سامانه گردشگری سلامت در کشور اجرایی می‌شود


سامانه گردشگری سلامت در کشور اجرایی می‌شود

مسئول گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی گفت:ساماندهی زنجیره تامین و نظارت بر سیستم گردشگری سلامت با در نظر گرفتن سامانه ملی گردشگری سلامت یکی دیگر از این راهبردها است و امیدواریم که بتوانیم فاز اول این بخش را تا اوایل مهرماه اجرایی کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، دیاکو عباسی عصر امروز در نشست شورای توسعه گردشگری استان یزد با اشاره به اینکه گردشگری سلامت در طول دو دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته اظهار اشت: در طول این چند سال، مباحث زیادی در ارتباط با این موضوع مطرح شده و اقدامات جسته و گریخته زیادی هم انجام گرفته است.

وی تصریح کرد: در اوایل بحث کمیته ملی گردشگری سلامت مطرح بود و از سال 1393، شورای راهبری برای این موضوع متشکل از وزارت‌های بهداشت، گردشگری، امور خارجه و سازمان نظام پزشکی و پس از مدتی اتاق بازرگانی ایجاد شد.

مسئول گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: از آنجا که اقدامات و برنامه‌های انجام شده پیوستگی خوبی نداشته، نتوانسته آن دستاورد و عملکردی که مورد نظر بوده را به دنبال داشته باشد.

عباسی ادامه داد: یکی از مهمترین ضعف‌هایی که در طول این چندسال داشتیم، نبود استراتژی و برنامه منسجم و مورد توافق تمامی ذینفعان این حوزه بود که از ابتدای این دولت، رفع مشکل نبود استراتژی و راهبرد در دست اقدام قرار گرفته است.

وی افزود: در حال حاضر شورای راهبری گردشگری سلامت متشکل از چهار عضو وزارت‌های گردشگری، بهداشت، اطلاعات و امور خارجه به عنوان چهار عضو اصلی شورا است که سیاست‌های توسعه گردشگری سلامت را پیگیری می‌کنند.

مسئول گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: امیدواریم برنامه‌ای که برای این موضوع مهم در نظر گرفته شده را بتوانیم حول چهار استراتژی و راهبرد اصلی تدوین شده دنبال کنیم.

عباسی گفت: بازاریابی و برندینگ در حوزه گردشگری سلامت چه در سطح خرد و چه در سطح کلان یکی از موضوعات بسیار مهمی است که به عنوان راهبرد مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: ساماندهی زنجیره تامین و نظارت بر سیستم گردشگری سلامت با در نظر گرفتن سامانه ملی گردشگری سلامت یکی دیگر از این راهبردها است و امیدواریم که بتوانیم فاز اول این بخش را تا اوایل مهرماه اجرایی کنیم.

مسئول گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: ساماندهی ساختار مدیریتی گردشگری سلامت در سطح ملی یکی دیگر از موضوعاتی است که برای رفع نقاط ضعف و تقویت گردشگری سلامت کشور مورد توجه قرار گرفته است.

عباسی گفت: تا پیش از شیوع کرونا حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار از بخش گردشگری سلامت درآمد داشتیم که مبلغ بسیار ناچیزی نسبت به ظرفیت‌های بسیار زیادی که در کشور داریم است.

وی خاطرنشان کرد: اردن تنها با 67 بیمارستان حدود سه میلیارد دلار درآمد از این بخش دارد ولی ایران با بیش از یک هزار بیمارستان و پزشکان متخصص بسیار توانمند، یک سوم این کشور کوچک موفق به درآمدزایی شده است.

مسئول گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه برنامه‌ریزی انجام شده رسیدن به درآمد هفت میلیارد دلاری در حوزه گردشگری سلامت است گفت: به طور قطع این بخش در آینده پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بخش‌های در اولویت کشور را دارد.

مدل عملیاتی توسعه گردشگری سلامت در یزد تدوین شود

استاندار یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه یزد در حوزه گردشگری سلامت ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای دارد گفت: مدل عملیاتی توسعه گردشگری سلامت در یزد تدوین شود.

مهران فاطمی همچنین در سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت، با اشاره به اینکه جلسات ستاد نوآوری و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان به صورت هفتگی برگزار می‌شود اظهار داشت: همین ظرفیت برای حوزه گردشگری ایجاد شد و انتظار داریم پیگیری برای برگزاری جلسات و بررسی مداوم موضوع انجام شود.

وی از گردشگری به عنوان یکی از مهم‌ترین و بهترین فرصت‌های توسعه یزد یاد کرد و افزود: حوزه گردشگری بسیار گسترده است و بدون همراهی و هماهنگی تمام بخش‌ها امکان جلو بردن کار در این حوزه وجود ندارد.

استاندار یزد با بیان اینکه هر هفته یکشنبه‌ها عصر جلسات ثابت شورای توسعه گردشگری استان یزد برگزار می‌شود ادامه داد: به غیر از موارد خاص و ضروری و بحران‌هایی همچون سیل گذشته، به هیچ عنوان نباید این جلسات تعطیل شود.

فاطمی با تاکید بر اینکه مباحث مطرح شده در نشست امروز همه بیان مسئله بود ادامه داد: همه این مباحث قابل رفع هستند و بخشی از آنها با پیگیری درون استانی به صورت کامل امکان حل شدن دارند.

وی خاطرنشان کرد: خانه‌های مسافر غیرمجاز، تبلیغات در ارتباط با ظرفیت ها و موارد مختلف دیگر از جمله مسائلی است که نیاز به مصوبات کشوری ندارد وبدون هیچ معطلی می‌توان در استان انجام داد.

استاندار یزد خواستار تدوین مدل عملیاتی برای رفع مشکلات و تقویت ظرفیت‌ها در حوزه گردشگری سلامت شد و گفت: این مدل  باید تا هفته آینده و نشست بعد ارائه شود.

فاطمی با بیان اینکه مذاکراتی با بخش خصوصی برای ایجاد شهرک سلامت در یزد انجام شده عنوان کرد: با ایجاد این شهرک، تمامی مطب‌های پزشکان منتقل می‌شوند و علاوه بر اینکه زمینه بهبود ارائه خدمات فراهم می‌شود، مشکل ترافیک و وجهه نازیبای فعلی در برخی مناطق شهر که به دلیل وجود مطب پزشکان ایجاد شده برطرف می‌گردد.

وی بر لزوم احصا و استفاده از تجربیات موفق سایر استان‌ها در حوزه گردشگری سلامت تاکید کرد و گفت: هر استان در زمینه‌ای از گردشگری سلامت موفقیت‌هایی حاصل کرده که باید تجربیات و مدل‌های موفق آنها را بررسی و از آن برای توسعه گردشگری سلامت یزد استفاده کرد.

انتهای پیام/781/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon