قالیباف: سفرهای دولت و مجلس به استانها مکمل هم هستند/ مشکلات لرستان مایه شرمندگی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه محرومیتزدایی و توانمندسازی روستاها اولویت اول مجلس است، گفت: رسیدگی به موضوعات آب، جاده و اشتغال در مناطق محروم مورد تأکید است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، محمدباقر قالیباف امشب در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در لرستان با بیان اینکه این استان نمادی از مکتب قرآنی و فرهنگ اهلبیتی است و سابقهای طولانی در فرهنگ و تمدن دارد، اظهار داشت: از همه شهدا، ایثارگران و روحانیت بزرگ این استان همچون آیتالله بروجردی، آیتالله کمالوند، آیتالله طاهری خرمآبادی و آیتالله شاهرخی یاد میکنیم.
وی با بیان اینکه از دو نعمت بزرگ منابع انسانی با عمق فرهنگی و تمدنی، فرصتها و منابع طبیعی و خدادادی بهرهمند است، افزود: باید دستبهدست هم دهیم و کمک کنیم که سختیهایی که مردم لرستان تحمل میکنند و مایه خجالت خدمتگزاران آنها است را جبران کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مشکلات لرستان وظایف همه ما را سنگینتر میکند و باید خواب را از چشم ما بگیرد، همچنین باید با یک روحیه جهادی و توام با یک برنامهریزی دقیق و همدلی به این مردم عزیز خدمت و تلاش کنیم.
وی با اشاره به سفر رئیسجمهور و خود به لرستان بیان کرد: مطمئن باشید که این سفرها حول یک محور و با یک برنامهریزی مشخص دنبال میشود.
قالیباف با بیان اینکه سفرهای انجامشده مکمل و تقویتکننده هم هستند، گفت: این سفرها برای کارها ارزش افزوده ایجاد میکند و اصل این کار هم در برنامه پنج ساله هفتم پیگیری میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی مطالب در جلسه نهایی گفته نشد و به برخی هم کامل پرداخته نشد بیان کرد: این موارد در صورتجلسه مدون تنظیم و دو روز آینده در اختیار لرستان و رسانههای این استان قرار میگیرد.
قالیباف با بیان اینکه اولویت نخست در مجلس شورای اسلامی روی بحث محرومیتزدایی و توانمندسازی گذاشتهایم اظهار داشت: اولویتهای اساسی ما در رفع محرومیت از مناطق محروم موضوعاتی از جمله آب، جاده و اشتغال است.
وی با بیان اینکه شرایط استان لرستان بهگونهای است که باید از اولویت بیشتری برخوردار باشد، افزود: تاکنون 325 روستای این استان در برنامه رفع تنشهای آبی بوده که انجام آنها امسال در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس مجلس با بیان اینکه اعتبارات برای 700 روستایی که در این استان دارای تنش آبی هستند دیده شده است، عنوان کرد: امیدواریم لرستان جزو استانهای پیشتاز در این زمینه باشد و تا دو سال آینده هیچ روستای دارای تنش آبی در این استان نباشد.
وی بیان کرد: اعتبار مورد نیاز برای رفع تنش آبی 325 روستا بهطور کامل پرداخت شدهاست و اعتبار مورد نیاز برای روستاهای دیگر نیز به هر نسبت که قراردادها امضا و دنبال شود تأمین میشود.
قالیباف با اشاره به بازدید از روستای محروم سرمرنگ دلفان، گفت: در سفری که دو سال قبل به منطقه کاکاوند این شهرستان داشتیم وضع مدارس و راهها بسیار اسفبار بود و محرومیتهای شدیدی در آنجا وجود داشت.
رئیس مجلس با بیان اینکه شهرستانهای چگنی و و دلفان را بهعنوان دو شهرستان پایلوت برای روستاها در اولویت قرار داده ایم و باید بهطور ویژه محرومیتزدایی و توانمندسازی را در دستور کار قرار دهیم، تصریح کرد: بحث اشتغال و توانمندسازی با استفاده از ظرفیتهای بخشهای دولتی و نیروهای داوطلب جهادی و نخبهها مورد توجه قرار میگیرد.
قالیباف اظهار داشت: اعتبار موردنیاز ساخت پنج هزار واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، افراد معسر تحتپوشش بنیاد شهید و رزمندگان و افراد محروم واقعی در صورت تأمین زمین در واحدهای یک طبقه در مناطق محروم، روستاها و مناطقی که ساکن هستند توسط مجلس تأمین میشود.
وی افزود: مسئولان استانی نباید منتظر بمانند که کارها در مرکز انجام شود، بلکه گرههای اصلی را خودشان باز کنند و ما هم(دولت و مجلس) در مرکز کمک خواهیم کرد، زیرا بهدنبال تمرکزدایی هستیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه نمونه تبصره 18 سال گذشته اتفاق افتاد، عنوان کرد: در برنامه هفتم به تأکید مقام معظم رهبری بهصورت مسئلهمحوری حرکت و پیشرانها را بر این اساس تنظیم میکنیم.
وی بیان کرد: به نظر میرسد یکی از پیشرانهای مهم در لرستان که چالش بوده و میتواند سایر ظرفیتها را مورد تاثیر قرار دهد مسئله آب است.
قالیباف گفت: باید در یک برنامهریزی دقیق و وحدت رویه با اولویت آب آشامیدنی، آب بخشهای صنعت و کشاورزی و اولویت اساسی بر مبنای درست مصرفکردن پیش برویم.
رئیس مجلس با اشاره به خسارتهای چند ده هزار میلیاردی سیل در کشور، تصریح کرد: باید با یک حکمرانی، تقسیم آب و احداث سدهای درست البته با حفظ سهم آب مورد نیاز طبیعت، آشامیدنی، بالادست و پاییندست که نیازمند همدلی و دقت است حفظ شود.
قالیباف با اشاره به بازدید از سدمعشوره، اظهار داشت: واقعاً تاسفبرانگیز است که بیش از دو دهه بر روی این سد بحث میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید اقدامات دولت و مجلس را در جبهه انقلاب بههم وصل کنیم، عنوان کرد: سد معشوره میتواند در بخشهای مختلف لرستان از جمله کشاورزی، آب آشامیدنی و حتی برای پاییندست و بیرون این استان ظرفیت را اضافه کند.
وی با تأکید به اینکه باید مقدمات اجرای سد معشوره را کامل طی کنیم و زمان قطعی بدهیم که در فلان سال این سد آبگیری میشود، بیان کرد: وقتی کاری را نمیتوانیم انجام بدهیم به مردم بگوییم، اما وقتی وعده انجام کاری را میدهیم باید عملی کنیم.
قالیباف گفت: ملت ایران، مردمی شریف و دقیق هستند و باید یک برنامه دقیق و روشن بدهیم و بر این اساس هم حرکت کنیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه موضوعات رویکرد در حوزه آب در لرستان برنامهریزی میشود، تصریح کرد: در حالی که بخش کشاورزی این استان پیشران است اما استفاده از این ظرفیتهای خدادادی باعث میشود بخش گردشگری که اتفاق بزرگی برای لرستان است رونق بگیرد و زیرساختهای صنعتی این استان دومرتبه ارزش افروده زیادی برای تولید ایجاد کنند.
قالیباف با تأکید به اینکه وظیفه ما نظارت و اجرای درست قانون است، اظهار داشت: هیچ موضوع یا بهانه دیگری نباید روی کار و خدمت به مردم سایه بیندازد.
وی افزود: نیازمند مدیران قوی و امین هستیم تا با شجاعت تصمیم بگیرند، چون تحول و حل مشکلات نیازمند تصمیمگیری خردمندانه و شجاعانه مدیران است.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه تغییر 16 استاندار لرستان در 40 سال گذشته حاکی از این است که ثبات مدیریت و برنامهریزی بیش از این زمان میخواهد، عنوان کرد: امروز یک مدیر استانی استاندار لرستان است و همه باید برای پیشبردن کار و امیدوارکردن مردم به وی کمک کنند.
وی با بیان اینکه مردم امروز توقع دارند بین قوا هماهنگی منجر به همافزایی و حل مشکلات شود، بیان کرد: خنثیسازی تحریم، جنگ اقتصادی، جنگ شناختی و رسانهای که دشمنان علیه انقلاب و ملت شروع کردهاند با همدلی و باور به سنتهای الهی و کمک مردم محقق میشود.
قالیباف با اشاره به ظرفیتهای فراوان لرستان ظرفیتهای این استان در بخشهای معدن، آب، امنیت و نزدیکی این استان به مرکز گفت: سیستم بوروکراسی را سرمایهگریز کردهایم و باید این سبستم تغییر کند و در تسهیل صدور مجوزها اقدام شود.
رئیس مجلس با تأکید به اینکه به همه دستگاهها دستور صریح داده شدهاست که برای دریافت مجوز به ادارات مراجعه نکنند، تصریح کرد: متقاضیان باید به درگاههای مشخص تأییدمحور یا ثبت محور مراجعه کنند؛ افراد زیادی در لرستان از این عدم اجرای قانون و طولانیشدن روند بوروکراسی اداری گلایه کردهاند.
قالیباف با تأکید بر اینکه مدافع سیاست دولت هستم، اظهار داشت: کلنگ جدیدی بهجز در موضوعات خاص و اضطراری نباید به زمین زده شود، اما در استانهای محروم مثل لرستان باید نهتنها طرحهای با پیشرفت بالا بلکه همه طرحها را مدنظر قرار دهیم و اگر استثنائاتی وجود دارد مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کشاورزی لرستان در اولویت است، افزود: در سفر رئیسجمهوری حتی نسبت به استانهای مشابه یک مقداری تعهد دولت کمتر بود من قبل از سفر با دوستان دولت صحبت کردم در حوزه آبخیزداری و حوزههای مرتبط سقف اعتبارات را به دو هزار میلیارد تومان برسانیم تا بتواند کمک خوبی در حوزه کشاورزی و بحث آب باشد.
انتهای پیام/ن