روایت نصرالله قادری از مدد الهی برای خلق «سقای آب و ادب»

روایت نصرالله قادری از مدد الهی برای خلق «سقای آب و ادب»

نصرالله قادری می‌گوید: کتاب «سقای آب و ادب» مانند دیگر آثار مذهبی سید‌مهدی شجاعی برخاسته از الهامی است که نویسنده به مدد مولایش آن را نوشته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ کتاب «سقای آب و ادب» نوشته سیدمهدی شجاعی را باید یکی از متفاوت‌ترین کتاب‌های او دانست‌؛ رمانی از زندگی حضرت ابوالفضل(ع) که انتشارات نیستان اخیراً چاپ بیست و پنجم آن را روانه بازار نشر کرده است.

«سقای آب و ادب» هم از حیث فرم و هم از حیث نوع نگاه محتوایی نسبت به دیگر آثار منتشر شده در حوزه فرهنگ عاشورا متفاوت است،‌ اثر شامل 10 فصل است: عباسِ علی، عباسِ ام‌البنین، عباسِ عباس، عباسِ سکینه، عباسِ مواسات، عباسِ زینب، عباسِ ادب، عباسِ حسین، عباسِ فرشتگان و عباسِ فاطمه.

در هر فصل رفت و برگشت روایی متعدد و متنوعی دیده می‌شود و در حرکتی سیال، راویان جای به هم می‌دهند و شکست‌ها به سرعت خوانش می‌افزاید و زوایایی جدید از مفهوم را روشن می‌کند. اما آن‌چه این کتاب را از حیث محتوا با دیگر آثار شجاعی متمایز می‌کند، بیشتر در فصل عباسِ فرشتگان به چشم می‌آید. در دیگر فصول نویسنده دقیق و کامل بر اساس مستندات تاریخی، به روایت زندگی حضرت عباس(ع) می‌پردازد؛ اما در فصل نهم، شجاعی شیوه‌ای جدید را پیش می‌گیرد، مفاهیمی جدید و نگاهی نو به شخصیت حضرت عباس بن علی(ع).

نصرالله قادری، نویسنده، در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است، وی در این ویدئو ضمن خوانش بخشی از کتاب می‌گوید: «سقای آب و ادب» در لحظه تجلی برای نویسنده رخ می‌دهد؛ لحظه‌ای که حالی به او دست می‌دهد و در آن حال به آنی می‌رسد که در آن، آن مقام آفرینش به او اعطا می‌شود. در سقای آب و ادب ما ساحت‌های گوناگون علمدار کربلا را می‌بینیم، نام کتاب کنایه‌ای است روشن و در عین حال کنایه‌ای. 

وی ادامه می‌دهد:‌  نثر بی بدیل این کتاب تنه به شعر می‌زند و نوعی از لحظه تجلی است که واقعه‌ای را برای ما باز می‌نمایاند که واقعه‌ای آشناست، عباسی که می‌شناسیم و نمی‌شناسیم. چهره‌های گوناگون علمدار کربلا را معرفی می‌کند، نثری زیبا، قدرتمند ایستادن بر میدانی که مخاطب با آن آشناست و در عین حال جذابیت، کشش  و قدرت که در قلم سحرآمیز نویسنده نهفته است، از آغاز تا پایان مخاطب را را همراه خود می‌برد، سقای آب و ادب در حیطه ادبیات مذهبی یک نمونه منحصر به فرد است، نمونه‌ای که مخاطب در خوانش کتاب یگانه با کتاب پیش می‌رود، یگانه گریه می‌کند، شورش برخاسته می‌شود، شعورش به چالش کشیده می‌شود تا به شرافت واقعه کربلا برسد تا شرف بیابد لحظه‌ای از آن لحظات را ادراک کند.

به گفته او؛ کتاب «سقای آب و ادب» مانند دیگر آثار مذهبی سید‌مهدی شجاعی برخاسته از الهامی است که به مدد مولایش نوشته است.

انتشارات کتاب نیستان , کتاب ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران