان حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل و موسسه حقوق و دموکراسی بحرین از مقامات این کشور خواستند تا عبدالجلیل السنکیس را آزاد کنند.

بر اساس گزارش این سازمان‌های حقوق بشری، این فعال معارض بحرینی پس از اینکه در جریان شیوع اپیدمی کرونا تنها به او اجازه داده شد تا با 5 شماره تماس داشته باشد و همچنین کتابش را که زندان‌بانان در آوریل سال جاری مصادره کرده بودند دوباره بنویسد به دلیل اعتراض به این اقدامات مقامات بحرینی مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته و پس از آن دست به اعتصاب غذا زد.

همچنین ده‌ها تن از نمایندگان پارلمان انگلیس نیز با امضای طوماری خواستار آزادی این فعال بحرینی شدند.

محدود کردن شیعیان این کشور و جلوگیری از برگزاری مراسم ایام عاشورا، پایین کشیدن بنرهای عاشورا و تهدید و آزار مبلغان و سخنرانان مراسم عزای حسینی چیزی جز تداوم هژمونی و سلطه ظالمانه آل خلیفه بر شیعیان بحرین نیست. امسال نیز تلاش رژیم آل خلیفه برای ممانعت از برگزاری مراسم عاشورایی و محدود کردن مراسم حسینی حتی در زندان مرکزی «جو» آشکار بوده است؛ تاجایی که زندانیان سیاسی در این زندان فاش کردند که اداره زندان جو رسما آنها را از برگزاری هرگونه مراسم عاشورا منع کرده است.

مرکز حقوق بشر بحرین روز گذشته اعلام کرد که بیش از 2000 زندانی سیاسی همچنان در پشت میله‌های زندان رژیم آل خلیفه در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند.

همچنین جمعیت اسلامی الوفاق در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: آل خلیفه آزادی در انجام مناسک دینی در بسیاری از مناطق بحرین و داخل زندان‌ها را به ویژه در عید غدیر خم، عاشورای حسینی و برنامه «سلام یا مهدی» هدف امنیتی قرار داده است.

در این گزارش آمده است: در یک ماه گذشته، 9 مورد بازداشت انجام گرفته است که دکتر «نادر کاظم» محقق و نویسنده بحرینی و سه کودک از جمله مهم‌ترین بازداشت ها بودند. همچنین 16 مورد احضار صورت گرفته است که «علی مهنا» و «عبدالمجید عبدالله محسن» هرکدام دوبار احضار شدند. همچنین دو نوجوان به نام های «احمد علی حبیل» و «فاضل خضیر» نیز قبل از بازداشت احضار شدند.

به گفته «جلال فیروز» نماینده سابق پارلمان بحرین، بیش از سه هزار و 500 مخالف نظام آل خلیفه در زندان‌های این رژیم زیر سخت‌ترین شکنجه‌ها قرار دارند.

مسئولان زندان‌های بحرین از هرگونه اقدامات سرکوبگرانه علیه بازداشت شدگان سیاسی استفاده کرده و بدون توجه به شیوع بیماری‌های کرونا و سل در زندان‌های این کشور، بازداشت شدگان سالم را در سلول زندانیان مبتلا به کرونا و سل زندانی می‌کنند.

اخیرا مرکز حقوق بشر بحرین، مرکز حقوق بشر الخلیج و سازمان آمریکایی‌ها به منظور دموکراسی و حقوق بشر در گزارش مشترکی با عنوان «شرایط زندان در بحرین» اعلام کردند: کاستی های شدید در ضمانت‌های محاکمه عادلانه، یک شکل سیستماتیک در سیستم عدالت کیفری در بحرین است که نقض مستمر حقوق بشر و شکنجه زندانیان و بدرفتاری ازآن متاثر می شود.

مقامات آل خلیفه 173 نفر را در سال 2021 میلادی به دلیل مشارکت در فعالیت‌های دموکراسی خواهانه بازداشت کردند. بیشتر بازداشتی‌ها پس از احضار افراد مورد نظر برای بازجویی انجام شد.

شرایط نامناسب زندان‌های بحرین با توجه به شیوع بیماری بین بازداشت شدگان و فراهم نکردن مراقبت پزشکی کافی از آنها و مشکل ازدحام جمعیت باعث فوت تعدادی از آنها از جمله «عباس مال الله»، «حسین برکات» و «حسن منصور» شد.

دولت بحرین، متحد نزدیک ایالات متحده، مرتباً توسط سازمان‌های غیردولتی و نهادهای بین‌المللی به سرکوب مدافعان حقوق بشر در خاک خود متهم می‌شود، به‌ویژه پس از قیام مردمی که در سال 2011 صورت گرفت.

بحرین از سال 2011 درگیر موج بیداری اسلامی است. مردم این کشور برای مقابله با اقدامات مستبدانه و وابسته آل خلیفه دست به اعتراض زدند اما نتیجه این روند دستگیری، زندان، شکنجه و اعدام برای آزادی خواهانی بود که همچنان در صحنه نبرد حضور دارند. رژیم آل خلیفه همچنین صدها نفر را سلب تابعیت کرده است.

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon