ثبت رکود اقتصاد آمریکا در دومین فصل پیاپی

ثبت رکود اقتصاد آمریکا در دومین فصل پیاپی

طبق گزارش وزارت بازرگانی آمریکا تولید ناخالص داخلی این کشور ۰.۶ درصد در فصل بهار کاهش داشته است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، اقتصاد آمریکا در نیمه دوم سال جاری میلادی با سرعت متعادل‌تری نسبت‌به آنچه پیش‌بینی می‌شد کوچک شد. افزایش هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان تا حدی تأثیرات کاهش شدید ذخایر آمریکا را جبران کرد و ترس از رکود اقتصاد را کاهش داد.

طبق گزارش وزارت بازرگانی آمریکا در روز پنجشنبه، تولید ناخالص داخلی این کشور 0.6 درصد در فصل بهار کاهش سالانه داشته‌است. اقتصاد آمریکا 1.6 درصد در سه‌ماهه اول سال جاری میلادی کوچک‌شده بود. اقتصاددان‌ها انتظار داشتند تولید ناخالص داخلی این کشور با یک نرخ 0.8 درصدی کاهش یابد.

دو‌ دوره سه ماهه پیاپی کاهش تولید ناخالص داخلی ازنظر فنی به‌معنای رکود در اقتصاد آمریکاست. اما اختلال در زنجیره‌های عرضه بسیاری از محصولات را در کارخانه‌ها یا در عرشه کشتی‌ها نگه‌داشته، محصولاتی که تا زمان راهیابی به ذخایر آمریکا در تولید ناخالص داخلی آن محسوب نمی‌شوند.

ذخایر آمریکا 188.5 میلیارد دلار در سه‌ماهه اول و 83.9 میلیارد دلار در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی افزایش‌یافته و 1.83 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور کم کرده‌است. هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان 1.5 درصد بالا رفته‌است. کمبود کالاهای مختلف و بالا رفتن قیمت‌ها هزینه‌کرد مردم را محدود کرده‌است.

یکی از شاخصه‌های رشد اقتصادی درآمد ناخالص داخلی یا GDI است که 1.4 درصد در فصل بهار افزایش یافته‌است. این شاخص عملکرد اقتصاد را از نظر درآمد نشان می‌دهد. این رقم 1.8 درصد در سه‌ماهه اول گزارش‌شده بود.

بازار سهام وال‌استریت رشد داشته، ارزش دلار در برابر سایر ارزهای بزرگ دنیا کاهش‌یافته و قیمت‌های خزانه‌داری بالا رفته‌است.

بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را 225 واحد از ماه مارس افزایش داده‌است. جروم پاول رییس خزانه‌داری آمریکا امروز در کنفرانس سالانه بانک‌های مرکزی در جکسون هول اعلام می‌کند آیا بانک مرکزی این کشور می‌تواند بدون ایجاد رکود اقتصادی، روند کنترل تورم را مدیریت کند یا نه.

بازار کار همواره نقش مهمی در اقتصاد آمریکا داشته‌است. اما صنایع وابسته به نرخ بهره مانند مسکن و فناوری درحال تعدیل نیرو هستند که باعث سخت‌تر شدن بازار کار در این کشور می‌شود.

بااین‌وجود، طبق گزارش وزارت کار آمریکا در روز پنجشنبه، تقاضا برای مزایای بیکاری 2000 نفر در هفته منتهی به بیستم ماه اوت کاهش‌یافته و به 243 هزار رسیده‌است. این رقم در اواسط ژوئیه به اوج 261 هزار رسیده بود.

انتهای پیام/69

 
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon